Logo bg white

Luxe familiereis Zuid-Afrika

17-daagse rondreis door Zuid-Afrika
Vanaf € 9.250,00 p.p.
Gehele jaar door
Gemma
Heeft u vragen?
×

Indrukwekkende familiereis Zuid-Afrika!


Tijdens deze familiereis Zuid-Afrika verkent u de veelzijdige West-Kaap van dit indrukwekkende land. U start rustig in een buurt van Kaapstad, waar u verblijft in een schitterende accommodatie. Vanuit Kaapstad vliegt u naar Port Elizabeth, vanuit waar u met een huurauto langzaamaan terugreist naar Kaapstad.

Tijdens een familiereis door Zuid-Afrika mag een safari natuurlijk niet ontbreken en deze zal dan ook plaatsvinden in het adembenemend mooie Samara Karoo Reserve. Deze dagen zullen zowel op jong, als oud diepe indruk maken. U verkent de Kleine Karoo, waar o.a. veel struisvogelboerderijen te vinden zijn, en de nog onontdekte De Hoop Nature Reserve, waar u verblijft in één van de mooiste accommodaties van Zuid-Afrika: de Morukuru Beach Lodge. Deze schitterende lodge ligt aan zee en biedt leuke activiteiten voor kinderen aan en het is daarmee een niet te missen stop in deze familiereis naar Zuid-Afrika.

Gedurende deze gehele familiereis Zuid-Afrika verblijft u in prachtige én kindvriendelijke accommodaties. In ieder verblijf verblijft u met het gehele gezin in één familiekamer, zodat uw kinderen altijd dichtbij zijn. U heeft een eigen huurauto, zodat u gedurende de gehele reis flexibel bent.

Informeer onze specialisten over de leeftijd van uw kinderen, zodat zij de reis op basis van deze leeftijd de reis nog verder kunnen finetunen.

Bekijk het volledige reisprogramma voor deze luxe familiereis Zuid-Afrika!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Amsterdam - Kaapstad


Vandaag gaat deze prachtige luxe familiereis Zuid-Afrika van start. In de ochtend vertrekt u met een rechtstreekse vlucht van KLM naar Kaapstad. Na aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en ontvangt u een welkomstpakket. Aansluitend volgt een comfortabele transfer naar More Quarters, wat in een sfeervolle wijk gelegen is in het hart van Kaapstad. U verblijft hier met uw gehele gezin in een comfortabel appartement.


  • ★★★★ More Quarters Neighboorhood Hotel (4 nachten)
2
2

2: Stadsexcursie Kaapstad


Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw gids voor een verkenningsexcursie in Kaapstad. U bezoekt deze ochtend o.a. de indrukwekkende Tafelberg, de kleurrijke wijk Bo-Kaap, het stadscentrum en de Company Gardens. Indien de tijd het toelaat brengt u tevens een bezoek de Castle of Good Hope. Indien gewenst kunnen wij ook een fietsexcursie voor u boeken.Blank U bezoekt dan enkele hoogtepunten per fiets.

De middag wordt uw huurauto opgeleverd bij uw verblijf. Deze auto staat tot uw vertrek uit Kaapstad tot uw beschikking. U kunt deze middag heerlijk ontspannen bij uw verblijf, of een mooie wandeling maken door de V&A Waterfront. Ook kunt u besluiten een bezoek te brengen aan bijvoorbeeld Kirstenbosch, Long Street, Camps Bay, Bantry Bay of Groot Constantia.

Bo Kaap

3
3

3: Helikoptervlucht Kaapstad


Vandaag staat er een avontuurlijke excursie op het programma van uw familiereis Zuid-Afrika. Deze ochtend zal u Kaapstad namelijk vanuit een helikopter kunnen bewonderen! Na het ontbijt wordt u opgehaald door een chauffeur voor de transfer naar het helikopterplatform. Na enige uitleg stapt u aan boord van de helikopter en zal u in ca. 20 minuten tijd enkele prachtige hoogtepunten van Kaapstad aanschouwen, zoals het Cape Town stadion, de 4 stranden van Clifton, Camps Bay en de Twaalf Apostelen. Aan het einde van de tocht wordt u uiteraard weer netjes afgezet bij uw verblijf. De middag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.

"Het was een fantastische reis vol indrukken en ervaringen. Alles was tot in de puntjes perfect door jullie geregeld!"
Familie de Wit

Helikoptervlucht

4
4

4: Kaapstad


U heeft deze dag vrij te besteden. Indien gewenst kan Tico tickets voor een bezoek aan Robben Island voor u boeken, waar u een belangrijk stukje geschiedenis vindt. Daarnaast kunt u bij Boulders Beach de pinguïns op het strand bewonderen. Een bezoek aan de World of Birds met ruim 400 verschillende soorten vogels is leuk voor kinderen én volwassenen en ook het rijden van de Chapman’s Peak Drive is een absolute aanrader.

5
5

5: Kaapstad - Samara Karoo Reserve


Vandaag vervolgt u de Zuid-Afrika familiereis naar de magische Karoo. U rijdt met uw huurauto terug naar de luchthaven van Kaapstad, waar u deze weer netjes inlevert. U checkt vervolgens in op de binnenlandse vlucht naar Port Elizabeth, waar u opnieuw een huurauto ophaalt (Toyota Fortuner 4x2, of gelijkwaardig). Deze staat tot het einde van uw reis tot uw beschikking. Met deze huurauto arriveert u na ca. 3 uur rijden het Samara Karoo Reserve. De Karoo is een halfwoestijngebied en is bijna geheel boomloos. Het ruige landschap levert prachtige plaatjes op en het is dan ook een waar genot om hier enkele dagen te spenderen.

U verblijft hier de komende dagen in een sfeervolle accommodatie, waar ze graag kinderen van alle leeftijden verwelkomen. Volpension is inclusief en tevens 2 safari’s per dag. Indien de tijd het toelaat kunt u aan het einde van deze dag al deelnemen aan de eerste safari.

  • ★★★★ Karoo Lodge (3 nachten – sibella suite) Blank
  • (optioneel) ★★★★ The Manor (3 nachten – privé-accommodatie) Blank


In het Samara Private Game Reserve zijn enkel twee accommodaties te vinden in een gebied dat ca. 70.000 hectare groot is. Het is dan ook niet gek dat vele een verblijf in ofwel de Karoo Lodge, of The Manor als zeer exclusief beschouwen. De Karoo Lodge is een gerenoveerde boerenwoning met een koloniale uitstraling. The Manor is een privé-accommodatie en ontworpen in een meer hedendaagse stijl, waarbij de verwijzingen naar de Karoo ook duidelijk zichtbaar zijn.

Kinderen van alle leeftijden zijn welkom. Indien uw kinderen onder de 8 jaar zijn dan kunt u enkel privé-safari's maken. Hier gelden extra kosten voor. De rangers zijn erg enthousiast wat betreft het leren van nieuwe dingen aan de jongere generatie. Speciale kindermenu's en kinderprogramma's zijn beschikbaar. Een oppas is tevens beschikbaar indien de volwassen wensen deel te nemen aan de georganiseerde gamedrives.

Samara Private Game Reserve

6
6

6 & 7: Samara Karoo Reserve


Tijdens uw verblijf zijn twee safari's per dag inbegrepen. Een in de vroege morgen nog voor het ontbijt en een in de namiddag. Beide momenten zijn het meest geschikt om bijzonder dierenleven te spotten. Onderweg kunt u genieten van de weergaloze uitzichten op de Karoo. De uitzichten zijn werkelijk ongeëvenaard en in deze omgeving zal u écht het gevoel hebben in Afrika te zijn.

Voor de kinderen worden er o.a. de volgende activiteiten georganiseerd: bushwalks, een lesje in het identificeren van dierensporen, rots-schilderen net zoals het San-volk dat deed, het knutselen van Afrikaanse kunst en indien het weer het toelaat slapen in de wildernis. Tevens is er een zwembad aanwezig en kunnen zowel kinderen, als volwassen voetballen, tafeltennissen en zwemmen.

Het Samara Karoo Reserve

8
8

8: Samara - Oudtshoorn


In de ochtend gaat u nog eenmaal op safari, alvorens u zich klaar maakt voor de reis naar uw volgende bestemming: Oudtshoorn. U reist vandaag weer in westelijke richting, een schitterende rit van ca. 4 uur. Het is de moeite om onderweg een stop in Graaff Reinet in te plannen. Indien de tijd het toelaat kunt u ook een bezoek brengen aan de schitterende Valley of Desolation. Houdt u er rekening mee dat dit wel een klein stukje om rijden is. Het is echter wel de moeite waard!

  • ★★★+ Rosenhof Country House (2 nachten)


9
9

9: Oudtshoorn


Vrije dagen tijdens uw luxe familiereis Zuid-Afrika die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. Oudtshoorn ligt bevindt zich op de Kleine Karoo en vormt hét centrum van de struisvogelfokkerij. U kunt hierop eigen gelegenheid een bezoek brengen aan een van de vele struisvogelboerderijen, zoals bijvoorbeeld Safari Ostrich, of Highgate Ostrich Farm. Daarnaast leent de omgeving van Oudtshoorn zich perfect voor het maken van vele mooie wandelingen. Breng ook zeker een bezoekjes aan het indrukwekkende grottenstelsel van de Cango-grotten.

10
10

10: Oudtshoorn - De Hoop Nature Reserve


Na een smakelijk ontbijt rijdt u in westelijke richting naar het (nog) redelijke onbekende De Hoop Nature Reserve, waar u de komende dagen zal verblijven in een werkelijk schitterende accommodatie. Het is een prachtige rit van ruim 4 uur In de omgeving valt een hoop te beleven voor zowel jonge, als wat oudere kinderen. In de zomervakantie kunt u hier honderden walvissen vanaf de kust in zee zien liggen en in de Kerstvakantie kunt u de dagen heerlijk op het strand spenderen.

Tijdens uw verblijf zijn alle maaltijden en enkele activiteiten inbegrepen. De middag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.

  • ★★★★★ Morukuru Beach Lodge (3 nachten) Blank
  • (optioneel) ★★★★★ Morukuru Ocean House (3 nachten) Blank


Zowel de Morukuru Beach Lodge, als het Morukuru Ocean House zijn gesitueerd in een van de mooiste kustreservaten van Zuid-Afrika: De Hoop Nature Reserve, wat erkend is als Werelderfgoed. Dit reservaat ligt ten zuiden van Swellendam, in de Overbergregio, welke bekend staat om haar eigenaardige dorpjes, bloeiende wijnindustrie en fantastische keuken. De Hoop Nature Reserve is 340 km2 groot en sluit aan op een marine-reservaat, welke regelmatig bezocht wordt door walvissen. Deze indrukwekkende beesten zijn vooral in de maanden juli & augustus vaak met het blote oog vanaf het land te bewonderen. Verder worden dolfijnen, zeehonden, de Bontebok, de bergzebra en talloze bijzondere vogelsoorten ook regelmatig gezien in dit gebied.

Indien u niet zelf wenst te rijden dan is De Hoop Nature Reserve ook per privévliegtuig te bereiken. Wij informeren u graag over de extra kosten.

Morukuru Beach Lodge

11
11

11 &12: De Hoop Nature Reserve


Tijdens uw vrije dagen kunt u gebruik maken van het excursie-aanbod van uw verblijf. Dagelijks worden er twee excursies aangeboden, welke inclusief zijn. Overige hotelgasten kunnen tevens deelnemen aan deze activiteiten. Enkele voorbeelden van de excursies zijn wandelingen onder begeleiding van een professionele gids welke u veel zal kunnen vertellen over de lokale flora & fauna, mountainbiken, 4x4 natuursafari’s, sandboarden, verschillende activiteiten op het strand zoals volleybal of cricket, maar ook een snorkelexcursie behoort tot de mogelijkheden. Ze zijn in deze lodge bijzonder goed met kinderen en alle aangeboden activiteiten zijn dan ook ontzettend leuk om met het gehele gezin te doen.

Tevens kunt u o.a. zonder kosten gebruik maken van snorkelmateriaal, wetsuits, mountainbikes en sandboards zodat u er ook op eigen gelegenheid op uit kunt trekken.

De Hoop Nature Reserve

13
13

13: De Hoop Nature Reserve - Klapmuts


Vandaag komt het bezoek aan het De Hoop Nature Reserve alweer tot een einde. U rijdt weer in zuidelijke richting en na ca. 3½ uur rijden bereikt u de wereldberoemde wijnregio. Dit prachtige gebied vormt het centrum voor de Zuid-Afrikaanse wijnproductie en staat bekend om zijn Kaaps-Hollandse architectuur met prachtige witte gevels. U verblijft in een bijzondere accommodatie wat precies gelegen is tussen de bekendere plekken Stellenbosch, Franschhoek & Paarl. Tico laat u hier met het gehele gezin verblijven in een prachtige tweekamercottage.

  • ★★★★ Babylonstoren (2 nachten) Blank

Babylonstoren

14
14

14 & 15: Klapmuts


Vrije dagen in de wijnregio. Qua wine & dine is dit misschien wel de meest interessante plek van Zuid-Afrika. Het aanbod van goede restaurants is eindeloos en de wijnen die hier in de omgeving gemaakt worden, zijn uitstekend. Een aantal restaurantgelegenheden waar u heerlijk kunt lunchen of dineren zijn o.a. La Petite Colombe, Delaire Graff, Foliage Restaurant, of restaurant Babel wat hoort bij Babylonstoren. Voor een interessante wijntasting bezoek de La Motte Wine Estate en voor een leuke wijnwandeling moet u bij Waterford Estate zijn. Indien gewenst kan Tico een restaurant of tour voor u reserveren.

Indien u het interessant vindt, dan kan Tico tevens tickets voor de “Wine Tram” voor u boeken. De Wine Tram hanteert het hop-on-hop-off principe en u kunt door middel van de bussen en het treintje op gemakkelijke wijze meerdere wijnhuizen bezoeken.

16
16

16: Vertrek


Vandaag komt deze schitterende luxe familiereis Zuid-Afrika reis tot een einde. U heeft de ochtend en middag nog vrij te besteden. Tico heeft een late check-out voor u verzorgd. In de avond rijdt u in een klein uurtje terug naar de luchthaven van Kaapstad, waar u uw huurauto weer inlevert. U checkt in op de directe KLM-vlucht naar Amsterdam.

17
17

17: Aankomst

Aankomst in Amsterdam

Prijsindicatie voor deze luxe familiereis Zuid-Afrika

Voor deze luxe familiereis Zuid-Afrika dient u rekening te houden met een reissom vanaf € 9.250 per persoon (bij deelname van 4 personen) op basis van verblijf in vermelde luxe accommodaties.

Voor de optioneel vermelde accommodaties geldt een extra toeslag. Tevens dient u rekening te houden met een toeslag indien u in het hoogseizoen reist. Zeker voor de Kerstvakantie gelden flinke toeslagen.


Inbegrepen:

In deze prijsindicatie voor deze luxe familiereis Zuid-Afrika zijn de intercontinentale vluchten inbegrepen (economy class), evenals alle overnachtingen in luxe accommodaties, de vermelde excursies, autohuur en het vermelde transport


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Zuid-Afrika

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op uw luxe familiereis Zuid-Afrika

Uniek arrangement
4 dagen
Prijs op aanvraag
april t/m november

Zuid-Afrika arrangement | Strandafsluiter Mauritius

Mauritius is een prachtig tropisch eiland in de Indische Oceaan en is een schitterende bestemming voor een ontspannen en luxe afsluiter of juist begin van uw reis door Zuid-Afrika!

Lees meer

Waarom met Tico een familiereis Zuid-Afrika maken?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van exclusieve privé-reizen door deze prachtige bestemming. Uw transport, unieke accommodaties en activiteiten worden voor u geregeld zodat u optimaal kunt genieten van uw luxe familiereis Zuid-Afrika!

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw vraag of verzoek.

Zuid-Afrika reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Zuid-Afrika reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat