Logo bg white

Luxe reis Ecuador

20-daagse rondreis door Ecuador
Vanaf € 9.160,00 p.p.
gehele jaar
Alexander paalman
Heeft u vragen?
×

Schitterende 20-daagse luxe reis Ecuador!

U start deze luxe rondreis door Ecuador in de omgeving van Otavalo, waar u verblijft in de schitterende Hacienda Zuleta. U reist vervolgens in zuidelijke richting via Quito en Cotopaxi naar de sfeervolle Kapawi Ecolodge. Dit unieke bezoek aan de Amazone zal u zeker niet snel vergeten. Via de koloniale stad Cuenca bereikt u uiteindelijk de kustplaats Guayaquil, vanwaar u naar de Galápagos vliegt. Op een prachtige jacht vaart u enkele dagen door dit paradijselijke stukje wereld. De combinatie van afwisselende spectaculaire landschappen en het verblijf in de meest luxe accommodaties maken deze luxe Ecuador reis een zeer bijzondere ervaring!


Bekijk het volledige reisprogramma van deze luxe Ecuador reis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Ecuador

U vertrekt ’s ochtends vanuit Amsterdam met een directe KLM vlucht naar Quito, waar u in de loop van de middag (lokale tijd) arriveert. Na aankomst op de luchthaven gaat deze luxe Ecuador reis van start. U heeft allereerst een transfer naar Zuleta, een klein plaatsje gelegen in de omgeving van Otavalo. U verblijft hier de komende dagen in een schitterende hacienda. De ideale plek om even helemaal uit te rusten na een lange reis. U verblijft hier op basis van volpension.

  • ★★★★ Hacienda Zuleta (3n – junior suite – vp)

Hacienda Zuleta

3
3

2 & 3: Zuleta & omgeving

Vrije dagen gedurende uw luxe Ecuador rondreis in de prachtige omgeving van Hacienda Zuleta. Indien u van paardrijden houdt dan is het maken van een mooie paardrijtocht beslist de moeite.Tevens kunt u prachtig wandelen en mountainbiken in de omgeving. Breng ook een bezoekje aan de kaasfabriek en het opvangverblijf voor de condors. In de middag kunt u onder het genot van een drankje genieten van de bijzonder sfeervolle vertrekken van de hacienda, alvorens u aan tafel gaat voor een heerlijke maaltijd uit eigen tuin.

4
4

4: Zuleta – Quito

In de ochtend wordt u door uw Engelssprekende chauffeur opgehaald voor de transfer naar het centrum van Quito. U verblijft de komende dagen in het oude centrum van de stad. Het Casa Gangotena hotel is prachtig gelegen aan Plaza de San Francisco. De rest van de dag heeft u vrij te besteden.

  • ★★★★ Casa Gangotena (2n – ‘balcony’ junior suite)

Casa Gangotena


5
5

5: Quito

’s Ochtends staat er een excursie naar het koloniale stadsdeel van Quito op het programma. Tot de bezienswaardigheden behoren enkele van de vele kerken, zoals de kathedraal en de oudste kerk San Francisco. Verder bezoekt u onder andere het klooster van San Agustín, het Archeologisch Museum en het Plaza de la Independencia. Behalve van de fraaie gebouwen kunt u tevens genieten van het levendige straatbeeld. Wanneer er voldoende tijd over is bezoekt u de Panecillo, vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de stad. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden.

6
6

6: Quito – Cotopaxi

U zet uw luxe Ecuador reis vandaag voort in zuidelijke richting naar het Nationale Park Cotopaxi. Al ver voordat u Hacienda San Agustín de Callo bereikt, ziet u bij helder weer de vulkaan Cotopaxi liggen, die met een hoogte van 5.897 meter een van de hoogste actieve vulkanen ter wereld is. U overnacht in een unieke accommodatie, gelegen aan de voet van de vulkaan, waar u verblijft op basis van volpension.

  • ★★★★★ Hacienda San Agustín de Callo (2n – cotopaxi suite – vp)

Hacienda San Agustín de Callo

7
7

7: Cotopaxi

Vandaag brengt u onder begeleiding van een lokale gids een bezoek aan het nationale park Cotopaxi. U maakt een prachtige wandeling. Houdt u er rekening mee dat dit als pittig kan worden ervaren gezien u op grote hoogte wandelt. De uitzichten zijn echter spectaculair. U luncht en dineert bij uw verblijf. Indien gewenst kunt u vandaag ook een mooie paarrijtocht maken.

8
8

8: Cotopaxi – Pastaza (Amazone)

‘s Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar Shell. Via de steden Latacunga, Ambato en Baños rijdt u over land richting Puyo. Onderweg zult u diverse vulkanen zien liggen zoals de Ilinizas vulkanen en de Tungurahua. Onderweg zal een lunchbox worden aangeboden en maakt u diverse korte stops. Na aankomst in Shell vliegt u met een privévliegtuigje van de lodge in 50 minuten naar één van de meest geïsoleerde gebieden van Ecuador, de zogenaamde ‘lower Pastaza’. Een korte transfer brengt u naar de unieke Kapawi Ecolodge. Een bijzondere accommodatie die in een luxe Ecuador reis zeker niet mag ontbreken.

Na de lunch heeft u tijd om de bagage uit te pakken en de lodge te leren kennen. In de middag wordt een eerste excursie aangeboden. U ontvangt ter plaatse informatie over alle mogelijke activiteiten die u de komende dagen kunt ondernemen. U verblijft bij de lodge op basis van volpension en ook alle excursies zijn inbegrepen.

  • ★★★+ Kapawi Ecolodge & Reserve (3n – junior suite)

Als alternatief kunt u ook afreizen naar de La Selva Lodge, welke gesitueerd is in de Amazone in het noorden van Ecuador, bij de luchthaven van Coca.

Kapawi Ecolodge

9
9

9 & 10: Amazone

Deze dagen gaat u op ontdekkingstocht in de lower Pastaza. In overleg met u wordt het excursieprogramma samengesteld. Er zijn vele mogelijkheden, zoals birdwatching, wandelingen en tochten over de rivier. Activiteiten zijn er ook op verschillende niveau’s, zoals o.a. de zwaarte en duur van de wandelingen. U kunt schitterende tochten maken door het regenwoud onder begeleiding van een inheemse Achuar samen met een Engelssprekende tolk. Daarnaast is er gedurende deze dagen ook voldoende de tijd om te genieten van deze schitterend gelegen accommodatie. U heeft de mogelijhkheid een van deze nachten te overnachten bij de lokale gemeenschap, de Achuar.

11
11

11: Pastaza – Hacienda Manteles

Vroeg in de ochtend maakt u een laatste excursie. Na het ontbijt neemt u afscheid van de Kapawi Lodge en vliegt u terug naar Shell. Hier wacht de transfer naar uw verblijf voor de komende nacht. Onderweg brengt u een bezoek aan de spectaculaire waterval ‘Pailon del Diablo’. U verblijft in een sfeervolle hacienda, welke prachtig gelegen is in de bergen. Vanuit de hacienda heeft u fantastisch uitzicht op de nog actieve Tungurahua vulkaan. De middag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen. Vanuit de hacienda kunt u een aantal interessante activiteiten ondernemen. U kunt mooie paardrijtochten maken in de omgeving. Onderweg heeft u bij helder weer prachtig uitzicht op de vulkanen Chimborazo, Carihuayrazo, Tungurahua, Altar en zelfs de Cotopaxi. U kunt er met een gids op uittrekken voor een mooie wandeling. Indien u van vogels houdt, kunt u met uw gids op zoek gaan naar bijzondere vogels. Ook kunt u op eigen gelegenheid wandelen in de omgeving. Daarnaast horen een kookles, een massage of voor de wat avontuurlijkere types een canopy ook tot de mogelijkheden tijdens deze luxe Ecuador reis.

  • ★★★★ Hacienda Manteles (1n)

Hacienda Manteles

12
12

12: Hacienda Manteles – Cuenca

In de ochtend verlaat u Hacienda Manteles en zet u uw luxe Ecuador reis voort in zuidelijke richting. In overleg met uw chauffeur kunt u onderweg een bezoek brengen aan de vulkaan Chimborazo, de hoogste vulkaan van Ecuador. Onderweg brengt u tevens een bezoek aan de Incaruïnes van Ingapirca (entreegeld niet inbegrepen). Dit is het grootste Incaruïne complex van Ecuador. Na dit bezoek reist u verder naar Cuenca waar u wordt afgezet bij uw centraal gelegen hotel.

  • ★★★★ Hotel Boutique Mansión Alcazar (2n – garden suite)

Hotel Boutique Mansión Alcazar

13
13

13: Cuenca

Vrije dag in Cuenca waarin u de prachtige koloniale stad kunt ontdekken of op eigen gelegenheid de omgeving van Cuenca kunt verkennen. Ook een bezoek aan één van de omliggende dorpjes is zeker de moeite. Het dorp Chordeleg geniet grote bekendheid als zilverdorp. Er zijn ontelbare winkeltjes die zilveren en ook gouden sieraden verkopen. Iets verderop ligt het indiaanse dorpje Sígsig, dat veel rustiger en authentieker is. De zondagsmarkt is hier een aanrader. Ook in het dorp Gualaceo is op zondag markt.

14
14

14: Cuenca – El Cajas National Park – Guayaquil

’s Ochtends wordt u bij uw hotel opgehaald voor de transfer naar Guayaquil. Onderweg maakt u een excursie naar het Cajas National Park. Het gebied ten westen van Cuenca is een indrukwekkend Paramo gebied en telt meer dan 250 meertjes, allemaal gelegen boven de 3.500 meter. Het park is een ruig gebied met toppen van 4.000 meter hoogte. Hier groeien geen echte bomen meer, maar vooral struiken en planten die tegen de hoogte bestand zijn. De iets lagere delen bestaan vooral uit nevelwoud. Veel dieren hebben hier hun habitat gevonden zoals vossen, herten, ocelotten en diverse soorten marmotten. Ook leven hier veel vogels, waaronder patrijzen, haviken, kolibries, eenden en meeuwen en zelfs de condor. De lunch bij een lokaal restaurant is vandaag inbegrepen. Neem voor vandaag warme kleding en regenkleding mee. Na uw bezoek reist u in ca. 3 uur verder naar Guayaquil waar u wordt u afgezet bij uw hotel.

  • ★★★★ Hotel del Parque (1n)

Hotel del Parque

15
15

15: Guayaquil – Galápagos eilanden

Een bezoek aan Galápagos mag natuurlijk niet ontbreken in een luxe Ecuador reis. In de ochtend heeft u dan ook een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Baltra, een klein eilandje gelegen ten noorden van Santa Cruz. Transfer naar de haven van Puerto Ayora, waar u aan boord stapt van uw schip. Hier start uw cruise langs de Galápagos eilanden. U verblijft de komende dagen op het schip en maakt dagelijks excursies naar de verschillende eilanden en legt aan bij mooie baaien. Uw kajuit heeft privé faciliteiten. Het cruisearrangement is inclusief alle transfers, volpension en excursies onder begeleiding van een Engelssprekende gids.

  • ★★★★ Galápagos Odyssey (4n – vp) of gelijkwaardig

Galápagos Odyssey

16
16

16 - 18: Galápagos archipel

U verblijft op basis van volpension op uw schip en vaart langs diverse eilanden. Onder begeleiding van een professionele gids maakt u dagelijks schitterende wandelingen over de eilanden en leert u de interessante flora en fauna kennen. Er worden tevens stops ingepland waarbij u kunt zwemmen in de Stille Oceaan en snorkelen tussen enorme scholen tropische vissen. De exacte invulling van het programma is afhankelijk van de keuze van het schip, is volledig onder voorbehoud en onderhevig aan wijzigingen. Er kan zonder enige kennisgeving vooraf worden afgeweken van de geprogrammeerde vaarroute in verband met weersomstandigheden, drukte van de schepen en bepalingen van het Parkbeheer.

19
19

19: Galápagos – Guayaquil – Vertrek

Vandaag komt er een einde aan deze luxe Ecuador reis. U heeft een transfer naar de luchthaven en wordt in ca. 2 uur teruggevlogen naar Guayaquil. U vertrekt ’s avonds met een directe vlucht van KLM terug naar Amsterdam.

20
20

20: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze luxe reis Ecuador

Voor deze 20-daagse luxe reis Ecuador geldt een indicatie reissom van € 9.160 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in de meest bijzondere accommodaties van Ecuador

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en zijn gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze bijzondere Ecuador reis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Ecuador

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u verwachten van een luxe reis door Ecuador?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze veelzijdige bestemming en kunnen dan ook probleemloos de voor u een luxe Ecuador reis samenstellen. De luxe Ecuador reis is speciaal ontwikkeld voor de reiziger die graag in de mooiste accommodaties verblijft.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en snel reageren op uw vragen.

Ecuador reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Ecuador reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het best mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat