Logo bg white

Beste reistijd Argentinië

Algemeen

De meeste mensen zullen Argentinië bezoeken in het populaire zomerseizoen van oktober t/m maart. Sommige regio’s in Argentinië zijn echter buiten het zomerseizoen ook uitstekend te bezoeken. Zo kunt u het noordwesten van het land bijvoorbeeld goed bezoeken in de Argentijnse winter (van mei t/m september). In deze periode valt in deze regio namelijk de minste regen. Het is dan weliswaar koud op de altiplano, u heeft wel erg veel kans op strak blauwe luchten. Het is verstandig om uw bestemmingen nauwkeurig af te stemmen op uw reisperiode. Wij helpen u middels de informatie op deze pagina graag met de benodigde informatie.

Patagonië

Oktober t/m maart

De beste periode om een bezoek te brengen aan Patagonië is gedurende de Argentijnse zomer, van medio oktober t/m maart. In deze periode heeft u de meeste kans op mooi weer, blauwe luchten en zonneschijn en ook is het heerlijk lang licht. Het is echter altijd goed om in gedachten te houden dat u óók in de zomer te maken kunt krijgen met verschillende weertypen op één dag. In het diepe zuiden van Patagonië kan het kwik even goed dalen tot 4 à 5 graden overdag. Vooral de wind speelt een grote rol in de temperatuurverschillen. Wanneer de harde wind over de gletsjers waait en de zon verdwijnt, kan het al snel erg koud aanvoelen. Een overzicht van de gemiddelde temperatuur en neerslag vindt u in het onderstaande overzicht.

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
°C 15 14 13 10 8 6 4 6 7 10 12 14
mm 54 53 55 54 54 47 40 45 40 35 42 48

Iguazú watervallen

Gehele jaar

De Iguazú watervallen zijn het hele jaar door goed te bezoeken. De maanden april, mei, september en oktober kunnen worden aangemerkt als de beste maanden omdat er dan minder toeristen zijn, de temperaturen aangenamer (wat koeler) zijn en u een goede kans heeft op zonnige dagen. Met een aangename temperatuur en weinig regen kunt u heerlijk rondwandelen bij de prachtige watervallen. Houdt u er rekening mee dat de Iguazú watervallen doorgaans erg toeristisch zijn in december, januari en februari en gedurende de weekenden. In januari en februari valt doorgaans de meeste regen en zijn de watervallen op hun hevigst met soms als bijkomende nadeel dat u lastig foto’s kunt maken door de spray en sommige looppaden zijn gesloten.

Blank
jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
°C 30 29 28 24 21 17 16 17 20 22 27 29
mm 168 144 162 167 90 55 45 50 65 129 137 130

Noordwesten

April, mei, september & oktober

Voor een bezoek aan het noorden en noordwesten van Argentinië kunt u het beste tijdens het voorjaar of najaar gaan. De maanden april, mei, september en oktober vormen de beste reistijd voor dit gedeelte van Latijns Amerika. Gedurende deze vier maanden valt er weinig regen en reist u buiten de drukke toeristische periodes. Daarbij is de temperatuur tijdens deze ‘wintermaanden’ nog zeer aangenaam. Houdt u er wel rekening mee dat de temperatuur 's avonds flink daalt en het pas in de middag warmer wordt. Daarnaast daalt de temperatuur wanneer u hoger gelegen gebieden gaat bezoeken.

Blank

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat