Logo bg white

Bolivia Compleet

21-daagse rondreis door Bolivia
Vanaf € 8.850,00 p.p.
Mei t/m september
Alexander 4856
Heeft u vragen?
×

Een volledige Bolivia vakantie!

Deze 'Bolivia Compleet' reis is een zeer gevarieerde en bijzondere 21-daagse rondreis langs de mooiste hoogtepunten van het Latijns-Amerikaanse land Bolivia!

Uw Bolivia vakantie start in de laaggelegen stad Santa Cruz. U reist naar het mooi gelegen dorpje Samaipata, vanuit waar uw 3-daagse arrangement in het prachtige Amboró National Park van start gaat. Per binnenlandse vlucht reist u verder naar de witte stad Sucre. Tijdens uw verblijf in Sucre brengt u uiteraard een bezoek aan Bolivia’s meest kleurrijke zondagmarkt in Tarabuco. Via het mijnstadje Potosí, waar u overnacht in een authentieke haciënda vol rijke historie, bereikt u de bijna onaardse zoutvlakte van Uyuni, gelegen tegen de Chileense en Argentijnse grens. Nadat u enkele dagen heeft rondgereisd in deze zeer indrukwekkende ruige omgeving met kleurrijke meren, grillige rotsformaties en diepe kloven, reist u per binnenlandse vlucht naar La Paz. U sluit deze zeer volledige Bolivia vakantie af met een bezoek aan het sprookjesachtige Titicacameer.

Bekijk hier het volledige reisschema van deze Bolivia vakantie!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar São Paulo (Brazilië)

U vertrekt vandaag vanaf Amsterdam Schiphol Airport met een directe KLM vlucht naar de Braziliaanse stad São Paulo. U arriveert aan het eind van de middag in São Paulo. Aangezien u morgenochtend naar Bolivia vliegt verblijft u vanavond in een hotel op zo’n 20 minuten rijden van de luchthaven. U kunt gebruik maken van de gratis airport shuttleservice van Marriot.

 • ★★★★ Marriott Guarulhos Airport Hotel (1n)
2
2

2: São Paulo – Samaipata (Bolivia)

In de ochtend gaat u met de airport shuttleservice terug naar de luchthaven voor uw vlucht naar Santa Cruz in Bolivia. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar Samaipata zal brengen, een dorpje zo’n 120 kilometer ten westen van Santa Cruz.

Onderweg brengt u een zeer interessant bezoek aan de ‘El Fuerte’ ruïnes. Deze archeologische vindplaats is het grootste voorbeeld van Inca rotsarchitectuur in Zuid-Amerika, en staat sinds 1998 op de UNESCO werelderfgoedlijst. Na dit bezoek reist u verder naar Samaipata, waar u het dorpje en het archeologisch museum bezoekt. Aan het eind van de dag wordt u netjes bij uw hotel voor vanavond afgezet. U verblijft in een sfeervolle en kleinschalige accommodatie, prachtig gelegen op een heuvel net iets buiten het dorp.

 • ★★★ El Pueblito Boutique Hotel (1n)
3
3

3: Samaipata - Amboró National Park

Vandaag start uw 3-daags arrangement in het Amboró National Park. In de ochtend wordt u door uw gids opgehaald en rijdt u in zo’n 1,5 uur naar La Yunga, waar u een prachtige 2 uur durende wandeling door het nevelwoud maakt. Dit gebied wordt gekenmerkt door een grote hoeveelheid reuzenvarens, een prehistorische plantsoort. Na de wandeling rijdt u in zo’n 1,5 uur door naar Refugio Los Volcanes op de zuidelijke grens van het nationale park. U verblijft hier de komende dagen op basis van volpension in een eenvoudige lodge, schitterend gelegen in een vallei omringt door rode zandstenen rotswanden en tropisch regenwoud. • ★★ Refugio Los Volcanes (2n)
4
4

4: Amboró National Park

Vandaag gaat u samen met uw gids op pad om deze prachtige omgeving verkennen. Vanuit de lodge zijn tal van wandelpaden die mogelijkheden bieden om de grote hoeveel flora en fauna te bewonderen. In het Nationale Park komen het Andesgebergte, de Boliviaanse laaglanden en het Amazone regenwoud bij elkaar, wat zorgt voor een uniek ecosysteem. Er leven in het gebied meer dan 800 vogelsoorten en wel zo'n 125 zoogdiersoorten.

5
5

5: Amboró National Park - Santa Cruz - Sucre

In de ochtend wordt u opgehaald en terug naar de luchthaven van Santa Cruz gebracht. U vliegt vandaag naar Sucre, de officiële hoofdstad van Bolivia en tevens de hoofdstad van het departement Chuquisaca. Op de luchthaven wordt u opgewacht door de chauffeur die u naar uw sfeervolle hotel in het centrum van de stad zal brengen. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

 • ★★★ Hostal de su Merced (3n)

6
6

6: Sucre

In de ochtend staat een interessante stadsexcursie op het programma. Sucre wordt door velen de mooiste stad van het land genoemd en dit is niet voor niets. De witte gebouwen waaraan Sucre haar bijnaam ‘Ciudad Blanca’ (Witte Stad) heeft te danken, geven de stad een bijzondere aanblik. U bezoekt vandaag onder andere La Casa de la Libertad, waar in 1825 de Onafhankelijkheidsakte van Bolivia werd ondertekend, het Bolivar park, het La Recoleta klooster en het museum voor inheemse kunst. De middag kunt u vrij besteden.

7
7

7: Tarabuco (zondag)

Vandaag maakt u een dagexcursie naar zeer de kleurrijke zondagsmarkt van Tarabuco. Iedere zondag komen de bewoners van de omliggende indiaanse dorpjes naar Tarabuco. Uit de wijde omgeving brengen zij hun koopwaar naar de markt, die wel de grootste en meest kleurrijke van heel Zuid-Amerika wordt genoemd. Er wordt vooral veel kleding verhandeld. De markt is niet alleen een plaats voor de verkoop; het is tevens een sociaal gebeuren. Mensen treffen elkaar, eten en drinken samen, en praten bij. De markt van Tarabuco is een typisch voorbeeld van de gemoedelijke en rommelige sfeer die bij Bolivia hoort en mag dus beslist niet worden overgeslagen tijdens deze Bolivia vakantie.

8
8

8: Sucre – Cayara vallei

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel voor een transfer van zo’n 3 uur naar Hacienda Cayara. Het is een zeer sfeervolle haciënda met een rijke historie, gelegen in de Cayara vallei op zo’n 20 kilometer ten noordwesten van Potosí, de hoofdstad van het gelijknamige departement. In het complex bevindt zich een zeer interessant museum en de locatie buiten de stad is uitermate rustgevend. U verblijft hier op basis van halfpension. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

 • ★★★ Hacienda & Museo Cayara (2n)

9
9

9: Potosí

In de ochtend wordt u opgehaald voor een bezoek aan Potosí. Het is de hoogst gelegen stad ter wereld en een plek met een zeer interessant verleden. Het was ooit een van de meest welvarende plekken van Zuid-Amerika door de vondst van zilver in de omgeving. Hierdoor vindt u in het koloniale centrum prachtige kerken, koloniale huizen en mooie pleinen. U wandelt door smalle, geplaveide straatjes en langs kleurrijke gevels en bezoekt onder andere het Casa de la Moneda, de San Francisco kerk en de San Lorenzo kerk.

De middag kunt u vrij besteden. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan een van de coöperatieve mijnen van Potosí. U ervaart van zeer dichtbij onder welke extreme werkomstandigheden de inwoners van Potosí nog altijd moeten werken. De excursie voert u diep de mijn in, door smalle gangen met lage plafonds. Mensen met claustrofobie kunnen beter niet meegaan.

"'Zelfs de gidsen in Bolivia wilden graag dat we jullie lieten weten dat alles altijd zo goed georganiseerd is als de reizen via jullie gaan!'"
Marianne & Hans

Kleurrijk Potosí

10
10

10: Cayara Vallei – Colchani

Vandaag reist u per privé-transfer van Potosí naar de zoutvlakte van Uyuni. U komt hier terecht in een geheel andere wereld. U verblijft vanavond op halfpension basis in een sfeervol en bijzonder hotel aan de rand van de enorme zoutvlakte. Het hotel is gelegen nabij de nederzetting Colchani, en geheel opgebouwd uit blokken zout.

 • ★★★+ Luna Salada (1n)


Prachtige sterrenhemel

11
11

11: Colchani – Villamar

Vandaag start een spectaculair 4-daags arrangement per comfortabele 4WD onder begeleiding van een gids. U reist de komende dagen door de zeer ruige natuur van het Eduardo Avaroa National Reserve en komt in een uitermate afgelegen en ongerept deel van Bolivia. De komende dagen is volpension inbegrepen.

Na het ontbijt verlaat u het noordelijke deel van Uyuni en reist u zuidwaarts richting het dorpje Villamar waar u de komende nacht verblijft in een comfortabel en sfeervol pension. U passeert de Chiguana zoutvlakte en de ‘Valle de las Rocas’, een indrukwekkende vallei met prachtige rotspartijen. Het is ongelooflijk om voor te stellen dat deze formaties door de erosie van de wind zijn gevormd. In de namiddag arriveert u bij uw accommodatie.


 • ★★ Mallku Cueva Lodge (1n)

Valle de las Rocas

12
12

12: Laguna Colorada & Laguna Verde

U verkent vandaag samen met uw gids het hele zuidelijke deel van dit zeer ruige gebied. U brengt een bezoek aan het surrealistisch rood gekleurde meer: ‘Laguna Colorada’, waar u een zeer grote kans heeft om flamingo’s te zien. U bezoekt de warmwaterbronnen van Polques en het diepgroen gekleurde meer ‘Laguna Verde’, gelegen bij de Chileense grens. Ook mag een bezoek aan de bekende ‘Sol de Mañana’ geisers vandaag niet ontbreken. Sol de Mañana betekent ‘Zon van de Ochtend’. De geisers, kokende modderpoelen, waterstromen en door de wind geërodeerde rotsen zijn een natuurlijk spektakel en laten een onvergetelijke indruk achter. U overnacht in hotel Tayka del Desierto, spectaculair gelegen in de Siloli woestijn.

 • ★★ Tayka del Desierto (1n)

Buitenaardse zoutmeren

13
13

13: Salar de Uyuni

Vandaag staat geheel in het teken van de indrukwekkende en haast onwerkelijke Uyuni zoutvlakte. U rijdt na het ontbijt in zo’n 3 tot 4 uur terug naar Uyuni en brengt onderweg een bezoek aan Isla Pescado, ook wel ‘Incahuasi’ genoemd. Dit eiland staat vol enorme cactussen en u heeft vanaf hier een adembenemend uitzicht op de grootse zoutvlakte. U luncht vandaag op de zoutvlakte en bezoekt in de middag het ‘kerkhof’ van de stoomlocomotieven. Aan het eind van de dag wordt u bij uw hotel in Colchani afgezet.

 • ★★★+ Luna Salada (1n)

Stoomlocomotieven kerkhof

14
14

14: Uyuni – La Paz

Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de kleine luchthaven van Uyuni gebracht. Hier checkt u in op de binnenlandse vlucht naar La Paz, Bolivia’s administratieve hoofdstad. U arriveert op de internationale luchthaven El Alto, gelegen op ruim 4.000 meter boven zeeniveau. Op de luchthaven wordt u opgewacht en naar uw aangename hotel gebracht. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

 • ★★★★ MET Hotel (3n)
15
15

15: Stadswandeling & Maanvallei

In de ochtend wordt u opgewacht in de lobby van uw hotel door de gids waarmee u vandaag te voet het historisch centrum van La Paz gaat verkennen. U brengt al wandelend o.a. een bezoek aan de Plaza Murillo, het centrale plein van La Paz. Hier bevinden zich enkele belangrijke bezienswaardigheden waaronder het Congres, het Overheidspaleis, en de Kathedraal. Ook bezoekt u het Goudmuseum, de koloniale kerk San Francisco en de beroemde heksenmarkt.

Na de lunch (inbegrepen) rijdt u naar de ‘Valle de la Luna’ (maanvallei), op ongeveer 10 kilometer van het centrum van La Paz. U maakt een wandeling door de vallei welke bestaat uit een bizar landschap van stenen kloven en pieken, gevormd door erosie. Aan het eind van de dag wordt u weer netjes bij uw hotel afgezet.

Maanvallei

16
16

16: Tiwanaku ruïnes

Vandaag brengt u een bezoek aan de ruïnes van Tiwanaku, een indrukwekkende archeologische vindplaats op zo’n 1,5 uur rijden van La Paz. Dit was ooit het centrum van het gigantische Tiwanaku imperium, wat zich uitspreidde over Bolivia, Chili, Peru & Argentinië en niet voor niets staat deze site op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ter plaatse bezoekt u eerst het lokale museum en vervolgens de belangrijkste ruïnes waaronder de Akapana pyramide, een tempel en de monolithische Zonnepoort.

17
17

17: La Paz – Titicacameer

U rijdt vandaag met een gids in zo’n 3,5 uur door de Boliviaanse hooglanden naar het stadje Copacabana, gelegen aan het indrukwekkende Titicacameer. U bezoekt de belangrijkste bezienswaardigheden van het stadje en reist vervolgens per boot in ongeveer een uur naar het prachtige ‘Isla del Sol’. Om uw bijzondere accommodatie voor de komende nachten te bereiken moet u eerst ongeveer een uurtje lopen. U wordt uiteraard geassisteerd met uw bagage. U verblijft in Ecolodge La Estancia op basis van volpension, en alle beschreven activiteiten zijn inbegrepen.

 • ★★★ Ecolodge La Estancia (2n)Copacabana

18
18

18: Isla del Sol

Vroeg opstaan wordt hier zeer zeker beloond. Vanuit de lodge heeft u een spectaculair uitzicht op de omgeving in het vroege ochtendlicht! Met uw gids bezoekt u vanochtend de belangrijkste hoogtepunten van Isla del Sol. Zo gaat u o.a. naar de Chincana ruïnes en de Heilige Rots. U bezoekt Challapampa en neemt de boot naar Challa, waar zich een interessant museum bevindt.

De middag heeft u vrij om het eiland verder op eigen gelegenheid te verkennen. Op de rustige landweggetjes kruisen alleen Aymará indianen uw pad, er is hier geen gemotoriseerd verkeer.

Titicacameer

19
19

19: Titicaca - La Paz - Santa Cruz

In de ochtend maakt u met uw gids een prachtige wandeling naar het dorpje Yumani en bezoekt u de tuin van de Inca’s. Vervolgens neemt u de boot naar het eiland van de Maan waar u de Inak Uyu ruïnes bezoekt. U wordt afgezet Copacabana waar een chauffeur voor u klaarstaat die u in zo’n 3 tot 4 uur naar de luchthaven van la Paz zal brengen. Hier checkt u in op de binnenlandse vlucht naar Santa Cruz. Op de luchthaven wordt u opgewacht voor de transfer naar uw hotel voor de laatste nacht, gelegen aan de rand van de stad. • ★★★★ Camino Real (1n)
20
20

20: Vertrek

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de transfer naar de luchthaven van Santa Cruz. Hier checkt u in op de vlucht naar São Paulo in Brazilïe. U vliegt vanavond met een directe KLM vlucht terug naar Amsterdam en arriveert de volgende dag op Amsterdam Schiphol Airport.

21
21

21: Aankomst in Amsterdam

Aankomst in Amsterdam, waar deze prachtige Bolivia rondreis tot een einde komt.

Bent u geïnteresseerd geraakt in deze of een andere Bolivia reis? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Prijsindicatie voor deze zeer complete Bolivia vakantie

Voor deze 22-daagse Bolivia vakantie, waarbij u kennis maakt met haar mooiste hoogtepunten, dient u rekening te houden met een reissom vanaf € 8.850 per persoon (bij deelname van 2 personen).

Inbegrepen:

Deze prijsindicatie is gebaseerd op laagseizoentarieven en is inclusief alle vermelde vliegreizen in Economy Class, transport, excursies en overnachtingen. Uiteraard is deze reis geheel naar wens aan te passen of uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Bolivia

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom door Tico uw Bolivia vakantie laten verzorgen?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van Bolivia rondreizen door deze bijzondere bestemming. De reisspecialisten regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw Bolivia rondreis.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Bolivia reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten in Bolivia

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van een zorgeloze vakantie.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat