Logo bg white

Luxe familiereis Zuid-Afrika

19-daagse rondreis door Zuid-Afrika
Vanaf € 8.840,00 p.p.
Gehele jaar door
Gemma
Heeft u vragen?
×

Indrukwekkende familiereis Zuid-Afrika!

Een safari-reis door Zuid-Afrika is voor veel familie's een droom. Samen met het gezin op safari, fietsentochten door de indrukwekkende landschappen, snorkelen langs de schitterende zuidkust en walvissafari's zijn slechts enkele voorbeelden van de talloze activiteiten die u tijdens deze Zuid-Afrika familiereis kunt doen.

Tico ontwikkelde voor uw gezin een reis die zowel bij jong, als oud een diepe indruk zal achterlaten. Gedurende deze luxe familiereis Zuid-Afrika verblijft u in de meest prachtige en uiteraard kindvriendelijke accommodaties. Een groot deel van de gebieden die wij selecteerde zijn nog maar weinig bezocht en u zal dan ook kennis maken met de ongerepte kant van Zuid-Afrika. Aangezien het gros van de geselecteerde accommodatie thuis biedt voor enkel uw reisgezelschap, zullen bijvoorbeeld ook koppels die samen reizen in volle overgave kunnen genieten van deze luxe Zuid-Afrika familiereis.


Bekijk het volledige reisprogramma voor deze luxe familiereis Zuid-Afrika!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Amsterdam - Kaapstad

Vandaag gaat deze prachtige luxe familiereis Zuid-Afrika van start. In de ochtend vertrekt u met een rechtstreekse vlucht van KLM naar Kaapstad. Na aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en ontvangt u een welkomstpakket. Aansluitend volgt een comfortabele transfer naar Cape Grace, een gerenommeerde accommodatie, gelegen op een prachtige locatie in de wijk V&A Waterfront.


  • ★★★★★ Cape Grace (3n)


Cape Grace is een fantastisch luxe hotel dat zich concentreert op jong en oud. De ideale plek dan ook om samen met uw gezin in Kaapstad te overnachten. Het hotel beschikt over meerdere twee- of driekamersuites, zodat de hele familie bij elkaar kan verblijven. Er wordt van alles gedaan om de kinderen zich thuis te laten voelen in het hotel, zoals het decoreren van peperkoek, het voorlezen van op Afrika geïnspireerde verhalen en het beschikbaar stellen van spelletjes en boeken. De conciërge kan u adviseren wat betreft kindvriendelijke excursies , tijdens het diner kunnen de kleintjes genieten van een speciaal kindermenu en mocht u een avondje uit willen, dan staat er altijd een professionele kinderoppas paraat.

"Het was een fantastische reis vol indrukken en ervaringen. Alles was tot in de puntjes perfect door jullie geregeld!"
Familie de Wit

Cape Grace


2
2

2: Stadsexcursie Kaapstad

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw gids voor een verkenningsexcursie in Kaapstad. U bezoekt deze ochtend o.a. de indrukwekkende Tafelberg, de kleurrijke wijk Bo-Kaap, het stadscentrum en de Company Gardens. Indien de tijd het toelaat brengt u tevens een bezoek de Castle of Good Hope. Indien gewenst kunnen wij ook een fietsexcursie voor u boeken.Blank U bezoekt dan enkele hoogtepunten per fiets.

De middag kunt u naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt heerlijk ontspannen bij uw verblijf en een mooie wandeling maken door de V&A Waterfront. Ook kunt u besluiten een bezoek te brengen aan bijvoorbeeld Kirstenbosch, Long Street, Camps Bay, Bantry Bay of Groot Constantia. Al deze plekken zijn gemakkelijk te bereiken per taxi. Informeert u bij uw verblijf naar de mogelijkheden.

Bo Kaap

3
3

3: Helikoptervlucht Kaapstad

Vandaag staat er een avontuurlijke excursie op het programma van uw familiereis Zuid-Afrika. Deze ochtend zal u Kaapstad namelijk vanuit een helikopter kunnen bewonderen! Na het ontbijt wordt u opgehaald door een chauffeur voor de transfer naar het helikopterplatform. Na enige uitleg stapt u aan boord van de helikopter en zal u in ca. 20 minuten tijd enkele prachtige hoogtepunten van Kaapstad aanschouwen, zoals het Cape Town stadion, de 4 stranden van Clifton, Camps Bay en de Twaalf Apostelen. Aan het einde van de tocht wordt u uiteraard weer netjes afgezet bij uw verblijf. De middag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.

Helikoptervlucht

4
4

4. Kaapstad - De Hoop Nature Reserve

In de ochtend wordt uw huurauto (cat. N Toyota Fortuner 4x2, of gelijkwaardig) van autoverhuurbedrijf Europcar opgeleverd bij uw verblijf. Vervolgens rijdt u in oostelijke richting naar het (nog) redelijke onbekende De Hoop Nature Reserve, waar u de komende dagen zal verblijven in een werkelijk schitterende accommodatie. In de omgeving valt een hoop te beleven voor zowel jonge, als wat oudere kinderen. In de zomervakantie kunt u hier honderden walvissen vanaf de kust in zee zien liggen en in de Kerstvakantie kunt u de dagen heerlijk op het strand spenderen.

U bent vandaag ruim 4 uur onderweg. Het laatste gedeelte van de rit is ongerept en uw 2WD zal hier dan ook goed van pas komen. Tijdens uw verblijf zijn alle maaltijden en enkele activiteiten inbegrepen. De middag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.


  • ★★★★★ Morukuru Beach Lodge (3n) Blank
  • (optioneel) ★★★★★ Morukuru Ocean House (3n) Blank


Zowel de Morukuru Beach Lodge, als het Morukuru Ocean House zijn gesitueerd in een van de mooiste kustreservaten van Zuid-Afrika: De Hoop Nature Reserve, wat erkend is als Werelderfgoed. Dit reservaat ligt ten zuiden van Swellendam, in de Overbergregio, welke bekend staat om haar eigenaardige dorpjes, bloeiende wijnindustrie en fantastische keuken. De Hoop Nature Reserve is 340 km2 groot en sluit aan op een marine-reservaat, welke regelmatig bezocht wordt door walvissen. Deze indrukwekkende beesten zijn vooral in de maanden juli & augustus vaak met het blote oog vanaf het land te bewonderen. Verder worden dolfijnen, zeehonden, de Bontebok, de bergzebra en talloze bijzondere vogelsoorten ook regelmatig gezien in dit gebied.

Indien u niet zelf wenst te rijden dan is De Hoop Nature Reserve ook per privévliegtuig te bereiken. Wij informeren u graag over de extra kosten.

Morukuru Beach Lodge

Reisspecialiste Fraukje van Nes bezocht de prachtige Morukuru Beach Lodge:

5
5

5 & 6: De Hoop Nature Reserve

Tijdens uw vrije dagen kunt u gebruik maken van het excursie-aanbod van uw verblijf. Dagelijks worden er twee excursies aangeboden, welke inclusief zijn. Overige hotelgasten kunnen tevens deelnemen aan deze activiteiten. Enkele voorbeelden van de excursies zijn wandelingen onder begeleiding van een professionele gids welke u veel zal kunnen vertellen over de lokale flora & fauna, mountainbiken, 4x4 natuursafari’s, sandboarden, verschillende activiteiten op het strand zoals volleybal of cricket, maar ook een snorkelexcursie behoort tot de mogelijkheden. Ze zijn in deze lodge bijzonder goed met kinderen en alle aangeboden activiteiten zijn dan ook ontzettend leuk om met het gehele gezin te doen.

Tevens kunt u o.a. zonder kosten gebruik maken van snorkelmateriaal, wetsuits, mountainbikes en sandboards zodat u er ook op eigen gelegenheid op uit kunt trekken.

De Hoop Nature Reserve

7
7

7: De Hoop Nature Reserve - Plettenberg

Vandaag komt er een einde aan het bijzondere verblijf in De Hoop Nature Reserve. Een mooie rit van een ongeveer 5 uur brengt u naar Plettenberg Bay (ca. 360 km). Vanaf Mosselbaai rijdt u over de bekende Tuinroute (de Garden Route). Deze ca. 210 km lange route loopt door tot in Port Elizabeth. De natuur is langs deze weg het hele jaar door prachtig. De rit voert gedeeltelijk langs de kust en u passeert plaatsen als Wilderness National Park en Knysna. Knysna is een belangrijke plaats op de tuinroute en heeft een gemoedelijke sfeer en diverse bezienswaardigheden zoals de lagune en de twee enorme zandstenen kliffen die bekend staan als ‘the Heads’. U verblijft de komende dagen in een unieke accommodatie in de omgeving van kustplaats Plettenberg Bay. De Tsala Treetop Lodge bestaat uit enkele luxueuze boomhutten die van alle gemakken zijn voorzien. De middag kunt u geheel naar eigen inzicht besteden.


  • ★★★★ Tsala Treetop Lodge (2n – tweekamervilla)


** De Tsala Treetop Lodge verwelkomt kinderen vanaf 8 jaar. Indien uw kinderen jonger zijn stellen wij graag een alternatief verblijf voor.

Tsala Treetop Lodge

8
8

8 & 9: Plettenberg

Vrije dagen tijdens uw luxe familiereis Zuid-Afrika die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. Plettenberg Bay is een uitstekende uitvalsbasis voor het maken van diverse uitstapjes. Het nabijgelegen Robberg-schiereiland biedt spectaculaire uitzichten en een bijzonder ruige kustlijn. Tevens is een bezoek aan het Tsitsikamma National Park zeker de moeite waard. Het park beslaat ruim 80 kilometer langs de rotsachtige kust en u vindt hier het bekendste wandelpaden van Zuid-Afrika; het Otterpad en de Tsitsikamma-trail. Een wandeling over de hangbruggen of het maken van een canopy tour (waarbij u in een harnas van boom naar boom zoeft) behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast kunt u vandaag een excursie boeken waarin u kennis maakt met de township Qolweni nabij Plettenberg, of een paardrijdexcursie over het platteland. Indien gewenst boekt Tico graag een excursie voor u.

10
10

10: Plettenberg - Samara Private Game Reserve

Vandaag vervolgt u de Zuid-Afrika familiereis naar het binnenland van Zuid-Afrika en betreedt u de magische Karoo. De Karoo is een halfwoestijngebied en is bijna geheel boomloos. Het ruige landschap levert prachtige plaatjes op en het is dan ook een waar genot om hier enkele dagen te spenderen.

Via Graaff Reinet bereikt u na ruim 5 uur het Samara Private Game Reserve. U verblijft hier de komende dagen in een sfeervolle accommodatie, waar ze graag kinderen van alle leeftijden verwelkomen. Volpension is inclusief en tevens 2 safari’s per dag. Indien de tijd het toelaat kunt u aan het einde van deze dag al deelnemen aan de eerste safari.


  • ★★★★ Karoo Lodge (3n – sibella suite) Blank
  • (optioneel) ★★★★ The Manor (3n – privé-accommodatie) Blank


In het Samara Private Game Reserve zijn enkel twee accommodaties te vinden in een gebied dat ca. 70.000 hectare groot is. Het is dan ook niet gek dat vele een verblijf in ofwel de Karoo Lodge, of The Manor als zeer exclusief beschouwen. De Karoo Lodge is een gerenoveerde boerenwoning welke beschikt over een koloniale uitstraling. The Manor is een privé-accommodatie en ontworpen in een meer hedendaagse stijl, waarbij de verwijzingen naar de Karoo ook duidelijk zichtbaar zijn.

Kinderen van alle leeftijden zijn welkom. Indien uw kinderen onder de 8 jaar zijn dan kunt u enkel privé-safari's maken. Hier gelden extra kosten voor. De rangers zijn erg enthousiast wat betreft het leren van nieuwe dingen aan de jongere generatie. Speciale kindermenu's en kinderprogramma's zijn beschikbaar. Een oppas is tevens beschikbaar indien de volwassen wensen deel te nemen aan de georganiseerde gamedrives.

Samara Private Game Reserve

11
11

11 & 12: Samara Private Game Reserve

Tijdens uw verblijf zijn twee safari's per dag inbegrepen. Een in de vroege morgen nog voor het ontbijt en een in de namiddag. Beide momenten zijn het meest geschikt om bijzonder dierenleven te spotten. Onderweg kunt u genieten van de weergaloze uitzichten op de Karoo. De uitzichten zijn werkelijk ongeëvenaard en in deze omgeving zal u écht het gevoel hebben in Afrika te zijn.

Voor de kinderen worden er o.a. de volgende activiteiten georganiseerd: bushwalks, een lesje in het identificeren van dierensporen, rots-schilderen net zoals het San-volk dat deed, het knutselen van Afrikaanse kunst en indien het weer het toelaat slapen in de wildernis. Tevens is er een zwembad aanwezig en kunnen zowel kinderen, als volwassen voetballen, tafeltennissen en zwemmen.

Het Samara Private Game Reserve in Tico's Top 3!

Tico selecteerde het Samara Private Game Reserve als een van de mooiste ongerepte safariparken van Zuid-Afrika!


13
13

13: Samara Private Game Reserve - Johannesburg

In de ochtend kunt u nog deelnemen aan een safari, alvorens u zich klaarmaakt voor de reis naar Port Elizabeth. In ca. 3 uur rijden bereikt u de luchthaven, waar u de huurauto weer netjes inlevert. Vervolgens vliegt u in 1½ uur naar Johannesburg. Na aankomst heeft u een transfer naar uw verblijf in een veilige wijk in de stad.


  • ★★★★ Atholplace Villa (2n) Blank

Atholplace Villa

14
14

14: Johannesburg

In de ochtend wordt u opgehaald voor een leuke en interessante fietstocht door Soweto. Blank Tijdens deze tour fietst u in 2 uur door een van de bekendste wijken van Johannesburg en maakt u kennis met de mensen en het alledaagse leven in de township. Ook een bezoek aan Nelson Mandela’s huis staat uiteraard op het programma. Indien u reist met kleinere kinderen, dan is het mogelijk om een fiets met een kinderzitje te boeken.

In de namiddag staat er een wandeling door de opkomende wijk Maboneng op het programma. Blank Gedurende de wandeling door deze culturele hotspot zal u een mengelmoes aan verschillende culturen waarnemen. De prachtige graffitikunstwerken geven de buurt een artistieke ‘feel’. Uw gids zal u veel kunnen vertellen over de opkomst van deze wijk en over het leven in Johannesburg vroeger én tegenwoordig. Transfers zijn uiteraard inbegrepen.

Fietsen in Soweto

15
15

15: Johannesburg - Madikwe Game Reserve

In de ochtend wordt u opgehaald voor de transfer naar het Madikwe Game Reserve. Dit wildreservaat ligt op ruim 4 uur rijden van Johannesburg. Indien gewenst kunt u dit traject ook vliegen. Wij informeren u graag over de extra kosten.

U verblijft de komende dagen in een prachtige privé-accommodatie van de Morukuru family. Alle maaltijden en activiteiten zijn inclusief. Met een privé-butler & privé-chef zal het u de komende dagen aan niets ontbreken. In overleg met uw ranger kunt u deze middag al een eerste safari maken.


  • ★★★★★ Owner’s House (3n – privé-accommodatie) Blank

* Indien u met meer dan 4 personen reist dan is een verblijf in ofwel de River House, ofwel de Farm House meer geschikt.


Madikwe Game Reserve komt met 75.000 hectare op een vijfde plek in Zuid-Afrika als het aankomt op de grootte van wildreservaten. Dit malaria-vrije gebied ligt ten noorden van Johannesburg, niet ver van de grens met Botswana. Het massatoerisme heeft dit gebied nog niet ontdekt en het is dan ook een verademing om hier enkele dagen te spenderen. Net als in de grotere gebieden, zoals Kruger National Park, is ook hier de kans aanwezig om de 'Big 5' te spotten. Tevens is Madikwe het natuurlijk habitat van de unieke wilde honden en cheetah’s. Naast bijzonder dierenleven heeft Madikwe ook de liefhebbers van spectaculaire landschappen een hoop te bieden. Het prachtige woud langs de Marico-rivier, de kenmerkende roodtinten in de grond van de Kalahai en de uitgestrektste open vlakten van graslanden, bossen en enkele bergen zorgen voor fenomenale vergezichten.

Morukuru Family in Madikwe

16
16

16 & 17: Madikwe Game Reserve

Gedurende deze dagen gaat u samen met uw privégids en spotter op pad. Alle activiteiten binnen het Madikwe Game Reserve zijn inbegrepen. Tot deze activiteiten behoren o.a. safari's, vissen, vogelen, kleine mini-avonturen voor de kleinere gasten, ontbijten en/of lunchen in het wild, of een typische Afrikaanse braai. Indien gewenst kunt u op aanvraag onder de sterren slapen in een schitterende zogeheten 'starlit sleep-out'. Een romantische en zeer unieke ervaring tijdens deze familiereis naar Zuid-Afrika!

Boma

18
18

18: Madikwe - Johannesburg

De ochtend heeft u nog vrij te besteden en kunt u indien gewenst nog eenmaal op safari. Na de lunch komt er helaas een einde aan deze prachtige luxe familiereis Zuid-Afrika. Uw chauffeur haalt u op voor de terugreis naar de luchthaven van Johannesburg (ca. 4 uur), waar u keurig wordt afgezet. Indien gewenst kunt u dit traject ook vliegen.

’s Avonds vliegt u met een toestel van KLM direct terug naar Amsterdam. U arriveert de volgende ochtend.

19
19

19: Aankomst

Aankomst in Amsterdam

Prijsindicatie voor deze luxe familiereis Zuid-Afrika

Voor deze luxe familiereis Zuid-Afrika dient u rekening te houden met een reissom vanaf € 8.840 per persoon (bij deelname van 4 personen) op basis van verblijf in vermelde luxe accommodaties.

Voor de optioneel vermelde accommodaties geldt een extra toeslag. Tevens dient u rekening te houden met een toeslag indien u in het hoogseizoen reist. Zeker voor de Kerstvakantie gelden flinke toeslagen.


Inbegrepen:

In deze prijsindicatie voor deze familiereis Zuid-Afrika zijn de intercontinentale vluchten inbegrepen (economy class), evenals alle overnachtingen in luxe accommodaties, de vermelde excursies, autohuur en het vermelde transport


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Zuid-Afrika

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op uw luxe familiereis Zuid-Afrika

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 1.330,– p.p.
april t/m november

Zuid-Afrika strand | Prachtig Mauritius

Mauritius is een prachtig tropisch eiland in de Indische Oceaan en is een schitterende bestemming voor een ontspannen en luxe afsluiter of juist begin van uw reis door Zuid-Afrika!

Lees meer

Waarom met Tico een familiereis Zuid-Afrika maken?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van exclusieve privé-reizen door deze prachtige bestemming. Uw transport, unieke accommodaties en activiteiten worden voor u geregeld zodat u optimaal kunt genieten van uw luxe familiereis Zuid-Afrika!

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw vraag of verzoek.

Zuid-Afrika reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Zuid-Afrika reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat