Logo bg white

Ongerept Zuid-Afrika & Lesotho

23-daagse rondreis door Zuid-Afrika
Vanaf € 6.835,00 p.p.
februari, maart, april, mei, september, oktober & november
Fraukje 4888
Heeft u vragen?
×

Ongerept Zuid-Afrika & Lesotho

De ongerept Zuid-Afrika en Lesotho rondreis is de perfecte reis voor diegene die graag van de gebaande paden reizen, maar ook voor diegene die Zuid-Afrika al eens eerder bezocht hebben en verliefd zijn geworden op dit bijzondere land. Gedurende deze rondreis maakt u namelijk kennis met de minder bezochte gebieden van Zuid-Afrika en maakt u tevens een uitstapje naar Lesotho. Via Johannesburg reist u via het Nambiti Game Reserve en Drakensbergen naar het noorden van Lesotho waar u in een prachtige lodge verblijft. Uw reis vervolgt verder via het binnenland van Zuid-Afrika en zo bezoekt u Bloemfontein, het charmante Graaff Reinet, het indrukwekkende Samara Private Game Reserve en eindigt u uiteindelijk aan de kust. Via de Wild Coast reist u naar Himeville, vanuit waar u een uitstap maakt naar het zuiden van Lesotho. Deze Zuid-Afrika en Lesotho rondreis eindigt aan de ongerepte stranden van het iSimangaliso Wetland National Park.

Bekijk het volledige reisprogramma van deze Zuid-Afrika en Lesotho rondreis!


Reisspecialiste Fraukje bezocht de ongerepte gebieden van Zuid-Afrika. In haar blog kunt u haar bijzondere ervaring met deze gebieden lezen.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis Johannesburg

U vliegt overdag met een rechtstreekse KLM vlucht van Amsterdam naar Johannesburg. Na aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en ontvangt u een welkomstpakket met alle benodigde documenten. Aansluitend heeft u een transfer naar uw hotel, gelegen in de veilige, noordelijk gelegen wijk Melrose of Sandton. Houdt u er rekening mee dat u hier pas laat op de avond arriveert.


  • ★★★★ The Peech Boutique Hotel (2n) Blank
2
2

2: Stadsexcursie Johannesburg & Fietsexcursie Soweto

In de ochtend wordt u opgehaald voor een leuke en interessante fietstocht door Soweto. Blank Tijdens deze tour fietst u in 2 uur door een van de bekendste wijken van Johannesburg en maakt u kennis met de mensen en het alledaagse leven in de township. Ook een bezoek aan Nelson Mandela’s huis staat uiteraard op het programma.

In de namiddag staat er een wandeling door de opkomende wijk Maboneng op het programma. Blank Gedurende de wandeling door deze culturele hotspot zal u een mengelmoes aan verschillende culturen waarnemen. De prachtige graffitikunstwerken geven de buurt een artistieke ‘feel’. Uw gids zal u veel kunnen vertellen over de opkomst van deze wijk en over het leven in Johannesburg vroeger én tegenwoordig. Transfers zijn uiteraard inbegrepen.


"'Deze reis waar wij ons veel van voorgesteld hadden en met heel veel zorg samen met TICO werd samengesteld is in alle opzichten een heel groot succes geworden.Heel veel dank aan TICO die haar kwaliteiten als organisator van bijzondere reizen naar onbekende gebieden in alle opzichten heeft gedemonstreerd.'"
Tico-reizigers

Soweto

Reisspecialiste Fraukje bezocht Johannesburg tijdens een inspectierei:


3
3

3: Johannesburg - Nambiti Game Reserve

In de ochtends wordt uw huurauto (Renault Duster Dynamique 4x2, of gelijkwaardig) opgeleverd bij uw verblijf in Johannesburg. Deze auto staat de komende 20 dagen van deze Zuid-Afrika en Lesotho rondreis tot uw beschikking. Vervolgens maakt u zich klaar voor de ca. 4½ uur durende reis naar het Nambiti Private Game Reserve. U verblijft hier de komende dagen in een prachtige accommodatie op basis van volpension. Tevens zijn er 2 safariactiviteiten per dag inbegrepen. In de namiddag maakt u vandaag uw eerste safari.


  • ★★★★ Nambiti Plains (2n)


Fraukje bezocht het Nambiti Plains tijdens haar inspectiereis door Zuid-Afrika:

Nambiti Plains

4
4

4: Nambiti Game Reserve

Vandaag zal u onder begeleiding van professionele gidsen zowel een safari met zonsopgang, als een safari met zonsondergang maken. De kans is groot dat u tijdens deze safari's enkele van Afrika's meest prachtige dieren zal aanschouwen. Onderweg zal u leren over de biodiversiteit van het landschap en het bijzondere dierenleven wat hier te vinden is.

Vogelliefhebbers kunnen hier tevens hun hart ophalen. Het Nambiti Game Reserve biedt thuis aan meer dan 263 vogelsoorten, variërend van grote roofvogels, tot kleine kleurrijke vogeltjes.


5
5

5: Nambiti Plains - Drakensbergen

Nog voor het ontbijt maakt u nog een safari, alvorens u zich klaarmaakt voor de reis naar uw volgende bestemming van de Zuid-Afrika en Lesotho rondreis. In ca. 1½ uur rijdt u naar het indrukwekkende Drakensbergen. Deze omgeving is werkelijk prachtig. U verblijft in een mooie lodge in de bergen en tijdens uw verblijf zijn alle maaltijden inbegrepen. De middag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.


  • ★★★+ Three Tree Hill Lodge (2n)
6
6

6: Drakensbergen

Vrije dag. U heeft de hele dag de gelegenheid om er op uit te trekken en de Drakensbergen te verkennen. U kunt hier mooie wandelingen maken en andere sportieve activiteiten ondernemen zoals mountainbiken, paardrijden, hiken, of bergbeklimmen.

7
7

7: Drakensbergen - Noord-Lesotho

Vandaag reist u in ruim 3 uur uur naar de bijzondere Maliba Lodge in Lesotho. Houdt u er rekening mee dat deze reis mogelijk langer duurt i.v.m. de grensformaliteiten. Onderweg passeert u het Golden Gate Highlands National Park waar u eventueel kunt stoppen voor een mooie wandeling.

De komende dagen kunt u vanuit uw lodge verschillende activiteiten ondernemen en op deze manier kennis maken met het bijzondere Lesotho. U dient er rekening mee te houden dat u met een gewone personenauto veel plaatsten in Lesotho niet kunt bereiken, vanwege de vele onverharde wegen. Vanuit uw verblijf kunt u echter verschillende interessante activiteiten ondernemen.


  • ★★★+ Maliba Lodge (3n) Blank

Maliba Lodge

Reisspecialiste Fraukje van Nes bezocht het noorden van Lesotho:

8
8

8 & 9: Lesotho

Vrije dagen tijdens uw Zuid-Afrika en Lesotho rondreis die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. De Maliba Lodge is gesitueerd in een prachtig nationaal park, waar u verschillende activiteiten kunt ondernemen, zoals hiken, paardrijden, vogels spotten, zwemmen, of de nabij gelegen lokale dorpjes bezoeken. Deze bijzondere lodge beschikt tevens over een spa. U zal deze dagen voldoende tijd hebben om kennis te maken met Lesotho.

10
10

10: Lesotho - Bloemfontein

Na het ontbijt maakt u zich klaar voor de reis naar Bloemfontein, waar u overnacht alvorens u de volgende dag verder reist naar Graaff Reinet. Het is een rit van ruim 4 uur, echter dient u weer rekening te houden met een eventuele vertraging aan de grens. Bloemfontein is de gerechtelijke hoofdstad van Zuid-Afrika en huisvest daarom onder meer het Hooggerechtshof.

Indien u het interessant vindt om wat meer te weten te komen over de Tweede Boerenoorlog, dan kunt u in de middag een bezoek brengen aan het Oorlogsmuseum van de Boerenrepublieken en/of het Nationale Vrouwenmonument. Dit monument is ter herinnering aan ongeveer 27.000 boerenvrouwen en kinderen die bezweken in Britse concentratiekampen.


  • ★★★ De Oude Kraal Country Estate & Spa (1n)
11
11

11: Bloemfontein - Samara Private Game Reserve

Vandaag vervolgt u de Zuid-Afrika en Lesotho rondreis naar het binnenland van Zuid-Afrika en betreedt u de magische Karoo. De Karoo is halfwoestijngebied en is bijna geheel boomloos. Het ruige landschap levert prachtige plaatjes op en het is dan ook een waar genot om hier enkele dagen te spenderen. Na ruim 5 uur rijden bereikt u het Samara Private Game Reserve. U verblijft hier de komende dagen in een prachtige accommodatie. Volpension is inclusief en u kunt tevens deelnemen aan 2 safari’s per dag.

  • ★★★★+ Samara Private Game Reserve - Karoo Lodge (2n) Blank

Karoo Lodge

12
12

12: Samara Private Game Reserve

Tijdens uw verblijf zijn twee safari's per dag inbegrepen. Een in de vroege morgen nog voor het ontbijt en een in de namiddag. Beide momenten zijn het meest geschikt om bijzonder dierenleven te spotten. Qua natuur zal u uw ogen uitkijken. De uitzichten zijn werkelijk ongeëvenaard en met een beetje geluk aanschouwt u de mooiste zonsondergangen. Qua dierenleven bestaat de kans dat u o.a. cheetahs , leeuwen en/of neushoorns kunt bewonderen.

13
13

13: Graaff Reinet - Wild Coast

Vandaag heeft u een lange reisdag voor de boeg. In ruim 5 uur reist u vandaag richting de Wild Coast. Het is een prachtige rit, dwars door een minder bezocht gebied van Zuid-Afrika. U verblijft de komende dagen aan de kust in een prachtige lodge. U kunt deze dagen heerlijk ontspannen en indien gewenst even lekker helemaal niets doen.


  • ★★★★ Prana Lodge (3n) Blank


Tico selecteerde de Prana Lodge als één van de 5 mooiste lodges van Zuid-Afrika!

Prana Lodge

14
14

14 & 15: Wild Coast

Vrije dagen die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt genieten van de prachtige stranden van de Wild Coast. Verder kunt u wandelen, paardrijden, tennissen, golfen en/of vissen. Ofwel, alle ingrediënten voor een zeer ontspannen verblijf gedurende uw Zuid-Afrika en Lesotho rondreis.

Reisspecialiste Fraukje overnachtte in de Prana Lodge!

Geweldige keuken16
16

16: Wildcoast - Himeville

Vandaag dient u weer een lange afstand te overbruggen om uw volgende bestemming te kunnen bereiken. U zal vandaag (inclusief stops) 7 à 8 uur onderweg zijn. Onderweg reist u door een prachtig berglandschap en zal u weer een heel ander gezicht zien van Zuid-Afrika dan u al eerder heeft gezien. U zal in de namiddag arriveren bij uw sfeervolle verblijf. Vanuit Himeville kunt u een interessante uitstap maken naar zuiden van Lesotho.


  • ★★★ Moorcroft Manor (2n) Blank

Sani Pass

17
17

17: Excursie Sani Pass

Vandaag maakt u een excursie naar de Sani Pass, een schitterende bergpas op de grens van Zuid-Afrika en Lesotho. Uw gids zal u onderweg veel kunnen vertellen over de geschiedenis van het gebergte. U rijdt door adembenemend mooie valleien en u kunt onderweg op verschillende punten genieten van een onvergetelijk uitzicht. Prachtige bloemen kleuren het landschap. U reist in een 4WD, omdat het ruige gebied niet met een gewone personenauto bereikt kan worden. Onderweg zal u de grens oversteken met Lesotho, dus het is belangrijk uw paspoort niet te vergeten! Aan het einde van de memorabele dag wordt u weer netjes afgezet bij uw verblijf.

De Sani Pass is enkel te bereiken met een 4x4

18
18

18: Himeville - Umhlanga

Vandaag rijdt u in een kleine 3 uur naar Umhlanga, de meest interessante wijk van Durban. U overnacht hier in The Oyster Box, wat een van de meest pretentieuze accommodaties van Zuid-Afrika is. De middag kunt u naar eigen inzicht invullen. U kunt o.a. genieten van de faciliteiten van uw verblijf, of een mooie strandwandeling maken.

  • ★★★★ The Oyster Box (1n)
19
19

19: Umhlanga - Coastal Forest Reserve

In de ochtend maakt u zich klaar voor de laatste (lange) rit naar het eindpunt van deze unieke reis. In ca. 5 uur reist u naar het Coastal Forest Reserve, gelegen in het Isimangaliso Wetland Park, waar u deze Zuid-Afrika en Lesotho rondreis in alle rust afsluit in een fijne accommodatie aan een mooi en ongerept strand. Deze dagen zijn al uw maaltijden en enkele activiteiten inbegrepen.


  • ★★★★ Thonga Beach Lodge (3n) Blank

Thonga Beach Lodge

20
20

20 & 21: Coastal Forest Reserve

Vrije dagen die u naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt hier o.a. prachtig duiken en/of snorkelen. U kunt tijdens uw verblijf ook optioneel wandelen, surfen, vissen of een van de vele indrukwekkende nabijgelegen dorpjes bezoeken. Uiteraard kunt u deze dagen ook gebruiken om heerlijk te ontspannen bij het zwembad of aan het strand.

Paardrijden op het strand

22
22

22: Vertrek

Helaas komt vandaag deze indrukwekkende Zuid-Afrika en Lesotho rondreis tot een einde. In de loop van de middag rijdt u terug naar Richards Bay, waar u de huurauto weer netjes inlevert op de luchthaven. U vliegt terug naar Johannesburg, waar u voldoende tijd heeft om over te stappen op de directe vlucht van KLM naar Amsterdam.

23
23

23: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze ongerepte Zuid-Afrika en Lesotho rondreis

Voor deze ongerepte Zuid-Afrika en Lesotho rondreis dient u rekening te houden met een reissom vanaf € 6.835 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in de genoemde accommodaties. Deze indicatie is gebaseerd op schouderseizoentarieven.


Inbegrepen:

Bij deze prijsindicaties zijn de intercontinentale vluchten inbegrepen (economy class), evenals alle overnachtingen in de omgeschreven accommodaties en het vermelde transport en excursies.Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Zuid-Afrika

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op de ongerepte Zuid-Afrika & Lesotho rondreis

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 1.865,– p.p.
april t/m oktober

Zuid-Afrika accommodatie | Phinda Game Reserve

In het prachtige privéreservaat van Phinda bevinden zich enkele exclusieve lodges. De uitmuntende service, het design van de accommodaties en de schitterende safari's maken uw verblijf in een van de Phinda lodges onvergetelijk!

Lees meer

Tico als organisator van uw ongerepte Zuid-Afrika en Lesotho rondreis

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van exclusieve privéreizen door deze prachtige bestemming. Uw transport, unieke accommodaties en activiteiten worden voor u geregeld zodat u optimaal kunt genieten van uw Zuid-Afrika en Lesotho rondreis!

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw vraag of verzoek.

Zuid-Afrika reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Zuid-Afrika reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat