Logo bg white

Salar de Uyuni

4-daags arrangement Bolivia
Vanaf € 1.995,00 p.p.
Mei t/m september
Alexander 4856
Heeft u vragen?
×

De buitenaardse Boliviaanse altiplano

Voor velen behoort een bezoek aan de magische ‘Salar de Uyuni’, de enorme zoutvlakte in het zuidwesten van Bolivia, tot één van de hoogtepunten van een bezoek aan Zuid-Amerika. Door haar oppervlakte van ruim 10.000 vierkante kilometer is de Uyuni zoutvlakte de grootste ter wereld. Maar de omgeving van Uyuni heeft zóveel meer te bieden dan alleen de zoutvlakte! Wanneer u zuidwaarts reist, passeert u indrukwekkende bergketens, valleien en rotsformaties. U vindt hier adembenemende meren waaronder het surrealistische roodgekleurde ‘Laguna Colorada’, thuisbasis van enorme aantallen flamingo’s. Nog verder zuidwaarts, richting Chileense grens, bevinden zich het heldergroen gekleurde ‘Laguna Verde’, en de ‘Sol de Mañana’ geisers. U waant zich in dit ongerepte stukje Bolivia op een andere planeet.

Indien gewenst is dit arrangement uit te breiden naar een 5-daags programma, tevens kunt u het programma starten of eindigen in San Pedro de Atacama in Chili. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Uyuni - Colchani

U reist de komende dagen door zeer ruige natuur en komt in een uitermate afgelegen en ongerept deel van Bolivia. U verblijft in eenvoudige pensions op zeer afgelegen locaties, een buitengewoon unieke ervaring! Alle maaltijden zijn inbegrepen bij dit arrangement.

Vandaag bezoekt u o.a. het ‘kerkhof’ van de stoomlocomotieven, om vervolgens verder te reizen naar Colchani waar men hoofdzakelijk leeft van de zoutextractie. De reis wordt voortgezet naar Isla Pescado, ook wel ‘Incahuasi’ genoemd, dat zich te midden van de enorme zoutvlaktes bevindt. Dit gebied staat bekend om de enorme cactussen en u heeft een adembenemend uitzicht op de grootse zoutvlakte. U overnacht nabij Colchani, in een bijzonder hotel, geheel gemaakt van zout.

  • ★★★ Palacio de Sal (1n)

Palacio de Sal

2
2

2: Colchani - Villamar

Na het ontbijt verlaat u het noordelijke deel van Uyuni en reist u zuidwaarts richting het dorpje Villamar waar u de komende twee nachten overnacht in een comfortabel en sfeervol pension. U passeert de Chiguana zoutvlakte en de ‘Valle de las Rocas’, een indrukwekkende vallei met prachtige rotspartijen. Het is ongelooflijk om voor te stellen dat deze formaties door de erosie van de wind zijn gevormd. In de namiddag arriveert u bij uw accommodatie.

  • ★★ Mallku Cueva Lodge (2n)
3
3

3: Laguna Colorada & Laguna Verde

U verkent vandaag samen met uw gids het hele zuidelijke deel van dit zeer ruige gebied. U brengt een bezoek aan het surrealistisch rood gekleurde meer: ‘Laguna Colorada’, waar u een redelijk grote kans heeft om flamingo’s te zien. U bezoekt de warmwaterbronnen van Polques en het diepgroen gekleurde meer ‘Laguna Verde’, gelegen bij de Chileense grens. Ook mag een bezoek aan de bekende ‘Sol de Mañana’ geisers vandaag niet ontbreken. Sol de Mañana betekent ‘Zon van de Ochtend’. De geisers, kokende modderpoelen, waterstromen en door de wind geërodeerde rotsen zijn een natuurlijk spektakel en laten een onvergetelijke indruk achter. Na dit alles keert u terug bij uw accommodatie in Villamar.

"'Zelfs de gidsen in Bolivia wilden graag dat we jullie lieten weten dat alles altijd zo goed georganiseerd is als de reizen via jullie gaan!'"
Marianne & Hans

Prachtige zoutmeren

4
4

4: Villamar - Uyuni

U vertrekt na het ontbijt uit Villamar en rijdt terug naar Uyuni, waar u wordt afgezet op de luchthaven. Einde van dit arrangement.

Interesse gekregen? Neem voor meer informatie over een reis door Bolivia contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan.


Prijsindicatie voor dit Bolivia arrangement

Voor dit 4-daags (3 nachten) Salar de Uyuni arrangment dient u rekening te houden met een reissom vanaf € 1.995 per persoon (op basis van 2 personen).


Indien gewenst is dit arrangement uit te breiden naar een 5-daags programma, tevens kunt u het programma starten of eindigen in San Pedro de Atacama in Chili. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Inbegrepen

Bij dit verblijf zijn de transfers van/naar de luchthaven van Uyuni inbegrepen, evenals alle maaltijden en genoemde excursies. Vliegtickets naar Uyuni zijn niet inbegrepen.

Het is niet mogelijk om een Salar de Uyuni arrangement los te boeken. Graag nemen wij dit arrangement dan ook op in uw unieke reisplan op maat.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Bolivia

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Boliva. Zij kennen de verschillende regio's erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Bolivia reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten in Bolivia

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van een zorgeloze vakantie.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat