Logo bg white

Vogelreis Ecuador 'Birds & Nature'

18-daagse rondreis door Ecuador
Vanaf € 6.090,00 p.p.
april t/m november
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

Vogelreis Ecuador: voor echte vogelliefhebbers!

Gedurende deze 18-daagse Ecuador vogelreis bezoekt u een aantal bijzondere natuurgebieden in Ecuador. Ecuador is een waar vogelparadijs. In dit kleine land zijn meer dan 1.600 verschillende vogelsoorten te vinden. U bezoekt een aantal zeer vogelrijke gebieden, waaronder het nevelwoud in de Tandayapa-vallei, de omgeving van Papallacta, Cosanga, Sumaco en tenslotte het Amazonegebied. Deze vogelreis door Ecuador wordt afgesloten aan de ongerepte stranden bij Puerto Cayo. Hier komen vele vogelsoorten voor die ook op de Galápagoseilanden te vinden zijn, zoals de blauwvoet Jan van Genten, fregatvogels en Galápagos albatrossen.

Bekijk het volledige reisprogramma van deze Ecuador vogelreis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Ecuador

De vogelreis door Ecuador gaat beginnen! U vertrekt 's ochtends met een rechtstreekse KLM-vlucht naar Quito, de hoofdstad van het land. In de loop van de middag arriveert u op de luchthaven van Quito waar u wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor een hartelijk welkom in Ecuador! Er volgt een transfer naar uw aangename hotel, gelegen in het plaatsje Puembo. De rest van de dag kunt u vrij besteden. In de tuinen van het hotel zijn wel zo'n 40 vogelsoorten te vinden. Zo ziet u hier onder andere kolibries, roodkruintangara's en blauw-gele tangara's.


  • ★★★ Puembo Birding Gardens (1n)
2
2

2: Puembo – Tandayapa-vallei

Vandaag start uw 3-daagse bezoek aan het nevelwoud bij Bellavista. ’s Ochtends wordt u bij uw hotel opgehaald voor de circa 2 uur durende transfer naar de Tandayapa-vallei. De landschapsverandering is indrukwekkend aangezien de Andestoppen in korte tijd plaats maken voor het weelderige groen van het nevelwoud. U logeert in een eenvoudige, maar prachtig gelegen accommodatie. Uw lodge biedt diverse wandelingen aan onder begeleiding van een deskundige gids (inbegrepen). Daarnaast zijn vanuit de lodge diverse wandelingen op eigen gelegenheid te maken. U verblijft hier op basis van volpension.

  • ★★★ Bellavista Cloud Forest Lodge (2n)
  • ★★★★★ Mashpi Lodge (2n)


Indien u kiest voor de Mashpi Lodge verblijft u komende nacht in een zeer exclusieve en unieke accommodatie in het prachtige Mashpi Rainforest Reserve. Bekijk hieronder het arrangement.

Uniek arrangement
3 dagen
Vanaf € 1.250,– p.p.
Gehele jaar

Ecuador arrangement | Exclusieve Mashpi Lodge

Niet ver van Quito ligt in het nevelwoud de luxueuze Mashpi Lodge. Voor diegene die op zoek is naar een exclusieve ervaring, óf voor de fanatieke vogelaar is de Mashpi Lodge een ware droomaccommodatie!

Lees meer

Mashpi Lodge


3
3

3: Tandayapa-vallei

Al vroeg in de ochtend kunt u deelnemen aan een wandeling waarbij u op zoek gaat naar dieren. De kans is groot dat u veel verschillende prachtige vogels ziet tijdens deze ochtend van uw vogelreis door Ecuador. In zowel de ochtend, als in de middag kunt u aansluiten bij een van de aangeboden wandelexcursies, of er op eigen gelegenheid op uit trekken.

4
4

4: Tandayapa-vallei – Papallacta

Na de lunch, welke ook vandaag nog is inbegrepen, wordt u opgehaald door een chauffeur die u naar Papallacta zal brengen, gelegen op zo’n 70 kilometer ten oosten van Quito. U passeert de Papallacta pas op 4.064 meter hoogte. Het ruige decor van het Páramo-gebergte geeft deze plek een zeer bijzondere aanblik. U verblijft de komende dagen in de sfeervolle Guango Lodge op basis van volpension en inclusief de omschreven tours onder begeleiding van een Engelssprekende gids. In de middag maakt u de eerste excursie waarbij u op zoek gaat naar bijzondere dierenleven in de omgeving van de lodge.


  • ★★★ Guango Lodge (2n)
5
5

5: Papallacta

Vandaag gaat u samen met uw gids op pad om de omgeving te ontdekken. Niet ver van de Guango Lodge ligt het Cayambe-Coca National Park, prachtig gesitueerd tussen de bergen. Dit gebied bestaat uit parámo hooglanden en de lager gelegen nevelwouden. Het staat bekend als een van de meest biodiverse gebieden van de wereld. Het nationale park is het natuurlijk habitat van vele vogelsoorten, de Andesvos, de brilbeer en de bergtapir. Het zijn erg verlegen dieren, maar met een beetje geluk spot u ze vandaag. Tevens gaat u vandaag met uw gids opzoek naar de beroemde Andescondor.

6
6

6: Papallacta – Cosanga

In de ochtend wordt u opgehaald voor de transfer naar uw volgende verblijf nabij het plaatje Cosanga. Het is een prachtige rit door diepe valleien met beboste flanken en indrukwekkende watervallen. U verblijft de komende dagen in een sfeervolle cabaña op basis van volpension. In de directe omgeving van uw verblijf hebben zo'n 310 vogelsoorten hun natuurlijk habitat gevonden. De perfecte plek om te verblijven tijdens uw vogelreis door Ecuador. De lodge ligt weliswaar op 2.050 meter hoogte, maar er zijn makkelijke wandelingen te maken naar 2.400 meter hoogte, of omlaag naar 1.850 meter hoogte. Voor de geïnteresseerde vogelaars is dit ideaal: het betekent vaak dat er een grote variëteit aan vogels valt te spotten. Na de lunch gaat u samen met een professionele gids op zoek naar de rode rotshaan. Deze unieke vogel wordt vaak in de namiddag gevonden in de nabije omgeving van de lodge. Dit is het tijdstip dat de mannetjes op zoek gaan naar de vrouwtjes. Na het diner (inbegrepen) maakt u nog een nachtwandeling met de gids op zoek naar dieren die voornamelijk in het donker actief zijn, zoals uilen, vreemde insecten en andere nachtdieren.


  • ★★★ Cabañas San Isidro (2n)

Rode rotshaan

7
7

7: San Isidro

Na het ontbijt maakt u zich klaar voor een begeleide wandeling naar de prachtige Pumayacu-waterval. Onderweg zal u veel leren over het aanwezige dieren- en plantenleven. Uiteindelijk komt u uit bij de Cosanga-rivier waar u kunt genieten van een heerlijke lunch (inbegrepen). In de middag brengt u een bezoek aan de Yanayacu Biology Station waar u van dichtbij kunt zien wat voor belangrijk en fascinerend onderzoek er in de omgeving wordt verricht. De rest van de middag kunt u ontspannen bij uw verblijf. Indien gewenst kunt u op eigen gelegenheid nog wandelen, op zoek naar bijvoorbeeld de bergtinamoe, de wulpbekmuisspecht, de brilstruikgors of de chapmans miervireo. In de avond is het mogelijk weer deel te nemen aan een nachtwandeling.

8
8

8: San Isidro – Sumaco

Vandaag kunt u nog deelnemen aan een vroeg ochtendprogramma om weer andere vogels te zien. Ongetwijfeld komt u trogons, muisspechten, tirannen en tangara's tegen en met een beetje geluk tevens de roodrugmierpitta.

Na de lunch wordt u opgehaald en vervolgt u uw Ecuador vogelreis naar de Wildsumaco Lodge. Deze kleinschalige lodge ligt aan de voet van de 3.732 meter hoge Sumaco-vulkaan en bevindt zich in een bijzonder vogelrijk gebied. De lodge ligt op een hoogte van 1.480 meter. De medewerkers zetten zich in voor de bescherming van de (vaak zeldzame) vogelsoorten die in deze omgeving huizen. Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, gebruik van de wandelpaden en alle aangeboden faciliteiten van de lodge.


  • ★★★ Wildsumaco Lodge (2n)

"Boeken bij Tico Reizen is uitstekend bevallen. Wij kunnen deze reisorganisatie zeker aanbevelen. Een volgende keer gaan we zeker weer met Tico als zij het land van onze keuze aanbieden. Alles is keurig verzorgd en ze reageren snel en deskundig op vragen en wensen."
Erica & John

Tangara

9
9

9: Sumaco

Vandaag staat de gehele dag een lokale vogelgids tot uw beschikking waarmee u de zeer vogelrijke omgeving van de lodge kunt verkennen. U kunt vele bijzondere vogels waarnemen. De koperborstglansvogel, de geelkeelbreedbektiran, de grijsstaartpiha, de soldatenara, de bruinschouderpapegaai, de Behns miersluiper, de roraimaschreeuwuil, de vuurkeelcotinga en de zwartsnavelboomjager zijn slechts enkele voorbeelden van vogelsoorten die in dit gebied voorkomen.

10
10

10: Sumaco – Amazone

Na het ontbijt reist u in zo'n 2 uur naar Francisco de Orellana in de volksmond ook wel ‘Coca’ genaamd, waar uw junglearrangement van deze Ecuador vogelreis start. U verlaat de hoogte van de altiplano en reist naar Ecuador’s indrukwekkende Amazonegebied in het oostelijke laagland. Het tempo waarin de hooglanden plaatsmaken voor de weelderige groene aanblik van het Amazonewoud is onvoorstelbaar. In Coca wordt u afgezet bij de Rio Napo waar u aan boord stapt van een gemotoriseerde kano die u in circa 2,5 uur naar uw lodge brengt. De tocht over deze gigantische rivier is fascinerend. In de loop van de middag komt u aan in de lodge. U verblijft de komende dagen op basis van volpension. Alle transfers en excursies zijn inbegrepen.

  • ★★★+ Sacha Lodge (3n)
  • ★★★★ Napo Wildlife Center (3n)


Napo Wildlife Center
Napo Wildlife Center

11
11

11 & 12: Amazone

De komende dagen van uw vogelreis Ecuador maakt u diverse excursies in het Amazonewoud onder begeleiding van een gids. U krijgt uitleg over de diverse planten en hun bijzondere medicinale werking. Met een beetje geluk observeert u de grote diversiteit aan wildlife dat in het woud haar habitat gevonden heeft. Vele excursies beginnen al vroeg in de ochtend omdat u de jungle dan echt ziet ontwaken. U heeft in de ochtend en rond zonsondergang de meeste kans om dieren te zien. Naast bontgekleurde ara’s en toekans leven in dit gebied ook nog honderden andere vogelsoorten. Ook bestaat de kans dat u apen, kaaimannen, schildpadden, slangen of vele interessante insectensoorten tegenkomt.

13
13

13: Amazone - Puembo

Na het ontbijt wordt u teruggevaren naar Coca waar uw Amazone arrangement eindigt. U checkt in op de korte binnenlandse vlucht naar Quito. Hier wordt u weer netjes opgehaald en naar uw verblijf in Puembo gebracht. De rest van de dag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.

• ★★ Puembo Birding Gardens (1n)

14
14

14: Puembo – Manta – Puerto Cayo

Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de luchthaven van Quito gebracht, waar u incheckt op de vlucht naar Manta aan de Ecuadoraanse kust. In Manta wordt u opgewacht voor een transfer van ongeveer 1 uur naar Puerto Cayo, waar u deze enerverende reis in alle rust kunt afsluiten. De lange kustlijn met de nog grotendeels ongerepte stranden, vormt een ideale setting voor enkele dagen relaxen en genieten van zon, zee en strand. De drie stranden van Los Frailes ten zuiden van Puerto López bieden een prachtig stukje kustsavanne en zijn uitermate geschikt voor het maken van een mooie wandeling of het nemen van een verfrissende duik. Ook kunt u hier snorkelen.

  • ★★★★ Tanusas Retreat & Spa (3n)Indien gewenst kunt u er ook voor kiezen om naar de Galápagoseilanden te reizen i.p.v. Puerto Cayo. Tico informeert u graag over de mogelijkheden


Tanusas Retreat & Spa

15
15

15 & 16: Puerto Cayo

Vrije dagen te besteden in de omgeving van Puerto Cayo. U kunt verschillende excursies maken (niet inbegrepen) naar bijvoorbeeld de stranden van Los Frailes en de archeologische vindplaats Agua Blanca. Wanneer u in de maanden juni tot en met september in Puerto Cayo verblijft, dan is het zeker de moeite waard een halve dagexcursie te maken waarbij u de bultrugwalvissen van dichtbij kunt aanschouwen. Ook een excursie naar het eiland Isla de la Plata behoort tot de mogelijkheden. Op dit eiland verblijven 37 soorten watervogels en 34 soorten landvogelskomen waarvan vele ook op de Galápagosarchipel zijn te vinden. U vindt hier bijvoorbeeld blauwvoet Jan-van-Genten, fregatvogels en Galápagosalbatrossen. Met een motorbootje bereikt u tijdens deze excursie dit eiland wat circa 1 uur varen is vanaf Puerto López. U kunt deze en vele andere tours boeken bij de receptie van uw verblijf.

Galápagosalbatrossen

17
17

17: Puerto Cayo – Guayaquil – Vertrek

Helaas komt deze indrukwekkende vogelreis Ecuador alweer tot een einde. De ochtend kunt u nog vrij besteden in Puerto Cayo. In de middag wordt u opgehaald voor de transfer naar de luchthaven van Guayaquil. U vertrekt ’s avonds met een directe vlucht van KLM terug naar Amsterdam. Hier zal u de volgende dag aan het begin van de middag aankomen.

18
18

18: Aankomst

Aankomst in Amsterdam, waar deze vogelreis Ecuador tot een einde komt.

Bent u geïnteresseerd geraakt in deze of een andere Ecuador reis? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Prijsindicatie voor deze vogelreis Ecuador

Voor deze 18-daagse vogelreis Ecuador 'Birds & Nature' geldt een indicatie reissom vanaf € 6.090 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in de eerst vermelde accommodaties.

Kiest u voor verblijf in de als tweede vermelde accommodaties, dan dient u rekening te houden met een reissom vanaf € 7.090 per persoon (bij deelname van 2 personen).


Inbegrepen:

Deze prijsindicaties zijn gebaseerd op laagseizoentarieven en inclusief alle vermelde vliegreizen, transfers, hotelovernachtingen en genoemde excursies. Uiteraard is deze reis geheel naar wens aan te passen of uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Ecuador

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u verwachten?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze veelzijdige bestemming en kunnen dan ook probleemloos de voor u perfecte vogelreis Ecuador samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Ecuador reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Ecuador reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het best mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat