Logo bg white

Familiereis Sri Lanka zomervakantie

19-daagse rondreis door Sri Lanka
Vanaf € 5.600,00 p.p.
juni t/m augustus
Charissa 2018
Heeft u vragen?
×

Familiereis Sri Lanka zomervakantie

Deze familiereis laat u in een tijdsbestek van 19 dagen op een kindvriendelijke manier kennismaken met het mooie Sri Lanka. U verblijft in prachtige accommodaties en maakt interessante excursies die speciaal voor kinderen zijn geselecteerd.

De reis start nabij Colombo, gelegen op ca. 20 minuten rijafstand van de luchthaven licht het heerlijke The Wallawwa. Hier kunt u rustig bijkomen van de vliegreis. Vervolgens reist u verder naar het havenplaatsje Galle waar u de omgeving per fiets verkent. Hierna bezoekt de hooglanden van Sri Lanka in de omgeving van Ella en reist u naar het minder bekende Gal Oya National Park waar u verblijft in de unieke Gal Oya Lodge.

U reist u verder naar het kustplaatsje Passikudah waar u een aantal dagen heerlijk kunt ontspannen aan het strand. De volgende stop is Sigiriya, gelegen in de Culturele Driehoek. U bezoekt de bijzondere Leeuwenrots en maakt een safari naar het Minneriya National Park. Uw laatste bestemming tijdens deze familiereis Sri Lanka is het Wilpattu National Park waar u verblijft in een comfortabele tent en een aantal prachtige safari's maakt!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Start familiereis Sri Lanka

Vandaag gaat uw familiereis Sri Lanka van start! U vertrekt ‘s avonds vanaf luchthaven Schiphol met een Etihad vlucht (economy class) naar Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka. U dient over te stappen in Abu Dhabi en arriveert de volgende middag.

2
2

2: Aankomst in Colombo

‘s Middags arriveert u op de internationale luchthaven van Colombo. Bij het verlaten van de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner voor een warm welkom in Sri Lanka! Uw Engelssprekende privéchauffeur staat de komende 16 dagen tot uw beschikking. U wordt naar uw prachtige verblijf gebracht, gelegen op ca. 20 minuten rijden van de luchthaven, een heerlijke start van uw luxe familiereis Sri Lanka! De avond heeft u vrij te besteden en kunt u uitrusten van de reis.

  • ★★★★ The Wallawwa (2n)

Familie suite, The Wallawwa

3
3

3: Stadsexcursie Colombo per tuk-tuk

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw chauffeur en naar het centrum van Colombo gereden. Hier ontmoet u uw gids die u deze ochtend kennis laat maken met de hoofdstad van Sri Lanka. U stapt in een tuk-tuk waarmee u door de stad wordt gereden. U zult zien dat Colombo een bruisende stad is met veel koloniaal erfgoed. U bezoekt de kleurrijke Gangaramaya tempel en de Sri Pnooambala Vanneswarar tempel. Hier leert u tevens meer over de invloed die het Boeddhisme en het Hindoeïsme op elkaar hebben. Vanochtend maakt u tevens kennis met het moderne Colombo. Bij aankomst in de wijk Pettah wandelt u door wat bruisende straatjes naar de prachtige Jami Ul-Afar moskee, gebouwd uit witte en rode stenen. In Pettah bezoekt u tevens een koloniaal hotel waar u even kunt ontspannen. Vervolgens wordt u naar een prachtig uitzichtpunt gereden vanwaar u een panoramisch uitzicht heeft over de stad. Aan het begin van de middag keert u weer terug bij uw accommodatie. De rest van de middag heeft u vrij te besteden.

4
4

4: Kotugoda - Galle

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw chauffeur voor de reis naar het historische plaatsje Galle, gelegen aan de zuidkust van Sri Lanka op ca. 2,5 uur afstand. Bij aankomst kunt u samen met uw chauffeur een bezoek brengen aan het fort. U kunt dit ter plaatse overleggen. U verblijft de komende nachten in een familievriendelijk boetiek hotel net buiten Galle.

  • ★★★★ Why House (2n)
5
5

5: Omgeving Galle per fiets

Vanochtend stapt u op de fiets om de omgeving van Galle te verkennen. Na het ontbijt wordt u door uw chauffeur naar het punt van vertrek gebracht. De tocht van vandaag is ca. 12 kilometer en duurt zo’n 2 uur. U fietst door een prachtige en rustige omgeving en maakt kennis met het Sri Lankaanse platteland. Onderweg fietst u langs buffels, rijstvelden, spelende kinderen en bananenbomen. Ook fietst u langs suikervelden, ananasplantages en theebosjes. Indien gewenst kunt u onderweg stoppen voor een verfrissende kokosnoot en lunchen bij het Kahanda Kanda hotel (niet inbegrepen). Aan het einde van de tour, wordt u weer teruggereden naar uw accommodatie en heeft u de rest van de middag vrij te besteden.

6
6

6: Galle - Ella

Vanochtend reist u verder naar Sri Lanka’s prachtige hooglanden. Houdt u er rekening mee dat u vandaag ca. 5 uur in de auto zit. U verblijft de komende dagen in het plaatsje Demodara, gelegen op zo’n 15 minuten rijafstand van het gezellige bergdorpje Ella. De omgeving leent zich goed voor het maken van prachtige wandelingen of tochten per mountain bike.

  • ★★★★ Nine Skies (3n)

Demodara 9 Arch Bridge

7
7

7: Excursie thee, lunch en watervallen

Vanochtend staat er een leuke excursie op het programma. U wandelt samen met een gids langs velden waar thee, kaneel en limoengras wordt verbouwd. Via een verborgen touwbrug wandelt u naar de Ravana-Ella waterval waar u in de poeltjes kunt zwemmen. Vandaag is er een heerlijke lokale lunch inbegrepen. U wandelt terug naar een boerderij waar u meer te weten komt over de lokale ambachten. U eindigt de tour met een thee-proeverij. Aan het begin van de middag wordt u weer teruggebracht naar uw accommodatie.

8
8

8: Omgeving Ella

Vrije dag in de omgeving van Ella. U kunt besluiten om Little Adam’s Peak te beklimmen, een mooie tocht naar een uitzichtpunt. Het pad start vlak voor het 98 Acres Resort en u klimt in ongeveer een half uur naar boven. Andere mogelijkheden zijn de beklimming van Ella Rock (pittige klim van ongeveer 3 uur) of het bezoeken van de Demodara 9 Arch Bridge. Ook leent de omgeving zich uitstekend voor het maken van prachtige tochten per mountain bike.

Little Adam's Peak

9
9

9: Ella - Gal Oya

Na het ontbijt vervolgt u uw reis door Sri Lanka naar het Gal Oya National Park, het is een rit van ca. 3 uur. Gal Oya is een prachtig park wat nog niet zo lang geleden haar deuren heeft geopend voor het toerisme. De Gal Oya Lodge is een mooie kleinschalige accommodatie met slechts 7 huisjes te midden van de spectaculaire ongerepte natuur.Diezelfde middag staat een begeleide jeep safari op het programma in het Nilgala Forest Reserve. Nilgala is onderdeel van het Gal Oya National Park en kent een vrij droge vegetatie. U ziet hier veel hoge grassen, en enkele enorm hoge bomen waaronder Aralu, Bulu, Belli, Waa en Kahata. Olifanten voelen zich hier enorm thuis en met een beetje geluk ziet u hier in de namiddag een groepje grazen. Naast olifanten worden ook makaken, herten, reuze-eekhoorns en grijze langoeren gespot tijdens deze safari’s!  • ★★★ Gal Oya Lodge (2n)
10
10

10: Bootexcursie Gal Oya

In de vroege ochtend staat er een excursie per boot op het programma. U gaat samen met uw natuurgids op zoek naar olifanten die zich in de vroege ochtend en namiddag veelal ophouden bij de rivieroever.

De middag heeft u vrij te besteden in de magnifieke Gal Oya Lodge. U kunt bijkomen bij het heerlijke zwembad.

11
11

11. Gal Oya - Passikudah

In de vroege ochtend maakt u een wandeling met een ‘vedda’. De Gal Oya Lodge werkt zeer nauw samen met de inheemse stam die pal naast de lodge woont. Het is ontzettend interessant om te zien hoe de Vedda’s leven. De inheemse stammen in Sri Lanka zijn vrijwel onzichtbaar voor toerisme en hebben hun tradities op spectaculaire wijze weten te behouden. U komt dan ook veel te weten over het leven van de Vedda’s, zowel tegenwoordig, als vroeger, toen men in Gal Oya nog in de grotten woonde. Dit is zeer zeker geen toneelstukje, maar een authentiek stukje cultuur wat erg zeldzaam is op het eiland!

In de loop van de ochtend verlaat u Gal Oya, op naar uw volgende bestemming: het kustplaatsje Passikudah. Het is een reis van ca. 2,5 uur en bij aankomst wordt u afgezet bij uw accommodatie.

  • ★★★ Maalu Maluu Resort & Spa (3n)
  • ★★★★+ Uga Bay (3n)

12
12

12 & 13: Passikudah

Vrije dagen aan het strand van Passikudah. U kunt hier heerlijk ontspannen aan het strand en genieten van de faciliteiten van uw accommodatie. Houdt u er rekening mee dat er in Passikudah verder niet zoveel te doen is en dat u hier echt komt om te ontspannen.

14
14

14: Passikudah - Sigiriya & Minneriya NP

Vanochtend wordt u opgehaald bij uw verblijf voor de transfer naar Sigiriya, gelegen in de Culturele Driehoek. Het is een rit van ca. 2,5 uur. Bij aankomst wordt u afgezet bij uw accommodatie.

Die middag brengt u een bezoek aan het Minneriya National Park per jeep safari. In de maanden juni t/m oktober vindt hier de wereldberoemde ‘Gathering of the Elephants’ plaats. Ca. 100-200 olifanten komen dan samen op de uitgestrekte vlakte om het verse gras te eten. U observeert het bijzondere gedrag van deze indrukwekkende dieren.

  • ★★★★ Water Garden (2n)

Uw duplex pool villa

15
15

15: Bezoek aan Sigiriya Rock

In de ochtend staat een bezoek aan de oude koningsstad Sigiriya op het programma. Allereerst beklimt u de bekende Leeuwenrots, een enorme rots (200 meter), welke uitsteekt boven het verder redelijk vlakke landschap. Neemt u zeker een pet of hoed mee vanochtend om u te beschermen tegen de zon. Het is een enigszins pittige klim naar boven, mede door de warmte, maar in principe door iedereen met een redelijk tot goede conditie goed te doen. De bezienswaardigheden en het uitzicht zijn beslist de moeite waard! Hierna kunt u nog wat rondkijken aan de voet van de rots, waar zich de prachtige koninklijke tuinen bevinden, een oase van rust.

Reisspecialiste Jelisa Davids schreef een blog over haar bezoek aan de bijzondere Sigiriya rots. Lees haar ervaring hier.

Uitzicht vanaf de rots

16
16

16: Sigiriya - Wilpattu NP

Na het ontbijt wordt u in ca. 2 uur naar het Wilpattu National Park gereden. Die middag staat uw eerste safari op het programma. Onder begeleiding van een lokale natuurgids reist u per jeep door het nog zeer ongerepte en weinig bezochte Wilpattu National Park. U gaat op zoek naar het aanwezige dierenleven welke zich voornamelijk ophouden bij de vele meertjes in het park.

Hierna reist u door naar uw onderkomen voor de komende twee nachten. U verblijft in het Mahoora Tented Camp, een uitstekend safarikamp gelegen op slechts enkele kilometers van de ingang van het Wilpattu National Park. Het kampement bestaat uit enkele comfortabele tenten, allen voorzien van eigen sanitair. U verblijft hier op basis van all-inclusive, wat wil zeggen dat al uw maaltijden, drankjes en 2 dagelijkse safari’s zijn inbegrepen.

  • ★★★ Mahoora Tented Safari Camp Wilpattu (2n)

Op safari

17
17

17: Wilpattu National Park

Bij uw verblijf in het Mahoora Tented Camp zijn uw dagelijkse jeepsafari’s inbegrepen. Meestal wordt er in de vroege ochtend, en in de namiddag een jeepsafari gemaakt. Tijdens deze momenten van de dag is de temperatuur niet alleen aangenaam, ook zijn dit de juiste momenten om het aanwezige dierenleven te observeren.

Uw safariprogramma wordt in overleg ter plaatse bepaald.

18
18

18: Vertrek

Vandaag komt uw familiereis Sri Lanka ten einde. De ochtend en het begin van de middag heeft u nog vrij te besteden. ‘s Middags wordt u opgehaald voor de ca. 3,5 uur durende transfer naar de luchthaven van Colombo. Hier checkt u in op uw vlucht met Eithad terug naar Nederland. U dient over te stappen in Abu Dhabi en arriveert de volgende ochtend.

19
19

19: Aankomst

's Ochtends aankomst op luchthaven Schiphol. Einde van uw familiereis Sri Lanka.

Prijsindicatie voor deze familiereis Sri Lanka

Voor deze 19-daagse familiereis Sri Lanka in de zomervakantie geldt een indicatie reissom van € 5.600 per persoon (bij deelname van 2 volwassenen en 2 kinderen onder de 12 jaar) en op basis van verblijf in de eerst vermelde accommodaties.

Deze prijsindicatie is inclusief alle vermelde vluchten (in economy class) en is gebaseerd op laagseizoentarieven. De familiereis Sri Lanka is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op! Wij assisteren u graag met het samenstellen van uw ideale familiereis Sri Lanka.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Sri Lanka

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico op familiereis naar Sri Lanka?

Onze reisspecialisten hebben veel ervaring met het verzorgen van de mooiste Sri Lanka familiereizen. Zij kennen de verschillende gebieden uit eigen ervaring en kunnen u uitstekend assisteren met het samenstellen van uw ideale familiereis Sri Lanka.

Genieten

Alles is geregeld. Van uw vlucht, het transport, uw verblijf, tot aan al uw excursies en de rest. U hoeft dan ook tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van een zorgeloze vakantie.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Sri Lanka reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Sri Lanka reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat