Logo bg white

Galápagoseilanden vakantie (eilandhoppen)

7-daags arrangement Ecuador
Vanaf € 1.750,00 p.p.
Januari t/m mei
Alexander paalman
Heeft u vragen?
×

Rondreis Galápagos: eilandhopping

Wereldberoemd zijn de Galápagos eilanden en voor bijna iedere bezoeker vormen zij het hoogtepunt van de reis naar Ecuador. Op circa 1.000 km ten westen van Ecuador in de Stille Oceaan, hebben zich geheel eigen levensvormen ontwikkeld. Nergens ter wereld ziet u zulke boeiende diersoorten die zich duizenden jaren lang ongestoord hebben kunnen ontwikkelen. In dit spectaculaire vulkanische landschap rusten zeeleeuwen op zandstranden in verborgen baaien en leguanen tussen de over de eilanden verspreide rotsen. U kunt deze rondreis Galápagos los boeken of laten verwerken in een uitgebreide rondreis door Ecuador.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Aankomst San Cristóbal

Vandaag arriveert u op eigen gelegenheid op de luchthaven van San Cristóbal, het meest oostelijke eiland van de Galápagos eilanden. Na aankomt op San Cristobal transfer naar uw verblijf. De rest van de dag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen. In de middag kunt u op eigen gelegenheid bijvoorbeeld een bezoek aan het ‘Interpretation Center’. U kunt hier veel leren over de geschiedenis van Galápagos, maar ook over de ecosystemen en de flora en fauna. Na dit bezoek kunt u het pad, welke start bij het centrum, omhoog volgen. Dit pad komt uit op ‘Frigatebird Hill’. Hier is de kans groot dat u verschillende soorten van de unieke fregatvogels zal spotten. Een uitstekende plek om de verschillende soorten te vergelijken!

Twee interessante stranden die u tijdens u verblijf op San Cristóbal kunt aan doen zijn ‘Cerro Brujo’ en ‘Punta Pitt’. Op beide standen zal u veel zeevogels treffen. ‘Punta Pitt’ is overigens de enige plek op Galápagos waar u zowel de blauwvoet-Jan-van-Genten, de roodvoet-Jan-van-Genten en de nazcagent tegelijk kunt zien nesten.

  • ★★★ Casa Opuntia Lodge (2n)
2
2

2: San Cristóbal

Vandaag maakt u onder begeleiding van een Engelssprekende gids en een excursie over het eiland San Cristóbal. U brengt vandaag o.a. een bezoek aan een van de weinige permanente zoetwatermeren van Galápagos, ‘El Junco’. Dit meer vindt u in de hooglanden van San Cristóbal op een hoogte van 700 meter. Vanuit Puerto Baquerizo Moreno bent u ca. 45 minuten onderweg om hier te komen. Onderweg passeert u verschillende vegetatie zones. De uitzichten onderweg zijn dan ook erg bijzonder. Tevens brengt u een bezoek aan het ‘Cerro Colorado Tortoise Reserve’. U zal hier veel leren over de afkomst, evolutie en bedreigingen van de indrukwekkende reuzenschildpad. Op het prachtige witte strand ‘Puerto Chino’ kunt u even heerlijk ontspannen en eventueel snorkelen (snorkel materiaal is inbegrepen).

Uw gids zal u veel kunnen vertellen over de aanwezige flora en fauna. Op een tweede strand welke u vandaag bezoekt is vrijwel altijd een groot aantal zeeleeuwen te vinden. Ook bestaat de kans dat u hier de mangrovezangers, de fregatvogels of verschillende soorten vinken zal spotten. Daarnaast bestaat de kans dat de unieke Galápagos zeeleguanen zich laten zien hier. In de loop van de middag wordt u weer netjes afgezet bij uw verblijf.

Galápagos zeeleguaan

3
3

3: San Cristóbal - Santa Cruz Island

Vandaag gaat u op eigen gelegenheid naar de haven van San Cristóbal. Hier checkt u in op de boot naar Santa Cruz. Bij aankomst in Santa Cruz gaat u op eigen gelegenheid naar uw verblijf voor de komende dagen. U komt hier door een watertaxi naar de overzijde van de haven te nemen (ca. US$ 1 per persoon). De rest van de dag heeft u vrij te besteden.

U kunt vandaag o.a. op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan “Los Gemelos” (de tweeling), twee grote ingestorte lava tunnels. Tijdens de eenvoudige wandelingen naar en door de Gemelos ziet u veel inheemse flora en fauna. Tevens kunt u een bezoek brengen aan het 600-hectare grootte privé reservaat waar de grote Galápagos schildpadden vrij rondlopen, grazen, en slapen. Na een bezoek aan de schildpadden kunt u, indien de tijd het toelaat, ook nog een bezoek brengen aan de lava tunnels. Daarnaast kunt u deze dag op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan Garrapatero Beach, gelegen ca. 20km ten noordoosten van Puerto Ayora, of Tortuga Bay, een prachtig strand gelegen aan de zuidkust van Santa Cruz. U bereikt Tortuga Bay na een ca. 45 minuten durende wandeling. Het 3 km lange strand is een heerlijke plek om te ontspannen en staat bekend om de aanwezigheid van flamingo’s en vinken. Ook zee iguana’s, garnalen en de Galápagos Pinguïn kunnen hier gezien worden. Het strand wordt omgeven door mangroven. Bij uw verblijf kunt u gemakkelijk een taxi bestellen, om de gewenste plekken te kunnen bereiken.

  • ★★★ IKALA (1n)
  • ★★★★ Finch Bay Hotel (1n)

Tortuga Bay

4
4

4: Santa Cruz Island - Isabela Island

Op eigen gelegenheid reist u in de ochtend weer terug naar de haven waar u incheckt op de boot naar Isabela Island, het grootste eiland van de Galápagos archipel. Per kleine watertaxi (ca. US$ 1, ter plekke te betalen) wordt u naar de boot gebracht. Wanneer de golven hoog zijn zal het eerste stuk, waar u van het eiland naar de open zee vaart, wat hobbelig zijn. Probeer om deze reden altijd een plekje achterin de boot te bemachtigen. Eenmaal op de open zee aangekomen kunt u genieten van de prachtige vergezichten. Ook het laatste stuk kan als hobbelig worden ervaren. Bij aankomst dient u weer over te stappen op een kleinere watertaxi (ca. US$ 1, ter plekke te betalen). In de haven wordt u opgewacht voor de transfer naar uw prachtig gelegen hotel.

In de middag wordt u opgehaald voor een bijzondere snorkelexcursie bij ‘Los Tuneles’. Deze plek wordt door veel mensen hét hoogtepunt van Galápagos genoemd. Gedurende deze snorkelexcursie is de kans groot dat u veel bijzonder dierenleven ziet. Denk daarbij aan schildpadden, vele gekleurde vissen, manta rays, zeehonden, pinguins, maar ook haaien, welke hier volstrekt ongevaarlijk zijn. Kortom, u zult uw ogen uitkijken!

  • ★★★ La Casa de Marita (2n)
  • ★★★★ Iguana Crossing (2n)

De onderwaterwereld van de Galapagos

5
5

5: Excursie Sierra Negra vulkaan

Vandaag maakt u in de ochtend een tour naar de Sierra Negra vulkaan. Per 4WD wordt u naar de hooglanden gereden en klimt u langzaam omhoog tegen te flanken van de Sierra Negra. U maakt een wandeling naar de krater van de vulkaan en geniet van de prachtige en soms buitenaardse uitzichten! U wandelt vandaag ca. 5-6 uur over een grotendeels vlak pad. Na de lunch (boxlunch inbegrepen) wordt u teruggereden naar uw verblijf waar u naar eigen inzicht kunt snorkelen, zwemmen of ontspannen. Ook kunt u besluiten er op eigen gelegenheid op uit trekken. U kunt gemakkelijk een fiets huren om de omgeving te verkennen. Breng zeker een bezoekje aan het ‘tortoise breeding center’, waar u veel zult leren over deze opmerkelijke dieren. Ook ‘the wall of tears’ is zeker een bezoekje waard. Deze historische plek vindt u aan het einde van de weg wanneer u de route langs de zuidkust van Isabela volgt. Indien gewenst kunt u in de middag een excursie maken naar Tintoreras. Informeert u bij Tico naar de mogelijkheden.

6
6

6: Isabela Island - Santa Cruz Island

In de ochtend heeft u een transfer naar de haven en is het alweer tijd om Isabela Island te verlaten. Per boot reist u in ca. 2 uur terug naar Santa Cruz Island. Vanaf de haven reist u per watertaxi (ca. USD$ 1 per persoon) weer terug naar de overzijde, waar u verblijf zich bevindt. De middag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.

  • ★★★ IKALA (1n)
  • ★★★★ Finch Bay Hotel (1n)
7
7

7: Vertrek

Vandaag komt er een einde aan het unieke verblijf op de Galápagos eilanden. U wordt bij u verblijf opgehaald voor de transfer naar de luchthaven van Baltra, een klein eilandje ten noorden van Santa Cruz. Aan de noordkust van Santa Cruz stapt u op de ferry voor de korte oversteek naar Baltra. Hier zal u worden opgehaald door een pendelbus van de luchthaven.U vliegt op eigen gelegenheid weer terug naar het vasteland van Ecuador.

Prijsindicatie voor dit Ecuador arrangement

Tijdens deze 7-daags arrangement dient u rekening te houden met een indicatie reissom vanaf €1.750 per persoon (bij deelname van 2 personen).


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Ecuador

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Ecuador. Zij kennen de verschillende regio's erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Ecuador reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Ecuador reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het best mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat