Logo bg white

Noord Peru vakantie 'Circle in the North'

18-daagse rondreis door Peru
Vanaf € 4.695,00 p.p.
Mei t/m november
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Een bijzondere Peru vakantie in het onbekende noorden

De meeste reizigers kiezen voor een eerste reis toch meestal voor een reis langs de hoogtepunten van het populaire zuiden. Deze 18-daagse Peru vakantie door het hoge noorden is dan ook vooral geschikt voor de terugkerende Peru reiziger. Het noorden zal u zeker doen verbazen!

U brengt een bezoek aan de Peruaanse Amazone bij Iquitos en rijdt met een gids per 4WD door het ruige gebied van Tarapoto via Chachapoyas naar Chiclayo. U sluit uw Peru vakantie af aan de prachtige stranden van Máncora.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Peru

U vertrekt vandaag vanaf Amsterdam met een vlucht van Iberia Airlines naar de Peruaanse hoofdstad Lima. U dient over te stappen in Madrid en arriveert aan het eind van de middag in Peru.

Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar uw sfeervolle hotel zal brengen, gelegen in de artistieke en traditionele wijk Barranco.

  • toeristenklasse: Second Home (2n)
  • superieure klasse: Hotel B (2n)

Second Home

2
2

2: Koloniaal Lima & Larco Herrera

De ochtend heeft u vrij.

’s Middags brengt u onder begeleiding van een lokale gids een bezoek aan het koloniale centrum van Lima. U gaat naar de Plaza de Armas en bezoekt de prachtige kathedraal en de San Francisco kerk. Aan het plein bevinden zich eveneens enkele schitterende overheidsgebouwen zoals het stadhuis, het paleis van de Aartsbisschop en het presidentieel paleis. U bezoekt vanmiddag ook het archeologische museum Larco. Hier ziet u de fraaiste schatten van de diverse pre-columbiaanse culturen van Peru.

3
3

3: Lima - Amazone

Vandaag start deze Peru vakantie dan écht. Per binnenlandse vlucht reist u vanochtend naar Iquitos, uitvalsbasis voor een bezoek aan het Pacaya-Samira National Reservaat, één van Peru’s grootste beschermde natuurgebieden.

Op de luchthaven van Iquitos wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van de sfeervolle en authentieke Muyuna Lodge waar u de komende 4 dagen zal verblijven. De lodge ligt op ongeveer 3 uur varen van Iquitos. Tijdens de boottocht zal reeds worden uitgekeken naar het dierenleven aan de rivieroevers. De komende dagen zijn al uw excursies, evenals volpension inbegrepen.

Na de lunch start een prachtige boottocht naar het Sapote meer. Het gebied is de natuurlijke habitat voor vele vogelsoorten waaronder papegaaien, jacana’s, ijsvogels, reigers, patrijzen, duiven, aalscholvers en anhima’s. De tocht voert verder naar het Moena meer waar regelmatig luiaards en verschillende soorten apen te zien zijn. Na zonsondergang keert u weer terug naar de lodge voor het diner. ’s Avonds staat er een interessante zoektocht naar kaaimannen, nachtvogels en zoogdieren op het programma per boot.

  • Muyuna Amazon Lodge (3n)


Alle bungalows beschikken over eigen sanitair. Houdt u er wel rekening mee dat er géén elektriciteit is in de lodge en dat het verblijf comfortabel, maar eenvoudig is. U bevindt zich hier dan ook temidden van het tropische regenwoud!

Muyuna Amazon Lodge

4
4

4: Amazone

Na een vroeg ontbijt start een boottocht naar Lake Casha, een minder toegankelijk gebied. De hoogte van de rivier zal bepalen of het stuk geroeid of gewandeld moet worden. Bij het meer heeft u grote kans om wederom vele soorten vogels en apen te observeren.

Na de lunch gaat u naar de meren Purura en Corriente om te vissen op piranha's. Bij deze meren treft u een typische klimplant, favoriet van de pre-historisch ogende hoatzin vogel.

In de avond maakt u een wandeling op zoek naar vogelspinnen en grote kikkers, het favoriete maaltje van de anaconda’s.

"Door jullie goede voorbereiding en de goede contacten in Peru is het voor ons een onvergetelijke reis geworden. We zullen jullie zeker aanbevelen!"
Dhr. & Mw. Verheijdt

Muyuna Amazon Lodge

5
5

5: Amazone

Na een vroeg ontbijt start een prachtige wandeling met uw gids in de directe omgeving van de lodge. De immense variëteit aan flora & fauna zal u doen verbazen.

In de middag bezoekt u het jungledorpje San Juan de Yanayacu, waar u kennis kunt maken met haar inwoners. U kunt het dorpje rustig verkennen, een praatje maken of wat lokaal geproduceerde souvenirs kopen.

Na het diner staat er nog een mooie tocht per kano op het programma. Na zonsondergang produceren alle dieren een overweldigend geluid, wat zeker vanaf de rivier nog beter tot u door zal dringen.

6
6

6: Amazone - Tarapoto

Wederom een vroege start vandaag. Vanochtend heeft u grote kans om de roze en grijze rivierdolfijnen te observeren, een hoogtepunt van uw bezoek aan de Amazone van Peru! Deze enorm zeldzame dieren komen maar in enkele delen van de Amazone voor. Mocht u het geluk hebben om deze bijzondere dieren te zien, dan kunt u zelfs met ze zwemmen.

Na dit avontuur gaat u terug naar de lodge voor de lunch. Uw verblijf in de Amazone komt helaas na de lunch tot een einde. Per boot reist u weer terug naar Iquitos, waar in de haven een auto voor u gereed staat voor transport naar de luchthaven. Per binnenlandse vlucht reist u naar Tarapoto, gelegen in het noordoosten van Peru. Transfer naar uw hotel.

  • toeristenklasse: Tucan Suites (1n)
7
7

7: Tarapoto - Chachapoyas

In de ochtend ontmoet u uw gids in de lobby van het hotel waarmee u de komende dagen door de prachtige regio Chachapoyas naar Chiclayo zal reizen. Dit is een spectaculair onderdeel van deze Peru vakantie.

U reist vandaag over een weg met vele haarspeldbochten van Tarapoto naar Chachapoyas, een rit van zo’n 7 uur langs de uitgestrekte Alto Mayo bossen. In de loop van de middag arriveert u in Chachapoyas.

  • toeristenklasse: La Xalca Hotel (4n)
8
8

8: Karajia & Quiocta

Vandaag trekt u er met uw gids op uit voor een bezoek aan de indrukwekkende sarcofagen van Karajia, te voet bereikbaar vanaf het dorpje Cruzpata. Na het bezoek aan Karajia, reist u door naar de grotten van Quiocta. Dit was ooit een belangrijk religieus centrum van de Chachapoya indianen.

9
9

9: Excursie Kuélap

U verlaat Chachapoyas voor een bezoek onder begeleiding van een gids aan het grootste en tevens belangrijkste ruïnecomplex van de regio: Kuélap. Deze oude vestingstad van de Chachapoya indianen ligt prachtig op een heuvel op ca. 3.000 meter boven zeeniveau en werd vermoedelijk tussen 900 – 1100 na Christus gebouwd. Ook de Inca’s hebben nog enkele constructies toegevoegd omstreeks de 15e eeuw. Het uitzicht op de omliggende omgeving is adembenemend. Aan het eind van de middag keert u terug in Chachapoyas.

10
10

10: Revash & Leymebamba

Een lange maar buitengewoon interessante dag staat vandaag op het programma. U vertrekt ’s ochtends vroeg uit Chachapoyas en reist naar Leymebamba, waar u een bezoek brengt aan het lokale museum met een indrukwekkende collectie van o.a. ongeveer 200 mummies. Na het bezoek aan Leymebamba gaat u naar de graftombes bij Revash welke zich bevinden in steile kliffen. Aan het eind van de dag keert u terug bij uw hotel in Chachapoyas.

11
11

11: Chachapoyas - Gocta watervallen

U verlaat Chachapoyas en reist naar de prachtige Gocta watervallen waar u vanmiddag een mooie wandeling maakt door het dichtbegroeide regenwoud. Deze 771 meter hoge drie-dubbele waterval behoort tot de hoogste watervallen ter wereld en was tot het jaar 2002 alleen bekend bij enkele lokale boeren. U heeft ruimschoots de tijd om te genieten van de watervallen en eventueel een duik te nemen. In de middag keert u terug naar Cocachimba waar u overnacht in een comfortabele lodge.

  • toeristenklasse-A: Gocta Lodge (1n)

Gocta Lodge

12
12

12: Cocachimba - Chiclayo

Vandaag staat een lange, maar prachtige rit van ca. 9-10 uur op het programma naar Chiclayo. De reis voert door één van de droogste woestijnen ter wereld tot aan Chiclayo, waar u aan het eind van de dag arriveert. U wordt netjes afgezet bij uw hotel.

  • toeristenklasse-A: Casa Andina Select (2n)
13
13

13: Sipán & Túcume

De hele dag staat in het teken van Sipán en Túcume. U maakt een excursie naar het graf van de Heer van Sipán. Vervolgens bezoekt u het Tumbas Reales museum om alle schatten te bewonderen. Na de lunch (inbegrepen) brengt u vervolgens nog een bezoek aan het tempelcomplex van Túcume. Aan het eind van de dag wordt u terug naar uw hotel gebracht.

14
14

14: Chiclayo - Máncora

U reist vandaag in ca. 5 uur van Chiclayo naar Máncora, gelegen in de noordelijke kustregio van Peru. In Máncora vindt u mooie stranden waar u deze Peru vakantie in alle rust kunt afsluiten.

  • toeristenklasse: Vichayito Bungalows (3n)
  • superieure klasse: DCO Suites Lounge & Spa (3n)

DCO Suites Lounge & Spa

15
15

15 & 16: Máncora

Vrije dagen in Máncora die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen.

17
17

17: Vertrek

U wordt opgehaald bij uw hotel voor een ca. 2½ uur durende transfer naar de luchthaven van Tumbes voor uw binnenlandse vlucht terug naar Lima. Enkele uren later vliegt u met Iberia Airlines terug naar Amsterdam. U dient weer over te stappen in Madrid.

18
18

18: Aankomst

Aankomst in Amsterdam. Uw Peru vakantie komt hiermee tot een einde.

Prijsindicatie voor deze Peru vakantie

Voor deze 18-daagse Peru vakantie dient u rekening te houden met een indicatie reissom vanaf € 4.695 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in veelal toeristenklasse (3-sterren) accommodaties.

Wenst u in de in het programma vermelde superieure klasse accommodaties te verblijven, dan dient u rekening te houden met een reissom van € 4.995 per persoon (bij deelname van 2 personen).

Inbegrepen:
Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vermelde vliegreizen, transfers, excursies en hotelovernachtingen.


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Peru

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op deze reis

Bent u nog nooit in Peru geweest en wilt u de kans niet laten liggen om toch naar Machu Picchu af te reizen? Breid uw Peru vakantie uit met een uitstekend verzorgde trekking naar de mysterieuze stad van de Inca's.

Uniek arrangement
7 dagen
Vanaf € 3.195,– p.p.
Mei t/m november

Peru arrangement | Machu Picchu lodge-to-lodge trekking

Wandel de Salkantay Machu Picchu trekking en verblijf onderweg in de comfortabele lodges van de gerenommeerde ‘Mountain Lodges of Peru’ keten. Een exclusieve ervaring om nooit meer te vergeten!

Lees meer

Wat kunt u van Tico verwachten?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze unieke bestemming en kunnen dan ook probleemloos de voor ú perfecte Peru reis samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw verzoek.

Een bijzonder reisplan

Niet alleen de bekende hoogtepunten behoren tot ons aanbod. Wij laten u óók graag kennis maken met de minder bekende regio's van het land.

Uw droomreis Peru

Geen enkele reis is hetzelfde. In overleg met u wordt uw persoonlijke en unieke programma samengesteld op basis van uw reisgezelschap.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat