Logo bg white

Familiereis Sri Lanka

18-daagse rondreis door Sri Lanka
Vanaf € 7.900,00 p.p.
juni t/m augustus
Charissa martens4850 %28new%29
Heeft u vragen?
×

Familiereis Sri Lanka


Deze heerlijke familiereis Sri Lanka laat u gedurende een periode van 3 weken kennis maken met het prachtige en zeer diverse Sri Lanka. U verblijft in onze absolute favoriete accommodaties waar comfort, luxe en een ultieme beleving voor het hele gezin voorop staan. Gedurende de reis staat uw privé-chauffeur te allen tijde tot uw beschikking, maakt u leuke uitstapjes en heeft u daarnaast alle tijd om te ontspannen en te genieten van de tijd met elkaar.

De reis start in Colombo, waar u even kunt landen en alvast wat cultuur kunt opsnuiven. De volgende dag gaat de rondreis van start met prachtige stops in de safariparken Wilpattu en Gal Oya en de culturele hoogtepunten bij Anuradhapura, Sigiriya en Kandy. Middenin de reis, aan Sri Lanka's ongerepte oostkust, staat een heerlijk verblijf aan de verlaten stranden van Kalkudah op het programma, iets ten zuiden van haar populaire buurman Passikudah. Via de hooglanden bij Ella reist u per trein naar Nuwara Eliya, waar deze schitterende reis tot een einde komt en u het laatste traject vervolgt terug richting de luchthaven.

Beste reistijd voor deze reis

Deze onvergetelijke familiereis Sri Lanka maakt u in onze zomervakantie, in de maanden juni t/m augustus. Reist u buiten deze periode, dan kan ook Sri Lanka's zuidkust worden meegenomen in de reis.
Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Sri Lanka


Vandaag gaat deze heerlijke familiereis Sri Lanka van start. U reist op eigen gelegenheid naar Amsterdam Schiphol Airport* van waar u met Emirates naar Sri Lanka zal vliegen. U dient over te stappen in Dubai en arriveert de volgende dag.

* Indien u graag vanaf een andere luchthaven wenst te vertrekken (bv. Brussel of Düsseldorf) dan horen we het natuurlijk graag. Mocht u er daarnaast de voorkeur aan geven om Business of First Class te vliegen, of heeft u een voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, geef dit dan aan ons door zodat we de voor u passende vluchten kunnen opnemen in de offerte voor uw familiereis Sri Lanka.

2
2

2: Aankomst in Colombo


U arriveert vandaag op de internationale luchthaven Bandaranaike waar u na het ophalen van uw bagage en het verlaten van de luchthaven van harte welkom zal worden geheten door uw persoonlijke chauffeur én gids die u zal rondleiden door het land.

U wordt naar uw aangename verblijf in Colombo gebracht, de eerste stop in deze familiereis Sri Lanka. De rest van de invulling van het programma voor vandaag vullen we heel graag in overleg met u in. Afhankelijk van de aankomsttijd van uw vlucht, wilt u wellicht gewoon wat bijkomen bij uw sfeervolle hotel, maar indien gewenst, verzorgen we natuurlijk ook met alle plezier een leuke foodwalk door Colombo, of een tochtje per tuk-tuk in de middag langs een aantal belangrijke bezienswaardigheden van de stad.

  • ★★★★ Maniumpathy (1 nacht - 2 kamers)

"Tico staat voor mij echt op nummer 1 van alle reisorganisaties. Zeer vriendelijk, klantgericht en correct. En ze staan telkens met de juiste oplossing klaar. "
Nancy
3
3

3: Colombo - Wilpattu


Na het ontbijt laat u Colombo achter zich en reist u in ca. 4 uur in noordelijke richting naar uw volgende verblijf, gelegen in de omgeving van het Wilpattu National Park. U verblijft er in een sfeervol tentenkamp gelegen aan de rand van het park. Bij uw verblijf zijn alle maaltijden en de in het programma vermelde jeepsafari's (in groepsverband) inbegrepen.

In de namiddag staat er een fantastische jeepsafari door het park op het programma. Vroeg in de avond keert u terug bij het kampement voor het diner in de buitenlucht.

  • ★★★+ Mahoora Wilpattu (2 nachten - All-Inclusive)
4
4

4: Wilpattu


Met een oppervlakte van zo'n 130.000 hectare is Wilpattu Sri Lanka's grootste (en tevens oudste!) nationale park. Uniek aan Wilpattu zijn de ‘villus’, grote natuurlijk gevormde meertjes die veel dieren aantrekken, zeker in tijden van droogte. De zeldzame dieren die u hier o.a. kunt zien zijn het luipaard en de lippenbeer welke zich in het droge seizoen (van april t/m september) vooral ophouden bij de villu’s. Eenvoudiger te vinden zijn olifanten, herten, wilde zwijnen, krokodillen, buffels en uiteraard vele vogelsoorten waaronder vele watervogels als reigers, ooievaars en lepelaars.

Vandaag staat er een fantastische safari op het programma. De uitstekend getrainde gidsen kennen alle uithoeken van het park en zijn dan ook in staat om u de enorme variëteit aan zowel fauna áls flora te laten zien.

5
5

5: Wilpattu - Sigiriya


U laat Willpattu achter u en vervolgt deze familiereis Sri Lanka naar uw volgende onderkomen in de Culturele Driehoek. U reist via Anuradhapura, een zeer belangrijke oude stad uit de Srilankaanse geschiedenis. Het is een belangrijk pelgrimsoord voor Boeddhisten en door de hele stad verspreid vindt u vele stoepa’s. Samen met uw gids brengt u een bezoek aan overblijfselen van paleizen, kloosters, tempels en badhuizen.

Wanneer u bent uitgekeken bij Anuradhapura wordt u naar uw schitterende en zeer comfortabele verblijf gebracht nabij Sigiriya. U overnacht de komende dagen in een heerlijke villa met 2 slaapkamers en een plungepool.

  • ★★★★+ Water Garden Sigiriya (3 nachten - halfpension)
6
6

6: Sigiriya & Ritigala


In de vroege ochtend staat een bezoek aan de oude koningsstad Sigiriya op het programma. Allereerst beklimt u de ca. 200 meter hoge Leeuwenrots welke in 1982 tot Werelderfgoed werd verklaard door Unesco. Beslist de moeite is de (ietwat pittige) klim via de 1.200 treden tellende trappen naar boven van waar u een prachtig uitzicht heeft op de omgeving. Onderweg ziet u de zeer gedetailleerde fresco's en bovenop de rots de ruïnes welke dateren uit de 5e eeuw. Al met al duurt een bezoek aan de rots zo’n 2 uur. Hierna kunt u nog wat rondkijken aan de voet van de rots, waar zich de prachtige koninklijke tuinen bevinden, een oase van rust. De klim naar boven is vooral pittig door de warmte, maar is in principe voor iedereen met een gemiddelde conditie, goed te doen.

In de middag brengt u een bezoek aan een beduidend minder bekende plek: het Ritigala-klooster, gelegen in de bossen. Deze magische ruïne ligt verscholen tussen de weelderige jungle en wordt door maar weinig toeristen aangedaan. Neem gerust de tijd om zowel te genieten van de wandeling ernaartoe, als om het gehele complex in alle rust in u op te nemen. Aan het einde van de dag keert u terug bij uw hotel.

Fresco bij Sigiriya

7
7

7: Bendiwewa & Pollonaruwa


Na het ontbijt start een leuke fietstocht (ca. 15 kilometer) vanaf de kleine plaats Bendiwewa door de omgeving van de oude koningsstad Polonnaruwa. De tocht wordt begeleid door een lokale inwoner die het gebied zeer goed kent. Deze omgeving laat zich uitstekend verkennen op twee wielen en het is fascinerend om het lokale leven rondom de oude stad te aanschouwen en kennis te maken met de bevolking en haar dagelijkse activiteiten. De fietstocht eindigt in de loop van de ochtend bij het Giritalemeer waar uw chauffeur u op staat te wachten voor de transfer naar de lunchlocatie waar een heerlijke uitgebreide lunch voor u klaar staat.

In de middag bezoekt u Polonnaruwa zelf. De stad is ca. 1.000 jaar oud en is een stuk jonger dan Anuradhapura dan dat is goed te zien aan de kwaliteit van de overblijfselen van paleizen, tempels en andere momumenten.

Polonnaruwa

8
8

8: Sigiriya - Kalkudah


Geen familiereis Sri Lanka is compleet zonder een paar heerlijke dagen aan een prachtig strand. U verlaat de Culturele Driehoek en reist vandaag in ca. 3 uur verder naar Sri Lanka's prachtige ongerepte oostkust waar u de komende dagen zal verblijven aan de langgerekte stranden bij Passikudah.

Karpaha Sands is een heerlijke accommodatie bestaande uit een aantal zeer comfortabele, volledig uitgeruste tenten aan een langgerekt zandstrand. U verblijft hier in een seed suite met 2 slaapkamers. Indien gewenst, is het ook mogelijk om in 2 aparte 'Palam suites' te verblijven, direct aan het strand.

  • ★★★★ Karpaha Sands (4 nachten - seed suite)
9
9

9 - 11: Stranddagen


Vrije dagen die u helemaal naar wens kunt besteden. We hebben gedurende deze dagen niets voor u in de planning.

Geniet van de prachtige stranden en observeer hoe de lokale vissers iedere dag weer de visnetten binnen halen volgens hun eeuwenoude traditie. Geniet van een behandeling in de spa of ontspan met een goed boek op het strand. Karpaha Sands beschikt over een bibliotheek en een aangename lounge. U kunt een kookles volgen, gaan fietsen, kajakken of paddleboarden.

12
12

12: Kalkudah - Gal Oya


U verlaat de kust en vervolgt deze schitterende reis in ca. 2,5 uur naar het Gal Oya National Park, een prachtig natuurgebied omringd door water en eilanden. U verblijft er de komende dagen in een rustieke, maar subliem gerunde lodge waar een team van enthousiaste experts u laten kennis maken met de aanwezige flora en fauna.

In de avond maakt u onder begeleiding van een natuurgids een spannende wandeling in het donker in de directe omgeving van de lodge en gaat u op zoek naar het aanwezige nachtleven. Veel dieren slapen overdag en komen zodra de zon is onder gegaan naar buiten om te zoeken naar voedsel. Met zaklampen speurt u naar reptielen, amfibieën, zoogdieren en vogels.

  • ★★★+ Gal Oya Lodge (2 nachten - bungalow met 2 slaapkamers - volpension)
13
13

13: Excursies Gal Oya


In de (vroege) ochtend staat er een mooie boottocht op het meer op het programma. U gaat samen met uw natuurgids op zoek naar olifanten die zich in de vroege ochtend en namiddag veelal ophouden bij de rivieroever.

In de middag staat er een avontuurlijke tocht per jeep naar het afgelegen Nilgala-reservaat op het programma. Dit gedeelte van het Gal Oya National Park kent een vrij droge vegetatie. U ziet hier veel hoge grassen en hoge bomen wat het een enórm geliefd gebied maakt bij olifanten. Met een beetje geluk ziet u tussen het struikgewas een groepje grazen. Maar naast olifanten worden ook makaken, herten, reuze-eekhoorns en grijze langoeren gespot tijdens deze safari’s!

14
14

14: Gal Oya - Ella


U vervolgt deze heerlijke familiereis Sri Lanka en reist vandaag in ca. 3 uur naar het hoger gelegen Ella waar het verkoelende klimaat een verademing zal zijn na de tropische hitte die u achter u laat in de laaglanden. Ella is één van Sri Lanka's beste locaties om prachtig te wandelen.

Diezelfde middag maakt u wandeling naar Nine Arch Bridge. Dit indrukwekkende staaltje architectuur was het paradepaardje ten tijde van de Britse kolonisatie, toen de spoorlijn werd aangelegd dwars door het oerwoud, helemaal tot aan Badulla. In tegenstelling tot andere spoorlijnen, is de spoorbrug geheel opgebouwd uit gesteente, bakstenen en cement en kwam er geen staal aan te pas. Since 1921 is de brug ook bekend onder de naam 'Ahas Nawaya Palama', ofwel '9 Skies Bridge'.

U verblijft de komende dagen op All-Inclusive basis in het sublieme Nine Skies, een prachtige bungalow met slechts 5 slaapkamers.


  • ★★★★+ Nine Skies (3 nachten - Ella Rock suite - All-Inclusive)

15
15

15 & 16: Ella


Vrije dagen in de mooie omgeving van Ella. Het is een heerlijk toevluchtsoord en biedt zeer goede mogelijkheden om te wandelen. Zo kunt u een korte wandeling maken naar Little Adam’s Peak, van waar u uitzicht heeft over Ella’s Gap en Ella Rock.

Avonturiers en zeer actieve reizigers, kunnen besluiten om Ella Rock te beklimmen, een vrij pittige klim van ca. 3 uur. Ook de watervallen Ravana Ella en Bambaragama zijn een bezoek waard en gelegen op niet al te grote afstand van Ella. De omgeving leent zich eveneens uitstekend voor het maken van prachtige tochten per mountainbike bv. naar een nabijgelegen theeplantage.

17
17

17: Ella - Nuwara Eliya - Kotugoda


Vandaag staat er een lange (maar prachtige!) reis op het programma.

Deze familiereis Sri Lanka is eigenlijk niet compleet zonder een prachtige reis per trein door de centrale hooglanden. U overbrugt de afstand Ella - Nanu Oya, een reis van ca. 2,5 uur dan ook vandaag per trein. De passerende landschappen onderweg zijn adembenemend en dit traject wordt dan ook gezien als één van de mooiste treinreizen ter wereld. Hierna brengt u een bezoek aan Nuwara Eliya zelf waarna de doorreis (ca. 5 uur) van start gaat naar uw verblijf niet ver van de luchthaven van Colombo.

  • ★★★★ The Wallawwa (1 nacht - 2 garden suites)18
18

18: Vertrek & aankomst


Vandaag komt deze familiereis Sri Lanka tot een einde. Uw chauffeur brengt u naar Colombo's internationale luchthaven Bandaranaike, gelegen op ca. 15 minuten rijden van The Wallawwa.

U vliegt vandaag met Emirates* terug naar Amsterdam. U dient over te stappen in Dubai en arriveert diezelfde dag nog op Amsterdam Airport Schiphol.

* Mocht u de voorkeur geven aan een andere luchtvaartmaatschappij of wenst u te vliegen vanaf bv. Brussel of Düsseldorf, dan is dit uiteraard ook mogelijk. Standaard worden Economy Class vluchten begroot, maar vliegt u liever Business of First Class, dan horen we dit graag.Prijsindicatie familiereis Sri Lanka


Voor deze 18-daagse familiereis Sri Lanka in de zomervakantie dient u rekening te houden met een reissom vanaf € 7.900 per persoon (bij deelname van 2 volwassenen en 2 kinderen onder de 12 jaar).

Inbegrepen


In bovengenoemde reissom zijn alle vluchten in Economy Class*, het benodigde transport op privé-basis, alle accommodaties inclusief ontbijt en de in het programma vermelde excursies inbegrepen. Deze familiereis Sri Lanka is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.

* Indien u graag Premium Economy, Business Class of First Class wenst te reizen, dan horen we dit graag. Mocht de voorkeur uitgaan naar een specifieke luchtvaartmaatschappij, dan is dit uiteraard ook geen enkel program. Wij passen het voorstel met alle plezier voor u aan zodat uw ideale familiereis Sri Lanka ontstaat.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Sri Lanka

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom u kiest voor Tico Reizen


Onze reisspecialisten hebben veel ervaring met het verzorgen van de mooiste familiereizen door Sri Lanka. Zij kennen de verschillende gebieden uit eigen ervaring en kunnen u uitstekend assisteren bij het samenstellen van uw ideale familiereis Sri Lanka.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Sri Lanka reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Sri Lanka reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten

Alles is geregeld. Van uw vlucht, het transport, uw verblijf, tot aan al uw excursies en de rest. U hoeft dan ook tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van een zorgeloze vakantie.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat