Logo bg white

Lençóis Maranhenses National Park

5-daags arrangement Brazilië
Vanaf € 1.980,00 p.p.
Januari t/m augustus
Charissa martens4850 %28new%29
Heeft u vragen?
×

De duinen van Lençois Maranhenses

Het Lençóis Maranhenses National Park, ook wel de ‘Braziliaanse Sahara’ genoemd, ligt 270 kilometer ten zuiden van de stad São Luís en is zonder twijfel één van de mooiste natuurgebieden van Brazilië. Door de desolate ligging ten opzichte van andere bezienswaardigheden in Brazilië wordt het gebied door veel reizigers overgeslagen met alleen wat kleinschalig toerisme tot gevolg.

In dit woestijngebied, waar het wél regent van januari t/m juli, worden prachtige lagunes gevormd in de witte duinpartijen. Wilt u Lençois Maranhenses dan ook op haar best zien, dan is een bezoek in het regenseizoen, of het begin van de droge tijd wanneer de lagunes nog vol water staan, de beste periode. Door de wind krijgt Lençóis Maranhenses telkens een ander aangezicht. Een uniek onderdeel van uw reis door Brazilië!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Aankomst São Luís

U arriveert vandaag in São Luís, de hoofdstad van de staat Maranhão, gelegen in het noordoosten van Brazilië. São Luís is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Lençóis Maranhenses National Park, met de prachtige witte zandduinen één van de mooiste natuurgebieden van Brazilië.Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar uw hotel zal brengen, gelegen aan zee. Het koloniale centrum bevindt zich op ca. 20 minuten per taxi.  • ★★★+ Hotel Luzeiros São Luís (1n)
2
2

2: São Luis – Lençóis Maranhenses NP

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel in São Luis door de gids die u de komende dagen zal begeleiden in het Lençóis Maranhenses National Park. U reist vanochtend naar de nederzetting Barreirinhas, op ca. 3-4 uur rijden van São Luis. U verblijft hier in een comfortabel hotel.

Diezelfde middag staat er een fantastische excursie per 4WD naar ‘Groot Lençóis’ (ofwel ‘Grandes Lençois’) op het programma. Het rijden per 4WD door de zandduinen van Lençóis Maranhenses is een waar avontuur. U kunt heerlijk zwemmen in het verfrissende water van de lagunes met het kraakheldere water. In de namiddag keert u terug naar uw hotel.

  • ★★★ Porto Preguiças Resort (3n)

3
3

3: Lençóis Maranhenses NP

Er staat vandaag een mooie dagtocht per gemotoriseerde boot over de Preguiças rivier naar Caburé, spectaculair gelegen tussen Atlantische Oceaan en de Preguiças rivier. U kunt hier lunchen (niet inbegrepen). Vervolgens reist u naar Vassouras, waar u kunt zwemmen in één van de kleinere lagunes. Als laatste stop staat het dorpje Mandacaru op het programma waar u vanuit de vuurtoren een spectaculair uitzicht heeft over de omgeving. Let op: de vuurtoren is gesloten voor bezoekers op maandag, woensdag en vrijdag. In de namiddag keert u weer terug in Barreirinhas.

4
4

4: Lençóis Maranhenses National Park

Vanochtend trekt u er weer per 4WD op uit naar het dorpje Cardosa, een klein dorpje op zo’n 25 kilometer van Barreirinhas. U spendeert de dag op de Formiga rivier.

5
5

5: Barreirinhas – São Luis

Deze ochtend komt uw bezoek aan Lençóis Maranhenses tot een einde. U wordt na het ontbijt opgehaald bij uw hotel voor de transfer (ca. 3-4 uur) terug naar São Luis. Einde van dit arrangement.

Prijsindicatie voor een bezoek aan Lençois Maranhenses


Voor een 5-daags bezoek aan het Lençois Maranhenses National Park dient u rekening te houden met een indicatie reissom van € 1.980 per persoon (bij deelname van 2 personen). Inbegrepen in de reissom zijn vermelde transfers op privé basis, excursies onder begeleiding van een Engels sprekende gids en verblijf in de vermelde accommodaties inclusief ontbijt.

Het is niet mogelijk om dit arrangement los te boeken bij Tico Reizen. Graag nemen wij dit Lençois Maranhenses National Park arrangement voor u op in een complete Brazilië rondreis.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Brazilië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar Brazilië?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Brazilië. Zij kennen de verschillende gebieden erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Brazilië reis op maat

In overleg met u stippelen wij een mooie route voor u uit en selecteren wij de leukste accommodaties, geheel op basis van uw wensen en voorkeuren.

Genieten

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van een zorgeloze vakantie.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat