Logo bg white

16-daagse individuele rondreis Argentinië 'Delight'

16-daagse rondreis door Argentinië
Vanaf € 4.225,00 p.p.
Oktober t/m maart
Charissa 2018
Heeft u vragen?
×

Veelzijdige individuele rondreis Argentinië

Uw individuele rondreis Argentinië start in de heerlijke stad Buenos Aires waar u enkele dagen kunt genieten van de diversiteit van haar verschillende wijken. Per binnenlandse vlucht reist u vervolgens naar het schiereiland Valdés, waar u in de maanden juni t/m december walvissen kunt zien. Na enkele dagen vliegt u door naar het diepe zuiden van het Zuid-Amerikaanse continent voor een verblijf in Ushuaia, beter bekend als Vuurland. Uw individuele rondreis Argentinië is natuurlijk niet compleet zonder de oogverblindende gletsjer Perito Moreno te bezoeken vanuit El Calafate. U sluit deze individuele rondreis Argentinië af met een verblijf in het tropische noorden bij de watervallen van Iguazú. De ‘Argentinië Delight’ reis is een fantastische kennismaking met Argentinië!


Reisspecialiste Charissa maakte een inspectiereis naar het veelzijdige Argentinië. In onderstaande video vindt u een prachtige samenvatting van haar reis:Bekijk het volledige reisprogramma van deze rondreis door Argentinië!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Argentinië

Het is zover: uw individuele Argentinië rondreis gaat beginnen! U vertrekt ’s avonds vanaf Amsterdam Schiphol Airport met een directe vlucht van KLM naar de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. U arriveert de volgende ochtend.

2
2

2: Aankomst in Buenos Aires

U arriveert ’s ochtends op de internationale luchthaven van Buenos Aires (genaamd Ezeiza of Pistarini). U wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor een hartelijk welkom in Argentinië! Transfer naar uw aangename hotel, gelegen in de wijk Palermo. De rest van de dag heeft u vrij te besteden in deze prachtige stad. Houdt u er wel rekening mee dat u pas ’s middags officieel kunt inchecken in uw kamer.

  • ★★★+ Hotel Rendez-Vous (3n)
  • ★★★★ Mine Hotel Boutique (3n)

"Wij hebben echt een geweldige reis gehad in Zuid Amerika! Wat een continent met vooral, naast alle mooie natuur, prachtige, lieve en aardige mensen! De reis was perfect georganiseerd, werkelijk alles was goed geregeld en overal werd op onze komst gerekend. Alle excursies waren stuk voor stuk en zonder uitzondering van uitstekende kwaliteit. Vooral de kennis van alle gidsen vonden wij erg goed. En van hun vriendelijkheid hebben wij genoten!"
Tico-reizigers

Hotel Rendez-Vous

3
3

3: Fietsexcursie Buenos Aires

In de ochtend gaat u op eigen gelegenheid naar Plaza San Martin. Hier ontmoet u uw gids waarmee u vanochtend de belangrijke bezienswaardigheden van de stad per fiets Blank verkent. Aangezien het hier een privé-excursie betreft, kunt u de planning vandaag in overleg met uw gids bepalen. Een leuke manier om de stad te leren kennen! De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht besteden.

4
4

4: Buenos Aires

Vrije dag om deze fantastische stad verder te verkennen. Bezoekt u de oude havenwijk La Boca, het mondaine Puerto Madero of de residentiële wijken Recoleta en Palermo. De wijk Recoleta heeft vele historische bijzonderheden zoals de wereldberoemde begraafplaats waar Argentinië’s grootheden liggen begraven waaronder Evita Perón. Leuke boetiekjes en trendy restaurants vindt u in de gezellige wijk Palermo. Op zondag is een bezoek aan San Telmo zeker de moeite waard vanwege de aanwezige antiekmarkt en de vele tango dansers.

5
5

5: Buenos Aires – Península Valdés

’s Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de stadsluchthaven gebracht. U vliegt met Aerolineas Argentinas naar Trelew. Op de luchthaven van Trelew volgt de oplevering van uw huurauto. De huurauto staat de komende 3 dagen van uw individuele rondreis Argentinië tot uw beschikking. U verlaat de luchthaven en rijdt in ca. 3 uur naar Puerto Pirámides, gelegen aan het begin van het Valdés schiereiland. Puerto Pirámides is een uitstekende basis van waaruit u het schiereiland kunt verkennen. Walvisexcursies worden verzorgd vanuit Puerto Pirámides. Het is eventueel ook mogelijk om deze dagen op het schiereiland zelf te verblijven, zoals in een hotel bij de vuurtoren van Punta Delgada.

  • ★★★ Las Restingas Hotel de Mar (2n)
6
6

6: Península Valdés

Vandaag heeft u de hele dag om het schiereiland te verkennen. Het is het gebied van de zeeleeuwen, zeeolifanten, talloze vogels en zelfs van dolfijnen. In de maanden juli tot half december is het de perfecte tijd om walvissen te zien. U kunt in deze maanden optioneel (niet inbegrepen) vanuit Puerto Pirámides een excursie maken per boot waarbij u deze machtige dieren op slechts enkele meters afstand kunt naderen. Ook is het mogelijk om op eigen gelegenheid een bezoek te brengen aan het natuurreservaat Punta Norte en aan het reservaat Caleta Valdés.

7
7

7: Península Valdés – Trelew

U kunt vandaag een bezoek brengen aan Punta Tombo, gelegen ten zuiden van Trelew. Het is het leefgebied van een grote kolonie Magelhaen pinguïns. Deze kleine pinguïns zijn ca. 50 cm groot en kunnen in het broedseizoen (oktober) met veel bravoure hun eieren verdedigen. Daarna rijdt u terug naar Trelew, waar u vanavond overnacht.

  • ★★★ Libertador Hotel Trelew (1n)
8
8

8: Trelew – Ushuaia

’s Ochtends vroeg rijdt u naar de luchthaven van Trelew waar u de huurauto inlevert. U vliegt met Aerolineas Argentinas naar Ushuaia, gelegen op het zuidelijkste puntje van het Zuid-Amerikaanse continent. Op de luchthaven van Ushuaia wordt u opgewacht voor de transfer naar uw hotel, gelegen in het centrum van Ushuaia. De rest van de middag heeft u vrij te besteden. U kunt ervoor kiezen om vandaag een bezoek te brengen aan het Tierra del Fuego National Park en Lapataia Bay. Of u bezoekt Lago Escondido en Fagnano. De vegetatie is hier weelderiger dan aan de kust van Ushuaia vanwege de bescherming die de bergen bieden. U kunt de oostkant van Vuurland bezoeken waar u, bij helder weer, Puerto Williams op Chileens Vuurland ziet liggen. Mocht u het park op excursiebasis willen bezoeken, dan kan Tico dit uiteraard voor u verzorgen.

  • ★★★ Alto Andino Hotel (2n)
  • ★★★★ Arakur Resort & Spa (2n)

Arakur Resort & Spa

9
9

9: Boottocht over het Beagle kanaal

’s Ochtends staat er een prachtige boottocht over het Beagle kanaal op het programma. De middag heeft u vrij te besteden. In Ushuaia zelf is een bezoek aan het Maritieme museum en de oude gevangenis beslist de moeite tijdens uw individuele rondreis Argentinië.

10
10

10: Ushuaia – El Calafate

Transfer naar de luchthaven van Ushuaia voor de binnenlandse vlucht van Aerolineas Argentinas naar El Calafate, een prettig toeristenstadje in Patagonië. Vanaf de luchthaven is er een transfer geregeld naar uw hotel, gelegen in het stadje. Kiest u voor verblijf in Alto Calafate, dan ligt uw hotel nét buiten El Calafate. Het hotel beschikt echter over een shuttleservice naar het centrum van El Calafate.

  • ★★★ Santa Monica Aparts (2n)
  • ★★★★ Hotel Alto Calafate (2n)

Alto Calafate Hotel

11
11

11: Excursie Perito Moreno

Vandaag staat er een prachtige excursie naar de spectaculaire en wereldberoemde gletsjer Perito Moreno op het programma. Deze excursie zult u ervaren als een van de hoogtepunten van uw individuele Argentinië rondreis! De gletsjer wisselt continu van kleur door het wisselende licht. Met regelmaat brokkelen grote stukken ijs af die met donderend geraas in het water vallen. Bij de gletsjer maakt u eveneens een boottocht waarbij u de prachtige muur van ijs van dichterbij kunt aanschouwen.

12
12

12: El Calafate – Iguazú

Transfer naar de luchthaven van El Calafate voor de binnenlandse vlucht van Aerolineas Argentinas naar Puerto Iguazú, gelegen in het noordoosten van het land, bij de grens met Brazilië en Paraguay. Op de luchthaven wordt u opgewacht voor de transfer naar uw hotel, gelegen in het centrum van Puerto Iguazú. Kiest u voor verblijf in het prachtige LOI Suites Hotel, dan verblijft u buiten de stad, in een bosachtige omgeving.

  • ★★★ Jardin de Iguazú (3n)
  • ★★★★ LOI Suites Iguazú (3n) Blank

Video LOI Suites Iguazú

13
13

13 & 14: Watervallen van Iguazú

Vrije dagen die u naar eigen inzicht kunt besteden. Beide nationale parken laten zich uitstekend op eigen gelegenheid bezoeken. In zowel het Argentijnse als het Braziliaanse nationale park kunt u ter plaatse een avontuurlijke boottocht reserveren waarbij u in een rubberen boot met grote snelheid tegen de stroom in naar de voet van de watervallen vaart. Een ervaring die u niet snel zult vergeten en zeker niet met droge kleren zult doorstaan. Houdt u er wel rekening mee dat u voor een bezoek aan het Braziliaanse park wel uw paspoort dient mee te nemen.

Indien gewenst, kan Tico uiteraard ook excursies (op privé-basis) onder begeleiding van een gids voor u verzorgen tijdens de individuele rondreis door Argentinië.

15
15

15: Vertrek

Dit is de laatste dag van de individuele rondreis door Argentinië. De ochtend heeft u nog vrij te besteden. Rond het middaguur wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar de luchthaven van Foz do Iguaçu in Brazilië. U vliegt met Gol naar Sao Paulo, waar u dient over te stappen op de directe KLM vlucht terug naar Amsterdam.

16
16

16: Aankomst

Aankomst op Schiphol Amsterdam Airport.

Prijsindicatie individuele rondreis Argentinië

Voor deze 16-daagse individuele rondreis Argentinië dient u rekening te houden met een indicatie reissom van € 4.225 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in toeristenklasse accommodaties. Wenst u te verblijven in onze superieure klasse accommodaties, houd dan rekening met een indicatie reissom van € 4.700 per persoon.

Inbegrepen:
Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze individuele rondreis Argentinië is uiteraard naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Argentinië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op deze rondreis Argentinië

Maak deze rondreis Argentinië compleet en reis af naar de wijnregio Mendoza voor een heerlijke afsluiter tussen de wijnranken!

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 2.195,– p.p.
September t/m mei

Argentinië arrangement | Cavas Wine Lodge

Verwen uzelf met een verblijf in de unieke Cavas Wine Lodge in het wijngebied bij Mendoza. Tijdens uw verblijf kunt u genieten van heerlijke wijnen, deelnemen aan verschillende excursies in de regio en kunt u uiteraard genieten van de uitstekende faciliteiten van deze lodge van wereldklasse.

Lees meer

Waarom met Tico een individuele rondreis Argentinië maken?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Argentinië. Zij kennen de verschillende gebieden erg goed uit eigen ervaring. De reisspecialisten verzorgen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw individuele rondreis Argentinië.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Unieke accommodaties

Wij selecteren bijzondere en unieke accommodaties die daadwerkelijk bijdragen aan uw ervaring. Dit hoeft zeker niet altijd een 5-sterren hotel te zijn.

Genieten van Argentinië

Er rest u niet meer dan te genieten van uw fantastische vakantie in dit heerlijke land, de bezienswaardigheden, het fantastische eten en de uitstekende wijnen.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat