Logo bg white

Natuurreis Sri Lanka

17-daagse rondreis door Sri Lanka
Vanaf € 3.995,00 p.p.
April t/m september
Jelisa davids
Heeft u vragen?
×

Sri Lanka's Treasures of Nature 'Natuurreis Sri Lanka'

Deze natuurreis Sri Lanka is dé keuze voor de liefhebber van ongerepte natuur. Maak kennis met twee van Sri Lanka’s mooiste en weinig bezochte nationale parken: Wilpattu en Gal Oya. U maakt hier spectaculaire jeepsafari’s in kleine gezelschappen. U reist per trein door de hooglanden van Ella naar Nuwara Eliya en sluit de natuurreis door Sri Lanka af aan de prachtige en nog zeer ongerepte oostkust.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze natuurreis door Sri Lanka!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Sri Lanka

U gaat vandaag beginnen aan de prachtige Sri Lanka natuurreis. U vertrekt vanaf Amsterdam Schiphol Airport met een vlucht van Emirates naar de Sri Lankaanse stad Colombo. U dient over te stappen in Dubai en arriveert de volgende dag in Sri Lanka.

2
2

2: Aankomst in Colombo

U arriveert vandaag op de internationale luchthaven van Colombo. U verlaat de luchthaven en wordt buiten verwelkomd door uw gids die de komende dagen van uw Sri Lanka natuurreis met u mee zal reizen. U wordt naar uw prachtige hotel gebracht. The Wallawwa ligt op een rustige locatie, niet ver van de luchthaven. Een mooie locatie om uw natuurreis Sri Lanka te starten.  • ★★★★ The Wallawwa (1n)

"We denken nog vaak en met heel veel plezier terug aan onze fantastische reis naar Sri Lanka. De communicatie vooraf maar ook tijdens de reis verliep heel prettig en alles was tot in de puntjes verzorgd."
Anouk, Pieter, Eline & Lotte

The Wallawwa

3
3

3: Colombo – Wilpattu NP

U vervolgt u Sri Lanka natuurreis vandaag in noordelijke richting naar het Leopard Trails Camp, vlakbij het Wilpattu National Park. Vanaf de grote weg volgt een transfer per jeep naar het kleinschalige kampement. Het Leopard Trails Camp is gelegen aan de rand van het Wilpattu National Park en telt slechts enkele safaritenten. Uw comfortabele safaritent is uitgerust met alle moderne gemakken en beschikt uiteraard over eigen sanitair.

Na de lunch staat er een fantastische begeleide jeepsafari door het Wilpattu National Park op het programma. U gaat op zoek naar het aanwezige dierenleven welke zich voornamelijk ophouden bij de vele meertjes in het park. Vroeg in de avond keert u terug bij het kampement voor het diner in de buitenlucht.

  • ★★★+ Leopard Trails (2n – ai)

Leopard Trails Camp

4
4

4: Wilpattu NP

Een natuurreis Sri Lanka is natuurlijk niet compleet zonder jeepsafari!
Bij uw verblijf in het Leopard Trails Camp zijn uw dagelijkse jeepsafari’s inbegrepen. Meestal wordt er in de vroege ochtend, en in de namiddag een jeepsafari gemaakt. Tijdens deze momenten van de dag is de temperatuur niet alleen aangenaam, ook zijn dit de juiste momenten om het aanwezige dierenleven te observeren. Uw safariprogramma wordt in overleg ter plaatse bepaald. In overleg is het ook mogelijk om een volle dag safari te maken.

5
5

5: Wilpattu NP – Trincomalee

Na het ontbijt verlaat u de omgeving van Wilpattu en reist u verder naar uw volgende bestemming: het kustplaatsje Trincomalee. Onderweg brengt u een bezoek aan Anuradhapura, een zeer belangrijke oude stad uit de Srilankaanse geschiedenis. Het is een belangrijk pelgrimsoord voor boeddhisten en door de hele stad verspreid vindt u vele stoepa’s. Samen met uw gids brengt u een bezoek aan overblijfselen van paleizen, kloosters, tempels, badhuizen en zowel de beroemdste als de hoogste ‘dagoba’ (een enorme stoepa, gebouwd van bakstenen waarin zich een relikwie van Boeddha bevindt) van Sri Lanka.

U verblijft in Trincomalee in een mooi, kleinschalig hotel. Kiest u voor verblijf in het Jungle Beach Resort, dan ligt uw hotel op een afgelegen locatie op ca. 30 kilometer ten noorden van Trincomalee.

  • ★★★ Amaranthé Bay Resort (3n)
  • ★★★★ Jungle Beach Resort (3n)

Jungle Beach Resort

6
6

6 & 7: Trincomalee

Vrije dagen aan de prachtige stranden van Trinco, een heerlijk onderdeel van deze natuurreis Sri Lanka. U kunt natuurlijk genieten van de mooie stranden pal voor uw resort, of u kunt een excursie boeken naar het nabijgelegen Pigeon Island, een paradijs voor duikers en snorkelaars. De koraaltuinen onder water zijn bijna onwerkelijk mooi en huisvesten vele tropische vissoorten, schildpadden en kleine haaiensoorten. Informeert u bij uw hotelreceptie naar de mogelijkheden en extra kosten voor een bezoek aan Pigeon Island.

8
8

8: Trincomalee – Minneriya NP – Sigiriya

U verlaat de mooie oostkust van Sri Lanka en vervolgt uw natuurreis Sri Lanka naar Sigiriya. U checkt in bij uw aangename resort, gelegen vlakbij de Sigiriya rots, in het hart van de Culturele Driehoek.

Die middag gaat u op safari in het Minneriya National Park. In de maanden juni t/m oktober vindt hier de wereldberoemde ‘Gathering of the Elephants’ plaats. Ca. 100-200 olifanten komen dan samen op de uitgestrekte vlakte om het verse gras te eten. U observeert het bijzondere gedrag van deze indrukwekkende dieren.

  • ★★★+ Aliya Resort & Spa (2n)
  • ★★★★ Jetwing Vil Uyana (2n)
9
9

9: Sigiriya & Polonnaruwa

In de ochtend staat een bezoek aan de oude koningsstad Sigiriya op het programma. Allereerst beklimt u de bekende Leeuwenrots, een enorme rots (200 meter), welke uitsteekt boven het verder redelijk vlakke landschap. Het is een enigszins pittige klim naar boven, mede door de warmte, maar in principe door iedereen met een redelijk tot goede conditie goed te doen. De bezienswaardigheden en het uitzicht zijn beslist de moeite waard!

In de middag bezoekt u de oude stad Polonnaruwa, de tweede koningsstad van Sri Lanka, na Anuradhapura. De stad een stukje jonger dan Anuradhapura en dat is dan ook erg goed zichtbaar aan de restanten. Erg interessant zijn de uitstekend ontworpen irrigatiekanalen waarmee destijds de gehele stad en het land eromheen, van water werd voorzien. Erg leuk is om het gebied per fiets te verkennen met uw gids. De afstanden zijn niet groot.

Reisspecialiste Jelisa Davids schreef een blog over haar bezoek aan de Sigiriya rots. Lees haar ervaring hier.

Sigiriya

10
10

10: Sigiriya – Gal Oya

U vervolgt uw schitterende natuurreis Sri Lanka en reist verder naar het Gal Oya National Park waar u vroeg in de middag arriveert. De Gal Oya Lodge is een mooie kleinschalige accommodatie met slechts enkele huisjes te midden van de spectaculaire ongerepte natuur. U verblijft de komende dagen in de Gal Oya Lodge op basis van volpension. Alle vermelde excursies zijn inbegrepen.

Diezelfde middag staat een jeepsafari op het programma in het Nilgala reservaat. Nilgala is onderdeel van het Gal Oya National Park en kent een vrij droge vegetatie. Olifanten voelen zich hier enorm thuis en met een beetje geluk ziet u hier in de namiddag een groepje grazen. Naast olifanten worden ook makaken, herten, reuze-eekhoorns en grijze langoeren gespot tijdens deze safari’s!

  • ★★★ Gal Oya Lodge (2n – vp)

Video Gal Oya Lodge

11
11

11: Gal Oya NP

In de vroege ochtend staat een safari per boot op het programma. U gaat samen met uw natuurgids op zoek naar olifanten die zich in de vroege ochtend en namiddag veelal ophouden bij de rivieroever. De middag heeft u vrij te besteden in de magnifieke Gal Oya Lodge. U kunt bijkomen bij het prachtige zwembad of rustig een boek lezen in de mooie gemeenschappelijke ruimten.

12
12

12: Gal Oya NP – Ella

In de vroege ochtend maakt u een wandeling met een ‘vedda’. De Gal Oya Lodge werkt zeer nauw samen met de inheemse stam die pal naast de lodge woont. Het is ontzettend interessant om te zien hoe de Vedda’s leven. De inheemse stammen in Sri Lanka zijn vrijwel onzichtbaar voor toerisme en hebben hun tradities op spectaculaire wijze weten te behouden. U komt dan ook veel te weten over het leven van de Vedda’s, zowel tegenwoordig, als vroeger, toen men in Gal Oya nog in de grotten woonde.

In de loop van de ochtend verlaat u Gal Oya, op naar uw volgende Sri Lanka natuurbestemming: het bergdorpje Ella, een prachtig berggebied met mooie wandelmogelijkheden in Sri Lanka’s centrale hooglanden. U verblijft in een kleinschalig boutique hotel, spectaculair gelegen aan de vallei. Vanuit uw kamer heeft u prachtig uitzicht op de omliggende omgeving en ‘Little Adam’s Peak’.

  • ★★★+ 98 Acres Resort (2n)

98 Acres Resort

13
13

13: Ella & omgeving

Vandaag heeft u een vrije dag in de omgeving. U kunt vanochtend besluiten om Little Adam’s Peak te beklimmen, een mooie tocht naar een uitzichtpunt. Het pad start vak voor het 98 Acres Resort en u klimt in ongeveer een half uur naar boven.

Andere mogelijkheden voor vandaag zijn de beklimming van Ella Rock (pittige klim van ongeveer 3 uur) en de watervallen Ravana Ella en Bambaragama. Ook leent de omgeving zich uitstekend voor het maken van prachtige tochten per mountainbike. Kortom: genoeg activiteiten tijdens uw Sri Lanka natuurreis!

14
14

14: Ella – treinreis naar Nuwara Eliya

U wordt naar het treinstation van Ella gebracht. Uw natuurreis Sri Lanka is eigenlijk niet compleet zonder een prachtige reis per trein door de centrale hooglanden. U overbrugt de afstand Ella – Nanu Oya, een reis van ca. 4 uur dan ook vandaag per trein. De passerende landschappen onderweg zijn adembenemend en dit traject wordt dan ook gezien als één van de mooiste treinreizen ter wereld. Uw gids volgt u met de bagage en zal u in Nanu Oya opwachten voor het laatste traject per auto naar Nuwara Eliya waar u wordt afgezet bij uw accommodatie.

  • ★★★+ Jetwing Warwick Gardens (2n)
  • ★★★★ Heritance Tea Factory (2n)


Wilt u meer weten over de treinreis van Ella naar Nanu Oya? Reisspecialiste Jelisa schreef er een blog over.

Heritance Tea Factory

15
15

15: Excursie Horton Plains National Park & World’s End

Vandaag gaat u heerlijk wandelen in Sri Lanka’s hoogst gelegen Nationale Park: Horton Plains. U start vanochtend vroeg om de dikke mist die later in de ochtend optrekt, voor te zijn. Dit enorme plateau op ca. 2.000 meter boven zeeniveau bestaat uit open graslanden en weelderig nevelwoud. Uiteraard wandelt u eveneens naar het uitzichtpunt World’s End waar het plateau eindigt in een diepe afgrond van wel 880 meter! Indien u goed ter been bent, kunt u de terugreis volgen via een ander pad waarbij u Baker Falls aandoet. Aan het eind van de ochtend keert u terug bij uw hotel. Diezelfde middag staat nog een bezoek aan een theeplantage op het programma. U eindigt uw bezoek in de fabriek waar u uitleg krijgt over de verwerking van de theeblaadjes, een proces wat nog altijd op ambachtelijke wijze wordt uitgevoerd. Zelfs de meeste machines in deze fabriek stammen nog uit de tijd van de Britse kolonisatie. Na de rondleiding krijgt u de kans om enkele theesoorten te proeven en te vergelijken.

16
16

16: Nuwara Eliya – Colombo

Vandaag start het laatste traject van uw natuurreis door Sri Lanka. U reist in ca. 5 uur terug richting Colombo waar u wordt afgezet bij hetzelfde hotel als waar u deze prachtige natuurreis Sri Lanka enkele dagen geleden bent begonnen.


The Wallawwa

17
17

17: Vertrek & aankomst

In de ochtend komt uw natuurreis Sri Lanka tot een einde. Transfer naar de internationale luchthaven waar u incheckt op uw intercontinentale vlucht van Emirates terug naar Amsterdam. U dient uiteraard weer over te stappen in Dubai en arriveert diezelfde middag nog in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze natuurreis Sri Lanka

Voor deze 17-daagse natuurreis Sri Lanka geldt een indicatie reissom van € 4.275 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristenklasse hotels. Voor verblijf in de superieure klasse accommodaties geldt een indicatie reissom van €4.790 per persoon.

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze natuurreis Sri Lanka is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Jelisa Davids • Reisexpert Sri Lanka

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op deze reis

Breid deze natuurreis uit met een verblijf in de prachtige tenten van de Madulkelle Ecolodge, gelegen in de regio bij Kandy, aan de rand van de Knuckles Mountain Range.

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 495,– p.p.
December t/m april

Sri Lanka arrangement | Een uniek verblijf in de Madulkelle Tea & Eco Lodge

De prachtige Madulkelle Tea & Eco lodge in Sri Lanka is spectaculair gelegen aan de rand van de Knuckles Mountain Range, op ongeveer anderhalf uur rijden van het culturele hart Kandy in de hooglanden van Sri Lanka. Ga op avontuur in de natuurrijke omgeving of kom helemaal tot rust op de veranda van uw eigen zeer comfortabele tent.

Lees meer

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste Sri Lanka natuurreizen. Zij kennen de verschillende gebieden goed en kunnen u uitstekend adviseren over de beste reistijd per regio. De ervaren reisspecialisten regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw natuurreis Sri Lanka!Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en snel reageren op uw vragen.

Sri Lanka reis op maat

In overleg met u stippelen wij een mooie route voor u uit en selecteren wij de leukste accommodaties, geheel op basis van uw wensen en voorkeuren.

Genieten

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van een zorgeloze vakantie.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat