Logo bg white

Luxe reis Sri Lanka

15-daagse rondreis door Sri Lanka
Vanaf € 11.995,00 p.p.
november t/m maart
Charissa martens4850 %28new%29
Heeft u vragen?
×

Luxe reis Sri Lanka


Deze heerlijke ca. 2-weekse luxe reis Sri Lanka brengt u naar de mooiste bezienswaardigheden van het land en laat u verblijven in haar meest sfeervolle accommodaties, variërend van een schitterende oude koloniale villa in de hooglanden tot een kleinschalig boutique hotel aan zee.

Vanaf de aankomst op de internationale luchthaven Bandaranaike tot aan uw vertrek bent u in uitstekende handen bij uw privé-chauffeur die u zal begeleiden op dit avontuur. U brengt een bezoek aan de Culturele Driehoek bij Anuradhapura en Sigiriya, de culturele stad Kandy, reist per trein door de hooglanden naar Hatton, en reist per amfibisch vliegtuigje naar de zuidkust voor een bezoek aan het VOC-fort van Galle en een heerlijke strandafsluiter.

Bekijk het volledige reisprogramma van deze luxe reis Sri Lanka.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Sri Lanka


Vandaag gaat deze fantastische luxe reis Sri Lanka van start. U reist op eigen gelegenheid naar Amsterdam Airport Schiphol van waar u vandaag met een comfortabele vlucht van Emirates naar Sri Lanka zal reizen. U dient over te stappen in Dubai en arriveert de volgende dag.

* Standaard nemen we vluchten op in Economy Class. Indien u graag Premium Economy Class, Business of misschien zelfs First Class wenst te reizen, dan horen we het graag. Vertrekt u graag vanaf een alternatieve luchthaven zoals bv. Brussel, Düsseldorf of Frankfurt, dan horen we het graag, evenals de evt. voorkeur voor een specifieke (alternatieve) luchtvaartmaatschappij.

2
2

2: Aankomst in Colombo


U arriveert vandaag op de internationale luchthaven Bandaranaike. Bij aankomst wordt u opgewacht door uw Engels sprekende privéchauffeur voor een warm welkom in Sri Lanka! Uw chauffeur (tevens uw gids!) staat gedurende deze heerlijke luxe reis Sri Lanka tot uw beschikking en zal er alles aan doen om u een onvergetelijke reis te bezorgen. Er volgt een transfer naar uw comfortabele verblijf in Colombo.

In de middag staat er een tocht per tuk tuk door zowel het centrum als de buitenwijken van Colombo op het programma. Colombo is een smeltkroes van allerlei invloeden, zowel lokaal, als uit het koloniale tijdperk.

  • ★★★★+ Shangri-La Colombo (1 nacht)
3
3

3: Colombo - Anuradhapura


Na een rustige start en een heerlijk ontbijt laat u Colombo achter zich en vliegt u in ca. 30 minuten per gecharterd vliegtuigje naar Anuradhapura, gelegen in de westelijke hoek van Sri Lanka's Culturele Driehoek. Eenmaal geland op de kleine luchthaven wordt u opgewacht door uw chauffeur die u naar uw schitterende onderkomen zal brengen, spectaculair gelegen temidden van de rijstvelden.

In namiddag staat er een leuke fietstocht in de oude stad Anuradhapura op het programma. Deze stad is van groot belang (geweest) in de Sri Lankaanse geschiedenis en is beslist een bezoek waard. Het is een belangrijk pelgrimsoord voor Boeddhisten en door de hele stad verspreid vindt u vele stoepa’s. Onder begeleiding van een lokale gids fietst u langs haar belangrijkste bezienswaardigheden waaronder overblijfselen van paleizen, kloosters, tempels en badhuizen.


  • ★★★★+ Uga Ulagalla Resort (2 nachten)

4
4

4: Safari Wilpattu


In de vroege ochtend wordt u opgewacht door uw chauffeur en in ongeveer een uurtje naar het Wilpattu National Park gereden. Met een oppervlakte van zo'n 130.000 hectare is Wilpattu Sri Lanka's grootste (en tevens oudste!) nationale park. Uniek aan Wilpattu is de aanwezigheid van de ‘villus’, grote natuurlijk (door regenwater) gevormde meertjes die veel dieren aantrekken, zeker in tijden van droogte. Het is één van de beste locaties van Sri Lanka om o.a. het luipaard en de lippenbeer in het wild te spotten. Naast het luipaard ziet u hier ook olifanten, herten, wilde zwijnen, krokodillen, buffels en uiteraard vele soorten vogels. Vanochtend staat er een mooie safari op het programma onder begeleiding van een lokale gids. Samen gaat u op zoek naar al het aanwezige dierenleven.

Vroeg in de middag keert u terug bij uw verblijf en de rest van de middag heeft u vrij te besteden. U kunt genieten van de faciliteiten van Ulagalla, een massage boeken in de spa of met één van de fietsen van het hotel een tochtje maken in de prachtige omgeving. Mocht een andere invulling gewenst zijn, dan horen we het graag.

"Tico staat voor mij echt op nummer 1 van alle reisorganisaties. Zeer vriendelijk, klantgericht en correct. En ze staan telkens met de juiste oplossing klaar. "
Nancy

Op safari in Wilpattu

5
5

5: Anuradhapura - Sigiriya


Na het ontbijt reist u met uw chauffeur naar een beduidend minder bekende plek: het Ritigala klooster, gelegen in de bossen. Deze ruïne ligt verscholen tussen de weelderige jungle en wordt door maar weinig toeristen aangedaan. U wordt er rondgeleid door een gespecialiseerde gids die u alles zal kunnen vertellen over deze magische plek.

In de middag arriveert u bij uw heerlijke volgende verblijf met werkelijk spectaculair uitzicht op de rots van Sigiriya.

  • ★★★★+ The Water Garden Sigiriya (2 nachten)

6
6

6: Bezoek aan Sigirya & Polonnaruwa


In de zeer vroege ochtend staat een bezoek aan de oude koningsstad Sigiriya op het programma. Allereerst beklimt u de bekende Leeuwenrots, een enorme rots (200 meter), welke uitsteekt boven het verder redelijk vlakke landschap. De bezienswaardigheden en het uitzicht zijn beslist de moeite waard! Na de klim kunt u nog wat rondkijken aan de voet van de rots, waar zich de prachtige koninklijke tuinen bevinden, een oase van rust.

In de middag brengt u samen met uw chauffeur een bezoek aan de oude stad Polonnaruwa, de tweede koningsstad van Sri Lanka (na Anuradhapura). De stad is een stuk jonger dan Anuradhapura en dat is dan ook erg goed zichtbaar aan de restanten. Indien u dit leuk vindt, kunt u het gebied per fiets verkennen.

7
7

7: Sigiriya - Kandy


U vervolgt uw schitterende luxe reis Sri Lanka in zuidelijke richting naar Kandy, een reis van ca. 3 uur. Onderweg passeert u het prachtig bewaard gebleven grottempelcomplex van Dambulla, waar u stopt voor een bezoek. In het complex, dat bestaat uit 5 verschillende grotten, bevinden zich zo’n 150 standbeelden van Boeddha. De aanwezige muur- en plafondschilderingen vormen een spectaculaire achtergrond. De grottempels bevinden zich op een berg, waardoor u even zal moeten klimmen om ze te bereiken. Het uitzicht is prachtig en vanaf hier kunt u de Sigiriya rots in de verte zien liggen.

Na het bezoek vervolgt u uw reis naar Kandy en bij aankomst wordt u afgezet bij uw sublieme accommodatie.

  • ★★★★ The Kandy House (2 nachten)

De grottempels van Dambulla

8
8

8: Bezoek Kandy


Onder begeleiding van uw eigen chauffeur verkent u vanochtend Kandy’s belangrijkste bezienswaardigheden. Breng een bezoek aan de prachtige botanische tuinen en de spectaculaire Tempel van de Tand, een belangrijk bedevaartsoord voor de Sri Lankanen.

9
9

9: Kandy - Hatton


Er staat vandaag een prachtige reis op het programma. U reist vandaag van Kandy door de werkelijk schitterende hooglanden van Sri Lanka naar Hatton waar u de komende dagen zal verblijven in Tico's favoriete accommodatie: Ceylon Tea Trails.

U maakt de reis vandaag grotendeels per trein. Wellicht niet de snelste, maar wel de mooiste manier van reizen. Sri Lanka kent een uitgebreid netwerk aan spoorlijnen welke nog dateren uit de tijd van de Britse kolonisatie. Het eerste spoor werd in gebruik genomen in het jaar 1864 en verzorgde een verbinding tussen Colombo en de vele koffie- en theeplantages in het binnenland. Uw reis per trein voert vandaag langs watervallen, uitgestrekte theeplantages en bergen en over vele indrukwekkende bruggen. Eenmaal gearriveerd op het station van Hatton ontmoet u uw chauffeur die u naar uw schitterende verblijf zal brengen.

Ceylon Tea Trails bestaat uit 5 prachtige voormalige plantersbungalows, daterend uit het koloniale tijdperk. Stuk voor stuk zijn ze door de familie Fernando omgetoverd tot comfortabele en zeer sfeervolle kleinschalige boutique hotels met slechts een paar kamers per locatie.

U verblijft er geheel op All-Inclusive basis, wat wil zeggen dat alle maaltijden, een dagelijkse afternoon tea, geselecteerde dranken en een tour door de Dilmah theefabriek zijn inbegrepen. Een verblijf in Ceylon Tea Trails is hét hoogtepunt van deze luxe reis Sri Lanka.

  • ★★★★★ Ceylon Tea Trails (3 nachten)
"Er zijn maar weinig plekken die je écht omver blazen, maar Ceylon Tea Trails is er beslist één van. De bungalows zijn prachtig (Norwood mijn favoriet!) en de service is van een zeldzaam goede kwaliteit. Je wordt hier volledig in de watten gelegd en ondergedompeld in de Sri Lankaanse gastvrijheid. "
Reisspecialiste Charissa
10
10

10 & 11: Hatton


Vrije dagen bij Ceylon Tea Trails die helemaal in overleg met u kunnen worden ingevuld. Bij uw verblijf is standaard een rondleiding inbegrepen in de authentieke theefabriek van Dilmah, waar alles ooit begon. U kunt daarnaast schitterend wandelen tussen de verschillende bungalows van Tea Trails (waarnaar de naam dan ook verwijst), u kunt gaan kayakken of een boottocht maken op het Castlereagh meer, een uitgebreide theeproeverij bijwonen, gaan raften of Adam's Peak beklimmen.

Uiteraard kunnen we vooraf allerlei activiteiten inplannen en boeken, of u kunt bij aankomst uw programma samenstellen in samenspraak met uw butler.

12
12

12: Hatton – Galle


U laat vandaag de schitterende hooglanden achter u en vervolgt deze luxe reis Sri Lanka naar de havenstad Galle, gelegen aan de zuidkust. De wegen in Sri Lanka zijn smal en de reis vanuit de bergen telt vele haarspeldbochten en neemt zomaar 6-8 uur in beslag. Voor het ultieme comfort en een fantastische reisbeleving laten we u vanochtend ophalen bij het Castlereagh meer van waar u in nog geen 30 minuten per amfibisch vliegtuigje naar Koggala zal reizen. Met een beetje geluk heeft u onderweg spectaculair uitzicht op Adam's Peak.

Eenmaal geland op de kleine luchthaven van Koggala wordt u opgewacht door uw chauffeur en naar Galle gebracht, een bijzondere plek in deze luxe reis Sri Lanka. In de 17e en 18e eeuw was Galle de belangrijkste havenstad van Sri Lanka en omstreeks 1663 bouwden de Nederlanders hier, nadat zij de Portugezen hadden veroverd, een groot fort. Het prachtige fort staat tegenwoordig op Unesco’s Werelderfgoedlijst. In Galle ontmoet u een gespecialiseerde gids die u gedurende ca. 2-3 uur zal rondleiden. Uw gids zal u allerlei feiten en verhalen die voortkomen uit religie, geschiedenis, architectuur, het dagelijks leven en de verwoesting van de Tsunami van 2004.

U overnacht vanavond in Amangalla, een werkelijk schitterend hotel gelegen binnen de muren van het fort. Trek er in de avond op uit voor een mooie wandeling door de smalle straten van het fort. De sfeer is na zonsondergang totaal anders.

  • ★★★★★ Amangalla (1 nacht)
13
13

13: Galle - Ahungalla


De ochtend heeft u nog grotendeels vrij in Galle om het fort wat verder te verkennen of om nog wat te ontspannen bij het prachtige Amangalla. U checkt vervolgens uit en vervolgt deze luxe reis Sri Lanka naar uw volgende en laatste stop bij Ahungalla, op ongeveer een uurtje rijden Galle.

U sluit hier deze luxe reis Sri Lanka in alle rust af bij dit schitterende boutique hotel wat direct aan het strand is gelegen. Ahu Bay is een kleinschalige en zeer exclusieve accommodatie met slechts 13 kamers en suites en nog eens 2 schitterende privévilla's. Bij uw verblijf is halfpension inbegrepen.

  • ★★★★+ Ahu Bay (2 nachten)
Blank
14
14

14: Ahungalla


Vrije dag bij Ahu Bay die u geheel zelf kunt invullen. Geniet van deze magische plek, uw prachtige verblijf en de aangename faciliteiten.

15
15

15: Vertrek & aankomst


Vandaag komt deze luxe reis Sri Lanka tot een einde. U wordt opgehaald bij uw verblijf en in ca. 2 uur naar de internationale luchthaven Bandaranaike gereden van waar u met een vlucht van Emirates terug zal vliegen naar Amsterdam. U dient over te stappen in Dubai en arriveert diezelfde dag nog op Amsterdam Airport Schiphol.

* Indien u graag vanaf/op Düsseldorf, Parijs, Brussel of een andere luchthaven wenst te vliegen of een specifieke voorkeur heeft voor een andere luchtvaartmaatschappij, dan horen we dit natuurlijk graag. Standaard worden vluchten in Economy Class aangeboden, maar uiteraard zijn upgrades naar Premium Comfort, Business of First Class ook mogelijk.

Prijsindicatie luxe reis Sri Lanka


Voor deze 15-daagse luxe reis Sri Lanka dient u rekening te houden met een reissom vanaf € 11.995 per persoon (bij deelname van 2 personen).

Inbegrepen


In bovengenoemde reissom zijn alle vluchten in Economy Class*, het benodigde transport over land op privé-basis, alle accommodaties inclusief ontbijt en de in het programma vermelde excursies inbegrepen. Deze luxe reis Sri Lanka is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.

* Indien u graag Premium Economy, Business Class of First Class wenst te reizen, dan horen we dit graag. Mocht de voorkeur uitgaan naar een specifieke luchtvaartmaatschappij of vertrek vanaf een andere luchthaven, dan is dit uiteraard ook geen enkel probleem. Wij passen het voorstel met alle plezier voor u aan zodat uw droomreis naar Sri Lanka ontstaat.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Sri Lanka

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom u kiest voor Tico Reizen


Tico Reizen organiseert prachtige reizen naar vele bestemmingen wereldwijd welke tot in de puntjes zijn verzorgd en geheel op uw wensen en voorkeuren worden afgestemd.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Sri Lanka reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Sri Lanka reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten

Alles is geregeld. Van uw vlucht, het transport, uw verblijf, tot aan al uw excursies en de rest. U hoeft dan ook tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van een zorgeloze vakantie.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat