Logo bg white

Luxe rondreis Zuid-Afrika

19-daagse rondreis door Zuid-Afrika
Vanaf € 7.850,00 p.p.
januari t/m maart & juli t/m november
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

Een luxe rondreis door het prachtige Zuid-Afrika

Houdt u ervan om in unieke accommodaties te verblijven welke van alle gemakken voorzien zijn? Dan sluit deze luxe rondreis Zuid-Afrika perfect aan op uw wensen. Gedurende 19 dagen bezoekt u enkele hoogtepunten van dit veelzijdige land en slaapt u onderweg in de meest fenomenale accommodaties die zonder twijfel een onuitwisbare indruk op u zullen achterlaten. Zo verblijft u o.a. in de unieke Marataba Mountain Lodge en in het veelgeprezen Bushmans Kloof waar u zowel prachtige natuur vindt, als een stukje geschiedenis. Na een verblijf in het charmante Le Quartier Français in de wijnregio reist u naar het eindpunt van uw reis: de Morukuru Beach Lodge. Een pareltje aan zee, waar u heerlijk kunt genieten van de rust en schitterende vergezichten.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze prachtige luxe rondreis Zuid-Afrika!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis Johannesburg

Vandaag gaat uw luxe rondreis Zuid-Afrika van start! In de ochtend vertrekt u met een rechtstreekse vlucht van KLM naar Johannesburg. Na aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en ontvangt u een welkomstpakket. Aansluitend volgt een transfer naar uw hotel, gelegen in de veilige, noordelijk gelegen wijk Melrose. Houdt u er rekening mee dat u hier pas laat op de avond arriveert.


  • ★★★★ The Peech (2n) Blank
2
2

2: Johannesburg

In de ochtend wordt u opgehaald voor een leuke en interessante fietstocht door Soweto. BlankTijdens deze excursie fietst u 2 uur door een van de bekendste wijken van Johannesburg en maakt u kennis met de mensen en het alledaagse leven in deze township. Een bezoek aan Nelson Mandela’s huis zal niet ontbreken deze ochtend.

In de namiddag staat er een wandeling door de opkomende wijk Maboneng op het programma. Blank Gedurende de wandeling door deze culturele hotspot zal u een mengelmoes aan verschillende culturen waarnemen. De prachtige graffitikunstwerken geven de buurt een artistieke ‘feel’. Uw gids zal u veel kunnen vertellen over de opkomst van deze wijk en over het leven in Johannesburg vroeger én tegenwoordig. Transfers zijn uiteraard inbegrepen.

"Samengevat hebben jullie ons weer verrast met een geweldig reisprogramma, waarvoor heel veel dank!"
Isolde & Henk

Soweto

Reisspecialiste Fraukje bezocht het bruisende Johannesburg tijdens een inspectiereis!


3
3

3: Johannesburg - Maratabareservaat

Vandaag wordt u opgehaald en in een kleine 4 uur naar het Maratabareservaat gebracht. De kleinschalige Marataba Mountain Lodge is gelegen in een 23.000 hectare grootte privéconcessie binnen het Marakele National Park. U verblijft in een ruime en comfortabele suite op basis van volpension (incl. alle maaltijden en lokale drankjes). Alle aangeboden excursies zijn tevens inbegrepen. Deze middag staat al een eerste mooie safari op het programma.


  • ★★★★ Marataba Mountain Lodge (4n) Blank

Maratabareservaat

Reisspecialiste Fraukje van Nes bracht speciaal voor Tico een bezoekje aan het Maratabareservaat:


5
5

4 & 5: Maratabareservaat

Vrije dagen die u naar eigen inzicht kunt besteden. Inbegrepen bij uw verblijf zijn diverse game drives en/of bush walks. Een dag ter plaatse zou er als volgt uit kunnen zien: vroeg in de ochtend wordt u wakker gemaakt voor een kopje koffie/thee en een snack. Hierna gaat u op weg met uw gids en begint uw ochtendsafari. De gids zal veel uitleg geven over de flora en fauna en u op gepaste afstand kennis laten maken met de aanwezige dieren. Naast de ‘Big 5’ (het luipaard, leeuwen, buffels, olifanten en neushoorns) wordt veel aandacht besteed aan vogels, insecten en de natuur. Na een game drive van ca. 3 uur keert u terug naar de lodge voor een goed ontbijt en een ontspannen middag die u vrij kunt besteden bij de lodge. In de namiddag maakt u tevens nog een game drive, tijdens welke u onder het genot van een drankje kunt genieten van een zogeheten sundowner. In de avond staat er een heerlijk driegangendiner op het programma.

Maratabareservaat

6
6

6: Thabametsi Treehouse

Tijdens uw verblijf in de Marataba Mountain Lodge staat er een wel heel bijzondere ervaring op het programma. U verblijft deze nacht namelijk in een van de unieke 'Treehouses‘ van de &MORE family. U arriveert hier rond zonsondergang met een dagtas en u kunt vrijwel direct genieten van een heerlijk picknickdiner. Vanaf het dek heeft u fenomenaal uitzicht op de ondergaande zon achter het dramatische berglandschap. Zodra het donker is kunt u zich verwonderen over de hoeveelheid sterren, alvorens u zich klaarmaakt voor een nacht om nooit te vergeten. Deze ervaring tijdens uw luxe rondreis door Zuid-Afrika is een droom voor avonturiers en voor natuurliefhebbers!

De treehouse ligt ver boven de grond, op veilige afstand van de dieren. Uw gids zal u voorzien van alle benodigde informatie en zal bereikbaar blijven via de portofoon tot u de volgende morgen na zonsopgang weer opgehaald wordt om de dag te starten met een goede kop koffie.


  • ★★★★ Thabametsi Treehouse (1n) Blank

Thabametsi Treehouse

7
7

7: Maratabareservaat - Kaapstad

Na uw bijzondere overnachting in de buitenlucht maakt u nog eenmaal een safari, alvorens u afscheid neemt van uw ranger. Na het ontbijt heeft u een transfer terug naar de luchthaven van Johannesburg, waar u incheckt op de vlucht naar Kaapstad. Na aankomst volgt een comfortabele transfer naar het charmante Kensington Place, gelegen in de wijk Gardens.


  • ★★★★ Kensington Place (3n)


** U kunt er ook voor kiezen om in één van de prachtige buitenwijken van Kaapstad te verblijven, zoals Houtbaai, of Camps Bay, welke beide aan het strand gelegen zijn. Er zijn hier enkele schitterende accommodatie mogelijkheden.

Houtbaai

8
8

8: Fietsexcursie Kaapstad

In de ochtend heeft u een transfer naar het kantoor van AWOL gelegen bij het V&A Waterfront waar uw fietsexcursie aanvangt. Blank Tijdens deze stadsexcursie fietst u in ca. 3 uur langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Kaapstad. U bezoekt onder andere het V&A Waterfront, de kleurrijke wijk Bo-Kaap, The Company Gardens en het Green Point stadion. De tour eindigt in het V&A Waterfront.

De middag kunt u naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt heerlijk ontspannen bij uw verblijf, of een mooie wandeling maken door een van de verschillende interessante wijken van Kaapstad. Ook kunt u besluiten een bezoek te brengen aan bijvoorbeeld Kirstenbosch, Long Street, Camps Bay, Bantry Bay, of Groot Constantia. Al deze plekken zijn gemakkelijk te bereiken per taxi. Informeert u bij uw verblijf naar de mogelijkheden.

9
9

9: Kaapstad & omgeving

In de ochtend wordt uw huurauto (Nissan X-Trail, of gelijkwaardig) via autoverhuurbedrijf Europcar afgeleverd bij uw verblijf. Deze auto staat de komende 10 dagen van uw luxe Zuid-Afrika rondreis tot uw beschikking. De omgeving van Kaapstad leent zich uitstekend voor het maken van diverse uitstapjes zoals een bezoek aan Kaap Goede Hoop, de botanische tuinen van Kirstenbosch en de prachtige stranden rondom Kaapstad.

10
10

10: Kaapstad - Cederberg

U heeft vandaag een mooie reis voor de boeg. In ca. 3 uur (270 km) rijdt u in noordelijke richting naar het Bushmans Kloof Wilderness Reserve. Een bezienswaardige route gaat via de Pakhuis Pass. Bushmans Kloof Wilderness Reserve is een prachtig natuurreservaat en ligt op ca. 40 kilometer van Clanwilliam. Bij uw verblijf zijn alle maaltijden en alle aangeboden activiteiten zoals scenic drives en wandeltochten inbegrepen. De toegangspoort sluit om 17:00 uur en de check-in is vanaf 14:00 uur.


  • ★★★★ Bushmans Kloof Wilderness Reserve (3n) Blank

Bushmans Kloof

11
11

11 & 12: Cederberg

Tijdens deze dagen kunt u deelnemen aan de door uw lodge georganiseerde activiteiten. U kunt begeleide wandeltochten maken waarbij u op zoek gaat naar rotstekeningen van de San (waarvan er in het reservaat maar liefst 130 te vinden zijn!), of mooie scenic drives maken door het 7.500 hectare grootte gebied. Bushmans Kloof kent daarnaast bijzonder goede en uitgebreide spa-faciliteiten die zeker de moeite waard zijn.

Deluxe kamer Bushmans Kloof

13
13

13: Cederberg - Franschhoek

Vandaag komt het bezoek aan het Cedergebergte alweer tot een einde. In ruim 3 uur zet u deze prachtige rondreis voort in zuidelijke richting, totdat u het wijngebied bereikt. Dit prachtige gebied vormt het centrum voor de Zuid-Afrikaanse wijnproductie en staat bekend om zijn Kaaps-Hollandse architectuur met prachtige witte gevels. De middag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.


  • ★★★★ Le Quartier Français (2n)
  • (optioneel) ★★★★★ Delaire Graff Estate (2n) Blank


Le Quartier Français:

Optioneel verblijf: Delaire Graff Estate

14
14

14: Wijnregio

Deze dag heeft u vrij te besteden. Er zijn vele wijnhuizen zoals Boschendal, Delaire Graff Estate, Lynx Wines en La Motte waar u tegen een geringe vergoeding een rondleiding kunt krijgen en vaak ook de uitstekende Zuid-Afrikaanse wijnen kunt proeven. De bezoeken aan de wijnhuizen behoren zeker tot de hoogtepunten van uw luxe Zuid-Afrika rondreis. Franschhoek staat bekend om zijn schitterende ligging en de aanwezigheid van vele restaurants. U kunt met de huurauto tevens een bezoek brengen aan Paarl. Een bezoek aan de KWV Cellars of het uitgestrekte Nederburg Estate (beroemd om zijn jaarlijkse wijnveiling) zijn de moeite waard. Ook aan beide zijde van de Paarl Mountain liggen prachtige wijnboerderijen waarvan de meeste bezoekers ontvangen.

Indien gewenst kan Tico tickets voor de charmante “Wine Tram” voor u boeken. De Wine Tram hanteert het hop-on-hop-off principe en u kunt door middel van de bussen en het treintje op deze dag op gemakkelijke wijze meerdere wijnhuizen bezoeken.


Wijntram

15
15

15: Franschhoek - De Hoop Nature Reserve

Het is alweer tijd om deze bijzondere plek te verlaten. Na het ontbijt checkt u uit en rijdt u in ruim 3 uur richting De Hoop Nature Reserve. U verblijft deze laatste dagen van uw reis in het (nog) redelijke onbekende De Hoop Nature Reserve in een werkelijk schitterende accommodatie.

In de omgeving van de Morukuru Beach Lodge valt een hoop te beleven, maar tevens kunt u heerlijk uitrusten op het prachtige strand. Tijdens uw verblijf zijn alle maaltijden, drankjes en enkele activiteiten inbegrepen. In de namiddag kunt u al deelnemen aan een eerste activiteit.


  • ★★★★★ Morukuru Beach Lodge (3n) Blank

Morukuru Beach Lodge

Reisspecialiste Fraukje van Nes bezocht de prachtige Morukuru Beach Lodge tijdens haar inspectiereis voor Tico!

16
16

16 & 17: De Hoop Nature Reserve

Het einde van deze luxe rondreis door Zuid-Afrika nadert en daarom staan er vrije dagen op de planning waar u optimaal van kunt genieten! U kunt gebruik maken van het excursie-aanbod van de Morukuru Beach Lodge. Dagelijks worden er twee excursies aangeboden, welke inclusief zijn in de prijs. Overige hotelgasten kunnen tevens deelnemen aan deze activiteiten. Enkele voorbeelden van de excursies zijn wandelingen onder begeleiding van een professionele gids welke u veel zal kunnen vertellen over de lokale flora & fauna, mountainbiken, 4x4 natuursafari’s, sandboarding, verschillende activiteiten op het strand zoals volleybal, of cricket, maar ook een snorkelexcursie behoort tot de mogelijkheden.

Tevens kunt u o.a. zonder kosten gebruik maken van snorkelmateriaal, wetsuits, mountainbikes en zandboards zodat u er ook op eigen gelegenheid op uit kunt trekken.

In de maanden juni t/m september kunt u hier vanuit de lodge talloze walvissen met het blote oog spotten. Van november t/m maart is dit echt een strandbestemming en kunt u hier heerlijk vertoeven op het strand.

De Hoop Nature Reserve

18
18

18: Vertrek

Vandaag neemt u afscheid van de prachtige Morukuru Beach Lodge en de indrukwekkende omgeving van De Hoop Nature Reserve. U rijdt terug naar de luchthaven van Kaapstad waar u de huurauto weer netjes inlevert. Deze luxe Zuid-Afrika rondreis komt hier tot een einde. U vertrekt ’s avonds met een directe vlucht van KLM naar Amsterdam.

19
19

19: Aankomst

Aankomst Amsterdam

Prijsindicatie voor deze luxe rondreis Zuid-Afrika

Voor deze luxe rondreis Zuid-Afrika dient u rekening te houden met een reissom vanaf € 7.850 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in vermelde luxe accommodaties.


Inbegrepen:

In deze prijsindicaties zijn de intercontinentale vluchten inbegrepen (economyclass), evenals alle overnachtingen in de omgeschreven accommodaties en het vermelde transport en excursies. Indien u businessclass wenst te vliegen dan geldt er een toeslag.


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Zuid-Afrika

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op uw luxe reis door Zuid-Afrika

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 1.220,– p.p.
September t/m april

Zuid-Afrika accommodatie | Grootbos Forest Lodge

Op ca. 2 uur rijden van Kaapstad ligt de schitterende Grootbos Forest Lodge. De bijzondere accommodatie zal bij de luxe reiziger goed in de smaak vallen. Door de hoge ligging heeft u vanuit deze lodge spectaculair uitzicht op de omgeving.

Lees meer

Tico als organisator van uw luxe rondreis Zuid-Afrika

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van exclusieve privéreizen door deze prachtige bestemming. Uw transport, unieke accommodaties en activiteiten worden voor u geregeld zodat u optimaal kunt genieten van uw luxe rondreis Zuid-Afrika!

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw vraag of verzoek.

Zuid-Afrika reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Zuid-Afrika reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat