Logo bg white

Een prachtige 23-daagse autorondreis Argentinië 'Camino del Vino'

23-daagse rondreis door Argentinië
Vanaf € 8.390,00 p.p.
April t/m november
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Spectaculaire autorondreis Argentinië door de ongerepte natuur

Verken het ongerepte noordwesten van Argentinië per huurauto terwijl u van Salta naar Mendoza rijdt. Het relatief onbekende noorden van Argentinië heeft zowel de natuur- als de cultuurliefhebber veel te bieden. De rondreis begint in de bruisende hoofdstad Buenos Aires, waarna u vervolgens doorreist naar de stad van de eeuwige lente: Salta. Salta kent ontzettend veel folklore en een verblijf van enkele nachten is dan ook zeer aanbevolen. Met een huurauto brengt u eerst een bezoek aan het gebied ten noorden van Salta bij Purmamarca, gelegen aan de voet van de zevenkleurige berg. Ook staat dit gebied bekend om de indrukwekkende ‘Salinas Grandes’, de hagelwitte zoutmeren. Vervolgens reist u zuidwaarts door indrukwekkende landschappen naar Cachi, het wijngebied bij Cafayate en de schitterende parken Talampaya en Ischigualasto. U sluit uw prachtige autorondreis door Argentinië af met een bezoek aan de omgeving van Mendoza, Argentinië’s belangrijkste wijngebied.


Reisspecialiste Charissa Martens bezocht Argentinië speciaal voor Tico. Onderweg maakte zij prachtige beelden die u in onderstaande video terug kunt zien:Bekijk het volledige reisprogramma van deze autorondreis Argentinië!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Argentinië

Het is zover: de autorondreis door Argentinië gaat beginnen! U vertrekt ’s avonds vanaf Schiphol met een directe vlucht van KLM naar de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. U arriveert de volgende ochtend.

2
2

2: Aankomst in Buenos Aires

U arriveert ’s ochtends op de internationale luchthaven van Buenos Aires. U wordt opgewacht door onze lokale agent voor een hartelijk welkom in Argentinië! Transfer naar uw aangename hotel, gelegen in de wijk Palermo. De rest van de dag heeft u vrij te besteden in deze prachtige stad.

  • ★★★+ Mine Hotel Boutique (3n)

"Samengevat hebben jullie ons weer verrast met een geweldig reisprogramma, waarvoor heel veel dank!"
Isolde & Henk

Mine Hotel Boutique

3
3

3: Fietsexcursie

In de ochtend gaat u op eigen gelegenheid naar Plaza San Martin. Hier ontmoet u uw gids Blank waarmee u vanochtend de belangrijke bezienswaardigheden van de stad verkent. Een leuke manier om de stad te leren kennen! Mocht u liever de excursie doen met gids en privé vervoer is dat uiteraard ook mogelijk. De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht besteden.

4
4

4: Buenos Aires

De stad Buenos Aires mag zeker niet ontbreken tijden uw autorondreis Argentinië. U heeft een vrije dag om deze fantastische stad verder te verkennen. Bezoekt u de oude havenwijk La Boca, het mondaine Puerto Madero of de residentiële wijken Recoleta en Palermo. De wijk Recoleta heeft vele historische bijzonderheden waaronder de wereldberoemde begraafplaats waar Argentinië’s grootheden liggen begraven waaronder Evita Perón. Leuke boetiekjes en trendy restaurants vindt u in de gezellige wijk Palermo.

5
5

5: Buenos Aires – Salta

In de ochtend wordt u opgehaald voor een transfer naar de luchthaven in de stad voor uw binnenlandse vlucht naar de aangename stad Salta, gelegen in het noordwesten van het land. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar uw sfeervolle hotel zal brengen.

  • ★★★★ Legado Mitico Salta (2n)
6
6

6: Salta

Vrije dag. U kunt op eigen gelegenheid het koloniale centrum verkennen. Aanraders zijn: de Kathedraal aan de Plaza, het archeologische museum (MAAM), Casa Uriburu (een koloniaal huis uit de 18e eeuw), El Convento San Bernardo, een prachtig gerestaureerd klooster in adobestijl, en de berg San Bernardo, met een mooi uitzicht over de stad.

7
7

7: Salta – Purmamarca

’s Ochtends ontmoet u in de lobby van het hotel een vertegenwoordiger van het verhuurbedrijf voor de oplevering van uw huurauto. De huurauto staat de komende 15 dagen van uw autorondreis Argentinië tot uw beschikking.

U verlaat Salta en rijdt in noordelijke richting naar Purmamarca via La Caldera en Jujuy, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Purmamarca is prachtig gelegen op een hoogte van 2200 meter aan de voet van de zevenkleurige berg.

  • ★★★★ El Manantial del Silencio (2n)

El Manantial del Silencio

8
8

8: Purmamarca

Vrije dag. U kunt vandaag een prachtige autotocht maken via de ‘Quebrada de Humahuaca’ ofwel de route via de ‘vallei van de schilders’. In deze prachtige vallei bevinden zich interessante dorpjes die door mooie bergketens worden omringd. Een schilderachtig plaatsje is Tilcara, met als middelpunt Plaza Prado. Onderweg ziet u vele oude kapelletjes. Ook Humahuaca (2900 m) met een interessante kerk aan de plaza, is een bezoek waard. Het is een typisch Indiaanse nederzetting met adobe huisjes en smalle keienstraatjes.

9
9

9: Purmamarca – Salta

Vandaag kunt u in de ochtend een bezoek brengen aan de nabijgelegen zoutvelden (de ‘Salinas Grandes’) gelegen op 3.400 meter. U bereikt de zoutvelden via Ruta 52, een volledig geasfalteerde weg met veel haarspeldbochten. Hierna rijdt u via San Salvador de Jujuy terug naar Salta. Op ca. 6 kilometer ten zuidwesten van de luchthaven bevindt zich uw accommodatie voor de komende nachten: het kleinschalige House of Jasmines.

  • ★★★★ House of Jasmines (2n)
10
10

10: House of Jasmines

Vrije dag die u naar eigen inzicht kunt besteden bij het prachtige House of Jasmines. U kunt wandelen, de mountain bikes gebruiken, ontspannen bij het zwembad of gebruik maken van de spa faciliteiten. In de omgeving kunt u daarnaast golfen, paardrijden of een trekking maken.

House of Jasmines

11
11

11: Salta – Cachi

Vandaag rijdt u verder naar Cachi. De tocht gaat door een heuvelachtig landschap en voornamelijk over onverharde wegen. Vanaf Ruta 33 gaat de weg kilometerslang al slingerend door een kleurrijke en adembenemende vallei. Het hoogste punt is Piedra del Molino op 3.348 meter. Hier heeft u een mooi uitzicht op de vallei waardoor u net gereden heeft. Daarna gaat de reis door het nationale park Los Cardones met cactussen van wel 8 meter hoogte. Uw eindbestemming vandaag is Cachi, een historisch en vredig plaatsje met weverijen en andere ambachten. Het dorp dateert uit 1694 en ligt in een groene vallei aan de rand van de imposante berg Nevado de Cachi.

  • ★★★★ La Merced del Alto (2n)

Cuesta del Obispo

12
12

12: Cachi

Vrije dag in de mooie omgeving van Cachi.

13
13

13: Cachi – Cafayate

De reis wordt voortgezet naar Cafayate via de Valle Calchaquíes. De prachtige route is voor het overgrote deel onverhard. De wegen zijn hier in slechtere staat dan de onverharde wegen tussen Salta en Cachi. Het landschap is daarentegen schitterend en de door eeuwenlange erosie uitgeslepen rotsformaties zijn een schitterend gezicht. Voorbij het dorpje El Cármen rijdt u door een schitterende kloof die de Indianen “Quebrada de las Flechas” noemen, ofwel kloof van de pijlen. Aan het einde van de tocht komt u aan in Cafayate (1660 m), een leuk stadje gelegen in een gebied van uitgestrekte wijngaarden.

  • ★★★★ Viñas de Cafayate Resort (2n) Blank

Video Wineresort ‘Viñas de Cafayate’

14
14

14: Cafayate

Vandaag kunt u het stadje en de mooie omgeving verder verkennen. In Cafayate bevinden zich enkele interessante musea en in één van de nabijgelegen bodega’s kunt u een rondleiding krijgen en tegen een kleine betaling de wijnen proeven. De grootste wijngaarden behoren tot Bodega Etchart. Vergeet niet de Torontes te proeven, de wijn die typisch is voor deze streek.

15
15

15: Cafayate – Villa Unión

U vervolgt de autorondreis Argentinië in zuidelijke richting en rijdt van Cafayate naar Villa Unión. De route voert volledig over de befaamde Ruta 40 en u dient er rekening mee te houden dat u de hele dag onderweg zult zijn, inclusief enkele stops onderweg. Villa Unión is gelegen ten noorden van de nationale parken Talampaya en Ischigualasto.

  • ★★ Hotel Cañon de Talampaya (2n)
16
16

16: Talampaya

Vrije dag in deze omgeving. U heeft volop de tijd om een bezoek te brengen aan het Nationale Park Talampaya. Dit park wordt nog niet door veel toeristen bezocht, maar is werkelijk prachtig. In Talampaya ziet u bijzondere rotstekeningen en spectaculaire kliffen van wel 200 meter hoog.

17
17

17: Villa Unión – S.A del Valle Fértil

U vervolgt de route naar Parque Provincial Ischigualasto. Bij de ingang van het park betaalt u de entreegelden en kunt u een ranger vragen mee te rijden in uw auto. De ranger (over het algemeen Spaanstalig) vertelt u tijdens een 2 tot 3 uur durende rit alles over het park en laat u kennis maken met de verschillende delen van het park met bekende rotsformaties. Vervolgens rijdt u verder naar het plaatsje San Agustín del Valle Fértil.

  • ★★ Rustico Cerro del Valle (2n)
18
18

18: Ischigualasto

Vrije dag die u wederom in het prachtige Ischigualasto park kunt besteden.

19
19

19: S.A. del Valle Fertíl – Mendoza

Vandaag staat het laatste traject van uw spectaculaire selfdrive reis door Argentinië’s noordwestelijke deel op het programma. U reist naar uw volgende onderkomen, gelegen in de omgeving van Mendoza, hét belangrijkste wijngebied van Argentinië. U verblijft in Lujan de Cuyo ten zuiden van Mendoza, temidden van de wijngaarden.

  • ★★★★ Entre Cielos Resort & Spa (3n)

Video Entre Cielos Resort & Spa

20
20

20 & 21: Mendoza & omgeving

U kunt een bezoek brengen aan de vele bodega’s die rondleidingen en proeverijen organiseren. U kunt ook richting het Andesgebergte rijden. Mendoza is gelegen aan de voet van de Andes en is een perfecte uitgangsbasis voor een bezoek aan Zuid-Amerika’s hoogste berg: de Aconcagua.

22
22

22: Vertrek

Uw autorondreis door Argentinië komt vandaag tot een einde. U rijdt naar de luchthaven van Mendoza waar u de huurauto inlevert. Met een binnenlandse vlucht reist u terug naar Buenos Aires, waar u landt op de stadsluchthaven. Vanaf deze stadsluchthaven is een transfer verzorgd naar de internationale luchthaven, van waar u later vandaag met een directe KLM vlucht terug naar Amsterdam vliegt.

23
23

23: Aankomst

Aankomst op Schiphol Amsterdam Airport.

Prijsindicatie voor deze autorondreis Argentinië

Voor deze 23-daagse autorondreis Argentinië dient u rekening te houden met een indicatie reissom vanaf € 8.390 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in de genoemde accommodaties.


Inbegrepen:
Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze autorondreis Argentinië is uiteraard naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Argentinië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Een prachtige aanvulling op deze autorondreis Argentinië

Verleng deze afwisselende autorondreis Argentinië met een bezoek aan Esteros del Iberá, de unieke moeraslanden in het noordwesten van het land. U kunt hier ontzettend veel wildlife observeren in de deels ondergelopen graslanden.

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 2.290,– p.p.
April, mei, september & oktober

Argentinië arrangement | Esteros del Iberá

Een bezoek aan het unieke natuurgebied van Esteros del Iberá is een must voor iedere natuurliefhebber! Reis af naar de prachtige Iberá moerasgebieden, een bijna onaangetaste wildernis gecombineerd met het kleurrijke land van de gauchos.


Lees meer

Waarom met Tico een autorondreis door Argentinië maken?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Argentinië. Zij kennen de verschillende gebieden erg goed uit eigen ervaring De reisspecialisten van Tico regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw autorondreis Argentinië.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Unieke accommodaties

Wij selecteren bijzondere en unieke accommodaties die daadwerkelijk bijdragen aan uw ervaring. Dit hoeft zeker niet altijd een 5-sterren hotel te zijn.

Genieten van Argentinië

Er rest u niet meer dan te genieten van uw fantastische vakantie in dit heerlijke land, de bezienswaardigheden, het fantastische eten en de uitstekende wijnen.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat