Logo bg white

Kontiki Wayra Cruise

8-daags arrangement Ecuador
op aanvraag
gehele jaar
Alexander 4856
Heeft u vragen?
×

Unieke cruise langs de kust van Ecuador


Waar de meeste cruiseschepen in Ecuador in de Amazone of rond de Galápagoseilanden te vinden zijn, laat Kontiki u tijdens hun Spondylus Expedition cruise op een zeer comfortabele manier de minder bezochte maar wellicht net zo indrukwekkende kustregio van Ecuador ontdekken. Het luxe boetiekjacht M/Y Kontiki Wayra - onderdeel van Small Luxury Hotels of the World - bestaat uit slechts negen kajuiten en heeft een maximale capaciteit van 18 personen. U vindt er een een zonnedek, een restaurant met panoramisch uitzicht, twee buitenlounges, een bar, een jacuzzi en een fitnessruimte.

Kontiki heeft duurzaam toerisme hoog in het vaandel staan. Ze werken samen met lokale gemeenschappen, waarbij ze hun activiteiten en tradities ondersteunen, en deelnemen aan sociale projecten die gericht zijn op het verbeteren van hun levenskwaliteit en economische ontwikkeling. Ook zetten ze zich actief in voor het behoud van het zeeleven en de stranden in de Ecuadoraanse kustregio.

De expedities worden geleid door 13 ervaren bemanningsleden die alles op alles zetten om u een heerlijk verblijf te bieden. Er zijn verschillende excursies aan land om met de lokale cultuur in contact te komen en de prachtige natuur te verkennen. Ook kunt u verschillende wateractiviteiten ondernemen zoals kajakken, snorkelen, paddleboarden en zwemmen. De geweldige faciliteiten aan boord, unieke ervaringen en uitmuntende service maken een cruise met Kontiki Wayra tot een onvergetelijke ervaring!

1
1

1: Manta - Isla de la Plata


Uw spectaculaire cruise langs de kust van Ecuador begint in het kuststadje Manta, een van de belangrijkste havens van Ecuador. U wordt naar de Manta Yacht Club gebracht, waar u aan boord gaat van M/Y Kontiki Wayra. Onder het genot van een welkomstcocktail maakt u kennis met het prachtige jacht, uw hut, de deskundige bemanningsleden, en leert over de gang van zaken aan boord. U kunt kiezen uit verblijf in een van de 3 verschillende kajuitcategorieën. Tijdens de cruise zijn alle maaltijden, drankjes en excursies inbegrepen.

Als de avond valt wordt het welkomstdiner geserveerd, verzorgd door de chef-kok. Na het heerlijke diner kunt u ontspannen in de lounges, een drankje drinken aan de bar, of gebruik maken van de jacuzzi. ’s Nachts vaart Kontiki Wayra naar ‘Isla de la Plata’, onderdeel van Nationaal Park Machalilla.


  • ★★★★+ M/Y Kontiki Wayra (7 nachten)
2
2

2: Isla de la Plata - Puerto LópezIn de ochtend staat een bezoek aan Isla de la Plata op het programma. Het eiland wordt ook wel ‘Poorman's Galapagos' genoemd, omdat hier vele vogelsoorten voorkomen die ook in de Galápagos archipel te vinden zijn. Een mooie wandeling op het eiland brengt u naar nestelgebieden van de blauwvoet-, masker- en roodvoet Jan-van-Genten en fregatvogels. Hierna keert u terug aan boord. Na de lunch maakt u een begeleide snorkeltocht om de wateren rond het eiland te ontdekken. Tijdens deze excursie is de kans groot dat u veel bijzonder onderwaterleven ziet zoals roggen, walvishaaien en vele vissoorten. Tussen de maanden juni en november is het met een beetje geluk zelfs mogelijk om bultruggen te zien. Laat op de avond zet M/Y Kontiki Wayra koers naar Puerto Lopez.

"Wij hebben een geweldige reiservaring gehad naar Ecuador. Een hele goede en leuke gids en chauffeur. Het was top geregeld! "
Tico-reiziger
Blank
3
3

3: Puerto López - Bahía de Caráquez


Na het ontbijt ontscheept u in de haven van Puerto Lopez, vanaf u naar Agua Blanca wordt gebracht. Dit dorpje herbergt archeologische stukken uit een van de oudste beschavingen in Zuid-Amerika, de Manteño, die teruggaat tot het jaar 1.500 voor Christus. Tempels, huizen en andere archeologische overblijfselen zijn enkele van de culturele schatten in Agua Blanca. Een korte wandeling door het bos brengt u naar een natuurlijke zwavelhoudende lagune waarvan wordt geloofd dat deze helende eigenschappen heeft. 's Middags kunt u ontspannen op het strand op een van de eilandjes in het Machalilla National Park en kunt u snorkelen. In de nacht vaart u naar Bahía de Caráquez.

4
4

4: Bahía de Caráquez - San Mateo


In de ochtend vaart u met een zodiacboot naar de haven van San Vicente. Vanaf hier wordt u naar een traditionele boerderij in San Miguel de Sarampión gebracht. Hier wordt cacao verbouwd met bomen die meer dan 120 jaar oud zijn. Tijdens de wandeling door de boomgaard zult u meer te weten komen over de groei, de oogst, de fermentatie en het drogen van de cacaobonen, die later gebruikt worden voor de productie van heerlijke chocolade.

Vervolgens brengt u een bezoek aan ‘Iche Restaurante’, een gastronomisch project onder leiding van de Fuegos Foundation. Hier worden lokale chef-koks opgeleid in het creëren van 'haute cuisine' met behulp van traditionele bereidingstechnieken. Er wordt een gastronomische ‘farm-to-table’ ervaring verzorgd door twee lokale chef-koks, die u kennis laten maken met een mix van geschiedenis, traditie en de unieke smaken van de regio. In de middag keert u terug aan boord en kunt u de rest van de dag ontspannen doorbrengen. In de nacht vaart u naar San Mateo.

Blank
5
5

5: San Mateo – Valdivia


Na het ontbijt gaat u aan land in de haven van San Mateo, vanaf waar een touringcar u naar het Pacoche Marine Wildlife Refuge zal brengen. Het reservaat is sinds 2008 een beschermd gebied en is een van de meest biologisch diverse plekken ter wereld.

U bezoekt allereerst het tropisch bos, waar u op zoek gaat naar brulapen, vogels en andere dieren die in de weelderige vegetatie leven. Het fascinerende microklimaat van Pacoche is de thuisbasis van talloze soorten zoogdieren, reptielen en amfibieën, en het herbergt ook meer dan 250 vogelsoorten, waarvan er 55 endemisch zijn voor het gebied. Vanwege deze grote diversiteit zijn de bossen van Paroche een populaire bestemming voor vogelspotters in Ecuador.

Na uw bezoek aan het bos wandelt u via verschillende uitkijkpunten naar de vuurtoren in het reservaat vanaf waar u een geweldige uitzicht op de kustlijn en naburige stranden heeft. Het San Lorenzo-strand naast de vuurtoren is een van de grootste nestplaatsen voor zeeschildpadden in Ecuador. Met een beetje geluk ziet u babyzeeschildpadden die op weg zijn naar de zee. 's Middags keert u terug naar de boot en kunt u ontspannen aan boord. Tijdens de nacht vaart u naar Valdivia.

Blank
6
6

6: Valdivia – Salinas


In de ochtend brengt u een bezoek aan Valdivia. Dit plaatsje is vooral bekend door de figuurtjes van aardewerk, waarvan sommigen al duizenden jaren oud zijn. Het is het oudste aardewerk in het westen van Zuid-Amerika.

De gemeenschap in Valdivia heeft de duizenden jaren oude pottenbakkerstraditie intact gehouden. U bezoekt een lokale familie waar u meer te weten komen over de technieken en materialen die worden gebruikt bij het maken van de beeldjes, en u krijgt de kans om zelf te proberen een figuurtje van aardewerk te maken. Na deze interessante activiteit wordt u terug naar het schip gebracht. In de middag kunt u gaan snorkelen of een andere watersport beoefenen in de wateren rond het schip. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om te ontspannen aan boord. In de nacht vaart u naar Salinas.

7
7

7: Salinas - San Mateo


Vandaag bezoekt u het populaire kustplaatsje Salinas, genoemd naar de zoutmijnen die vroeger in dit gebied te vinden waren. Het ligt op het op een na meest westelijke punt van Zuid-Amerika. Hierna brengt u een bezoek aan het nabij gelegen La Lobería, een natuurreservaat met helder water en wit zand die een kleine gemeenschap van zeeleeuwen herbergt. U kunt hier een wandeling maken langs de paden, snorkelen of kajakken. In de loop van de middag keert u terug aan boord en wordt het afscheidsdiner geserveerd. ’s Nachts vaart M/Y Kontiki Wayra terug naar Manta, het eindpunt van deze schitterende cruise.

8
8

8: San Mateo – Manta


Na uw laatste ontbijt aan boord staat er nog een bezoek aan Pile op het programma. Dit kleine stadje staat bekend om de gemeenschap van ambachtelijke wevers die verantwoordelijk zijn voor het maken van Toquilla-strohoeden, beter bekend als Panamahoeden. Deze hoeden zijn in 2012 door UNESCO erkend als immaterieel cultureel erfgoed. U bezoekt de huizen van de wevers en zult leren hoe de hoeden worden gemaakt. Na dit interessante uitstapje wordt u naar Manta gebracht en komt deze prachtige cruise ten einde. U kunt vanaf hier de reis door Ecuador vervolgen of naar Guayaquil reizen voor een vlucht terug naar huis.

Prijsindicatie van deze Kontiki Wayra Cruise


Voor een 8-daagse (7 nachten) Spondylus Expedition cruise aan boord van M/Y Kontiki Wayra is de prijs op aanvraag.

Inbegrepen:
Deze prijsindicatie is op all-inclusive basis inclusief alle beschreven excursies en het gebruik van materialen voor de watersporten. Transport naar Manta is niet inbegrepen.

Het is niet mogelijk om deze cruise los te boeken. Graag nemen wij dit arrangement dan ook op in een uitgebreide rondreis door Ecuador.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Ecuador

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Ecuador reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Ecuador reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het best mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat