Logo bg white

Individuele reis Zuid-Afrika | Delight

19-daagse rondreis door Zuid-Afrika
Vanaf € 5.280,00 p.p.
September t/m april
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

Zuid-Afrika Delight: een individuele reis vol hoogtepunten!

Deze individuele Zuid-Afrika reis is een schitterende reis van Kaapstad naar Johannesburg. De route laat u kennismaken met prachtige steden, stranden, Nationale Parken en de rijke dierenwereld van Zuid-Afrika. De 'Zuid-Afrika Delight' reis zit vol met hoogtepunten en biedt u gegarandeerd een onvergetelijke vakantie. Zeker de safari's zullen een onuitwisbare indruk op u achterlaten!


Bekijk het volledige reisprogramma voor deze Zuid-Afrika reis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Zuid-Afrika

De individuele Zuid-Afrika reis gaat beginnen. U vliegt overdag met een rechtstreekse KLM vlucht van Amsterdam naar Kaapstad. Na aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en krijgt u een korte uitleg over uw rondreis. Aansluitend heeft u een transfer naar uw hotel. Houdt u er rekening mee dat u hier pas laat op de avond arriveert.

 • ★★★ Abbey Manor (3n)
 • ★★★★ MannaBay (3n)
 • ★★★★★ Cape Grace Hotel (3n)

Cape Grace Hotel

2
2

2: Kaapstad

In de ochtend heeft u een transfer naar het kantoor van AWOL gelegen bij het V&A Waterfront waar uw fietsexcursie aanvangt. Tijdens deze stadsexcursie fietst u in ca. 3 uur langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Kaapstad. U bezoekt onder andere het V&A Waterfront, de kleurrijke wijk Bo-Kaap, The Company Gardens en het Green Point stadion. De tour eindigt in het V&A Waterfront.

De middag kunt u naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt heerlijk ontspannen bij uw verblijf, of een mooie wandeling maken door een van de verschillende interessante wijken van Kaapstad.

"We zijn afgelopen zaterdag teruggekomen van onze reis en het was echt fantastisch (natuur, mensen, eigenlijk alles)! Wat een super locaties hebben jullie weer uitgezocht. Alles is vlekkeloos verlopen dankzij jullie inspanningen. Zo, nu kunnen we weer gaan nadenken over een volgende trip.."
Brenda en Hans
3
3

3: Kaapstad en omgeving

Vandaag wordt in de ochtend uw huurauto opgeleverd bij het hotel (Toyota Corolla of gelijkwaardig) die de komende 8 dagen van uw individuele Zuid-Afrika reis tot uw beschikking zal staan. Kaapstad leent zich uitstekend voor het maken van diverse uitstapjes in de omgeving zoals naar Kaap Goede Hoop, de botanische tuinen van Kirstenbosch en de prachtige stranden rondom Kaapstad.

4
4

4: Kaapstad – Wijngebied

Vandaag rijdt u in minder dan 1 uur naar het nabijgelegen universiteitsstadje Stellenbosch (ca. 50 km). Stellenbosch is een belangrijk centrum voor de Zuid-Afrikaanse wijnproductie en staat bekend om zijn Kaaps-Hollandse architectuur met schitterende witte gevels. U kunt de universiteiten en de historische gebouwen perfect te voet verkennen. U kunt voor elke hotelklasse kiezen voor verblijf in Stellenbosch of in het nabijgelegen Franschhoek.

 • ★★★★ Summerwood Guest House (2n), Stellenbosch
 • ★★★★ Clouds Estate (2n), Stellenbosch
 • ★★★★★ Delaire Graff (2n), Stellenbosch

Een ander prachtig verblijf van wij u van harte kunnen aanbevelen is het Babylonstoren

Video Delaire Graff Estate

5
5

5: Wijngebied

Vandaag liggen tickets klaar voor de leuke “Wine Tram”. U rijdt (of neemt een taxi) naar 32 Huguenot Road in Franschhoek, waar u de tickets ophaalt en in dit leuke treintje/bus stapt. De Wine Tram hanteert het hop-on-hop-off principe en u kunt door middel van de bussen en het treintje op deze dag op gemakkelijke wijze meerdere wijnhuizen bezoeken. De ‘red line’ route vertrekt om 10:30 en rijdt langs enkele prachtige wijnhuizen. Aan het einde van de rit gaat u op eigen gelegenheid terug naar uw hotel en kunt u de rest van de dag naar eigen inzicht besteden.

Wijntram

6
6

6: Wijngebied – Hermanus

Vandaag rijdt u in ca. 1½ uur naar de Walker Bay (ca. 100 km). Een aanrader tijden uw individuele Zuid-Afrika reis is het rijden van de mooie kustweg R44. Vanaf Strand rijdt u over de R44 langs Gordon’s Bay, Rooiels Bay, Betty’s Bay en Onrus. U verblijft de komende dagen in het kustplaatsje Hermanus.

 • ★★★ 138 Marine Beachfront Guesthouse (2n)
 • ★★★+ Mosselberg on Grotto (2n)
 • ★★★★ The Marine Hotel (2n)

Indien u van bijzondere accommodatie houdt dan kunnen wij een verblijf in de Grootbos Forest Lodge van harte aanbevelen.

The Marine Hotel

7
7

7: Hermanus

Vrije dag. De kliffen van Hermanus staan bekend als de beste plek ter wereld om vanaf land walvissen te spotten. Het walvisseizoen begint ongeveer in juni en loopt door tot december. Als u deze individuele Zuid-Afrika reis in de periode augustus tot eind oktober maakt, dan heeft u kans om de ‘Zuidkaper’ (walvis) te zien. U kunt een wandeling maken over het klifwandelpad om de walvissen te observeren. Ook is het mogelijk om een bootexcursie te maken.

8
8

8: Hermanus – Tuinroute – Plettenberg Bay

Een mooie rit van zo’n 6 uur brengt u naar Plettenberg Bay (ca. 445 km). Vanaf Mosselbaay rijdt u over de bekende tuinroute (de Garden Route). Deze ca. 210 km lange route loopt door tot in Port Elizabeth. De rit voert gedeeltelijk langs de kust en u passeert plaatsen als George, Wilderness National Park en Knysna. Knysna is een belangrijke plaats op de tuinroute en heeft een gemoedelijke sfeer en diverse bezienswaardigheden zoals de lagune en de twee enorme zandstenen kliffen die bekend staan als ‘the Heads’. U verblijft de komende dagen in de chique kustplaats Plettenberg Bay, ca. 30 km ten oosten van Knysna gelegen.

 • ★★★+ Bosavern Guest House (2n)
 • ★★★★ Hog Hollow Country Lodge (2n), gelegen tussen Plettenberg en Tsitsikamma National Park

Hog Hollow Country Lodge

9
9

9: Plettenberg Bay

Vrije dag tijdens uw individuele rondreis door Zuid-Afrika die u naar eigen inzicht kan invullen. Plettenberg Bay is een prima uitvalsbasis voor het maken van diverse uitstapjes. In een half uur rijdt u terug naar het gezellige toeristendorpje Knysna. Het nabijgelegen Robberg schiereiland biedt spectaculaire uitzichten en een bijzonder ruige kustlijn. En ook een bezoek aan het Tsitsikamma National Park is zeker de moeite waard tijdens uw Zuid-Afrika reis. Het park beslaat ruim 80 kilometer langs de rotsachtige kust en u vindt hier het bekendste wandelpaden van Zuid-Afrika; het Otterpad en de Tsitsikamma trail.

10
10

10: Plettenberg – Port Elizabeth – Uhmlanga

Na ongeveer 3 uur rijden bereikt u Port Elizabeth (ca. 230 km). Port Elizabeth is een grote stad en één van de belangrijkste havensteden van Zuid-Afrika. Aan het eind van de ochtend levert u de huurauto in op de luchthaven van Port Elizabeth en neemt u het vliegtuig naar Durban. Bij aankomst in Durban staat uw nieuwe huurauto klaar (Toyota Corolla of gelijkwaardig) die de komende 12 dagen van uw privé rondreis door Zuid-Afrika tot uw beschikking staat. U verblijft in Uhmlanga Rocks alvorens u de volgende dag doorreist naar Drakensbergen.

 • ★★★+ Teremok Boutique Lodge (1n)
 • ★★★★ The Oyster Box (1n)


Teremok Boutique Lodge

11
11

11: Uhmlanga Rocks – Drakensbergen

Vandaag vervolgt u de reis naar de bekende Drakensbergen. Vanuit Durban is dit een rit van ongeveer 3 uur (ca. 215 km). U verblijf in Winterton of Balgowan van waaruit u gemakkelijk op eigen gelegenheid de Drakensbergen kunt bezoeken. Het diner is beide avonden inbegrepen.

 • ★★★ Champagne Castle (2n)
 • ★★★★ Cleopatra Mountain Farmhouse (2n)

Cleopatra Mountain Farmhouse

12
12

12: Drakensbergen

Vrije dag. U heeft de hele dag de gelegenheid om er op uit te trekken en de Drakensbergen te verkennen. U kunt hier mooie wandelingen maken en andere sportieve activiteiten ondernemen als mountainbiken of bergbeklimmen.

13
13

13: Drakensbergen – Thanda Game Reserve

Vandaag rijdt u in circa. 5½ uur richting Hluhluwe. Afhankelijk van uw accommodatiekeuze verblijft of ofwel in het Thanda Game Reserve, of nét daarbuiten. Het verblijf is op basis van volpension waarbij dagelijks tevens 2 game drives zijn inbegrepen.

 • ★★★+ Thanda Tented Camp (2n)
 • ★★★★ Phinda Private Game Reserve (2n)

Thanda Tented Camp

14
14

14: Thanda Game Reserve

Vandaag kunt u deelnemen aan de game drives die door uw lodge worden aangeboden, waarbij u op zoek gaat naar de Big 5 en ander kleiner dierenleven wat vaak nét zo bijzonder is. Bij uw verblijf zijn dagelijks twee game activiteiten inbegrepen. Vroeg in de ochtend gaat u op pad waarna een goed ontbijt op u wacht. In de namiddag staat een tweede game drive of safari activiteit op u te wachten! Tussen de middag kunt u genieten van uw prachtige verblijf.

15
15

15: Thanda Game Reserve – Mbabane (Swaziland)

Vandaag vervolgt u de individuele rondreis door Zuid-Afrika in noordwestelijke richting en u steekt bij Golela de grens met Swaziland over. Na de grensformaliteiten rijdt u via de steden Big Bend en Manzini en bereikt u de Ezulwini Vallei, thuis van de koninklijke familie. De reisduur bedraagt ca. 4 uur, houdt u daarnaast rekening met mogelijke wachttijden bij de grensovergang. U verblijft nabij Mbabane, de hoofdstad en tevens de grootste stad van Swaziland.

 • ★★★+ Ematjeni Luxury Guesthouse (1n)
16
16

16: Swaziland – Sabi Sands Game Reserve (Zuid-Afrika)

Na het ontbijt verlaat u uw accommodatie en verlaat u Swaziland via de Oshoek Border Post. Via Nelspruit, Witrivier en Hazyview rijdt u in ca. 4 uur naar Sabi Sands Game Reserve, een prachtig 65.000 hectare groot privé reservaat grenzend aan het Krugerpark. Sabi Sands heeft geen hekken aan de grens met Kruger waardoor de dieren volledig vrij kunnen migreren. Tijdens uw verblijf zult u vele excursies maken waarin u per 4WD op zoek gaat naar de vele dieren die hier leven. Bij uw verblijf zijn alle maaltijden en 2 game drive excursies per dag inbegrepen.

 • ★★★+ Elephant Plain Lodge (3n)
 • ★★★★ Dunlini River Lodge (3n)
 • ★★★★★ Leopard Hills (3n)

Leopard Hills

17
17

17 & 18: Sabi Sands Game Reserve

Vandaag kunt u genieten van de prachtige safari activiteiten die bij uw verblijf zijn inbegrepen. Per dag worden twee activiteiten zoals gamedrives en begeleide wandeltochten aangeboden. Tussen de excursies door kunt u genieten van uw prachtige accommodatie en ontspannen een boek lezen aan het zwembad.

19
19

19: Game Reserve – Hazyview – Panorama Route

Vandaag rijdt u naar Hazyview. U kunt vanaf Sabi Sands in ca. 1½ uur direct naar Hazyview rijden en kunt er daarna voor kiezen de beroemde Panorama Route te rijden. U kunt de route beginnen in Sabie (ca. 1 uur rijden ten westen van Hazyview). Vanuit Sabie rijdt u in noordelijke richting en rijdt u langs verschillende uitkijkposten waar u stops kunt maken. De mooiste zijn de uitzichtspunten bij God’s Window, Bourke’s Potholes, de Three Rondavels en de Blyde River Canyon. Het plaatsje Pelgrim’s Rest (benoemd tot Nationaal Monument) is een interessante stop en rond Sabie en Graskop bevinden zich daarnaast vele mooie watervallen zoals de Mac Mac, Lisbon en Horseshoe Falls die zeker een bezoek waard zijn. Aan het einde van het rondje kunt u vanuit het plaatsje Graskop in ca. 40 minuten (40 km) terug naar Hazyview rijden.

 • ★★★ Perry’s Bridge Hollow (1n)
 • ★★★★ Summerfields Rose Retreat (1n – tented suite)

Summerfield Rose Retreat

20
20

20: Vertrek

Vrije ochtend. In de middag rijdt u in ca. 5 uur naar de luchthaven van Johannesburg, waar u de huurauto inlevert. Vervolgens vliegt u kort voor middernacht met een directe vlucht van KLM Airlines terug naar Amsterdam. De individuele rondreis door Zuid-Afrika is tot een einde gekomen

21
21

21: Aankomst

Aankomst in Amsterdam waar deze prachtige reis tot een einde komt.

Prijsindicatie voor deze prachtige individuele Zuid-Afrika reis:


Voor deze 19-daagse individuele Zuid-Afrika reis geldt een indicatie reissom van € 5.280 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristenklasse accommodaties. Voor verblijf in de superieure klasse accommodaties geldt een indicatie reissom van € 7.850 per persoon.

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en zijn gebaseerd op laagseizoentarieven. De reis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Zuid-Afrika

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Op zoek naar een prachtige strandaanvulling?

Verleng uw rondreis door Zuid-Afrika met een bezoek aan het prachtige Mauritius. De witte stranden en tropische blauwe zee die horen bij dit eiland bieden de perfecte afsluiter van een reis door Zuidelijk Afrika!

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 1.130,– p.p.
april t/m november

Zuid-Afrika arrangement | Prachtig Mauritius

Mauritius is een prachtig tropisch eiland in de Indische Oceaan en is een schitterende bestemming voor een ontspannen en luxe afsluiter of juist begin van uw reis door Zuid-Afrika!

Lees meer

Wat kunt u verwachten van uw Zuid-Afrika vakantie met Tico?

Wij hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze veelzijdige bestemming en kunnen dan ook probleemloos de voor u perfecte individuele Zuid-Afrika reis samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw vraag of verzoek.

Zuid-Afrika reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Zuid-Afrika reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat