Logo bg white

Jaguar cruise door de Braziliaanse Pantanal

5-daags arrangement Brazilië
Vanaf € 2.050,00 p.p.
April t/m november
Alexander paalman
Heeft u vragen?
×

De zoektocht naar de majestueuze jaguar

De Braziliaanse Pantanal is één van Tico’s favoriete bestemmingen binnen Brazilië. Dit enorm uitgestrekte natuurgebied met een oppervlakte van zes keer Nederland is de grootste overstromingsvlakte ter wereld en beslaat de provincies Mata Grosso en Mato Grosso do Sul.

In het droge seizoen, wat loopt van april t/m november, zakt het waterpeil en komen de gigantische vlaktes droog te staan. Het is dan ook hét seizoen om de grotere zoogdieren te spotten die naarstig op zoek gaan naar water en hun veilige bosrijke omgeving verlaten.

In dit gebied leeft de grootste wilde kat van Latijns-Amerika: de jaguar. Een indrukwekkend roofdier met een zeer verlegen en een uiterst voorzichtig karakter. Om dit bijzondere en uiterst zeldzame dier te zien, moest men voorheen ofwel heel veel geluk hebben, ofwel erg diep het gebied intrekken met lange dagtochten vanuit een lodge tot gevolg. Nog niet zo lang geleden kochten de eigenaren van Pousada Rio Mutum, een uiterst betrouwbare lokale partner van Tico in de Braziliaanse Pantanal, een comfortabele boot met slechts 8 kajuiten, allen voorzien van airconditioning en eigen sanitair. Het vaartuig wordt tegenwoordig ingezet voor prachtige 4- en 5-daagse cruises door de Pantanal waarbij de zoektocht naar jaguars centraal staat. Vanaf de rivier laat de jaguar zich eenvoudiger observeren, wanneer het dier de bebossing verlaat om te drinken uit de rivier.


Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Cuiabá – Porto Jofre

Vanochtend wordt u opgehaald bij uw hotel in Cuiabá voor de transfer naar het schip van Mutum Expeditions. Het is een lange, maar indrukwekkende reis van ca. 5½ uur naar Porto Jofre. Onderweg ontvangt u een lunchbox.

Het eerste traject van ca. anderhalf uur voert over een uitstekend geasfalteerde weg naar Poconé. Vanaf hier wordt de weg onverhard en reist u verder (ca. 3½ uur) naar Porto Jofre over de Transpantaneira weg. In Porto Jofre ligt een kleine boot op u te wachten die u in ca. 30 minuten naar het schip zal brengen, waar u in de loop van de middag zal arriveren. U wordt van harte welkom geheten aan boord en ontvangt een uitleg over het leven aan boord en het programma voor de komende dagen. U verblijft gedurende deze 4-daagse (3 nachten) cruise op basis van volpension. Uiteraard zijn alle excursies inbegrepen.

  • ★★★ Mutum Expeditions (3n)

Kajuit aan boord van Mutum Expeditions

2
2

2 & 3: Jaguar cruise

De komende dagen vaart u over de rivier en kijkt u uit naar jaguars die zich vooral ophouden bij de oevers van de rivier. Uw gids maakt u uiteraard ook attent op al het andere dierenleven wat onderweg de revue passeert. De Pantanal kent een ongekende diversiteit aan zowel flora áls fauna.

4
4

4: Einde van de cruise – Cuiabá

In de vroege ochtend (na het ontbijt) komt uw jaguar cruise tot een einde. Het schip meert weer aan in Porto Jofre waar een voertuig op u staat te wachten voor de terugreis over land naar Cuiabá, een tocht van ca. 5 uur. Vroeg in de middag keert u terug in Cuiabá. Einde van dit arrangement.

Prijsindicatie voor deze jaguar cruise

Voor een 4-daagse (3 nachten) jaguar cruise dient u rekening te houden met een indicatie reissom van € 2.050 per persoon (bij deelname van 2 personen).

Voor een 5-daagse (4 nachten) jaguar cruise dient u rekening te houden met een indicatie reissom van € 2.300 per persoon (bij deelname van 2 personen).

Bij het jaguar cruise arrangement zijn alle transfers, maaltijden en begeleiding door ervaren natuurgidsen inbegrepen. Vliegtickets naar Cuiabá zijn niet inbegrepen.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Brazilië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar Brazilië?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Brazilië. Zij kennen de verschillende gebieden erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Brazilië reis op maat

In overleg met u stippelen wij een mooie route voor u uit en selecteren wij de leukste accommodaties, geheel op basis van uw wensen en voorkeuren.

Genieten

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van een zorgeloze vakantie.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat