Logo bg white

Luxe reis Sri Lanka 'Deluxe'

17-daagse rondreis door Sri Lanka
Vanaf € 7.150,00 p.p.
November t/m maart
Charissa 2018
Heeft u vragen?
×

Ontdek het diverse Sri Lanka in luxe

In ruim twee weken tijd maakt u kennis met het veelzijdige Sri Lanka terwijl u verblijft in prachtige, luxe en voornamelijk kleinschalige accommodaties. Samen met uw privéchauffeur reist u naar de Culturele Driehoek waar u de bijzondere leeuwenrots bezoekt. Vervolgens reist u naar het culturele hart Kandy en bezoekt u de theeplantages rondom Nuwara Eliya. Een prachtige treinreis voert u naar Ella, gelegen in de hooglanden. Uw volgende stop is het kustplaatsje Tangalle waar u een aantal dagen heerlijk tot rust kunt komen. Via de historische VOC stad Galle, reist u vervolgens terug naar Colombo waar u deze luxe vakantie Sri Lanka afsluit.

Bekijk het volledige reisprogramma van deze Sri Lanka Deluxe reis.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Sri Lanka

Uw luxe reis door Sri Lanka gaat van start! Vanavond vertrekt u vanaf luchthaven Schiphol met een Emirates vlucht (economy class) naar Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka waar u de volgende dag arriveert. U dient over te stappen in Dubai.

2
2

2: Aankomst in Sri Lanka

Aan het einde van de middag arriveert u op de luchthaven van Colombo. Bij aankomst wordt u opgewacht door uw Engelssprekende privéchauffeur voor een warm welkom in Sri Lanka! Uw chauffeur staat de gehele luxe reis Sri Lanka tot uw beschikking en zal u een onvergetelijke reis bezorgen.

U heeft een transfer naar uw aangename accommodatie, gelegen op ca. 20 minuten rijafstand van de luchthaven. De rest van de avond heeft u vrij te besteden en kunt u bijkomen van de reis.

  • ★★★★+ The Wallawwa (1n)

Ontspannen aan het zwembad

3
3

3: Reis naar Sigiriya

De ochtend heeft u vrij te besteden. Rond het middaguur dient u uit te checken en wordt u in ca. 4 uur naar Sigiriya, gelegen in de Culturele Driehoek, gereden. Sigiriya is de uitvalsbasis voor een bezoek aan de gelijknamige rots.

Bij aankomst heeft u de rest van de middag vrij te besteden en kunt u genieten van de faciliteiten van uw heerlijke accommodatie.

  • ★★★★+ Water Garden (2n)

Water Garden Sigiriya

4
4

4: Bezoek aan Sigirya & Polonnaruwa

In de ochtend staat een bezoek aan de oude koningsstad Sigiriya op het programma. Allereerst beklimt u de bekende Leeuwenrots, een enorme rots (200 meter), welke uitsteekt boven het verder redelijk vlakke landschap. De bezienswaardigheden en het uitzicht zijn beslist de moeite waard! Na de klim kunt u nog wat rondkijken aan de voet van de rots, waar zich de prachtige koninklijke tuinen bevinden, een oase van rust.

Sri Lanka specialist Jelisa schreef een blog over haar bezoek aan de Sigiriya rots.

Die middag brengt u samen met uw chauffeur een bezoek aan de oude stad Polonnaruwa, de tweede koningsstad van Sri Lanka (na Anuradhapura). De stad is een stuk jonger dan Anuradhapura en dat is dan ook erg goed zichtbaar aan de restanten. Indien u dit leuk vindt, kunt u het gebied per fiets verkennen. De afstanden zijn niet groot.

"Heel erg bedankt voor de prima organisatie van onze prachtige Sri lanka Vakantie. Alles liep als een zonnetje. Ook de gids was perfect gekozen en heeft het geweldig gedaan. We gaan nog heel lang nagenieten van Sri Lanka. Veel dank daarvoor!"
Tico-reizigers

Polonnaruwa

5
5

5: Reis naar Kandy

U vervolgt uw schitterende luxe reis Sri Lanka in zuidelijke richting naar Kandy, een reis van ca. 3 uur. Onderweg passeert u het prachtig bewaard gebleven grottempelcomplex van Dambulla, waar u stopt voor een bezoek. In het complex, dat bestaat uit 5 verschillende grotten, bevinden zich zo’n 150 standbeelden van Boeddha. De aanwezige muur- en plafondschilderingen vormen een spectaculaire achtergrond. De grot tempels bevinden zich op een berg, waardoor u even zal moeten klimmen om ze te bereiken. Het uitzicht is prachtig en vanaf hier kunt u de Sigiriya rots in de verte zien liggen. Na het bezoek vervolgt u uw reis naar Kandy en bij aankomst wordt u afgezet bij uw accommodatie.

De rest van de dag heeft u vrij te besteden. Zo kunt u vanavond wellicht een traditionele dansvoorstelling bijwonen.

  • ★★★★+ The Kandy House (2n)

The Kandy House

6
6

6: Stadsexcursie Kandy

Onder begeleiding van uw chauffeur verkent u vanochtend Kandy’s belangrijkste bezienswaardigheden. Uiteraard is het programma vandaag geheel in overleg door u aan te passen. U bezoekt onder andere de koninklijke botanische tuinen en de spectaculaire Tempel van de Tand, een belangrijk bedevaartsoord voor de Sri Lankanen.

Vanmiddag staat er een smakelijke excursie op het programma! Onder begeleiding van een lokale gids, verkent u de Sri Lankaanse keuken en krijgt u diverse lokale gerechtjes te proeven. Uw eerste stop is een lokaal eetcafé waar u vers bereide veganistische gerechten, te proeven krijgt. Deze gerechten zijn de basis van de Singalese keuken. Uw volgende stop is een bruisend restaurant waar u kunt genieten traditionele hapjes gemaakt door Tamil-gezinnen in Kandy. Vervolgens krijgt u de mogelijkheid om nog meer smaken van het eiland te verkennen bij de etenstentjes die op straat te vinden zijn. Krokant, zout, kruidig en suikerachtig, Sri Lankaans straatvoedsel is er in alle soorten en maten! U eindigt de middag in een modern café waar u een gezonde salade kunt nuttigen of kunt genieten van een Sri Lankaans biertje. De hapjes zijn vandaag inbegrepen.

Tempel van de Tand & Botanische tuinen

7
7

7: Reis naar Nuwara Eliya

Vandaag verlaat u Kandy en reist door een spectaculair landschap van uitgestrekte theeplantages naar uw volgende bestemming: Nuwara Eliya. Wanneer u de stops onderweg niet meerekent is het een rit van ca. 2,5 uur. Onderweg passeert u watervalletjes en reist u door prachtig nevelwoud en langs verschillende theeplantages. U brengt een bezoek aan een theeplantage waarop zich eveneens een fabriek bevindt. Hier wandelt u tussen de theestruiken en leert u meer over de theeproductie in Sri Lanka, een van de grootste exportproducten van het land! U eindigt uw bezoek in de fabriek waar u uitleg krijgt over de verwerking van de theeblaadjes, een proces wat nog altijd op ambachtelijke wijze wordt uitgevoerd. Zelfs de meeste machines in deze fabriek stammen nog uit de tijd van de Britse kolonisatie. Na de rondleiding krijgt u de kans om enkele theesoorten te proeven en te vergelijken.

U overnacht in het kleinschalige Goatfell, gelegen op ca. 35 minuten rijafstand van Nuwara Eliya.

  • ★★★★+ Goatfell (2n)

Veranda Goatfell

8
8

8: Wandelen Horton Plains NP

Vandaag gaat u heerlijk wandelen in Sri Lanka’s hoogst gelegen Nationale Park: Horton Plains. U start vanochtend vroeg om de dikke mist die later in de ochtend optrekt, voor te zijn. Dit enorme plateau op ca. 2.000 meter boven zeeniveau bestaat uit open graslanden en weelderig nevelwoud. Uiteraard wandelt u eveneens naar het uitzichtpunt World’s End waar het plateau eindigt in een diepe afgrond van wel 880 meter!

De middag heeft u vrij te besteden. U kunt er voor kiezen om samen met uw chauffeur een aantal watervallen in de omgeving te bezoeken, of bijvoorbeeld het Victoria Park te verkennen. U kunt er ook voor kiezen om te genieten van de faciliteiten van uw accommodatie.

9
9

9: Treinreis Nuwara Eliya - Ella

Vanochtend wordt u in ca. 1 uur naar het treinstation van Nanu Oya gereden. Uw reis door Sri Lanka is eigenlijk niet compleet zonder een treinreis door de hooglanden. U overbrugt de afstand Nanu Oya – Ella, een reis van ca. 4 uur dan ook vandaag per trein. De passerende landschappen onderweg zijn adembenemend en dit traject wordt dan ook gezien als één van de mooiste treinreizen ter wereld! Uw chauffeur volgt u met de bagage en zal u in Ella opwachten om u af te zetten bij uw aangename hotel.

Sri Lanka specialist Jelisa schreef een blog over haar treinreis van Nanu Oya naar Ella.

U verblijft de komende nacht in het plaatsje Demodara, gelegen op zo’n 15 minuten rijafstand van het gezellige bergdorpje Ella. De omgeving leent zich goed voor het maken van prachtige wandelingen of tochten per mountain bike.

  • ★★★★+ Nine Skies (1n)

Demodara 9 Arch Bridge

10
10

10: Ella - Tangalle

Na het ontbijt wordt u opgewacht door uw chauffeur voor de reis naar Tangalle, gelegen aan de zuidkust van Sri Lanka. Het is een rit van ca. 3 uur. Bij aankomst heeft u de rest van de middag vrij te besteden en kunt u heerlijk genieten van de faciliteiten van uw luxe accommodatie.

  • ★★★★ + Anantara Peace Haven Tangalle* (3n)

*Houdt u er rekening mee dat dit geen kleinschalige accommodatie is.

11
11

11 & 12: Tangalle

Vrije dagen in Tangalle. U kunt heerlijk uitrusten en genieten van de faciliteiten van uw aangename accommodatie. Maakt u bijvoorbeeld gebruik van de spa, een oase van rust om weer helemaal in balans te komen. De (beauty) behandelingen worden voornamelijk uitgevoerd volgens de leer van ayurveda: het specialisme van Anantara.

Bent u uitgekeken in de spa? Tangalle heeft een ideale ligging ten opzichte van een aantal interessante bezienswaardigheden in de omgeving. Bezoekt u bijvoorbeeld de mythische Mulkirigala tempel, een nabijgelegen theeplantage of één van de vele nationale parken in de buurt. Zo kunt u er voor kiezen om een jeepsafari door het (populaire) Yala National Park te maken. Informeert u bij uw accommodatie naar alle mogelijkheden.

13
13

13: Tangalle – Galle

De ochtend heeft u nog vrij te besteden. Nadat u bent uitgecheckt, vervolgt u uw reis langs de zuidkust van Sri Lanka naar het stadje Galle. De reisduur is vandaag ca. 2 uur. In de 17e en 18e eeuw was Galle de belangrijkste havenstad van Sri Lanka en speelde toen ook voor de Nederlandse VOC een belangrijke rol. Omstreeks 1663 bouwden de Nederlanders hier, nadat zij de Portugezen hadden veroverd, een groot fort. Het prachtige fort staat tegenwoordig op UNESCO’s werelderfgoedlijst. U wordt afgezet bij uw centraal gelegen accommodatie.

In de loop van de middag staat er een wandeling door het fort, onder begeleiding van een lokale gids op het programma. U begint de wandeling bij de nieuwere ingang en verkent het fort van binnen terwijl uw gids u meer vertelt over de geschiedenis van het fort. Uw gids informeert u met een boeiende selectie van feiten en verhalen die voortkomen uit religie, geschiedenis, architectuur, het dagelijks leven en de verwoesting van de Tsunami van 2004.

  • ★★★★ The Fort Bazaar (2n)

The Fort Bazaar

14
14

14: Galle

Vrije dag in Galle die u naar eigen inzicht kunt indelen. U kunt vandaag op eigen gelegenheid het stadje verder verkennen of gebruikmaken van de faciliteiten van uw accommodatie.

De accommodatie verzorgt tevens een aantal leuke excursies zoals een kookworkshop, walvis spotten, fietsten door de omgeving en meer. Informeert u bij uw accommodatie naar de mogelijkheden.

Uiteraard kan Tico vandaag ook een excursie voor u verzorgen.


15
15

15: Reis naar Colombo

Vandaag wordt u in ca. 2-3 uur naar Colombo gereden, de laatste bestemming van uw luxe vakantie Sri Lanka. Bij aankomst wordt u afgezet bij uw aangename accommodatie.

Aan het einde van de middag ontmoet u uw gids in het historische gedeelte van de stad, waar enkele van de oudste gebouwen te vinden zijn! U wandelt naar de drukte van de Pettah-markt. Geniet vanmiddag van indrukwekkende gebouwen zoals de Centrale Bank, het oude postkantoor en het geblokte Cargills-gebouw voordat u Pettah bezoekt. Uw gids kent de straten van binnen en van buiten en zal u in contact brengen met enkele straathandelaren. U krijgt de kans om "Bombay-snoepjes" te proberen en observeert de bruisende markt.

  • ★★★★ The Maniumpathy (1n)

De Rode moskee

16
16

16: Vertrek

Vandaag heeft u nog vrij te besteden. Aan het einde van de middag wordt u opgehaald door uw chauffeur en naar de luchthaven van Colombo gereden. Hier checkt u in op uw vlucht met Emirates (economy class) terug naar Amsterdam. U dient over te stappen in Dubai en arriveert de volgende ochtend op luchthaven Schiphol waar uw luxe reis door Sri lanka ten einde komt.

17
17

17: Aankomst

Aankomst in Amsterdam. Einde van uw luxe reis Sri Lanka.

Prijsindicatie voor deze luxe reis Sri Lanka 'Deluxe'

Voor deze 17-daagse luxe reis Sri Lanka geldt een indicatie reissom van € 7.150 per persoon (bij deelname van 2 personen) en is op basis van verblijf in de vermelde accommodaties.

Deze prijsindicatie is inclusief alle vluchten (in economy class) en is gebaseerd op laagseizoentarieven. Uiteraard is deze luxe Sri Lanka reis volledig naar uw eigen wensen aan te passen. Wij verzorgen individuele rondreizen op maat en in principe is alles mogelijk.

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op! Wij assisteren u graag met het samenstellen van uw ideale luxe vakantie Sri Lanka!


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Sri Lanka

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op deze reis

Met een verblijf in het exclusieve Ceylon Tea Trails wordt uw luxe reis Sri Lanka nóg specialer!

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 1.150,– p.p.
November t/m maart

Sri Lanka arrangement | Ceylon Tea Trails

Geniet enkele dagen van de prachtige omgeving van Hatton en verblijf op ‘All-Inclusive’ basis in één van de luxueuze bungalows van Ceylon Tea Trails, gelegen temidden van de spectaculaire theeplantages in Centraal-Sri Lanka.

Lees meer

Waarom met Tico een luxe reis Sri Lanka maken?

Onze reisspecialisten hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste luxe reizen naar Sri Lanka. Zij kennen de verschillende gebieden uit eigen ervaring en kunnen u uitstekend adviseren over de beste reistijd per regio. Wij verzorgen uw reis graag tot in de puntjes zodat u optimaal kunt genieten van Sri Lanka en haar prachtige bezienswaardigheden!

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Sri Lanka reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Sri Lanka reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten

Alles is geregeld. Van uw vlucht, het transport, uw verblijf, tot aan al uw excursies en de rest. U hoeft dan ook tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van een zorgeloze vakantie.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat