Logo bg white

Natuurreis Brazilië

19-daagse rondreis door Brazilië
Vanaf € 6.295,00 p.p.
Mei t/m oktober
Charissa 2018
Heeft u vragen?
×

Natuurreis Brazilië: puur natuur

Door de enorme oppervlakte is Brazilië één van de meest gevarieerde bestemmingen van Latijns-Amerika. U vindt hier zoveel verschillende landschappen en een intens gevarieerde flora en fauna!

Deze natuurreis Brazilië is voor natuurliefhebbers een fantastische keuze! U bezoekt geen steden maar komt oog in oog te staan met de ruige natuur. U bezoekt de moerasgebieden van de Pantanal, waar u verblijft in de kleinschalige en aangename Araras Lodge. Hierna reist u naar het Amazonegebied, wat uiteraard niet mag ontbreken in een natuurreis Brazilië. De vegetatie en het dierenleven is weer totaal anders dan in de Pantanal. Na de Amazone staat vervolgens een nog zeer ongerept stukje kust van Brazilië op het programma. Per 4WD reist u van São Luis via het Lençois Maranhenses National Park zuidwaarts richting Fortaleza. U passeert idyllische lagunes, immense zandduinen, tropische stranden en de indrukwekkende Parnaíba rivierdelta, een waar vogelparadijs. Aan het einde van de reis spendeert u nog enkele dagen in de kleinschalige kustplaats Jericoacoara om nog even heerlijk tot rust te komen alvorens u terugreist naar huis.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar São Paulo

U vliegt vandaag met een directe KLM vlucht naar de Braziliaanse metropool São Paulo. Aangezien u morgenochtend op tijd weer zal vertrekken en São Paulo zelf niet een bijzonder bezienswaardige stad is, overnacht u vanavond in een hotel nabij de luchthaven.

 • ★★★ Hotel Pullman International (1n)
 • ★★★★ Marriott Hotel Guarulhos (1n)
2
2

2: São Paulo – Pantanal

‘s Ochtends gaat u met de gratis shuttleservice van het hotel terug naar de luchthaven. Per binnenlandse vlucht reist u vandaag naar Cuiabá, de hoofdstad van de noordelijke Pantanal. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van de kleinschalige Araras Lodge, Tico’s favoriete accommodatie in dit gedeelte van de Pantanal. Vanaf de luchthaven start een ca. 2½ uur durende transfer in zuidelijke richting over de Transpantaneira naar de lodge welke prachtig is gelegen in het hart van de Pantanal. U verblijft de komende dagen op basis van volpension. Bij uw verblijf zijn eveneens dagelijkse excursies inbegrepen.

 • ★★★+ Araras lodge (3n)

Video Araras Lodge

3
3

3 & 4: Pantanal

Gedurende deze dagen in uw prachtige natuurreis Brazilië maakt u mooie excursies onder begeleiding van een ervaren gids van de Araras Lodge. U kunt gaan wandelen, paardrijden of een boottocht maken door het moeraslandschap. Uw gids zal u attenderen op het aanwezige planten- en dierenleven.

5
5

5: Pantanal – Manaus

Na het ontbijt verlaat u de lodge en reist u terug naar de luchthaven van Cuiabá. U vliegt naar Manaus, uitvalsbasis voor een bezoek aan het Amazonegebied. In Manaus wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van de lokale agent die u naar uw sfeervolle hotel zal brengen in Manaus.

 • ★★★+ Villa Amazonia (1n)
6
6

6: Manaus – Anavilhanas archipel

’s Ochtends start uw 4-daagse Amazone arrangement. Een vertegenwoordiger van de Anavilhanas Lodge haalt u op bij uw hotel in Manaus voor de transfer van ca. 2½ uur naar de prachtige lodge, gelegen aan de Rio Negro. U verblijft op basis van volpension, met inbegrip van alle excursies.

 • ★★★+ Anavilhanas Lodge (3n)

Anavilhanas Lodge

7
7

7 & 8: Amazone

Gedurende deze dagen maakt u gebruik van het uitgebreide excursieprogramma van de Anavilhanas Lodge, inbegrepen bij uw verblijf. U maakt o.a. een mooie wandeling onder begeleiding van een natuurgids die u uitleg zal geven over de aanwezige flora en fauna. U kunt een indrukwekkende tocht per boot door de waterkanalen van de Anavilhanas archipel maken, gaan vissen op piranha’s, een bezoek brengen aan één van de lokale stammen in de omgeving of gaan kanoën. Ook voor de zeer vroege ochtend (met zonsopgang) en na zonsondergang heeft de lodge mooie ervaringen voor u in petto. Het programma voor deze dagen wordt in overleg met u bepaald.

9
9

9: Amazone – São Luís

’s Ochtends vroeg na het ontbijt verlaat u de lodge en reist u in ca. 2½ uur terug naar de luchthaven van Manaus. U vliegt vanmiddag naar São Luís, de hoofdstad van de staat Maranhão, gelegen in het noordoosten van Brazilië. Deze stad is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Lençóis Maranhenses National Park, met de prachtige witte zandduinen één van de mooiste natuurgebieden van Brazilië. Een onvergetelijk onderdeel van uw natuurreis Brazilië gaat nu van start!

Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar uw hotel zal brengen, gelegen aan zee in een aangenaam gedeelte van São Luís met vele restaurants op loopafstand. Het koloniale centrum bevindt zich op ca. 20 minuten per taxi.

 • ★★★+ Hotel Luzeiros São Luís (1n)
10
10

10: São Luis – Lençóis Maranhenses

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel in São Luis door uw gids die u de komende dagen zal begeleiden naar het Lençóis Maranhenses National Park. Over een geasfalteerde weg reist u in ca. 3-4 uur naar Barreirinhas, uitvalsbasis voor een bezoek aan de ‘Sahara van Brazilië’, zoals het ook wel bekend staat. Uw hotel is gelegen in Barreirinhas.


Diezelfde middag staat er een fantastische excursie per 4WD naar ‘Groot Lençóis’ (ofwel ‘Grandes Lençois’) op het programma. Het rijden per 4WD door de zandduinen is een waar avontuur. U kunt heerlijk zwemmen in het verfrissende water van de lagunes met het kraakheldere water. In de namiddag keert u terug naar uw hotel. • ★★★ Porto Preguiças Resort (3n)
11
11

11: Lençóis Maranhenses NP

Er staat vandaag een mooie dagtocht per gemotoriseerde boot op het programma over de Preguiças rivier naar Caburé, spectaculair gelegen tussen Atlantische Oceaan en de Preguiças rivier. U kunt hier lunchen (niet inbegrepen). Vervolgens reist u naar Vassouras, waar u kunt zwemmen in één van de kleinere lagunes. Als laatste stop staat het dorpje Mandacaru op het programma waar u vanuit de vuurtoren een spectaculair uitzicht heeft over de omgeving. Let op: de vuurtoren is gesloten voor bezoekers op maandag, woensdag en vrijdag. In de namiddag keert u weer terug in Barreirinhas.

Uitzicht vanuit de vuurtoren

12
12

12: Lençóis Maranhenses NP

Vanochtend trekt u er weer per 4WD op uit naar het dorpje Cardosa, een klein dorpje op zo’n 25 kilometer van Barreirinhas. U spendeert de dag op de Formiga rivier. Aan het einde van de dag keert u terug in Barreirinhas.

13
13

13: Barreirinhas – Parnaíba

De komende dagen wordt u door een Portugees sprekende chauffeur in een comfortabele 4WD langs de spectaculaire kust van Noord-Oost Brazilië naar Fortaleza gereden. Een 4WD is absoluut noodzakelijk, een groot gedeelte van de route van de komende dagen gaat over onverharde wegen, door mangroves en door zandduinen. Vandaag staat het circa 4 uur durende traject naar Parnaíba op het programma, één van de oudste stadjes in de staat Piauí. De reis voert via Paulino Neves en u arriveert rond het middaguur in Parnaíba, waar u verblijft in een zeer sfeervol hotel in een prachtig gerestaureerd oud koloniaal pand. • ★★★+ Casa Santo Antonio (1n)

Casa Santo Antonio

14
14

14: Parnaíba – Jericoacoara

Na een vroeg ontbijt maakt u een schitterende boottocht door de rivierdelta vanuit de haven van Tatus. U vaart o.a. naar de Feijão Bravo baai en het Canarias eiland. Dit gebied huisvest ontzettend veel soorten watervogels maar ook veel krab wat wordt verkocht aan de lokale restaurants.

U vervolgt uw tocht in zuidelijke richting en reist naar uw volgende verblijfplaats: het kleinschalige strandplaatsje Jericoacoara, gelegen op zo’n 4 uur rijden ten zuiden van Parnaíba. De reis voert via Camocim, een klein kleurrijk plaatsje halverwege waar u de Coreaú rivier met een ferry dient over te steken. Hierna is het nog ca. 2 uur rijden door mangroves en zandduinen alvorens u arriveert bij Jericoacoara, beter bekend als ‘Jeri’. U verblijft hier in een heerlijk hotel aan zee.

 • ★★★+ Vila Kalango (3n)
 • ★★★★ Essenza Hotel (3n)


Video Vila Kalango

Vila Kalango

15
15

15 & 16: Jericoacoara

Vrije dagen in Jericoacoara die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt genieten van de faciliteiten van uw sfeervolle hotel of deelnemen van de vele activiteiten die Jeri te bieden heeft zoals surfen, kayakken, sandboarden, een toch per buggy of paardrijden.

17
17

17: Jericoacoara – Mundaú / Trairi

Na het ontbijt staat uw chauffeur u op te wachten bij uw hotel voor de doorreis per 4WD naar het kustplaatsje Flecheiras, grotendeels over onverharde wegen en het strand (ca. 4 uur). Bij Mundaú dient u de gelijknamige rivier over te steken. U overnacht ofwel in Mundaú, ofwel even verderop in Trairi (afhankelijk van uw hotelkeuze). U verblijft in een aangenaam hotel aan zee. De rest van de middag heeft u vrij te besteden. Uw laatste middag in Brazilië alvorens u morgen terug naar huis vliegt!

 • ★★★ Rede Beach Resort (1n)
 • ★★★★ Orixás Art Hotel (1n)
18
18

18: Vertrek

Het laatste traject van uw spectaculaire natuurreis Brazilië gaat vanochtend van start. U reist vandaag in ca. 2½ uur over een geasfalteerde weg naar de luchthaven van Fortaleza waar u keurig op tijd wordt afgezet. U vliegt diezelfde middag nog naar São Paulo, waar u dient over te stappen op de directe KLM vlucht terug naar huis.

19
19

19: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie natuurreis Brazilië

Voor deze 19-daagse natuurreis Brazilië geldt een indicatie reissom van € 6.295 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristenklasse accommodaties. Voor verblijf in de superieure klasse accommodaties geldt een indicatie reissom van € 7.150 per persoon.

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze natuurreis Brazilië is uiteraard naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Brazilië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op deze reis

Deze reis wordt nog specialer met een afsluiter op het prachtige eiland Fernando de Noronha waar u heerlijk tot rust kunt komen.

Uniek arrangement
5 dagen
Vanaf € 1.275,– p.p.
Augustus t/m december

Brazilië arrangement | Fernando de Noronha

Het prachtige en nog zeer ongerepte eiland Fernando de Noronha is één van de best beschermde natuurreservaten van Brazilië en een paradijs voor natuurliefhebbers. Ver verwijderd van het vasteland en alleen te bereiken per binnenlandse vlucht vanuit Recife en Natal, vindt u hier nog een onaangetast stukje natuur met de mooiste stranden en een spectaculaire onderwaterwereld.

Lees meer

Waarom met Tico naar Brazilië

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze prachtige en veelzijdige bestemming. Wij regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw natuurreis Brazilië.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Brazilië reis op maat

In overleg met u stippelen wij een mooie route voor u uit en selecteren wij de leukste accommodaties, geheel op basis van uw wensen en voorkeuren.

Genieten

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van een zorgeloze vakantie.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat