Logo bg white

Luxe reis Sri Lanka 'Sri Lanka Deluxe'

17-daagse rondreis door Sri Lanka
Vanaf € 5.795,00 p.p.
November t/m maart
Charissa 2018
Heeft u vragen?
×

Luxe reis door het veelzijdige Sri Lanka

In iets meer dan twee weken maakt u kennis met Sri Lanka's mooiste bezienswaardigheden terwijl u verblijft in haar mooiste accommodaties die Tico speciaal voor u heeft geselecteerd. U bezoekt het ongerepte Wilpattu National Park voor een jeepsafari op zoek naar het luipaard, reist u naar de archeologische opgravingen van de oude koningssteden Anuradhapura en Pollonaruwa in de Culturele Driehoek en reist door de prachtige hooglanden via Kandy en Nuwara Eliya langs uitgestrekte theeplantages naar de zuidwestkust. Hier sluit u uw luxe reis Sri Lanka in alle rust af in een spectaculair hotel aan zee.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze luxe Sri Lanka reis.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Sri Lanka

Uw luxe reis door Sri Lanka gaat van start! U vertrekt ‘s vanaf Amsterdam Schiphol Airport met een directe KLM vlucht naar de Sri Lankaanse stad Colombo. U arriveert nét na middernacht in Colombo. Bij het verlaten van de luchthaven ontmoet u uw privé-gids die u de komende weken zal rondleiden door Sri Lanka. U wordt naar uw prachtige verblijf gebracht, gelegen op ca. 20 minuten rijden van de luchthaven, een heerlijke start van uw luxe reis Sri Lanka!

  • ★★★★ The Wallawwa (1n)

The Wallawwa

2
2

2: Kotugoda – Wilpattu NP – Anuradhapura

Na het ontbijt start uw luxe reis Sri Lanka dan echt. In ongeveer 3 uur reist u naar het Wilpattu National Park waar vanochtend uw eerste safari ervaring in Sri Lanka van start zal gaan. Onder begeleiding van een lokale natuurgids reist u per jeep door dit nog zeer ongerepte en weinig bezochte nationale park. U gaat op zoek naar het aanwezige dierenleven welke zich voornamelijk ophouden bij de vele meertjes in het park.Hierna reist u door naar uw volgende onderkomen: het prachtige en zeer exclusieve Uga Ulagalla Resort, gelegen op ca. 30 minuten ten zuiden van Anuradhapura. De rest van de middag heeft u vrij te besteden in dit mooie luxueuze resort waar u wordt omringd door rijstvelden.  • ★★★★★ Uga Ulagalla Resort (2n)

"Heel erg bedankt voor de prima organisatie van onze prachtige Sri lanka Vakantie. Alles liep als een zonnetje. Ook de gids was perfect gekozen en heeft het geweldig gedaan. We gaan nog heel lang nagenieten van Sri Lanka. Veel dank daarvoor!"
Tico reizigers

Uga Ulagalla Resort

3
3

3: Bezoek aan Anuradhapura

In de ochtend brengt u een bezoek aan Anuradhapura, een zeer belangrijke oude stad uit de Srilankaanse geschiedenis. Het is een belangrijk pelgrimsoord voor boeddhisten en door de hele stad verspreid vindt u vele stoepa’s. Samen met uw gids brengt u een bezoek aan overblijfselen van paleizen, kloosters, tempels, badhuizen en zowel de beroemdste als de hoogste ‘dagoba’ (een enorme stoepa, gebouwd van bakstenen waarin zich een relikwie van Boeddha bevindt) van Sri Lanka.

De middag heeft u vrij te besteden en kunt u genieten van de heerlijke faciliteiten van het exclusieve Ulagalla Resort.

4
4

4: Anuradhapura – Minneriya NP – Sigiriya

De ochtend heeft u nog deels vrij te besteden in het Ulagalla Resort. In de loop van de ochtend rijdt u richting het Minneriya National Park waar vanmiddag een spectaculaire jeepsafari op het programma staat. Alvorens de safari start, heeft u eerst nog de gelegenheid om te lunchen.Die middag brengt u een bezoek aan het Minneriya National Park. Als u in de maanden juni t/m oktober deze luxe reis door Sri Lanka maakt dan kunt u de wereldberoemde ‘Gathering of the Elephants’ meemaken. Ca. 100-200 olifanten komen dan samen op de uitgestrekte vlakte om het verse gras te eten. U observeert het bijzondere gedrag van deze indrukwekkende dieren.Aan het eind van de middag wordt u afgezet bij uw heerlijke accommodatie, gelegen vlakbij de Sigiriya rots, in het hart van de Culturele Driehoek.  • ★★★★ Jetwing Vil Uyana (2n)

Video Jetwing Vil Uyana

5
5

5: Polonnaruwa & Sigiriya

Vanochtend brengt u een bezoek aan de oude stad Polonnaruwa, de tweede koningsstad van Sri Lanka. Erg interessant zijn de uitstekend ontworpen irrigatiekanalen waarmee destijds de gehele stad en het land eromheen, van water werd voorzien.

In de namiddag staat een bezoek aan de oude koningsstad Sigiriya op het programma. U beklimt de bekende Leeuwenrots, een enorme rots (200 meter), welke uitsteekt boven het verder redelijk vlakke landschap. Het is een enigszins pittige klim naar boven, mede door de warmte, maar in principe door iedereen met een redelijk tot goede conditie goed te doen. De bezienswaardigheden en het uitzicht zijn beslist de moeite waard!

Reisspecialiste Jelisa Davids schreef een blog over haar bezoek aan de Sigiriya rots. Lees haar ervaring hier.

6
6

6: Sigiriya – Kandy

U vervolgt uw schitterende luxe reis Sri Lanka in zuidelijke richting naar Kandy. U passeert de het prachtig bewaard gebleven grottempelcomplex van Dambulla, waar u uiteraard stopt voor een bezoek.Na het bezoek aan Dambulla reist u door naar Kandy, waar u wordt afgezet bij uw mooie kleinschalige accommodatie. The Kandy House is gehuisvest in een prachtige oude Nederlandse koloniale villa.  • ★★★★ The Kandy House (2n)

The Kandy House

7
7

7: Bezoek aan Kandy

Onder begeleiding van uw gids verkent u vandaag Kandy’s belangrijkste bezienswaardigheden. Uiteraard is het programma vandaag geheel in overleg door u aan te passen. U bezoekt onder andere de koninklijke botanische tuinen en de spectaculaire Tempel van de Tand, een belangrijk bedevaartsoord voor de Sri Lankanen.

8
8

8: Kandy – Nuwara Eliya

U verlaat Kandy na het ontbijt en vervolgt uw luxe reis Sri Lanka door een spectaculair landschap van uitgestrekte theeplantages naar uw volgende bestemming: Nuwara Eliya. Onderweg passeert u watervalletjes en reist u door prachtig nevelwoud. U brengt een bezoek aan een theeplantage waarop zich eveneens een fabriek bevindt waar u uitleg krijgt over de verwerking van de theeblaadjes, een proces wat nog altijd op ambachtelijke wijze wordt uitgevoerd. Zelfs de meeste machines in deze fabriek stammen nog uit de tijd van de Britse kolonisatie. U overnacht in het klassieke Heritance Tea Factory, daadwerkelijk een oude theefabriek. Het pand ademt historie en is dan ook wat ons betreft de mooiste locatie om te verblijven tijdens uw dagen in Nuwara Eliya.

  • ★★★★ Heritance Tea Factory (2n)

Heritance Tea Factory

9
9

9: Excursie Horton Plains & World’s End

Vandaag gaat u heerlijk wandelen in Sri Lanka’s hoogst gelegen Nationale Park: Horton Plains. U start vanochtend vroeg om de dikke mist die later in de ochtend optrekt, voor te zijn. Dit enorme plateau op ca. 2.000 meter boven zeeniveau bestaat uit open graslanden en weelderig nevelwoud. Uiteraard wandelt u eveneens naar het uitzichtpunt World’s End waar het plateau eindigt in een diepe afgrond van wel 880 meter! Aan het eind van de ochtend keert u terug bij uw hotel.

10
10

10: Nuwara Eliya – Yala National Park

U verlaat de hooglanden en reist verder naar het Yala National Park, één van Sri Lanka’s populairste nationale parken voor wildlife safari’s. In Yala heeft u grote kans om het luipaard in het wild te observeren, evenals de lippenbeer. In de loop van de ochtend arriveert u bij het Leopard Trails Camp, een kleinschalig kampement. Uw comfortabele safaritent is uitgerust met alle moderne gemakken en beschikt uiteraard over eigen sanitair.

Na de lunch staat er een fantastische begeleide jeepsafari door het Yala National Park op het programma. Vroeg in de avond keert u terug bij het kampement voor het diner in de buitenlucht.

  • ★★★+ Leopard Trails (2n – ai)

Leopard Trails Camp

11
11

11: Yala National Park

Bij uw verblijf in het Leopard Trails Camp zijn uw dagelijkse jeepsafari’s inbegrepen. Meestal wordt er in de vroege ochtend, en in de namiddag een jeepsafari gemaakt. Tijdens deze momenten van de dag is de temperatuur niet alleen aangenaam, ook zijn dit de juiste momenten om het aanwezige dierenleven te observeren. Uw safariprogramma wordt in overleg ter plaatse bepaald. In overleg is het ook mogelijk om een volle dag safari te maken.

12
12

12: Yala NP – Galle

Ook vanochtend staat er nog een jeepsafari op het programma. U verlaat het kamp nog vóór zonsopgang en keert om ca. 09:00 uur terug voor een uitgebreid ontbijt. Hierna komt een einde aan uw verblijf in het Leopard Trails Camp.Hierna vervolgt u uw luxe reis Sri Lanka naar uw volgende bestemming: de historische havenplaats Galle, gelegen aan Sri Lanka’s prachtige zuidkust. U verblijft in een prachtig gerenoveerd hotel in het centrum van de stad.  • ★★★★ The Fort Bazaar (1n)

The Fort Bazaar

13
13

13: Galle - Cape Weligama

In de ochtend maakt u een interessante wandeling door het centrum van Galle. U brengt een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden in het oude fort.

Hierna reist u door naar het zeer exclusieve Cape Weligama Resort, spectaculair gelegen op een klif. U kunt hier uw luxe reis Sri Lanka in alle rust afsluiten.

  • ★★★★★ Cape Weligama (3n)Filmpje van Cape Weligama

14
14

14 & 15: Cape Weligama

Vrije dagen aan de prachtige zuidwestkust van Sri Lanka. U kunt deze dagen genieten van uw schitterende accommodatie en heerlijk uitrusten na uw enerverende reis.

Cape Weligama

16
16

16: Vertrek

Overdag bent u nog vrij en kunt u genieten van de prachtige kust.

Vroeg in de avond verlaat u Cape Weligama en reist u terug naar Colombo waar uw luxe reis Sri Lanka op de internationale luchthaven tot een einde komt.

Uw KLM vlucht vertrekt diezelfde avond naar Amsterdam, een directe verbinding.

17
17

17: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze luxe reis Sri Lanka

Voor deze 20-daagse luxe reis Sri Lanka geldt een indicatie reissom van € 5.795 per persoon (bij deelname van 2 personen). U verblijft alleen in onze mooiste superieure en luxe klasse hotels.

Deze prijsindicatie is inclusief alle vluchten en gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze luxe Sri Lanka reis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Sri Lanka

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op deze reis

Met een verblijf in het exclusieve Ceylon Tea Trails wordt uw reis nóg specialer!

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 1.150,– p.p.
November t/m maart

Sri Lanka arrangement | Ceylon Tea Trails

Geniet enkele dagen van de prachtige omgeving van Hatton en verblijf op ‘All-Inclusive’ basis in één van de luxueuze bungalows van Ceylon Tea Trails, gelegen temidden van de spectaculaire theeplantages in Centraal-Sri Lanka.

Lees meer

Waarom met Tico een luxe reis Sri Lanka maken?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste Luxe Sri Lanka reizen. Zij kennen de verschillende gebieden goed en kunnen u uitstekend adviseren over de beste reistijd per regio. De ervaren reisspecialisten regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw luxe Sri Lanka reis.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en snel reageren op uw vragen.

Sri Lanka reis op maat

In overleg met u stippelen wij een mooie route voor u uit en selecteren wij de leukste accommodaties, geheel op basis van uw wensen en voorkeuren.

Genieten

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van een zorgeloze vakantie.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat