Logo bg white

Galápagoseilanden vakantie 'eilandhoppen'

7-daags arrangement Ecuador
op aanvraag
Januari t/m mei
Alexander 4856
Heeft u vragen?
×

Eilandhoppen op de Galápagoseilanden

Wereldberoemd zijn de Galápagoseilanden en voor bijna iedere bezoeker vormen zij het hoogtepunt van de reis naar Ecuador. Op circa 1000 km ten westen van Ecuador in de Stille Oceaan, zijn geheel eigen endemische levensvormen ontstaan. Nergens ter wereld ziet u zulke boeiende diersoorten die zich duizenden jarenlang ongestoord hebben kunnen ontwikkelen. In dit spectaculaire vulkanische landschap rusten zeeleeuwen op zandstranden in verborgen baaien en leguanen tussen de over de eilanden verspreide rotsen. Nog steeds verbazen vele onderzoekers zich over de mysterieuze levensvormen op de Galápagoseilanden. Vooral het dierenleven op de eilanden maakt de ervaring bijzonder, want de eilandbewoners zijn verre van mensenschuw. Waar anders ter wereld kunt u reuzenschildpadden, leguanen, de Galápagos albatros of de blauwvoet-Jan-van-Gent van zo nabij fotograferen?

Ongetwijfeld bent u bekend met de uiteenlopende Galápagos cruises die het mogelijk maken de Galápagoseilanden te bezoeken. Voor wie echter niet graag gedurende langere tijd op een boot verblijft is er ook een geweldig alternatief: een landarrangement waarbij u diverse eilanden aandoet en verblijft in prachtige accommodaties! Gedurende uw verblijf op de eilanden kunt u ontzettend veel interessante excursies maken. Tussen de verschillende eilanden wordt u vervoerd per boot, op de eilanden zelf per auto. Tijdens dit programma bezoekt u drie Galápagoseilanden: San Cristóbal, Santa Cruz en Isabela.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Aankomst op San Cristóbal

Vandaag vertrekt uw vlucht van het vaste land van Ecuador naar San Cristóbal, het meest oostelijke eiland van de Galápagos-archipel. Op de luchthaven van San Cristóbal wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor de transfer naar uw aangename hotel in Puerto Baquerizo Moreno, de hoofdstad van het eiland. De rest van de dag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen. In de middag kunt u bijvoorbeeld op eigen gelegenheid een bezoek aan het ‘Interpretation Center’. U kunt hier veel leren over de geschiedenis van de archipel, maar ook over de ecosystemen en de flora en fauna. Na dit bezoek kunt u het pad, welke start bij het centrum, omhoog volgen. Dit pad komt uit op ‘Frigatebird Hill’. Hier is de kans groot dat u verschillende soorten van de unieke fregatvogels zal spotten. Een uitstekende plek om de verschillende soorten te vergelijken!

Twee interessante stranden die u tijdens u verblijf op San Cristóbal kunt aan doen zijn ‘Cerro Brujo’ en ‘Punta Pitt’. Op beide standen zal u veel zeevogels treffen. ‘Punta Pitt’ is overigens de enige plek op Galápagos waar u zowel de blauwvoet-Jan-van-Genten, de roodvoet-Jan-van-Genten en de nazcagent tegelijk kunt zien nesten.

  • ★★★★ Golden Bay (2 nachten)

Blauwvoet Jan-van-Genten

2
2

2: San Cristóbal

In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald door de gids waarmee u vandaag San Cristóbal gaat verkennen. U brengt onder andere een bezoek aan een van de weinige permanente zoetwatermeren van de archipel, ‘El Junco’. Dit meer vindt u in de hooglanden van San Cristóbal op een hoogte van 700 meter. Vanuit Puerto Baquerizo Moreno bent u zo'n 45 minuten onderweg om hier te komen. Onderweg passeert u verschillende vegetatiezones. De uitzichten onderweg zijn dan ook erg bijzonder. Tevens brengt u een bezoek aan het ‘Cerro Colorado Tortoise Reserve’. U zal hier veel leren over de afkomst, evolutie en bedreigingen van de indrukwekkende reuzenschildpad. Tot slot bezoekt u Playa Loberia waar u prachtig kunt snorkelen. In de loop van de middag wordt u weer netjes afgezet bij uw hotel.

Reuzenschildpad

3
3

3: San Cristóbal - Santa Cruz

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald en naar de haven van San Cristóbal gebracht. Hier gaat u aan boord van de boot naar het sfeervolle havenplaatsje Puerto Ayora op het eiland Santa Cruz. Houdt u er rekening mee dat deze ruim 2 uur durende overtocht als hobbelig kan worden ervaren bij een ruige zee en dat het daarom te adviseren is om zoveel mogelijk achterin de boot te gaan zitten. Na aankomst in Puerto Ayora neemt u een watertaxi naar de overzijde van de haven en wandelt u in zo'n 5 minuten naar uw verblijf. De rest van de dag kunt u vrij besteden om het eiland te verkennen.

U kunt vanmiddag bijvoorbeeld op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan Tortuga Bay, een prachtig strand gelegen aan de zuidkust van Santa Cruz. U bereikt Tortuga Bay na een 45 minuten durende wandeling. Het 3 kilometer lange strand is een heerlijke plek om te ontspannen en staat bekend om de aanwezigheid van zeeleeuwen en zeeleguanen.

  • ★★★★ Finch Bay (1 nacht)

Finch Bay

4
4

4: Santa Cruz - Isabela

Vroeg in de ochtend loopt u naar de haven van Puerto Ayora waar de boot naar het eiland Isabela vertrekt. Isabela is het grootste eiland van de Galápagos-archipel. Per kleine watertaxi wordt u naar de boot gebracht. Eenmaal op de open zee aangekomen kunt u genieten van prachtige vergezichten. Bij aankomst dient u weer over te stappen op een watertaxi. In de haven staat een vertegenwoordiger van onze lokale agent op u te wachten voor de transfer naar uw prachtig gelegen hotel.

In de middag wordt u opgehaald voor een bijzondere snorkelexcursie bij ‘Los Tuneles’. Deze plek wordt door veel mensen hét hoogtepunt van de Galápagos genoemd. Gedurende deze snorkelexcursie is de kans groot dat u veel bijzonder dierenleven ziet. Denk daarbij aan schildpadden, vele gekleurde vissen, manta rays, zeehonden, pinguins, maar ook haaien, welke hier volstrekt ongevaarlijk zijn. Kortom, u zult uw ogen uitkijken!

  • ★★★★ Iguana Crossing (2 nachten)

Los Tuneles

5
5

5: Excursie Sierra Negra-vulkaan

Vandaag maakt u in de ochtend een tour naar de Sierra Negra-vulkaan. Per 4WD wordt u naar de hooglanden gereden en klimt u langzaam omhoog tegen de flanken van de Sierra Negra. U maakt een wandeling naar de krater van de vulkaan en geniet van de prachtige en soms buitenaardse vergezichten! U wandelt vandaag ongeveer 5 tot 6 uur over een grotendeels vlak pad. Na de lunch wordt u teruggereden naar uw verblijf waar u naar eigen inzicht kunt snorkelen, zwemmen of ontspannen. Ook kunt u besluiten er op eigen gelegenheid op uit trekken. U kunt gemakkelijk een fiets huren om de omgeving te verkennen.

6
6

6: Isabela - Santa Cruz

Vroeg in de ochtend heeft u een transfer naar de haven en is het alweer tijd om afscheid te nemen van Isabela Island. Per boot reist u in zo'n 2 uur terug naar de haven van Puerto Ayora op Santa Cruz. De rest van de middag kunt u op eigen gelegenheid besteden.

  • ★★★★ Finch Bay (1 nacht)

Finch Bay

7
7

7: Vertrek

Vandaag komt er een einde aan uw verblijf op de unieke Galápagoseilanden. U wordt bij u hotel opgehaald voor de transfer naar de luchthaven van Baltra, een klein eilandje ten noorden van Santa Cruz. Aan de noordkust van Santa Cruz stapt u op de ferry voor de korte oversteek naar Baltra. Hier zal u worden opgehaald door een pendelbus van de luchthaven. U vliegt in ongeveer 2 uur terug naar het vaste land van Ecuador waar dit arrangement tot een einde komt.

Prijsindicatie voor dit Galápagoseilanden arrangement

Voor dit 7-daagse Galápagoseilanden arrangement is de prijs op aanvraag.

Inbegrepen:

Dit arrangement is inclusief een retourvlucht naar de Galápagoseilanden, transfers, hotelovernachtingen en genoemde excursies. Vliegtickets naar Ecuador zijn niet inbegrepen. Uiteraard kunt u dit arrangement geheel naar wens aanpassen of uitbreiden.

Het is niet mogelijk om dit arrangement los te boeken. Graag nemen wij dit programma op in uw unieke Ecuador reisplan op maat.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Ecuador

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Ecuador. Zij kennen de verschillende regio's erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Ecuador reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Ecuador reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het best mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat