Logo bg white

Chili Delight

19-daagse rondreis door Chili
Vanaf € 12.250,00 p.p.
Oktober t/m april
Charissa martens4850 %28new%29
Heeft u vragen?
×

Indrukwekkende rondreis langs de hoogtepunten van Chili


Deze 19-daagse Chili rondreis voert u langs enkele van de belangrijkste hoogtepunten van dit uitgestrekte Latijns-Amerikaanse land. Chili staat bekend om zijn diverse landschappen, variërend van de droge Atacamawoestijn in het noorden tot vruchtbare valleien in Centraal Chili, verstrekkende bossen en helderblauwe meren in het Merendistrict en de ruige natuur in Chileens Patagonië.

U start de reis met een kort bezoek aan hoofdstad Santiago de Chile waarna u doorreist naar de Atacamawoestijn in het noorden van het land. Er staan verschillende interessante activiteiten in deze buitenaardse aandoende woestijn op het programma. Met een tussenstop in Santiago vliegt u door naar Puerto Montt in het Chileense Merendistrict. U haalt hier een comfortabele huurauto op en verblijft een aantal dagen in een bijzondere lodge aan het Tagua Tagua-meer, waarna u doorrijdt naar Lago Llanquihue, een van de grootste meren van Zuid-Amerika. U reist verder zuidwaarts naar het diepe zuiden van Patagonië voor een volledig verzorgd bezoek aan Torres del Paine, zonder twijfel een van de mooiste natuurparken van het land. Tot slot vliegt u weer terug naar Santiago en sluit de reis af met een aantal heerlijk ontspannen dagen in de Rosario Vallei, een prachtig wijngebied in de buurt van de hoofdstad.

Bekijk het volledige reisprogramma van deze Chili Delight rondreis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Chili


Vandaag gaat uw prachtige Chili rondreis van start! U reist op eigen gelegenheid naar Amsterdam Airport Schiphol van waar u vanavond met een toestel van KLM naar de Chileense hoofdstad Santiago de Chile zal reizen. Het toestel maakt een tussenlanding in Buenos Aires en u arriveert de volgende ochtend op Chileense bodem.

2
2

2: Santiago de Chile


U arriveert in de ochtend op de internationale luchthaven van Santiago (Merino Benitez). Bij het verlaten van de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor een hartelijk welkom in Chili! Er volgt een transfer naar uw aangename hotel in wijk Vitacura.

Diezelfde middag wordt u bij uw hotel opgehaald voor een excursie naar diverse delen van Santiago. U verkent samen met een privé-gids diverse hoogtepunten van de stad waaronder het klooster van San Francisco, het stadhuis, het paleis La Moneda, de wijken Las Condes en Providencia en O’Higgins Avenue. Ook brengt u een bezoek aan Sky Costanera, het observatiedek van Gran Torre Costanera. Deze iconische toren is het hoogste gebouw van Zuid-Amerika. Vanaf het uitzichtpunt op de 62e verdieping heeft u een prachtig 360 graden uitzicht over de stad en het omliggende Andesgebergte.

  • ★★★+ Hotel Bidasoa (1 nacht)

Hotel Bidasoa

3
3

3: Santiago - San Pedro de Atacama


Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Santiago gebracht. U vliegt met een binnenlandse vlucht naar Calama, gelegen in het prachtige noorden van Chili. Vanaf de luchthaven is een privétransfer verzorgd naar San Pedro de Atacama, gelegen in de Atacamawoestijn. Het is een rit van zo’n 2 uur en u wordt afgezet bij uw hotel. U verblijft de komende nachten in een sfeervol boetiekhotel in het centrum van het plaatsje.

In de namiddag wordt u bij uw hotel opgehaald door uw gids voor een privé-excursie naar de Valle de La Luna (de Vallei van de Maan). Op enkele tientallen kilometers ten westen van San Pedro ligt deze prachtige vallei. Tijdens de wandeling door de vallei vergaapt u zich aan het wonderlijke landschap. Ter afsluiting van de middag kunt u met een beetje geluk van een prachtige zonsondergang genieten.

  • ★★★+ Hotel Desertica (3 nachten)

Hotel Desertica

4
4

4: Salar de Atacama & Stargazing


Vandaag wordt u door uw privégids bij uw hotel opgehaald voor een bezoek aan de ‘Salar de Atacama’, de grootste zoutvlakte in Chili. Hier vindt u ook het nationale Flamingo reservaat waar honderden roze gekleurde flamingo’s zich waden door het zilte water.

U vervolgt de tocht naar de meertjes Miscanti en Miñique, gelegen op 4.220 meter hoogte. Het water heeft een diepblauwe kleur en in combinatie met de door het zout witgekleurde oevers en nabijgelegen vulkanen doet het landschap surrealistisch aan. Na de lunch brengt u een bezoek aan het typische Atacama dorpje Toconao met haar charmante pleintje, de toren gemaakt van o.a. cactushout en de Sint Lucas kerk. In de loop van de middag wordt u weer bij uw hotel afgezet.

In de avond staat er een stargazing excursie voor u op het programma. De Atacamawoestijn biedt een onvergetelijke ervaring voor liefhebbers van sterrenkijken. De regio staat wereldwijd bekend om zijn heldere nachtelijke hemel en minimale lichtvervuiling, waardoor het een ideale locatie is voor het observeren van de kosmos. U wordt bij uw hotel opgehaald en rijdt samen met uw gids een stuk de woestijn in. Hier zal u met zowel het blote oog als door een telescoop de fascinerende sterrenhemel van het zuidelijk halfrond gaan aanschouwen terwijl u gids u alles vertelt over hetgeen dat u ziet. Voor deze ervaring is een heldere avond uiteraard een must, dus deze excursie is onder voorbehoud afhankelijk van de weersomstandigheden en kan eventueel worden verplaatst naar een ander moment tijdens uw verblijf.

Blank
5
5

5: Ruta de los Salares


Vandaag staat een prachtige tocht over de 'Ruta de los Salares' op het programma. Tijdens deze excursie ontdekt u het contrast in vegetatie en de landschappen van de Andes, en met een beetje geluk zult u vandaag een grote diversiteit aan fauna kunnen spotten.

Na het ontbijt wordt u door uw gids opgehaald en rijdt allereerst naar de Andes-bergketen ten oosten van San Pedro. Vanaf hier heeft u een adembenemende uitzicht op de majestueuze Licancabur vulkaan. U rijdt verder naar het moerasgebied van de Quepiaco-rivier, een van de meest schilderachtige gebieden in de regio. Na deze stop bezoekt u de ‘monjes de la Pacana’ (Pacana monniken), grote stenen pilaren die eenzaam oprijzen midden in de woestijn. U vervolgt uw weg naar de Agua Calientes zoutvlakte, bekend om zijn gekleurde wateren, en de Quisquiro zoutvlakte welke zich op meer dan 4.000 meter boven zeeniveau bevindt. Na deze interessante dag wordt u weer netjes bij uw hotel afgezet.

6
6

6: San Pedro de Atacama – Santiago


U wordt nog voor zonsopgang opgehaald voor een bezoek aan de stomende geisers bij El Tatio. De geisers liggen op een hoogte van 4.320 meter en zijn vroeg in de ochtend het actiefst. Na de wandeling bij de geisers wordt het ontbijt verzorgd. Op de terugweg naar San Pedro de Atacama maakt u een stop bij de warmwaterbronnen van Puritama. U vindt hier zeven natuurlijke zwembaden met een temperatuur van 33ºC, gelegen in een prachtige oase. De wateren staan bekend om hun helende eigenschappen en u kunt hier op een zeer ontspannen manier uw tijd in de Atacamawoestijn afsluiten. Na de excursie wordt u terug naar uw hotel gebracht waar u zich nog even kunt opfrissen.

Aan het eind van de middag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Calama gebracht. U reist per binnenlandse vlucht naar Santiago de Chile. Aangezien u morgenvroeg weer verder vliegt, slaapt u vanavond in een hotel bij de luchthaven van Santiago.


  • ★★★ Holiday Inn Santiago Airport (1 nacht)
Blank
7
7

7: Santiago – Puerto Montt - Puelo


In de ochtend gaat u op eigen gelegenheid naar de vertrekhal van de luchthaven. U vliegt vandaag naar de havenstad Puerto Montt, gelegen in het Chileense merendistrict. Op de luchthaven volgt de oplevering van de comfortabele 4WD huurauto die de komende dagen tot uw beschikking staat. U verlaat Puerto Montt en rijdt naar het plaatsje La Arena, een rit van ca. 1,5 uur. In La Arena stapt u aan boord van de veerboot waarmee u in ongeveer 45 minuten de oversteek maakt naar Puelche, aan de overkant van het fjord. Hierna is het nog ongeveer 1,5 uur rijden naar uw verblijf voor de komende nachten. Tawa Refugio del Puelo heeft een fantastische ligging op het punt waar de Puelo-rivier uitkomt in het Tagua Tagua-meer. Vanuit uw kamer heeft u een prachtig uitzicht op de turquoise wateren van de rivier.

  • ★★★+ Tawa Refugio del Puelo (3 nachten)

Tawa Refugio del Puelo

8
8

8 & 9: De omgeving van Puelo verkennen


De komende dagen kunt u gebruiken om deze prachtige omgeving te verkennen. De lodge verzorgt leuke optionele activiteiten zoals paardrijden, kajakken, fietsen en wandeltochten in de omgeving. U kunt uw activiteiten uitstekend ter plaatse bepalen.

10
10

10: Puelo – Puerto Varas


Na het ontbijt rijdt u noordwaarts naar uw volgende accommodatie , gelegen aan Lago Llanquihue, het op drie na grootste meer van Zuid-Amerika! Het is een prachtige rit die langs het Reloncaví fjord en de oevers van Lago Llanquihue.

Hotel AWA ligt ongeveer 30 minuten rijden ten oosten van Puerto Varas, het zusterstadje van Puerto Montt en een populaire vakantiebestemming onder Chilenen. Uw hotel biedt prachtige uitzichten op de omliggende vulkanen zoals de Osorno en de Puntiagudo. U heeft vrije dagen om de omgeving te verkennen.


  • ★★★★ Hotel AWA (2 nachten)

Hotel AWA

11
11

11: Vrije dag in Puerto Varas


U heeft een vrije dag om Puerto Varas en omgeving te verkennen. Het pittoreske stadje Puerto Varas ligt prachtig aan Lago Llanquihue, en kent een Europese sfeer. Duitse immigranten hebben een grote invloed gehad in Puerto Varas en dit is zichtbaar in de huizenbouw en de aanwezige lekkernijen in de winkels. Naast een bezoek aan het stadje kunt u er met uw huurauto op uit trekken en een bezoek brengen aan één van de vele nationale parken in de omgeving. Zo kunt u richting Petrohué rijden via de oevers van Lago Llanquihue. Dit plaatsje ligt aan het sprookjesachtige Todos los Santos meer. Een andere mogelijkheid is een bezoek aan het prachtige nationale park Vicente Peréz Rosales.

12
12

12: Puerto Varas – Torres del Paine


In de ochtend rijdt u in ongeveer 1 uur terug de luchthaven van Puerto Montt. U levert de huurauto weer in en vliegt vervolgens naar Puerto Natales in het diepe zuiden van Chileens Patagonië. Hier wacht een busje van het prachtige Tierra Patagonia op u waarmee u in ongeveer 1,5 uur naar uw volgende onderkomen zal worden gebracht, gelegen net buiten het Torres del Paine National Park. Door zijn bijzondere architectuur en ligging gaat het hotel volledig op in de spectaculaire omgeving. U verblijft de komende dagen op all-inclusive basis, wat wil zeggen dat al uw maaltijden, (geselecteerde) drankjes en excursies (in kleine groepjes) zijn inbegrepen.


  • ★★★★+ Tierra Patagonia (3 nachten)

Tierra Patagonia

13
13

13 & 14: Torres del Paine verkennen


Deze dagen kunt u gebruiken om het beeldschone Torres del Paine National Park te verkennen. Bij uw verblijf zijn ofwel twee halve-dag excursies, ofwel een hele-dag excursie per dag inbegrepen (in groepsverband). Tierra Patagonia biedt een breed scala aan excursies waaruit u kunt kiezen.

Het park behoort tot Latijns-Amerika’s mooiste en meest indrukwekkende natuurparken en is een absolute must voor natuurliefhebbers en wandelaars. In het park zijn vele wandeltrajecten uitgezet, variërend in lengte en zwaarte. U kunt in Torres del Paine genieten van heldere bergmeren, indrukwekkende gletsjers en imposante bergtoppen. U vindt hier eveneens tientallen soorten dieren waaronder de guanaco, familie van de lama, vossen, condors en flamingo’s. Zelfs puma’s komen voor in het park, al moet u voor deze laatste soort wat meer geluk hebben.

15
15

15: Torres del Paine – Rosario Vallei


Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel voor een transfer naar de luchthaven van Puerto Natales. U vliegt vandaag weer terug naar Santiago de Chile. Op de luchthaven volgt de oplevering van uw huurauto voor de komende dagen. Hierna rijdt u in westelijke richting over de Ruta 68 naar de San Antonio vallei. Het is een rit van ongeveer 1 uur. Uw heerlijke verblijf ligt te midden van de Matetic wijngaarden, op 100 km van Santiago de Chile en 70 km van Valparaíso en Viña del Mar.

La Casona At Matetic Vineyards is een prachtig landhuis in Chileense stijl met meer dan 100 jaar geschiedenis. Tijdens uw verblijf zijn alle maaltijden en enkele tours inbegrepen. La Casona is de perfecte plek om uw prachtige Chili rondreis op een ontspannen manier af te sluiten!

  • ★★★★ La Casona at Matetic Vineyards (3 nachten)

La Casona at Matetic Vineyards

16
16

16 & 17: Rosario Vallei


Vrije dagen in de Rosario Vallei. Bij uw verblijf zijn een aantal activiteiten inbegrepen. U kunt bijvoorbeeld gaan wandelen of mountainbiken door de wijngaarden. Alle excursies worden begeleid door een gids. Uiteraard brengt u ook een bezoek aan de befaamde Matetic wijnmakerij. U neemt een kijkje in de wijnkelder en komt alles te weten over de heerlijke wijnen die hier worden geproduceerd. Na de rondleiding heeft u de mogelijkheid om verschillende wijnen te proeven.

18
18

18: Vertrek


Uw tijd in Chili komt vandaag ten einde. U rijdt terug naar de luchthaven van Santiago en levert hier de huurauto weer in. Vervolgens checkt u in op uw KLM-vlucht terug naar Amsterdam. Het toestel maakt nog een tussenlanding in Buenos Aires, en u arriveert de volgende ochtend op Amsterdam Airport Schiphol.

19
19

19: Aankomst


Aankomst in Amsterdam. U vervolgt het laatste stukje naar huis op eigen gelegenheid.

Bent u geïnteresseerd geraakt in deze of een andere rondreis? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Prijsindicatie Chili Delight rondreis


Voor deze 18-daagse Chili Delight rondreis geldt een indicatie reissom vanaf € 12.250 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in de vermelde accommodaties.

Inbegrepen

Bij de reissom zijn de intercontinentale en binnenlandse vluchten in Economy Class, de vermelde transfers, autohuur, de overnachtingen en de beschreven excursies inbegrepen.

Bovengenoemde reissom is gebaseerd op schouderseizoentarieven. Deze Chili rondreis is volledig naar wens aan te passen en uit te breiden. Wenst u bijvoorbeeld Premium Comfort Class of Business Class te vliegen, dan kan dit uiteraard. Laat het ons weten en wij nemen deze optie graag voor u mee in het reisplan.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Chili

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op deze reis

U kunt uw rondreis door Chili perfect uitbreiden met een bezoek aan een van ’s werelds meest geïsoleerde eilanden; het mysterieuze Paaseiland.

Uniek arrangement
4 dagen
op aanvraag
November t/m maart

Chili arrangement | Paaseiland

Verken met Explora Paaseiland, één van de meest geïsoleerde eilanden ter wereld. De fraaie zandstranden met palmbomen en de koraalriffen voor de kust doen in niets denken aan het vasteland van Chili. U verblijf op Paaseiland is geheel verzorgd op all-inclusive basis, wat wil zeggen dat al uw maaltijden, drankjes en een dagelijks excursieprogramma zijn inbegrepen.

Lees meer

Wat kunt u verwachten van uw Chili rondreis met Tico?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen naar Chili. Wij streven ernaar u met een bijzonder reisprogramma en unieke accommodaties, een onvergetelijke herinnering te bezorgen. Zo kunt u onbezorgd genieten van uw rondreis door Chili.

Chili reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Chili reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat