Logo bg white

Carretera Austral

22-daagse rondreis door Chili
Vanaf € 8.500,00 p.p.
November t/m maart
Charissa 2018
Heeft u vragen?
×

Self-drive over de ongerepte Carretera Austral!

Bent u op zoek naar een unieke Chili rondreis over minder betreden paden? Dan is deze Carretera Austral rondreis per pick-up over de ongeasfalteerde wegen van de Carretera Austral voor u de juiste keuze. Nog niet veel toeristen weten dit stukje Chili te vinden en het zijn dan ook vooral de Chilenen zelf die u onderweg zal tegenkomen. De Carretera Austral is één van ’s werelds mooiste autoroutes!

Uw reis start in de Chileense hoofdstad Santiago de Chile. Na een kort bezoek vliegt u naar Puerto Montt, waar u de comfortabele huurauto ophaalt die tot aan Balmaceda tot uw beschikking zal staan. U rijdt naar Puerto Varas, een pittoreske stadje aan het Lago Llanquihue, één van Zuid-Amerika’s grootste meren. Hier kunt u nog wat voorraad inslaan voordat uw Carretera Austral avontuur echt gaat beginnen! Via Hornopirén reist u naar Caleta Gonzalo bij het Pumalín National Park, waar u schitterende wandelingen kunt maken. De volgende stop is het Yelcho meer, hier kunt u onder andere gaan kayakken of paardrijden in de omgeving. U rijdt verder via La Junta naar Coyhaique. Onderweg passeert u de indrukwekkende ijsvelden van het Queulet National Park. Na een lange maar wonderschone rit arriveert u vervolgens in Puerto Guadal aan het azuurblauwe Lago General Carrera, waar een bezoek aan de Marble Caves zeker niet overgeslagen mag worden. Het laastste traject brengt u naar het spectaculaire Patagonia Park. Via Balmaceda reist u uiteindelijk terug naar Santiago de Chile, waar deze schitterende reis tot een einde komt.

Bekijk het volledige reisprogramma van deze Carretera Austral reis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Chili

Uw prachtige Carretera Austral rondreis gaat vandaag van start! U vertrekt vanaf Amsterdam Schiphol Airport met een vlucht van KLM naar de Chileense hoofdstad Santiago de Chile. Het toestel maakt een tussenlanding in Buenos Aires en u arriveert de volgende ochtend in Chili.

2
2

2: Aankomst in Santiago

U arriveert ’s ochtends op de internationale luchthaven van Santiago. De reis Carretera Austral gaat nu echt beginnen! Bij het verlaten van de luchthaven wordt u opgewacht door onze lokale agent voor een comfortabele transfer naar uw hotel.

Diezelfde middag wordt u bij uw hotel opgehaald voor een excursie van een halve dag naar diverse delen van Santiago. U bezoekt samen met een gids diverse hoogtepunten van de stad waaronder het Plaza de Armas, het overheidspaleis La Moneda, het klooster van San Francisco, het stadhuis en Cerro San Cristóbal.

 • ★★★ CasaSur Charming Hotel (1n)
 • ★★★★ The Aubrey Santiago (1n)
3
3

3: Santiago – Puerto Varas

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar de luchthaven van Santiago. U vliegt naar de havenstad Puerto Montt, gelegen in het Chileense merendistrict. Op de luchthaven oplevering van uw huurauto (2WD Toyota Hilux pick-up of gelijkwaardig). Deze huurauto staat de komende 17 dagen van uw Carretera Austral reis tot uw beschikking, helemaal tot aan Balmaceda.

U rijdt hierna naar het nabijgelegen Puerto Varas, gelegen aan het Llanquihue meer, een korte rit van zo'n 30 minuten. Het moderne Puerto Varas kent veel Duitse invloeden, wat terug te zien is in de bouwstijl van de huizen en kerken. U kunt in Puerto Varas nog wat voorraad inslaan voor uw reis door de Chileense wildernis welke later van start gaat.


 • ★★★ Estancia 440 (2n)
 • ★★★★ Hotel AWA (2n)

Hotel AWA

Hotel AWA

4
4

4: Puerto Varas

Vandaag heeft u een vrije dag om de omgeving te verkennen. U kunt er met uw huurauto op uit trekken en een bezoek brengen aan één van de vele nationale parken in de omgeving. Zo kunt u richting Petrohué rijden via de oevers van Lago Llanquihue. Dit plaatsje ligt aan het sprookjesachtige Todos los Santos meer. U kunt een bezoek brengen aan het prachtige nationale park Vicente Peréz Rosales.

5
5

5: Puerto Varas – Hornopirén

Uw avontuurlijk reis over de onverharde wegen van de ongerepte ‘Carretera Austral’ van Chili gaat vandaag van start. U reist de komende dagen per robuuste pick-up van Puerto Montt naar Balmaceda door een spectaculair stukje Chileense wildernis.

U verlaat Puerto Varas en rijdt naar het plaatsje La Arena, een rit van ongeveer 1 uur. Hier stapt u aan boord van de ferry waarmee u in zo'n 45 minuten de oversteek maakt naar Puelche, aan de overkant van het fjord. Hierna is het nog ongeveer een uurtje rijden naar uw overnachtingsplaats van vanavond in het plaatsje Hornopirén.

 • ★★ Hostería Catalina (1n)

6
6

6.Hornopirén – Caleta Gonzalo

Vroeg in de ochtend verlaat u Hornopirén en gaat u met uw huurauto aan boord van de ferry naar Leptepú, een tocht van ongeveer 3,5 uur. De tocht vandaag is van een ongekende schoonheid. U vaart door het spectaculaire Leptepú fjord en arriveert bij Leptepú. Hier gaat u van boord en rijdt u met uw huurauto naar de andere kant bij Fiordo Largo, een ritje van 10 minuten.

In Fiordo Largo start de ferry naar Caleta Gonzalo, een overtocht van nog eens 45 minuten. In de loop van de middag arriveert u in Caleta Gonzalo waar u de komende dagen verblijft in een sfeervolle cabaña. Caleta Gonzalo is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het nabijgelegen Pumalín National Park.

 • ★★★ Cabañas Caleta Gonzalo (2n)
7
7

7: Parque Pumalín

Vrije dag om het schitterende Pumalín National Park te verkennen. Er zijn vele wandelingen te maken, variërend in lengte. Vanuit Caleta Gonzalo kunt u bijvoorbeeld in ongeveer 3 uur de 'watervallen route' lopen. U wandelt door het dichtbegroeide regenwoud langs verschillende watervallen en passeert een spectaculair uitzichtpunt over het Huequi schiereiland. Een andere mogelijkheid is de wandeling naar Laguna Tronador op 11 km ten zuiden van Caleta Gonzalo, een korte wandeling naar het uitzichtpunt bij Lago Negro of de beklimming van de Michinmahuida vulkaan.

8
8

8: Caleta Gonzalo – Lago Yelcho

U verlaat de omgeving van Pumalín en reist over een afstand van zo'n 100 kilometer (ca. 2 uur) zuidwaarts door de Chaitén regio naar het prachtige Yelcho meer. U kunt onderweg stoppen in het stadje Chaitén, wat in 2008 vrijwel volledig verwoest werd toen de immer slapende Chaitén vulkaan uitbarstte. Nog maar weinig traditionele huizen staan overeind nadat de Blanco rivier overstroomde als gevolg van deze uitbarsting.

U verblijft de komende nachten in een kleinschalige, rustieke accommodatie prachtig gelegen aan de oevers van het Yelcho meer.

 • ★★★ Yelcho en la Patagonia (2n)

9
9

9: Lago Yelcho

Vrije dag in deze mooie omgeving. U kunt vandaag een bootje huren om het Yelcho meer te verkennen, kayakken, paardrijden, een mooie wandeling maken in de omgeving van de lodge of gaan (vlieg)vissen. Op slechts 6 kilometer ten zuiden van uw hotel bevindt zich de hangende gletsjer Yelcho die u kunt bezoeken.

Het meer per boot verkennen

10
10

10: Yelcho – La Junta

U verlaat de omgeving van het Yelcho meer en rijdt vandaag in ca. anderhalf uur naar het dorpje La Junta, dat opdoemt zodra u de Palena rivier bent overgestoken. U overnacht in La Junta in een sfeervolle accommodatie.

 • ★★★ Espacio y Tiempo Hotel (2n)
11
11

11: La Junta

Vrije dag die u zelf kunt invullen. U kunt bijvoorbeeld een kayakken op het Rosselot meer of een mooie rit maken met uw huurauto naar de nederzetting Lago Verde.

12
12

12: La Junta – Coyhaique

U vervolgt uw reis over de Carretera Austral en rijdt vandaag over een afstand van ongeveer 260 kilometer in zo'n 6 uur naar Coyhaique, de hoofdstad van de Aysén provincie. U passeert de indrukwekkende ijsvelden van het Queulat National Park. In de loop van de middag arriveert u in Coyhaique, waar u vanavond overnacht.

 • ★★★ Patagonia House (1n)
13
13

13: Coyhaique – Puerto Guadal

Vandaag staat er een lange, maar prachtige rit naar Lago General Carrera op het programma, een reis over een afstand van zo'n 300 kilometer over één van de mooiste trajecten van de Carretera Austral. Onderweg trekt een enorme afwisseling aan landschappen voorbij: vanuit steppe en lengabossen door dicht regenwoud naar de bergen en gletsjers van de ‘Campo de Hielo’, langs het azuurblauwe Lago General Carrera en langs kleine nederzettingen van kolonisten.

U overnacht de komende dagen op een prachtige locatie in Puerto Guadal, aan het Lago General Carrera dat in het Argentijnse deel uitkomt in het Lago Buenos Aires.

 • ★★★ El Mirador de Guadal (3n)
14
14

14 & 15: Lago General Carrera

Vrije dagen in deze mooie omgeving. U kunt op eigen gelegenheid met uw huurauto uittrekken en bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Maqui waterval, Marble caves en Exploradores gletsjer. Gaat u liever met een gids op pad, dan verzorgt het hotel eveneens activiteiten zoals mountainbiken, paardrijden, vissen, varen, raften en wandeltochten in de omgeving. Ook kunt u met een gids een bezoek brengen aan het Jeinimeni National Reserve.

"Wij zijn gezond weer in Nederland teruggekeerd met een geweldige ervaring rijker. We hebben het reuze naar onze zin gehad, niet in de laatste plaats dankzij jullie tips, vooral de Carretera Austral, het ECO Camp en de Stella Australis. Bij deze onze dank voor de kundige begeleiding we zullen Tico zeker aanbevelen."
Annemieke & Ybo

Marble Caves

16
16

16: Puerto Guadal – Cochrane

U verlaat vandaag de omgeving van Lago General Carrera en rijdt verder zuidwaarts naar het stadje Cochrane op zo’n 75 kilometer ten zuiden van het meer. U rijdt zuidwaarts via Puerto Bertrand en steekt de Rio Chacabuco over. Cochrane is een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan Patagonia Park. De komende dagen kunt u vrij besteden om dit bijzondere en nog zéér ongerepte gebied te verkennen.

 • ★★★ Hotel Último Paraíso (3n)
17
17

17 & 18: Patagonia Park

Vrije dagen in dit spectaculaire park. U kunt er met uw huurauto op uittrekken en een prachtige, circa anderhalf uur durende rit door het park maken. Uiteraard kunt u gedurende deze dagen ook wandelen over één van de vele trails, mountainbiken, vliegvissen of kayakken.

19
19

19: Cochrane – Coyhaique

U vertrekt vandaag op tijd uit Cochrane en rijdt in noordelijke richting in zo'n 6 tot 8 uur (afhankelijk van de conditie van de weg) terug naar Coyhaique. Hier zult u vanavond nog overnachten alvorens u morgenochtend terug naar Santiago de Chile vliegt.

 • ★★★ Patagonia House (1n)
20
20

20: Coyhaique – Santiago de Chile

Na het ontbijt rijdt u naar de luchthaven van Balmaceda waar u de huurauto inlevert. Hier checkt u in op uw vlucht terug naar Santiago de Chile. Op de luchthaven wordt u opgewacht door de chauffeur die u naar uw hotel voor de laatste nacht zal brengen. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

 • ★★★ CasaSur Charming Hotel (1n)
 • ★★★★ The Aubrey Santiago (1n)
21
21

21: Vertrek

Vandaag komt er helaas een einde aan uw schitterende Carretara Austral reis. In de ochtend wordt u opgehaald en naar de internationale luchthaven van Santiago de Chile gebracht. U vliegt met KLM terug naar Amsterdam en arriveert de volgende ochtend op Schiphol Airport.

22
22

22: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Bent u geïnteresseerd geraakt in deze of een andere Chili rondreis? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan.


Prijsindicatie Carretera Austral rondreis


Voor deze 22-daagse Carretera Austral rondreis geldt een indicatie reissom vanaf € 8.500 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in de eerst vermelde accommodaties.

Kiest u voor verblijf in de als tweede vermelde accommodaties, dan dient u rekening te houden met een reissom vanaf € 9.500 per persoon (bij deelname van 2 personen).

Inbegrepen

Deze prijsindicatie is gebaseerd op laagseizoentarieven en inclusief alle vermelde vliegreizen in Economy Class, autohuur, transfers, excursies en overnachtingen. Uiteraard is deze reis geheel naar wens aan te passen of uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Chili

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u verwachten van uw Chili reis met Tico?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen naar Chili. Wij streven ernaar u met een bijzonder reisprogramma en unieke accommodaties, een onvergetelijke herinnering te bezorgen. Zo kunt u onbezorgd genieten van uw rondreis door Chili.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Chili reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Chili reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat