Logo bg white

Autorondreis Zuid-Afrika | Delight

21-daagse rondreis door Zuid-Afrika
Vanaf € 5.630,00 p.p.
Gehele jaar
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Zuid-Afrika Delight: een autorondreis vol hoogtepunten!

Deze autorondreis Zuid-Afrika start in de wereldstad Kaapstad en eindigt 3 weken later in Johannesburg vanuit waar u weer rechtstreeks naar huis vliegt. Tijdens deze route maakt u kennis met prachtige steden, stranden, Nationale Parken en de rijke dierenwereld van Zuid-Afrika. De 'Zuid-Afrika Delight' autorondreis zit vol met hoogtepunten en biedt u gegarandeerd een onvergetelijke vakantie. Zeker de safari's zullen een onuitwisbare indruk op u achterlaten!

Na uw bezoek aan Kaapstad reist u per huurauto naar de wereldberoemde wijnregio, waar u verschillende wijnhuizen kunt bezoeken. In de Hoop Nature Reserve verblijft u in één van de mooiste accommodatie van Zuid-Afrika: de Morukuru Beach Lodge. Via de befaamde Tuinroute bereikt u de gemoedelijke badplaats Plettenberg, waar u enkele nachten verblijft. Vervolgens is het tijd voor een verkenning van het oostelijke gedeelte van Zuid-Afrika, waar u o.a. enkele schitterende safari's zal maken en kennis maakt met de indrukwekkende Panoramaroute in de omgeving van Hazyview.

Bekijk het volledige reisprogramma voor deze autorondreis Zuid-Afrika!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Zuid-Afrika

De autorondreis Zuid-Afrika gaat vandaag van start! U vliegt overdag met een rechtstreekse KLM vlucht van Amsterdam naar Kaapstad. Na aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en krijgt u een korte uitleg over de autorondreis die u te wachten staat. Aansluitend heeft u een transfer naar uw hotel. Houdt u er rekening mee dat u hier pas laat op de avond arriveert.

 • ★★★ An African Villa (3n)
 • ★★★★ Four Rosmead (3n)

V&A Waterfront

2
2

2: Kaapstad

In de ochtend heeft u een transfer naar het kantoor van AWOL gelegen bij het V&A Waterfront waar uw fietsexcursie aanvangt. Tijdens deze stadsexcursie fietst u in ca. 3 uur langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Kaapstad. Blank U bezoekt onder andere het V&A Waterfront, de kleurrijke wijk Bo-Kaap, The Company Gardens en het Green Point stadion. De tour eindigt weer in het V&A Waterfront.

De middag kunt u naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt heerlijk ontspannen bij uw verblijf, of een mooie wandeling maken door een van de verschillende interessante wijken van Kaapstad.

3
3

3: Kaapstad en omgeving

Vandaag wordt in de ochtend uw huurauto opgeleverd bij het hotel (Ford Ecosport of gelijkwaardig) welke de komende 8 dagen van deze autorondreis Zuid-Afrika tot uw beschikking staat. De omgeving van Kaapstad leent zich uitstekend voor het maken van diverse uitstapjes. Bezoek bijvoorbeeld Kaap de Goede Hoop, de botanische tuinen van Kirstenbosch, Chapman's Peak en/of de prachtige stranden rondom Kaapstad.

"We zijn afgelopen zaterdag teruggekomen van onze reis en het was echt fantastisch (natuur, mensen, eigenlijk alles)! Wat een super locaties hebben jullie weer uitgezocht. Alles is vlekkeloos verlopen dankzij jullie inspanningen. Zo, nu kunnen we weer gaan nadenken over een volgende trip..."
Brenda en Hans

Chapman's Peak

4
4

4: Kaapstad – Wijngebied

Vandaag rijdt u in minder dan 1 uur naar het nabijgelegen universiteitsstadje Stellenbosch (ca. 50 km). Stellenbosch is een belangrijk centrum voor de Zuid-Afrikaanse wijnproductie en staat bekend om zijn Kaaps-Hollandse architectuur met schitterende witte gevels. De middag heeft u vrij te besteden. U kunt de universiteiten en de historische gebouwen perfect te voet verkennen.

 • ★★★+ River Manor Boutique Hotel (2n)
 • ★★★★ Lanzerac (2n)

Video Lanzerac

5
5

5: Wijngebied

Vandaag liggen tickets klaar voor de leuke “Wine Tram”. U rijdt (of neemt een taxi) naar 32 Huguenot Road in Franschhoek, waar u de tickets ophaalt en in dit leuke treintje/bus stapt. De Wine Tram hanteert het hop-on-hop-off principe en u kunt door middel van de bussen en het treintje op deze dag op gemakkelijke wijze meerdere wijnhuizen bezoeken. De ‘red line’ route vertrekt om 10:30 en rijdt langs enkele prachtige wijnhuizen. Aan het einde van de rit gaat u op eigen gelegenheid terug naar uw hotel en kunt u de rest van de dag naar eigen inzicht besteden.

Wijntram

6
6

6: Wijngebied – De Hoop Nature Reserve

Na het ontbijt verlaat u de wijnregio en rijdt u in ruim 3 uur naar De Hoop Nature Reserve. U verblijft de komende dagen in het (nog) redelijke onbekende De Hoop Nature Reserve in een werkelijk schitterende accommodatie.

In de omgeving van de Morukuru Beach Lodge valt een hoop te beleven, maar tevens kunt u heerlijk uitrusten op het prachtige strand. Tijdens uw verblijf zijn alle maaltijden, drankjes en enkele activiteiten inbegrepen. In de namiddag kunt u al deelnemen aan een eerste activiteit.


 • ★★★★★ Morukuru Beach Lodge (3n) Blank


Morukuru Beach Lodge

Reisspecialiste Fraukje bezocht de Morukuru Beach Lodge tijdens een inspectiereis voor Tico:

7
7

7 & 8: De Hoop Nature Reserve

Deze dagen kunt u geheel naar eigen inzicht besteden. U kunt o.a. gebruik maken van het excursie-aanbod van de Morukuru Beach Lodge. Dagelijks worden er twee excursies aangeboden, welke inclusief zijn in de prijs. Enkele voorbeelden van de excursies zijn wandelingen onder begeleiding van een professionele gids welke u veel zal kunnen vertellen over de lokale flora & fauna, mountainbiken, 4x4 natuursafari’s, sandboarding, verschillende activiteiten op het strand zoals volleybal, of cricket, maar ook een snorkelexcursie behoort tot de mogelijkheden.

Tevens kunt u o.a. zonder kosten gebruik maken van snorkelmateriaal, wetsuits, mountainbikes en sandboards zodat u er ook op eigen gelegenheid op uit kunt trekken.

In de maanden juni t/m september kunt u hier vanuit de lodge talloze walvissen met het blote oog spotten. Van november t/m maart is dit echt een strandbestemming en kunt u hier heerlijk vertoeven op het strand.

Activiteiten Morukuru

9
9

9: De Hoop – Tuinroute – Plettenberg Bay

Een mooie rit van een kleine 5 uur brengt u vandaag naar Plettenberg Bay. Vanaf Mosselbaai rijdt u over de bekende tuinroute (Garden Route). Deze ca. 210 km lange route loopt door tot in Port Elizabeth. De rit voert gedeeltelijk langs de kust en u passeert plaatsen als George, Wilderness National Park en Knysna. Knysna is een belangrijke plaats op de tuinroute en heeft een gemoedelijke sfeer en diverse bezienswaardigheden zoals de lagune en de twee enorme zandstenen kliffen die bekend staan als ‘the Heads’. U verblijft de komende dagen in de chique kustplaats Plettenberg Bay, ca. 30 km ten oosten van Knysna gelegen.

 • ★★★+ The Old Rectory (2n)

Old Rectory

10
10

10: Plettenberg Bay

Vrije dag tijdens deze autorondreis door Zuid-Afrika die u naar eigen inzicht kan invullen. Plettenberg Bay is een prima uitvalsbasis voor het maken van diverse uitstapjes. Het nabijgelegen Robberg schiereiland biedt spectaculaire uitzichten en een bijzonder ruige kustlijn. En ook een bezoek aan het Tsitsikamma National Park is zeker de moeite waard. Het park beslaat ruim 80 kilometer langs de rotsachtige kust en u vindt hier het bekendste wandelpaden van Zuid-Afrika; het Otterpad en de Tsitsikamma trail.

11
11

11: Plettenberg – Port Elizabeth – Umhlanga

Na ongeveer 3 uur rijden bereikt u Port Elizabeth (ca. 230 km). Port Elizabeth is een van de belangrijkste havensteden van Zuid-Afrika. Aan het eind van de ochtend levert u de huurauto in op de luchthaven van Port Elizabeth en neemt u het vliegtuig naar Durban. Bij aankomst in Durban staat uw nieuwe huurauto klaar (Ford Ecosport of gelijkwaardig) die tot het einde van deze autorondreis Zuid-Afrika tot uw beschikking staat. U verblijft in Umhlanga Rocks alvorens u de volgende dag doorreist naar uw volgende bestemming.

 • ★★★+ Teremok Boutique Lodge (1n)
 • ★★★★ The Oyster Box (1n)


12
12

12: Umhlanga – Thanda Game Reserve

Vandaag rijdt u in circa 3½ uur richting Hluhluwe. Afhankelijk van uw accommodatiekeuze verblijft of ofwel in het Thanda Game Reserve, of nét daarbuiten. Het verblijf is op basis van volpension waarbij dagelijks tevens 2 game drives zijn inbegrepen.

 • ★★★★ Thanda Tented Camp (2n) Blank


Optioneel kunt u kiezen voor een verblijf in een van de schitterende &Beyond Lodges in het Phinda Private Game Reserve:

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 1.390,– p.p.
april t/m oktober

Zuid-Afrika accommodatie | Phinda Game Reserve

In het prachtige privéreservaat van Phinda bevinden zich enkele exclusieve lodges. De service, sfeer, accommodaties en de uitmuntende excursies maken uw verblijf bij een van de Phinda lodges onvergetelijk!

Lees meer

Thanda Tented Camp

13
13

13: Thanda Game Reserve

Vandaag kunt u deelnemen aan de game drives die door uw lodge worden aangeboden, waarbij u op zoek gaat naar de Big 5 en ander kleiner dierenleven wat vaak nét zo bijzonder is. Bij uw verblijf zijn dagelijks twee game activiteiten inbegrepen. Vroeg in de ochtend gaat u op pad waarna een goed ontbijt op u wacht. In de namiddag staat een tweede game drive of safari activiteit op u te wachten. Tussen de middag kunt u genieten van uw prachtige verblijf.

Game drives

14
14

14: Thanda Game Reserve – Mbabane (eSwatini)

Vandaag vervolgt u uw autorondreis Zuid-Afrika in noordwestelijke richting en u steekt bij Golela de grens met eSwatini over. Na de grensformaliteiten rijdt u via de steden Big Bend en Manzini en bereikt u de Ezulwini Vallei, thuis van de koninklijke familie. De reisduur bedraagt ca. 4 uur, maar houdt u daarnaast rekening met mogelijke wachttijden bij de grensovergang. U verblijft nabij Mbabane, de hoofdstad en tevens de grootste stad van eSwatini.

 • ★★★ Ematjeni Luxury Guesthouse (1n)
15
15

15: eSwatini – Sabi Sands Game Reserve

Na het ontbijt verlaat u uw accommodatie en verlaat u eSwatini via de Oshoek Border Post. Via Nelspruit, Witrivier en Hazyview rijdt u in ca. 4 uur naar Sabi Sands Game Reserve, een prachtig 65.000 hectare groot privéreservaat grenzend aan het Krugerpark. Sabi Sands heeft geen hekken aan de grens met Kruger waardoor de dieren volledig vrij kunnen migreren. Tijdens uw verblijf zal u vele excursies maken waarin u per robuuste 4WD op zoek gaat naar de vele dieren die hier leven. Bij uw verblijf zijn alle maaltijden en 2 game drive excursies per dag inbegrepen.

 • ★★★★ Elephant Plains Lodge (3n)
 • ★★★★★ Dunlini River Lodge (3n)


Er zijn vele schitterende lodges te vinden in Sabi Sands. Het Leopard Hills is zonder twijfel een van de meest bijzondere:

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 2.900,– p.p.
april t/m oktober

Zuid-Afrika accommodatie | Leopard Hills

Het exclusieve Leopard Hills telt 8 luxe kamers en is gelegen in het Sabi Sands Game Reserve, wat onderdeel is van het Kruger National Park. Naast veel indrukwekkend dierenleven biedt Sabi Sands ook prachtige natuur.

Lees meer

Elephant Plains Lodge

16
16

16 & 17: Sabi Sands Game Reserve

Vandaag kunt u genieten van de prachtige safari-activiteiten die bij uw verblijf zijn inbegrepen. Per dag worden twee activiteiten zoals gamedrives en begeleide wandeltochten aangeboden. Tussen de excursies door kunt u genieten van uw prachtige accommodatie en ontspannen een boek lezen aan het zwembad.

18
18

18: Sabi Sands – Hazyview

In de ochtend staat er nog een laatste safari op het programma, alvorens u afscheid neemt van uw rangers. Vandaag rijdt u alweer naar de laatste bestemming van deze autorondreis Zuid-Afrika: Hazyview. U kunt vanaf Sabi Sands in ca. 1½ uur direct naar Hazyview rijden, maar u kunt er ook voor kiezen de beroemde Panoramaroute alvast te rijden. Een andere mogelijkheid is om de Panoramaroute de volgende dag op uw gemak te bewonderen.

 • ★★★+ Summerfields Rose Retreat & Spa (2n)

Summerfields Rose Retreat & Spa

19
19

19 : Panoramaroute

Vrije dag die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt vandaag de gehele dag uittrekken om met uw huurauto de prachtige Panoramaroute te rijden. Bij uw verblijf kunnen ze u adviseren wat betreft de best mogelijke route.

De provincie Mpumalanga is een van de mooiste gebieden van Zuid-Afrika. Langs de zogenaamde Panoramaroute passeert u uitkijkposten met een prachtig zicht over watervallen als de Horseshoe Falls, de Berlin Falls en de Lisbon Falls. Ten noorden van Sabie gaat de route - via Graskop - naar de Blyde River Canyon. Onderweg passeert u prachtige panorama’s bij God’s Window, Bourke’s Luck Potholes, Blyde River, Three Rondavels en de Mariepskop. Het woeste water van de Blyde rivier en de Treur rivier hebben gedurende duizenden jaren de meest grillige rotsformaties veroorzaakt. In de diepe erosiegaten hebben goudzoekers in het verleden grote hoeveelheden goud gevonden. Uiteraard is de route aan beide kanten te beginnen. De routes zijn duidelijk gemarkeerd zodat u geen bezienswaardigheid hoeft over te missen. Het landschap wordt gekarakteriseerd door enorme hoogteverschillen en een diverse flora met reusachtige varens en zeldzame orchideeën. Een bezoek aan het plaatsje Pelgrim’s Rest is de moeite waard. Hier werd voor het eerst in Zuid-Afrika goud gedolven en is tegenwoordig een Nationaal Monument en openluchtmuseum te vinden.

20
20

20: Vertrek

Vrije ochtend. In de middag rijdt u in ca. 4 uur naar de luchthaven van Johannesburg, waar u de huurauto inlevert. Vervolgens vliegt u kort voor middernacht met een directe vlucht van KLM terug naar Amsterdam. Deze prachtige autorondreis Zuid-Afrika is hiermee tot een einde gekomen

21
21

21: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze prachtige autorondreis Zuid-Afrika

Voor deze 21-daagse autorondreis Zuid-Afrika geldt een indicatie reissom van € 5.630 per persoon (bij deelname van 2 personen) wat op basis is van verblijf in de eerstvermelde accommodaties en tevens gebaseerd is op laagseizoentarieven. Voor verblijf in de optionele accommodaties geldt een toeslag. Tico informeert u graag over de extra kosten.

Inbegrepen

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten (economy class), accommodaties, transfer, autohuur en activiteiten.

De reis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Zuid-Afrika

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Breid deze autorondreis Zuid-Afrika uit!

Verleng uw rondreis met een verblijf in het indrukwekkende Marataba-reservaat. U kunt hier o.a. overnachten in een unieke luxeuze boomhut!

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 2.225,– p.p.
maart t/m oktober

Zuid-Afrika ervaring | Marataba-reservaat

Voor liefhebbers van wild dierenleven in combinatie met prachtige natuur is het Marataba-reservaat een waar paradijs. U kunt hier verblijven in de schitterende Marataba Safari Lodge, of de Marataba Mountain Lodge. Als bonus kunt u hier overnachten in een spectaculair mooie luxe boomhut, ver van de bewoonde wereld!

Lees meer

Wat kunt u verwachten van uw autorondreis Zuid-Afrika met Tico?

Wij hebben veel ervaring met de verzorging van autorondreizen naar Zuid-Afrika en kunnen dan ook probleemloos de voor u perfecte individuele Zuid-Afrika reis samenstellen. Wij kennen de bestemmingen uit eigen ervaring en kunnen u dan ook perfect advies geven.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw vraag of verzoek.

Zuid-Afrika reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Zuid-Afrika reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat