Logo bg white

Carretera Austral

22-daagse rondreis door Chili
Vanaf € 5.185,00 p.p.
November t/m maart
Alexander paalman
Heeft u vragen?
×

Self-drive over de ongerepte Carretera Austral!

Bent u op zoek naar een unieke Chili rondreis over minder betreden paden? Dan is deze Carretera Austral rondreis per pick-up over de ongeasfalteerde wegen van de Carretera Austral van Puerto Montt naar Balmaceda voor u de juiste keuze! Nog niet veel toeristen weten dit stukje Chili te vinden en het zijn dan ook vooral de Chilenen zelf die u onderweg zal tegenkomen. De Carretera Austral is één van ’s werelds mooiste rondreis routes!


Bekijk het volledige reisprogramma van deze Carretera Austral reis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Santiago de Chile

De Carretera Austral rondreis gaat van start. U vertrekt vandaag vanaf Amsterdam Schiphol Airport met een vlucht van KLM naar de Chileense hoofdstad Santiago. Het toestel maakt een tussenlanding in Buenos Aires en u arriveert de volgende ochtend in Chili.

2
2

2: Santiago de Chile

U arriveert ’s ochtends op de internationale luchthaven van Santiago. De reis Carretera Austral gaat nu echt beginnen! Bij het verlaten van de luchthaven wordt u opgewacht door onze lokale agent voor een comfortabele transfer naar uw hotel.

Diezelfde middag wordt u bij uw hotel opgehaald voor een excursie van een halve dag naar diverse delen van Santiago. U bezoekt samen met een gids diverse hoogtepunten van de stad waaronder de Plaza de Armas, het overheidspaleis La Moneda, het klooster van San Francisco en het stadhuis.

 • ★★★ Hotel Orly (1n)
 • ★★★★ The Aubrey Santiago (1n)

"Wij zijn gezond weer in Nederland teruggekeerd met een geweldige ervaring rijker. We hebben het reuze naar onze zin gehad, niet in de laatste plaats dankzij jullie tips, vooral de Carretera Austral, het ECO Camp en de Stella Australis. Bij deze onze dank voor de kundige begeleiding we zullen Tico zeker aanbevelen."
Annemieke & Ybo

The Aubrey Santiago

3
3

3: Santiago – Puerto Varas (Los Lagos)

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar de luchthaven van Santiago. U vliegt naar de havenstad Puerto Montt, gelegen in het Chileense merendistrict. Op de luchthaven oplevering van uw huurauto (2WD Toyota Hilux pick-up of gelijkwaardig). Deze huurauto staat de komende 17 dagen van uw reis Carretera Austral tot uw beschikking, helemaal tot aan Balmaceda.

U rijdt hierna naar het nabijgelegen Puerto Varas, gelegen aan het Llanquihue meer, een korte rit van ca. 30 minuten. Het moderne Puerto Varas kent veel Duitse invloeden, wat terug te zien is in de bouwstijl van de huizen en kerken. U kunt in Puerto Varas nog wat voorraad inslaan voor uw reis door de Chileense wildernis welke later van start gaat.


 • ★★★ Estancia 440 (2n)
 • ★★★★ Patagonico (2n)

Estancia 440

4
4

4: Puerto Varas

Vandaag heeft u een vrije dag om de omgeving te verkennen. U kunt er met uw huurauto op uit trekken en een bezoek brengen aan één van de vele nationale parken in de omgeving. Zo kunt u richting Petrohué rijden via de oevers van Lago Llanquihue. Dit plaatsje ligt aan het sprookjesachtige Todos los Santos meer. U kunt een bezoek brengen aan het prachtige nationale park Vicente Peréz Rosales.

5
5

5: Puerto Varas – Hornopirén

Een avontuurlijk reis over de onverharde wegen van de ongerepte ‘carretera austral’ van Chili gaat vandaag van start. U reist de komende dagen per robuuste pick-up van Puerto Montt naar Balmaceda door een spectaculair stukje Chileense wildernis.

U verlaat Puerto Varas en rijdt naar het plaatsje La Arena, een rit van ca. 1 uur. In La Arena stapt u aan boord van de ferry waarmee u in ongeveer 45 minuten de oversteek maakt naar Puelche, aan de overkant van het fjord. Hierna is het nog ongeveer een uurtje rijden naar uw overnachtingsplaats van vanavond in het plaatsje Hornopirén.

 • ★★ Hostería Catalina (1n)

Toyota Hilux pick-up

6
6

6.Hornopirén – Caleta Gonzalo (Parque Pumalín)

’s Ochtends verlaat u Hornopirén en gaat u met uw huurauto aan boord van de ferry naar Leptepú, een tocht van ca. 3½ uur. Om vandaag in Caleta Gonzalo te arriveren dient u de ochtendferry te nemen. De tocht vandaag is van een ongekende schoonheid. U vaart door het spectaculaire Leptepú fjord en arriveert bij Leptepú. Hier gaat u van boord en rijdt u met uw huurauto naar de andere kant bij Fiordo Largo, een ritje van 10 minuten.

In Fiordo Largo start de ferry naar Caleta Gonzalo, een overtocht van nog eens ca. 45 minuten. In de loop van de middag arriveert u in Caleta Gonzalo waar u de komende dagen verblijft in een sfeervolle cabaña. Caleta Gonzalo is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het nabijgelegen Pumalín National Park.

 • ★★★ Cabañas Caleta Gonzalo (2n)

Cabañas Caleta Gonzalo

7
7

7: Parque Pumalín

Vrije dag om het schitterende Pumalín National Park te verkennen. Er zijn vele wandelingen te maken, variërend in lengte. Vanuit Caleta Gonzalo kunt u bv. een mooie ca. 3 uur durende wandeling maken naar een waterval. U wandelt door het dichtbegroeide regenwoud en passeert een spectaculair uitzichtpunt over het Huequi schiereiland. Een andere mogelijkheid is bv. de wandeling naar Laguna Tronador op 11 km ten zuiden van Caleta Gonzalo, een korte wandeling naar het uitzichtpunt bij Lago Negro of de beklimming van vulkaan Michinmahuida.

8
8

8: Caleta Gonzalo – Lago Yelcho

U verlaat de omgeving van Pumalín en reist over een afstand van ca. 100 kilometer (ca. 2 uur) zuidwaarts door de Chaitén regio naar het prachige Yelcho meer. U kunt onderweg stoppen in het stadje Chaitén, wat in 2008 vrijwel volledig verwoest werd toen de immer slapende Chaitén vulkaan uitbarstte. Nog maar weinig traditionele huizen staan overeind nadat de Blanco rivier overstroomde als gevolg van deze uitbarsting.

U verblijft in een kleinschalige, rustieke accommodatie prachtig gelegen aan de oevers van het Yelcho meer.

 • ★★★ Yelcho en la Patagonia (2n)

Paardrijden in de omgeving

9
9

9: Lago Yelcho

Vrije dag in deze mooie omgeving. U kunt vandaag een bootje huren om het Yelcho meer te verkennen, kayakken, paardrijden, een mooie wandeling maken in de omgeving van de lodge of gaan (vlieg)vissen.

Op slechts 6 kilometer ten zuiden van uw hotel bevindt zich de hangende gletsjer Yelcho die u kunt bezoeken.

10
10

10: Yelcho – La Junta

U verlaat de omgeving van het Yelcho meer en rijdt vandaag in ca. anderhalf uur naar het dorpje La Junta, dat opdoemt zodra u de Palena rivier bent overgestoken. U overnacht in La Junta in een sfeervolle accommodatie.

 • ★★★ Espacio y Tiempo Hotel (2n)
11
11

11: La Junta

Vrije dag die u zelf kunt invullen. U kunt bv. een boottocht maken of kayakken op het Rosselot meer of een mooie rit maken met uw huurauto naar de nederzetting Lago Verde.

12
12

12: La Junta – Coyhaique

U vervolgt uw reis over de Carretera Austral en rijdt vandaag over een afstand van ca. 260 kilometer in ca. 6 uur naar Coyhaique, de hoofdstad van de Aysén provincie. U passeert de indrukwekkende ijsvelden van het Queulat National Park. In de loop van de middag arriveert u in Coyhaique, waar u vanavond overnacht.

 • ★★★ Hotel El Reloj (1n)
 • ★★★★ Nómades Boutique (1n)
13
13

13: Coyhaique – Puerto Guadal

Vandaag staat er een lange, maar prachtige rit op het programma naar Lago General Carrera, een reis over een afstand van ca. 300 kilometer over één van de mooiste trajecten van de Carretera Austral. Onderweg trekt een enorme afwisseling aan landschappen voorbij: vanuit steppe en lengabossen door dicht regenwoud naar de bergen en gletsjers van de ‘Campo de Hielo’, langs het azuurblauwe Lago General Carrera en langs kleine nederzettingen van kolonisten.

U overnacht de komende dagen op een prachtige locatie bij Puerto Guadal, aan het Lago General Carrera dat in het Argentijnse deel uitkomt in het Lago Buenos Aires.

 • ★★★ El Mirador de Guadal (3n)

Mirador de Guadal

14
14

14 & 15: Lago General Carrera

Vrije dagen in deze mooie omgeving. U kunt op eigen gelegenheid met uw huurauto uittrekken en bv. een bezoek brengen aan de Maqui waterval, de Marble caves en Exploradores gletsjer. Gaat u liever met een gids op pad, dan verzorgt het hotel eveneens activiteiten zoals mountainbiken, paardrijden, vissen, varen, raften en wandeltochten (trekkings) in de omgeving. Ook kunt u met een gids een bezoek brengen aan het Jeinimeni National Park.

16
16

16: Puerto Guadal – Valle Chacabuco (Patagonia Park)

U verlaat vandaag de omgeving van Lago General Carrera en rijdt verder zuidwaarts naar een bijzonder (en nog zéér ongerept!) gebied, op zo’n 200 kilometer ten zuiden van Puerto Guadal nabij het stadje Cochrane.

De prachtige lodge waar u vanavond verblijft, ligt vlakbij het hoofdkwartier van het Nationale Park. Deze duurzaam gebouwde ecolodge is zeer kleinschalig en telt slechts 6 kamers. De lodge is dé uitvalsbasis voor een bezoek aan het Patagonia Park, een ongerept natuurgebied.

 • ★★★★ Lodge Valle Chacabuco (3n)

Lodge Valle Chacabuco

17
17

17 & 18: Valle Chacabuco (Patagonia Park)

Vrije dagen in dit spectaculaire park. U kunt er met uw huurauto op uittrekken en een prachtige, ca. anderhalf uur durende rit door het park maken. Uiteraard kunt u gedurende deze dagen ook wandelen over één van de vele trails, mountainbiken, vliegvissen of kayakken.

19
19

19: Patagonia Park – Coyhaique

U vertrekt vandaag op tijd uit Valle Chacabuco en rijdt terug naar Coyhaique waar u vanavond nog overnacht.

 • ★★★ Hotel El Reloj (1n)
 • ★★★★ Nómades Boutique (1n)

Patagonia Park

20
20

20: Coyhaique – Santiago de Chile

‘s Ochtends rijdt u naar de luchthaven van Balmaceda waar u de huurauto inlevert. U vliegt met LAN Chile terug naar Santiago de Chile waar u een transfer heeft naar uw hotel.

 • ★★★ Hotel Orly (1n)
 • ★★★★ The Aubrey Santiago (1n)
21
21

21: Vertrek

De Carretal Austral reis is tot een einde gekomen. ’s Ochtends heeft u een transfer naar de internationale luchthaven van Santiago. U vliegt met KLM terug naar Amsterdam.

22
22

22: Aankomst

Aankomst op Schiphol.Prijsindicatie Carretera Austral reis


Voor deze 22-daagse Carretera Austral reis geldt een indicatie reissom van € 5.185 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristenklasse hotels. Voor verblijf in superieure klasse hotels geldt een indicatie van € 5.585 per persoon. Deze Carretera Austral reis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Chili

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Een prachtige aanvulling op deze reis

Met dit unieke arrangement wordt uw reis nog specialer! U kunt dit arrangement bijvoorbeeld als verlenging toevoegen.

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 1.575,– p.p.
November t/m maart

Chili arrangement | Skorpios Cruise

Vaar aan boord van het comfortabele expeditieschip Skorpios III gedurende 4 dagen / 3 nachten door het prachtige landschap van Chileens Patagonië. U passeert indrukwekkende fjorden en schitterende gletsjers. Een uniek onderdeel van uw Chili reis!

Lees meer

Wat kunt u verwachten van uw Carretera Austral reis met Tico?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze prachtige en diverse bestemming. Wij regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw Carretera Austral reis.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Chili reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Chili reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat