Logo bg white

Luxe reis Ecuador 'Ecuador Deluxe'

20-daagse rondreis door Ecuador
Vanaf € 14.590,00 p.p.
gehele jaar
Alexander 4856
Heeft u vragen?
×

Schitterende 20-daagse luxe reis Ecuador!

Tijdens deze 20-daagje luxe reis door Ecuador maakt u kennis met de spectaculaire bezienswaardigheden van dit kleine Zuid-Amerikaanse land terwijl u kunt genieten van een verblijf in de mooiste en meest exclusieve accommodaties.

Uw reis start in de omgeving van Otavalo, waar u verblijft in de schitterende Hacienda Zuleta. Via hoofdstad Quito vliegt u naar het Amazonegebied voor een spectaculair verblijf in de La Selva Lodge. Dit unieke bezoek aan de Amazone zal u zeker niet snel vergeten! Via de vulkaan Cotopaxi en de koloniale stad Cuenca bereikt u uiteindelijk de kustplaats Guayaquil, vanwaar u naar de Galápagoseilanden vliegt. Op een prachtige jacht vaart u enkele dagen door dit paradijselijke stukje aarde. De combinatie van afwisselende spectaculaire landschappen en het verblijf in de meest luxe accommodaties maken deze 'Ecuador Deluxe' reis een zeer bijzondere ervaring!


Bekijk het volledige reisprogramma van deze luxe reis Ecuador!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Ecuador

U vertrekt ’s ochtends vanuit Amsterdam met een directe KLM-vlucht naar de Ecuadoriaanse hoofdstad Quito, waar u in de loop van de middag (lokale tijd) arriveert. Na aankomst op de luchthaven gaat deze luxe Ecuador reis van start. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor de transfer naar Zuleta, een klein plaatsje gelegen in de omgeving van Otavalo. U verblijft hier de komende dagen in een schitterende hacienda. De ideale plek om even helemaal uit te rusten na een lange reis. U verblijft hier op basis van volpension.


  • ★★★★ Hacienda Zuleta (3n)Hacienda Zuleta

3
3

2 & 3: Zuleta & omgeving

Vrije dagen gedurende uw luxe Ecuador rondreis in de prachtige omgeving van Hacienda Zuleta. Indien u van paardrijden houdt dan is het maken van een mooie paardrijtocht beslist de moeite.Tevens kunt u prachtig wandelen en mountainbiken in deze omgeving. Breng ook een bezoekje aan de kaasfabriek en het opvangverblijf voor de condors. In de middag kunt u onder het genot van een drankje genieten van de bijzonder sfeervolle vertrekken van de hacienda, alvorens u aan tafel gaat voor een heerlijke maaltijd uit eigen tuin.

4
4

4: Zuleta – Quito

In de ochtend wordt u opgehaald voor de transfer terug naar Quito. Het huidige koloniale Quito dateert uit het einde van de 16e eeuw. In 1978 werd de stad door UNESCO op de lijst van cultureel Werelderfgoed gezet. U verblijft de komende dagen in het oude centrum van de stad. Hotel Casa Gangotena is prachtig gelegen aan Plaza de San Francisco. De rest van de dag heeft u vrij te besteden.


  • ★★★★ Casa Gangotena (2n)

Casa Gangotena

5
5

5: Het koloniale Quito

’s Ochtends staat er een excursie naar het koloniale stadsdeel van Quito op het programma. Tot de bezienswaardigheden behoren enkele van de vele kerken, zoals de kathedraal en de oudste kerk San Francisco. Verder bezoekt u onder andere het klooster van San Agustín, het Archeologisch Museum en het Plaza de la Independencia. Behalve van de fraaie gebouwen kunt u tevens genieten van het levendige straatbeeld. Wanneer er voldoende tijd over is bezoekt u de Panecillo, vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de stad. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden.


Panecillo

6
6

6: Quito – Amazone

U wordt vandaag opgehaald en naar de luchthaven van Quito gebracht. In ca. 45 minuten vliegt u naar Puerto Francisco de Orellana - in de volksmond ook wel ‘Coca’ genaamd - waar uw junglearrangement start. Vanaf de luchthaven is een transfer naar de Napo-rivier georganiseerd, waar u aan boord stapt van een gemotoriseerde kano die u in circa 2,5 uur naar uw lodge brengt. De tocht over deze gigantische rivier is fascinerend. In de loop van de middag komt u aan bij de La Selva Lodge. U verblijft de komende dagen op basis van volpension. Alle transfers en excursies zijn inbegrepen.


  • ★★★★ La Selva Lodge (3n)


La Selva Lodge

7
7

7 & 8: Amazone

De komende dagen maakt u diverse excursies onder begeleiding van uw gidsen in het Amazonewoud. U trekt er per kano op uit en bezoekt één van de grootste ‘parrot clay licks’ van de omgeving. Een clay lick is een natuurlijke rotsformatie waar vaak een grote hoeveelheid papegaaien, parkieten en ara's te vinden zijn. Ook beklimt u de observatietoren van de lodge om boven het bladerdak van het regenwoud op zoek te gaan naar dierenleven. Vele excursies beginnen al vroeg in de ochtend omdat u de jungle dan echt ziet ontwaken. U heeft in de ochtend en rond zonsondergang de meeste kans om dieren te zien.

Clay lick

9
9

9: Amazone – Quito – Cotopaxi

Na het ontbijt wordt u per gemotoriseerde boot in zo’n 2,5 uur terug naar Coca gevaren. In Coca volgt een korte transfer naar de luchthaven. Door middel van een binnenlandse vlucht reist u terug naar Quito. Op de luchthaven wordt u opgewacht door de chauffeur waarmee u de komende dagen richting Cuenca zult reizen. U rijdt in zuidelijke richting naar het Nationale Park Cotopaxi. Al ver voordat u Hacienda San Agustín de Callo bereikt, ziet u bij helder weer de vulkaan Cotopaxi liggen, die met een hoogte van 5.897 meter een van de hoogste actieve vulkanen ter wereld is. U overnacht in een unieke accommodatie, gelegen aan de voet van de vulkaan, waar u verblijft op basis van volpension.


  • ★★★+ Hacienda San Agustín de Callo (2n)
10
10

10: Cotopaxi

Vandaag brengt u onder begeleiding van een lokale gids een bezoek aan het nationale park Cotopaxi. U maakt een prachtige wandeling. Houdt u er rekening mee dat dit als pittig kan worden ervaren gezien u op grote hoogte wandelt. De uitzichten zijn echter spectaculair. U luncht en dineert bij uw verblijf. Indien gewenst kunt u vandaag ook een mooie paarrijtocht maken.

11
11

11: Cotopaxi – Hacienda Manteles

Na het ontbijt reist u verder in zuidelijke richting naar het plaatsje Patate. U verblijft in een sfeervolle hacienda, welke prachtig gelegen is in de bergen. Vanuit de hacienda heeft u fantastisch uitzicht op de nog actieve Tungurahua-vulkaan. De middag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen. Vanuit de hacienda kunt u een aantal interessante activiteiten ondernemen. U kunt mooie paardrijtochten maken in de omgeving. Onderweg heeft u bij helder weer prachtig uitzicht op de vulkanen Chimborazo, Carihuayrazo, Tungurahua, Altar en zelfs de Cotopaxi. U kunt er met een gids op uittrekken voor een mooie wandeling. Indien u van vogels houdt, kunt u met uw gids op zoek gaan naar bijzondere vogels. Ook kunt u op eigen gelegenheid wandelen in de omgeving. Daarnaast horen een kookles, een massage of voor de wat avontuurlijkere types een canopy ook tot de mogelijkheden tijdens deze luxe Ecuador reis. Vandaag is ook het diner inbegrepen.


  • ★★★+ Hacienda Manteles (1n)
Hacienda Manteles

12
12

12: Hacienda Manteles – Cuenca

In de ochtend verlaat u Hacienda Manteles en zet u uw luxe Ecuador reis voort in zuidelijke richting. In overleg met uw chauffeur kunt u onderweg een bezoek brengen aan de vulkaan Chimborazo, de hoogste vulkaan van Ecuador. Onderweg brengt u tevens een bezoek aan de Incaruïnes van Ingapirca. Dit is het grootste Incaruïne complex van Ecuador. Na dit bezoek reist u verder naar Cuenca waar u wordt afgezet bij uw centraal gelegen accommodatie. Vanuit het hotel heeft u een prachtig uitzicht over het oude en het nieuwe deel van de stad.


  • ★★★★ Cruz del Vado (2n)


13
13

13: Cuenca

Vrije dag in Cuenca waarin u de prachtige koloniale stad kunt ontdekken of op eigen gelegenheid de omgeving van Cuenca kunt verkennen. Ook een bezoek aan één van de omliggende dorpjes is zeker de moeite. Het dorp Chordeleg geniet grote bekendheid als zilverdorp. Er zijn ontelbare winkeltjes die zilveren en ook gouden sieraden verkopen. Iets verderop ligt het indiaanse dorpje Sígsig, dat veel rustiger en authentieker is. De zondagsmarkt is hier een aanrader. Ook in het dorp Gualaceo is op zondag markt.

14
14

14: Cuenca – El Cajas – Guayaquil

’s Ochtends wordt u bij uw hotel opgehaald voor de transfer naar Guayaquil. Onderweg maakt u een excursie naar het Cajas National Park. Het gebied ten westen van Cuenca is een indrukwekkend Paramo gebied en telt meer dan 250 meertjes, allemaal gelegen boven de 3.500 meter. Het park is een ruig gebied met toppen van 4.000 meter hoogte. Hier groeien geen echte bomen meer, maar vooral struiken en planten die tegen de hoogte bestand zijn. De iets lagere delen bestaan vooral uit nevelwoud. Veel dieren hebben hier hun habitat gevonden zoals vossen, herten, ocelotten en diverse soorten marmotten. Ook leven hier veel vogels, waaronder patrijzen, haviken, kolibries, eenden en meeuwen en zelfs de condor. De lunch bij een lokaal restaurant is vandaag inbegrepen. Neem voor vandaag warme kleding en regenkleding mee. Na uw bezoek reist u in ongeveer 3 uur verder naar Guayaquil waar u wordt u afgezet bij uw hotel.


  • ★★★★ Hotel del Parque (1n)

Hotel del Parque

15
15

15: Guayaquil – Galápagoseilanden

Een bezoek aan de Galápagoseilanden mag natuurlijk niet ontbreken in een luxe Ecuador reis. In de ochtend wordt u opgehaald voor de transfer naar de luchthaven van Guayaquil voor uw vlucht naar Baltra, een klein eilandje gelegen ten noorden van het eiland Santa Cruz. Op Baltra wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van de cruisemaatschappij die u naar de aanlegplaats van het jacht Infinity brengt. U verblijft de komende dagen op dit luxe schip in een ruime tweepersoonskajuit met privéfaciliteiten. U maakt dagelijks excursies naar verschillende eilanden in de archipel en legt aan bij mooie baaien. Het cruisearrangement is inclusief alle transfers, volpension en excursies onder begeleiding van een Engelssprekende gids.

  • ★★★★ Infinity Galápagos Yacht (4n)

Infinity Galápagos Yacht

16
16

16 - 18: Galápagos cruise

U bezoekt de komende dagen de eilanden Santa Cruz, Floreana, Española en San Cristobal. Onder begeleiding van een professionele gids maakt u dagelijks schitterende wandelingen over de eilanden en leert u de interessante flora en fauna kennen. Er worden tevens stops ingepland waarbij u kunt zwemmen in de Stille Oceaan en snorkelen tussen enorme scholen tropische vissen en speelse zeeleeuwen. Het dierenleven op de Galápagos eilanden maakt de ervaring zeer bijzonder aangezien de unieke eilandbewoners verre van mensenschuw zijn. Hierdoor heeft u de kans bijzondere dieren als reuzenschildpadden, leguanen, Galápagosalbatrossen en blauwvoet-Jan-van-Genten van zeer dichtbij te zien en fotograferen.


Galápagosalbatrossen

19
19

19: Vertrek

In de ochtend komt u aan op het eiland San Cristóbal. Hier brengt u nog een bezoek aan het Gianni Arismendy Interpretation Center, een interessant museum over het ontstaan van de Galápagos archipel. Na deze excursie volgt een transfer naar de luchthaven van San Cristóbal en wordt u in zo'n 2 uur naar Guayaquil teruggevlogen. U vertrekt hier ’s avonds met een directe KLM vlucht terug naar Amsterdam.

20
20

20: Aankomst

Aankomst in Amsterdam, waar deze luxe reis Ecuador tot een einde komt.

Bent u geïnteresseerd geraakt in deze of een andere Ecuador reis? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Prijsindicatie voor deze luxe reis Ecuador

Voor deze 20-daagse luxe reis Ecuador dient u rekening te houden met een reissom vanaf € 14.590 per persoon (bij deelname van 2 personen).

Inbegrepen:

In deze reissom zijn alle vliegreizen (in Economy Class), benodigde transfers, genoemde excursies en hotelovernachtingen inbegrepen. Mocht u graag Business Class willen reizen, dan horen wij dit graag zodat we deze optie voor u kunnen meenemen in de offerte.


Bovengenoemde reissom is gebaseerd op laagseizoentarieven. Reist u dan ook in het hoogseizoen, dan dient u rekening te houden met een toeslag. Uiteraard is deze luxe reis Ecuador geheel naar wens aan te passen.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Ecuador

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Breid uw luxe reis Ecuador uit met een verblijf in het authentieke Hacienda La Danesa

Uniek arrangement
3 dagen
op aanvraag
Gehele jaar

Ecuador arrangement | Hacienda La Danesa

Hacienda la Danesa ligt op zo'n uur rijden van Guayaquil in het zuid-westen van Ecuador. Sinds vijf jaar is deze prachtige Hacienda opengesteld voor publiek en sinds twee jaar kunt u hier ook overnachten. Er zijn slechts zes vertrekken, dus het verblijf is zeer exclusief!

Lees meer

Wat kunt u verwachten van een luxe reis door Ecuador?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze veelzijdige bestemming en kunnen dan ook probleemloos de voor u een luxe Ecuador reis samenstellen. De luxe Ecuador reis is speciaal ontwikkeld voor de reiziger die graag in de mooiste accommodaties verblijft.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Ecuador reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Ecuador reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het best mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat