Logo bg white

Exclusieve reis Sri Lanka

13-daagse rondreis door Sri Lanka
Vanaf € 19.595,00 p.p.
november t/m augustus
Charissa martens4850 %28new%29
Heeft u vragen?
×

Een exclusieve reis naar Sri Lanka


Sri Lanka heeft de luxe reiziger zó ontzettend veel te bieden, ook (of misschien zelfs juist!) als deze wat minder tijd te besteden heeft. De reisspecialisten van Tico stelden deze prachtige en zeer exclusieve reis Sri Lanka samen waarbij u in een aangenaam, rustig tempo een bezoek brengt aan haar mooiste locaties en verblijft in de beste hotels van het land.

De reis gaat van start op de internationale luchthaven van Colombo, waar u met een Business Class vlucht van Emirates arriveert en vervolgens per helikopter wordt doorgevlogen naar uw schitterende verblijf in de omgeving van Anuradhapura, in Sri Lanka's Culturele Driehoek. Ter plekke gaat u fietsen in de oude Koningsstad en brengt u een exclusief bezoek (eveneens per helikopter!) aan het ongerepte eiland Delft, in het hart van de Indische Oceaan.

Na een ontspannen verblijf van enkele dagen reist u over land - o.a. via de grottempels van Dambulla verder naar de omgeving van Kandy waar u enkele dagen overnacht op een schitterend landgoed. In de omgeving kan uitstekend worden gewandeld, gegolft en gefietst.

Als volgende stop staat het nationale park Yala op het programma, waar enkele dagen exclusieve safari's op het programma staan en u op zoek gaat naar luipaarden, beren, herten en olifanten. Alvorens u terugreist naar huis, staat er een bezoek aan de voormalige VOC-stad Galle op het programma.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze exclusieve reis Sri Lanka!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Sri Lanka


Vandaag gaat uw exclusieve reis naar Sri Lanka van start. U vertrekt vanaf Amsterdam Schiphol Airport en vliegt in Business Class met Emirates naar Colombo, de commerciële hoofdstad van Sri Lanka. U dient over te stappen in Dubai en arriveert de volgende dag.

Mocht u liever vanaf een andere luchthaven willen vertrekken (bv. Brussel of Düsseldorf) of geeft u de voorkeur aan een andere luchtvaartmaatschappij, dan horen we dit graag.

2
2

2: Aankomst Colombo - Anuradhapura


Bij aankomst op de internationale luchthaven van Colombo wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner die u alle benodigde assistentie zal verlenen en u zal begeleiden naar de helikopter waarmee u doorreist naar uw aangename accommodatie in de Culturele Driehoek. Het Ulagalla Resort ligt in de omgeving van Anuradhapura en heeft een eigen helipad. In een mum van tijd bent u dan ook op uw locatie.

De rest van de middag heeft u vrij te besteden om wat bij te komen van de vlucht en te genieten van de schitterende locatie.

In de avond staat er een fantastisch authentiek 'Kamatha-diner' op het programma, geserveerd in een paviljoen te midden van de rijstvelden. U proeft verschillende gerechten welke zijn bereid door het uitmuntende keukenteam van Ulagalla op basis van authentieke recepten uit het oude koninkrijk. Maar er wordt niet alleen geproefd; u leert ook een hoop over de historie en rijke betekenis van de verschillende specerijen die de Sri Lankaanse keuken rijk is en de geniale (en vaak toch ook zeer eenvoudige) bereidingswijzen.

  • ★★★★★ Uga Ulagalla Resort (3 nachten)
3
3

3: Fietsen bij Anuradhapura


In de vroege ochtend - om de warmte een beetje voor te blijven - staat er een leuke fietstocht in de oude stad Anuradhapura op het programma. Deze stad is van groot belang (geweest) in de Sri Lankaanse geschiedenis en is beslist een bezoek waard. Het is een belangrijk pelgrimsoord voor Boeddhisten en door de hele stad verspreid vindt u vele stoepa’s. Onder begeleiding van een lokale gids fietst u langs haar belangrijkste bezienswaardigheden waaronder overblijfselen van paleizen, kloosters, tempels, badhuizen en zowel de beroemdste als de hoogste ‘dagoba’ (een enorme stoepa, gebouwd van bakstenen waarin zich een relikwie van Boeddha bevindt) van Sri Lanka. Afhankelijk van uw wensen en lichamelijke conditie, duurt de tocht van vandaag 2,5 - 4 uur.

Na een overheerlijke picniclunch - geserveerd in Anuradhapura - staat er opnieuw een bijzondere (spirituele!) ervaring op het programma. U brengt een bezoek aan een door bomen omringd klooster waar u meer te weten komt over het Boeddhisme in Sri Lanka en het leven van de monniken in dit zeer oude klooster wat al zo'n 2.500 jaar bewoond wordt.

In de loop van de middag keert u terug bij uw accommodatie.

Kuttam Pokuna - Anuradhapura

4
4

4: Delft Island per helikopter


Er staat u vandaag een spectaculaire en memorabele dag te wachten. Per helikopter vliegt u vanochtend in ongeveer 1 uur naar het eiland Delft, gelegen in de Indische Oceaan ten noordwesten van Sri Lanka. De Nederlanders gebruikten dit eiland in de 17e eeuw voor de slaven- en paardenhandel. Het is de enige plek in Sri Lanka waar wilde paarden te vinden zijn en over het hele eiland vindt u ruïnes van kastelen, huizen en een oude vuurtoren.

Op het eiland maakt u een rondrit langs de verschillende bezienswaardigheden. Daarnaast wordt er een overheerlijke picniclunch voor u opgezet in de natuur (verzorgd door het Ulagalla Resort). Al met al een zeer bijzondere dag; een ervaring die maar weinigen met u zullen delen.

5
5

5: Anuradhapura - Kandy


U vervolgt uw schitterende exclusieve reis Sri Lanka in zuidelijke richting naar Kandy, een reis van ca. 3 uur. U passeert het prachtig bewaard gebleven grottempelcomplex van Dambulla, waar u uiteraard stopt voor een bezoek. In het complex, dat bestaat uit 5 verschillende grotten, bevinden zich zo’n 150 standbeelden van Boeddha. De aanwezige muur- en plafondschilderingen vormen een spectaculaire achtergrond. De grottempels bevinden zich op een berg, waardoor u even zal moeten klimmen om ze te bereiken. Het uitzicht is echter prachtig!

Hierna reist u door naar Kandy waar u een bezoek brengt aan de Tempel van de Tand en aan de lokale specerijenmarkt. Wanneer u bent uitgekeken, wordt u afgezet bij uw werkelijk schitterende accommodatie.

U verblijft de komende dagen op een schitterend landgoed omringd door de bergen en uitgestrekte theeplantages. De voormalige plantagebungalow werd prachtig gerenoveerd en telt slechts 10 prachtige suites, verdeeld over 3 categorieën. Ze zijn stuk voor stuk uitgerust met ál het benodige comfort, maar geheel in 'oude' stijl gedecoreerd. Uw verblijf is op all inclusive-basis, wat wil zeggen dat al uw maaltijden, (geselecteerde) drankjes, én activiteiten zijn inbegrepen.


  • ★★★★★ W15 Hanthana Estate (3 nachten)

De grottempels van Dambulla

6
6

6 & 7: Kandy & omgeving


Vrije dagen op deze werkelijk prachtige locatie in de Sri Lankaanse hooglanden. Er zijn vandaag talloze activiteiten mogelijk, reeds inbegrepen bij uw verblijf. Zo kunt u gaan fietsen langs de uitgestrekte theeplantages of een spectaculaire wandeling maken onder begeleiding van een gids (variërend in intensiteit) over één van de vele uitgestippelde routes in de directe omgeving van het landgoed.

Natuurliefhebbers komen in deze omgeving zeker aan hun trekken. In de Hanthana-regio zijn wel 245 verschillende soorten vogels te vinden en eveneens een enorme variëteit aan vlinders.

Er kan een picnic in de natuur worden verzorgd, een interactieve kookles of een potje cricket of tennis worden gespeeld. Ook kan er in de omgeving (tegen een toeslag) worden gegolft.

8
8

8: Kandy - Yala National Park


U verlaat de spectaculaire hooglanden en vliegt vandaag in ca. 40 minuten met een gechartered watervliegtuigje naar Sri Lanka's zuidkust. Het toestel landt op het water nabij Weerawila, waar u van harte welkom wordt geheten door een vertegenwoordiger van het exclusieve Uga Chena Huts, uw fantastische accommodatie waar u de komende dagen zal verblijven.

Chena Huts behoort tot Sri Lanka's mooiste en meeste exclusieve hotels en ligt aan de rand van het Yala National Park, één van de meest populaire wildparken van het land. Het resort bestaat uit slechts 14 schitterende cabins, allen uitgerust met een privé-zwembad. Ze liggen verspreid over het riante terrein; uw privacy is dan ook gegarandeerd.

Uw verblijf is op all inclusive-basis, wat wil zeggen dat al uw maaltijden, (geselecteerde) drankjes en dagelijkse gamedrives zijn inbegrepen.


  • ★★★★★ Uga Chena Huts (3 nachten)

"Tico staat voor mij echt op nummer 1 van alle reisorganisaties. Zeer vriendelijk, klantgericht en correct. En ze staan telkens met de juiste oplossing klaar. "
Nancy
9
9

9 & 10: Gamedrives Yala National Park


Gedurende deze dagen maakt u zowel in de ochtend, als in de late middag een jeepsafari onder begeleiding van één van de sublieme gidsen van Chena Huts. U gaat naar verschillende delen van het park en gaat op zoek naar krokokillen, buffels, herten, beren, luipaarden en olifanten.

Na een enerverende safaridag komt u heerlijk tot rust bij uw cabin. U kunt eveens gebruik maken van de fantastische faciliteiten en bv. een heerlijke massage of andere behandeling boeken in de spa.

Op safari in Yala


Yala is opgedeeld in verschillende 'blocks' (1 t/m 5). Block 1, met stip het meest populaire én meest gevarieerde deel van het park, zowel qua landschappen (door de aanwezigheid van meerdere waterplekken) als diversiteit in wildlife, wordt het meeste bezocht en is dan ook het allerdrukst met jeeps. Bent u op zoek naar een wat authentiekere safari-ervaring, dan laten we u graag kennis maken met Block 2 en 5, wat meer afgelegen delen van het park waar beduidend minder bezoekers komen. De kansen op het spotten van wildlife liggen hier wellicht lager, de safari-ervaring is echter beduidend authentieker.

11
11

11: Yala - Galle


U reist vandaag in westelijke richting naar de historische havenplaats Galle. De ca. 3 uur durende rit voert u langs de prachtige zuidkust van Sri Lanka. U checkt in bij het prachtige Amangalla, onderdeel van de gerenommeerde Aman-hotelgroep, een sublieme collectie met 's werelds mooiste hotels. Het is gelegen in het hart van het oude fort van Galle, op loopafstand van al haar bezienswaardigheden. In het centrum vindt u de prachtige tuin en het zwembad. Kom tot rust tijdens een behandeling in de fantastische spa 'The Baths' en laat u gastronomisch verwennen in het restaurant waar de chef de sterren van de hemel kookt.

Vanavond staat er een spectaculair gearrangeerd privé-diner onder de sterren op het programma bij het prachtige zwembad.

  • ★★★★★ Amangalla (2 nachten)
12
12

12: Begeleid bezoek aan Galle


In de ochtend maakt u een interessante wandeling door Galle onder begeleiding van een lokale inwoner van de stad. Galle was in de 17e en 18e eeuw de belangrijkste havenstad van Sri Lanka en speelde ook voor de Nederlandse VOC een belangrijke rol. Omstreeks 1663 bouwden de Nederlanders hier nadat zij de Portugezen hadden veroverd een groot fort, wat tegenwoordig prijkt op UNESCO’s werelderfgoedlijst. Ook bouwden de Nederlanders uiteraard een eigen hervormde kerk. In deze kerk vindt u dan ook vele grafstenen in de vloer van oude Nederlandse VOC-ambtenaren en soldaten.

De middag heeft u vrij te besteden. Het is beslist de moeite waard om een wandeling te maken over de indrukwekkende metersdikke vestingmuren rondom oud-Galle. U heeft dan prachtig uitzicht op de stad en de zee.

13
13

13: Vertrek & aankomst


Vandaag komt deze exclusieve reis Sri Lanka tot een einde.

In ongeveer 2,5 uur wordt u naar de internationale luchthaven van Colombo gereden van waar u met een comfortabele vlucht van Emirates (in Business Class en met een overstap in Dubai) terug vliegt naar Amsterdam.

Mocht u met een andere maatschappij willen vliegen, dan is dit uiteraard mogelijk. Vluchtschema's variëren enorm gedurende het jaar en graag kijken wij samen met u naar de best bij uw programma passende vluchten.Mocht uw vlucht pas laat in de avond vanuit Colombo vertrekken, dan verzorgen we graag een dagkamer in het Amangalla.

Prijsindicatie


Voor deze 13-daagse exclusieve reis Sri Lanka dient u (bij deelname van 2 personen) rekening te houden met een reissom vanaf € 19.595 per persoon.


Inbegrepen


Bij de reissom zijn de Business Class vluchten van Emirates, privé-transport onder begeleiding van een Engels sprekende gids, in het programma vermelde transfers per watervliegtuig en helikopter (privé), uw overnachtingen in de speciaal geselecteerde luxueuze accommodaties en de beschreven excursies inbegrepen.

Wenst u Economy Class of juist First Class te vliegen, dan kan dit uiteraard. Laat het ons weten en wij nemen deze optie graag voor u mee in uw exclusieve reis Sri Lanka. Vertrek vanaf andere luchthavens als Brussel, Düsseldorf of Parijs is natuurlijk ook mogelijk, evenals een andere luchtvaartmaatschappij.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Sri Lanka

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom kiest u voor Tico Reizen?


Met zoveel aanbieders is het natuurlijk lastig kiezen. Al sinds 1993 organiseert Tico Reizen prachtige reizen naar vele bestemmingen wereldwijd welke tot in de puntjes zijn verzorgd en geheel op uw wensen en voorkeuren worden afgestemd. Sleutel op al onze bestemmingen is onze partner, welke we met veel zorg selecteren.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Sri Lanka reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Sri Lanka reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten

Alles is geregeld. Van uw vlucht, het transport, uw verblijf, tot aan al uw excursies en de rest. U hoeft dan ook tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van een zorgeloze vakantie.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat