Logo bg white

Remote Zuid-Afrika & Lesotho

27-daagse rondreis door Zuid-Afrika
Vanaf € 12.575,00 p.p.
maart, april, mei, september, oktober & november
Gemma
Heeft u vragen?
×

Ongerept Zuid-Afrika & Lesotho

De ongerept Zuid-Afrika en Lesotho rondreis is de perfecte reis voor diegene die graag van de gebaande paden reizen, maar ook voor diegene die Zuid-Afrika al eens eerder bezocht hebben en verliefd zijn geworden op dit bijzondere land. Gedurende deze rondreis maakt u namelijk kennis met de minder bezochte gebieden van Zuid-Afrika en maakt u tevens een uitstapje naar Lesotho. Via Johannesburg reist u via het Nambiti Game Reserve en Drakensbergen naar het noorden van Lesotho waar u in een prachtige lodge verblijft. Uw reis vervolgt verder via het binnenland van Zuid-Afrika en zo bezoekt u Bloemfontein, het charmante Graaff Reinet, het indrukwekkende Samara Private Game Reserve en eindigt u uiteindelijk aan de kust. Via de Wild Coast reist u naar Himeville, vanuit waar u een uitstap maakt naar het zuiden van Lesotho. U maakt safari's in Phinda, wat tot de mooiste safarigebieden behoort van Zuid-Afrika. Deze Zuid-Afrika en Lesotho rondreis eindigt aan de ongerepte stranden van het iSimangaliso Wetland National Park.

Bekijk het volledige reisprogramma van deze Zuid-Afrika en Lesotho rondreis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis Johannesburg


U vliegt overdag met een rechtstreekse vlucht van KLM van Amsterdam naar Johannesburg. Na aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en ontvangt u een welkomstpakket met alle benodigde documenten. Aansluitend heeft u een transfer naar uw hotel, gelegen in de veilige wijk Westcliff. Houdt u er rekening mee dat u hier pas laat op de avond arriveert.

 • ★★★★+ Four Seasons Hotel The Westcliff (2 nachten)
2
2

2: Stadsexcursie Johannesburg & Fietsexcursie Soweto

In de ochtend wordt u opgehaald voor een leuke en interessante fietstocht door Soweto. Blank Tijdens deze tour fietst u in 2 uur door een van de bekendste wijken van Johannesburg en maakt u kennis met de mensen en het alledaagse leven in de township. Ook een bezoek aan Nelson Mandela’s huis staat uiteraard op het programma.

In de namiddag staat er een wandeling door de opkomende wijk Maboneng op het programma. Blank Gedurende de wandeling door deze culturele hotspot zal u een mengelmoes aan verschillende culturen waarnemen. De prachtige graffitikunstwerken geven de buurt een artistieke ‘feel’. Uw gids zal u veel kunnen vertellen over de opkomst van deze wijk en over het leven in Johannesburg vroeger én tegenwoordig. Transfers zijn uiteraard inbegrepen.

Soweto

3
3

3: Johannesburg - Nambiti Private Game Reserve


In de ochtend wordt uw huurauto (Toyota Fortuner, of gelijkwaardig) opgeleverd bij uw verblijf in Johannesburg. Deze auto staat tot het einde van deze Zuid-Afrika en Lesotho rondreis tot uw beschikking. Vervolgens maakt u zich klaar voor de ca. 4½ uur durende reis naar het Nambiti Private Game Reserve. U verblijft hier de komende dagen in een prachtige accommodatie op basis van volpension. Tevens zijn er 2 safariactiviteiten per dag inbegrepen. In de namiddag maakt u vandaag uw eerste safari.

 • ★★★★ Nambiti Plains (2 nachten)

"'Deze reis waar wij ons veel van voorgesteld hadden en met heel veel zorg samen met TICO werd samengesteld is in alle opzichten een heel groot succes geworden.Heel veel dank aan TICO die haar kwaliteiten als organisator van bijzondere reizen naar onbekende gebieden in alle opzichten heeft gedemonstreerd.'"
Tico-reizigers

Nambiti Plains

4
4

4: Nambiti Game Reserve


Vandaag zal u onder begeleiding van professionele gidsen zowel een safari met zonsopgang, als een safari met zonsondergang maken. De kans is groot dat u tijdens deze safari's enkele van Afrika's meest prachtige dieren zal aanschouwen. Onderweg zal u leren over de biodiversiteit van het landschap en het bijzondere dierenleven wat hier te vinden is.

Vogelliefhebbers kunnen hier tevens hun hart ophalen. Het Nambiti Game Reserve biedt thuis aan meer dan 263 vogelsoorten, variërend van grote roofvogels, tot kleine kleurrijke vogeltjes.

5
5

5: Nambiti Plains - Bergville


Nog voor het ontbijt maakt u nog een safari, alvorens u zich klaarmaakt voor de reis naar uw volgende bestemming van de Zuid-Afrika en Lesotho rondreis. In ca. 1½ uur rijdt u naar het indrukwekkende Bergville, gelegen in de majestueze Drakensbergen. Deze omgeving is werkelijk prachtig. U verblijft in een mooie lodge in de bergen en tijdens uw verblijf zijn alle maaltijden inbegrepen. De middag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.

 • ★★★ Three Tree Hill Lodge (2 nachten)
6
6

6: Bergville


Vrije dag. U heeft de hele dag de gelegenheid om er op uit te trekken en de prachtige Drakensbergen te verkennen. U kunt hier mooie wandelingen maken en andere sportieve activiteiten ondernemen zoals mountainbiken, paardrijden, hiken, of bergbeklimmen.

7
7

7: Drakensbergen - Noord Lesotho


Vandaag reist u in ruim 3 uur uur naar de bijzondere Maliba Lodge in Lesotho. Houdt u er rekening mee dat deze reis mogelijk langer duurt i.v.m. de grensformaliteiten. Onderweg passeert u het Golden Gate Highlands National Park waar u eventueel kunt stoppen voor een mooie wandeling.

De komende dagen kunt u vanuit uw lodge verschillende activiteiten ondernemen en op deze manier kennis maken met het bijzondere Lesotho. U dient er rekening mee te houden dat u met een gewone personenauto veel plaatsten in Lesotho niet kunt bereiken, vanwege de vele onverharde wegen. Vanuit uw verblijf kunt u echter verschillende interessante activiteiten ondernemen.


 • ★★★ Maliba Lodge (3 nachten)

Maliba Lodge

8
8

8 & 9: Lesotho


Vrije dagen tijdens uw Zuid-Afrika en Lesotho rondreis die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. De Maliba Lodge is gesitueerd in een prachtig nationaal park, waar u verschillende activiteiten kunt ondernemen, zoals hiken, paardrijden, vogels spotten, zwemmen, of de nabij gelegen lokale dorpjes bezoeken. Deze bijzondere lodge beschikt tevens over een spa. U zal deze dagen voldoende tijd hebben om kennis te maken met Lesotho.

10
10

10: Lesotho - Bloemfontein


Na het ontbijt maakt u zich klaar voor de reis naar Bloemfontein, waar u overnacht alvorens u de volgende dag verder reist naar Graaff Reinet. Het is een rit van ruim 4 uur, echter dient u weer rekening te houden met een eventuele vertraging aan de grens. Bloemfontein is de gerechtelijke hoofdstad van Zuid-Afrika en huisvest daarom onder meer het Hooggerechtshof.

Indien u het interessant vindt om wat meer te weten te komen over de Tweede Boerenoorlog, dan kunt u in de middag een bezoek brengen aan het Oorlogsmuseum van de Boerenrepublieken en/of het Nationale Vrouwenmonument. Dit monument is ter herinnering aan ongeveer 27.000 boerenvrouwen en kinderen die bezweken in Britse concentratiekampen.


 • ★★★ De Oude Kraal Country Estate & Spa (1 nacht)
11
11

11: Bloemfontein - Samara Karoo Reserve


Vandaag vervolgt u de Zuid-Afrika en Lesotho rondreis naar het binnenland van Zuid-Afrika en betreedt u de magische Karoo. De Karoo is halfwoestijngebied en is bijna geheel boomloos. Het ruige landschap levert prachtige plaatjes op en het is dan ook een waar genot om hier enkele dagen te spenderen. Na ruim 5 uur rijden bereikt u het Samara Karoo Reserve. U verblijft hier de komende dagen in een prachtige accommodatie. Volpension is inclusief en u kunt tevens deelnemen aan 2 safari’s per dag.

 • ★★★★+ Karoo Lodge (3 nachten) Blank

Karoo Lodge

12
12

12 & 13: Samara Karoo Reserve


Tijdens uw verblijf zijn twee safari's per dag inbegrepen. Een in de vroege morgen nog voor het ontbijt en een in de namiddag. Beide momenten zijn het meest geschikt om bijzonder dierenleven te spotten. Qua natuur zal u uw ogen uitkijken. De uitzichten zijn werkelijk ongeëvenaard en met een beetje geluk aanschouwt u de mooiste zonsondergangen. Qua dierenleven bestaat de kans dat u o.a. cheetahs , leeuwen en/of neushoorns kunt bewonderen.

14
14

14: Samara - Wild Coast


Vandaag heeft u een lange reisdag voor de boeg. In ruim 5 uur reist u vandaag richting de Wild Coast. Het is een prachtige rit, dwars door een minder bezocht gebied van Zuid-Afrika. U verblijft de komende dagen aan de kust in een prachtige lodge. U kunt deze dagen heerlijk ontspannen en indien gewenst even lekker helemaal niets doen.


 • ★★★★ Prana Lodge (3 nachten) Blank

Prana Lodge

15
15

15 & 16: Wild Coast


Vrije dagen die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt genieten van de prachtige stranden van de Wild Coast. Verder kunt u wandelen, paardrijden, tennissen, golfen en/of vissen. Ofwel, alle ingrediënten voor een zeer ontspannen verblijf gedurende uw Zuid-Afrika en Lesotho rondreis.

Geweldige keuken17
17

17: Wild Coast - Himeville


Vandaag dient u weer een lange afstand te overbruggen om uw volgende bestemming te kunnen bereiken. U zal vandaag (inclusief stops) 7 à 8 uur onderweg zijn. Onderweg reist u door een prachtig berglandschap en zal u weer een heel ander gezicht zien van Zuid-Afrika dan u al eerder heeft gezien. U zal in de namiddag arriveren bij uw sfeervolle verblijf. Vanuit Himeville kunt u een interessante uitstap maken naar zuiden van Lesotho.


 • ★★★ Moorcroft Manor (2 nachten) Blank

Sani Pass

18
18

18: Excursie Sani Pass


Vandaag maakt u een excursie naar de Sani Pass, een schitterende bergpas op de grens van Zuid-Afrika en Lesotho. Uw gids zal u onderweg veel kunnen vertellen over de geschiedenis van het gebergte. U rijdt door adembenemend mooie valleien en u kunt onderweg op verschillende punten genieten van een onvergetelijk uitzicht. Prachtige bloemen kleuren het landschap. U reist in een 4WD, omdat het ruige gebied niet met een gewone personenauto bereikt kan worden. Onderweg zal u de grens oversteken met Lesotho, dus het is belangrijk uw paspoort niet te vergeten! Aan het einde van de memorabele dag wordt u weer netjes afgezet bij uw verblijf.

De Sani Pass is enkel te bereiken met een 4x4

19
19

19: Himeville - Umhlanga


Vandaag rijdt u in een kleine 3 uur naar Umhlanga, de meest interessante wijk van Durban. U overnacht hier in The Oyster Box, wat een van de meest pretentieuze accommodaties van Zuid-Afrika is. De middag kunt u naar eigen inzicht invullen. U kunt o.a. genieten van de faciliteiten van uw verblijf, of een mooie strandwandeling maken.

 • ★★★★ The Oyster Box (1 nacht)
20
20

20: Umhlanga - Phinda Private Game Reserve


Na een rit van een kleine 4 uur komt u vandaag aan in het prachtige Phinda Private Game Reserve. Het luxe Phinda wildreservaat wordt beheerd door andBeyond en bevindt zich in de noordoostelijk gelegen provincie KwaZulu-Natal. Het Phinda reservaat bestaat uit een 23.000 hectare groot gebied met zeven verschillende ecosystemen, waardoor zowel de natuur als het aanwezige dierenleven zeer divers is. Het verblijf is op basis van full inclusive waarbij alle maaltijden en game drives zijn inbegrepen.

 • ★★★★+ Phinda Vlei Lodge (3 nachten)
21
21

21 & 22: Phinda Private Game Reserve

In het reservaat is zowel de natuur als het aanwezige dierenleven zeer divers en daardoor zijn dus een veelheid aan excursies mogelijk. Naast de leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn (de welbekende Big Five) heeft u o.a. de mogelijkheid tijdens excursies de zwarte én witte neushoorns, cheeta's, en meer dan 400 vogelsoorten te zien. Vandaag kunt u deelnemen aan de game drives die door uw lodge worden aangeboden. Bij uw verblijf zijn dagelijks twee game activiteiten inbegrepen.

23
23

23: Phinda - Isimangaliso Wetland Park


Na een laatste game drive vroeg in de ochtend wacht u een heerlijk ontbijt bij de lodge. Vervolgens maakt u zich klaar voor de laatste rit naar het eindpunt van deze unieke reis. In ca. 2 uur reist u naar het Isimangaliso Wetland Park, waar u deze Zuid-Afrika en Lesotho rondreis in alle rust afsluit in een fijne accom

modatie aan een mooi en ongerept strand. Deze dagen zijn al uw maaltijden en enkele activiteiten inbegrepen.

 • ★★★★ Thonga Beach Lodge (3 nachten) Blank

Thonga Beach Lodge

24
24

24 & 25: Isimangaliso Wetland Park


Vrije dagen die u naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt hier o.a. prachtig duiken en/of snorkelen. U kunt tijdens uw verblijf ook optioneel wandelen, surfen, vissen of een van de vele indrukwekkende nabijgelegen dorpjes bezoeken. Uiteraard kunt u deze dagen ook gebruiken om heerlijk te ontspannen bij het zwembad of aan het strand.

Paardrijden op het strand

26
26

26: Vertrek


Helaas komt vandaag deze indrukwekkende Zuid-Afrika en Lesotho rondreis tot een einde. In de loop van de middag rijdt u terug naar Richards Bay, waar u de huurauto weer netjes inlevert op de luchthaven. U vliegt terug naar Johannesburg, waar u voldoende tijd heeft om over te stappen op de directe vlucht van KLM naar Amsterdam.

27
27

27: Aankomst


Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze ongerepte Zuid-Afrika en Lesotho rondreis

Voor deze ongerepte Zuid-Afrika en Lesotho rondreis dient u rekening te houden met een reissom vanaf € 12.575 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in de genoemde accommodaties. Deze indicatie is gebaseerd op schouderseizoentarieven.


Inbegrepen:

Bij deze prijsindicaties zijn de intercontinentale vluchten inbegrepen (economy class), evenals alle overnachtingen in de omgeschreven accommodaties en het vermelde transport en excursies.Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Zuid-Afrika

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Tico als organisator van uw ongerepte Zuid-Afrika en Lesotho rondreis

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van exclusieve privéreizen door deze prachtige bestemming. Uw transport, unieke accommodaties en activiteiten worden voor u geregeld zodat u optimaal kunt genieten van uw Zuid-Afrika en Lesotho rondreis!

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw vraag of verzoek.

Zuid-Afrika reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Zuid-Afrika reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat