Logo bg white

Ongerept Zuid-Afrika & Lesotho

23-daagse rondreis door Zuid-Afrika
Vanaf € 4.545,00 p.p.
april, mei, september & oktober
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Ongerept Zuid-Afrika & Lesotho

De ongerept Zuid-Afrika & Lesotho reis is de perfecte reis voor diegene die graag van de gebaande paden reizen, maar ook voor diegene die Zuid-Afrika al eens eerder bezocht hebben en verliefd zijn geworden op dit bijzondere land. Gedurende deze reis maakt u namelijk kennis met de minder bezochte gebieden van Zuid-Afrika en maakt u tevens een uitstapje naar Lesotho. Via Johannesburg reist u via het Nambiti Game Reserve en het Golden Gate National Park naar het noorden van Lesotho waar u in een prachtige lodge verblijft. Uw reis vervolgt verder via het binnenland van Zuid-Afrika en zo bezoekt u Bloemfontein, het charmante Graaff Reinet en eindigt u uiteindelijk aan de kust. Via de Wild Coast reist u naar Himeville, vanuit waar u een uitstap maakt naar het zuiden van Lesotho. De reist eindigt aan de ongerepte stranden van het iSimangaliso Wetland National Park.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis Johannesburg

U vliegt overdag met een rechtstreekse KLM vlucht van Amsterdam naar Johannesburg. Na aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en ontvangt u een welkomstpakket met alle lokale vouchers en overige documenten. Aansluitend heeft u een transfer naar uw hotel, gelegen in de veilige, noordelijk gelegen wijk Melrose of Sandton. Houdt u er rekening mee dat u hier pas laat op de avond arriveert.

 • toeristenklasse-A: The Peech Boutique Hotel (2n – classic kamer )
 • (optioneel) superieure klasse: AtholPlace (2n – deluxe kamer)

AtholPlace Boutique Hotel

2
2

2: Stadsexcursie Johannesburg & Fietsexcursie Soweto

Deze ochtend staat er een leuke wandelexcursie in Newtown op het programma. Tijdens deze ca. 2 uur durende wandeling door deze culturele hotspot zal u een mengelmoes aan verschillende culturen waarnemen. De prachtige graffitikunstwerken geven de buurt een artistieke ‘feel’. Uw gids zal u veel kunnen vertellen over de opkomst van deze wijk en over het leven in Johannesburg vroeger én tegenwoordig. Transfers zijn uiteraard inbegrepen.

Na de lunch (niet inbegrepen) maakt u een fietstocht door Soweto. Tijdens deze tour fietst u in 2 uur door Soweto en maakt u kennis met de mensen en het alledaagse leven in de township. Ook een bezoek aan Nelson Mandela’s huis staat uiteraard op het programma. Transfers zijn inbegrepen tijdens deze tour.

"'Deze reis waar wij ons veel van voorgesteld hadden en met heel veel zorg samen met TICO werd samengesteld is in alle opzichten een heel groot succes geworden.Heel veel dank aan TICO die haar kwaliteiten als organisator van bijzondere reizen naar onbekende gebieden in alle opzichten heeft gedemonstreerd.'"
Tico reizigers

Soweto

3
3

3: Johannesburg - Nambiti Game Reserve

In de ochtends wordt uw huurauto (Renault Duster Dynamique 4x2, of gelijkwaardig) opgeleverd bij uw verblijf in Johannesburg. Deze auto staat de komende 20 dagen tot uw beschikking. Vervolgens maakt u zich klaar voor de ca. 4½ uur durende reis naar het Nambiti Private Game Reserve. U verblijft hier de komende dagen in een prachtige accommodatie op basis van volpension. Tevens zijn er 2 safariactiviteiten per dag inbegrepen. In de namiddag maakt u vandaag uw eerste safari.

 • superieure klasse: Nambiti Hills (2n – luxury suite)

Nambiti Hills

4
4

4: Nambiti Game Reserve

Vandaag zal u onder begeleiding van professionele gidsen zowel een safari met zonsopgang, als een safari met zonsondergang maken. De kans is groot dat u tijdens deze safari's enkele van Afrika's meest prachtige dieren zal aanschouwen. Onderweg zal u leren over de biodiversiteit van het landschap en het bijzondere dierenleven wat hier te vinden is.

Vogelliefhebbers kunnen hier tevens hun hart ophalen. Het Nambiti Game Reserve biedt thuis aan meer dan 263 vogelsoorten, variërend van grote roofvogels, tot kleine kleurrijke vogeltjes.

De Nambiti Hills Lodge beschikt over een spa. Tegen extra kosten kunt hier o.a. een heerlijk ontspannen massage boeken.

Nambiti Hills Safari

5
5

5: Nambiti Plains - Golden Gate National Park

Nog voor het ontbijt maakt u nog een safari, alvorens u zich klaarmaakt voor de reis naar uw volgende bestemming. In ca. 2½ uur rijdt u naar het indrukwekkende Golden Gate National Park. Het park is vernoemd naar de kleur die de zandstenen rotsen aannemen als de zon er op schijnt. Deze omgeving is werkelijk prachtig. De middag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.

 • toeristenklasse: Golden Gate Hotel (2n – chalet)

Golden Gate National Park

6
6

6: Golden Gate National Park

Vrije dag in deze schitterende omgeving. U kunt o.a. een bezoek brengen aan de Cathedral Cave. Verder behoren kanoën op de Galdstonedam, wandelen, zwemmen, paardrijden, abseilen, raften en golfen ook allemaal tot de mogelijkheden. Het Golden Gate National Park is een waar paradijs voor diegene die graag buiten actief is.

7
7

7: Golden Gate National Park - Noord-Lesotho

Vandaag reist u in ca. 5 uur naar de bijzondere Maliba Lodge in Lesotho. Houdt u er rekening mee dat deze reis mogelijk langer duurt i.v.m. de grensformaliteiten.

De komende dagen kunt u vanuit uw lodge verschillende activiteiten ondernemen en op deze manier kennis maken met het bijzondere, maar tevens erg arme Lesotho. U dient er rekening mee te houden dat u met een gewone personenauto veel plaatsten in Lesotho niet kunt bereiken, vanwege de vele onverharde wegen. Vanuit uw verblijf kunt u echter verschillende interessante activiteiten ondernemen.

 • toeristenklasse-A: Maliba Lodge (3n – luxury chalet)

Maliba Lodge

8
8

8 & 9: Lesotho

Vrije dagen die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. De Maliba Lodge is gesitueerd in een prachtig nationaal park, waar u verschillende activiteiten kunt ondernemen, zoals hiken, paardrijden, vogels spotten, zwemmen, of de nabij gelegen lokale dorpjes bezoeken. Deze bijzondere lodge heeft verder een spa en een fantastisch restaurant. U zal deze dagen voldoende tijd hebben om kennis te maken met Lesotho.

10
10

10: Lesotho - Bloemfontein

Na het ontbijt maakt u zich klaar voor de reis naar Bloemfontein, waar u overnacht alvorens u de volgende dag verder reist naar Graaff Reinet. Het is een rit van ruim 4 uur, echter dient u weer rekening te houden met een eventuele vertraging aan de grens. Bloemfontein is de gerechtelijke hoofdstad van Zuid-Afrika en huisvest daarom onder meer het Hooggerechtshof.

Indien u het interessant vindt om wat meer te weten te komen over de Tweede Boerenoorlog, dan kunt u in de middag een bezoek brengen aan het Oorlogsmuseum van de Boerenrepublieken en/of het Nationale Vrouwenmonument. Dit monument is ter herinnering aan ongeveer 27.000 Boerenvrouwen en kinderen die bezweken in Britse concentratiekampen.

 • toeristenklasse: Franklin View Guesthouse (1n – luxury kamer)
 • (optioneel) toeristenklasse-A: The Royal Fisher Hotel (1n – luxury suite)
11
11

11: Bloemfontein - Graaff Reinet

Vandaag reist u verder naar het binnenland van Zuid-Afrika en betreedt u de magische Karoo. De Karoo is halfwoestijngebied en is bijna geheel boomloos. Het ruige landschap levert prachtige plaatjes op en het is dan ook een waar genot om hier enkele dagen te spenderen. Indien u voor het optionele verblijf kiest, dan verblijft in in een private Game Reserve. U maakt dan dagelijks 2 safari's.

 • toeristenklasse: Drosty Hotel (2n – bachelor kamer)
 • (optioneel) superieure klasse: Samara Private Game Reserve (2n – lodge suite)

Samara Private Game Reserve

12
12

12: Graaff Reinet

Vrije dag die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. Het is absoluut de moeite om rond te wandelen in Graaff Reinet, om de vele prachtig gerestaureerde panden te bewonderen. In de namiddag is het te adviseren om een mooie wandeling in de Valley of Desolation te maken. Zeker rond zonsondergang is dit gebied spectaculair mooi.

Valley of Desolation

13
13

13: Graaff Reinet - Wild Coast

Vandaag heeft u een lange reisdag voor de boeg. In ruim 5 uur reist u vandaag richting de Wild Coast. Het is een prachtige rit, dwars door een minder bezocht gebied van Zuid-Afrika. U verblijft de komende dagen aan de kust in een prachtige lodge. U kunt de komende dagen heerlijk ontspannen en indien gewenst even lekker helemaal niets doen.

 • superieure klasse: Prana Lodge (3n – forest suite)
 • (optioneel) superieure klasse: Prana Lodge (3n – diamand suite)

Prana Lodge

14
14

14 & 15: Wild Coast

Vrije dagen die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt genieten van de prachtige stranden van de Wild Coast. Verder kunt u wandelen, paardrijden, tennissen, golfen en/of vissen. Ofwel, alle ingrediënten voor een zeer ontspannen verblijf.

Wild Coast

16
16

16: Wildcoast - Himeville

Vandaag dient u weer een lange afstand te overbruggen om uw volgende bestemming te kunnen bereiken. U zal vandaag (inclusief stops) 7 à 8 uur onderweg zijn. U zal dan ook pas in de namiddag arriveren bij uw sfeervolle verblijf. Vanuit Himeville kunt u een interessante uitstap maken naar zuiden van Lesotho.

 • toeristenklasse: Moorcroft Manor (2n – jr suite)

Sani Pass

17
17

17: Excursie Sani Pass

Vandaag maakt u een excursie naar de Sani Pass, een schitterende bergpas op de grens van Zuid-Afrika & Lesotho. Uw gids zal u onderweg veel kunnen vertellen over de geschiedenis van het gebergte. U rijdt door adembenemend mooie valleien en u kunt onderweg op verschillende punten genieten van een onvergetelijk uitzicht. Prachtige bloemen kleuren het landschap. U reist in een 4WD, omdat het ruige gebied niet met een gewone personenauto bereikt kan worden. Onderweg zal u de grens oversteken met Lesotho, dus het is belangrijk uw paspoort niet te vergeten! Aan het einde van de memorabele dag wordt u weer netjes afgezet bij uw verblijf.

De Sani Pass is enkel te bereiken met een 4x4

18
18

18: Himeville - Durban

Vandaag rijdt u in een kleine 3 uur naar Durban. Indien u verblijft in het toeristenklasse hotel dan overnacht u in een bruisende wijk van Durban. Indien u kiest voor een overnachting in het superieure klasse hotel dan verblijft u buiten de drukte van de stad, aan het strand.

 • toeristenklasse: The Concierge Boutique Bungalows (1n – king kamer )
 • (optioneel) superieure klasse: The Oyster Box (1n – classic sea facing)

The Oysterbox

19
19

19: Durban - Isimangaliso Wetland Park

In de ochtend maakt u zich klaar voor de laatste (lange) rit naar het eindpunt van deze unieke reis. In ca. 5 uur reist u naar het Isimangaliso Wetland Park, waar u deze reis in alle rust afsluit in een fijne accommodatie aan een mooi en ongerept strand.

 • superieure klasse: Rocktail Beach Camp (3n – tented kamer)

Rocktail Beach Camp

20
20

20 & 21: Isimangaliso Wetland Park

Vrije dagen die u naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt hier duiken en/of snorkelen (niet inbegrepen). U kunt tijdens uw verblijf ook optioneel wandelen, surfen, vissen of een nabijgelegen dorp bezoeken. Uiteraard kunt u deze dagen ook gebruiken om heerlijk te ontspannen bij het zwembad of aan het strand.

22
22

22: Vertrek

In de loop van de middag rijdt u terug naar Richards Bay, waar u de huurauto weer netjes inlevert op de luchthaven. U vliegt terug naar Johannesburg, waar u voldoende tijd heeft om over te stappen op de directe vlucht van KLM naar Amsterdam.

23
23

23: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze ongrepte Zuid-Afrika & Lesotho reis

Voor deze ongerepte Zuid-Afrika & Lesotho reis dient u rekening te houden met een reissom vanaf € 4.545 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in vermelde accommodaties.

Inbegrepen:

In deze prijsindicaties zijn de intercontinentale (economy class) vluchten inbegrepen, evenals alle overnachtingen in de omgeschreven accommodaties en het vermelde transport en excursies.Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Zuid-Afrika

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op de ongerepte Zuid-Afrika reis

Uniek arrangement
3 dagen
Vanaf € 850,– p.p.
april t/m oktober

Zuid-Afrika arrangement | Phinda Private Game Reserve

In het prachtige privéreservaat van Phinda bevinden zich enkele exclusieve lodges. De service, sfeer, accommodaties en de uitmuntende excursies maken uw verblijf bij een van de Phinda lodges onvergetelijk!

Lees meer

Tico als organisator van uw ongerepte Zuid-Afrika & Lesotho reis

Zuid-Afrika reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Zuid-Afrika reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw vraag of verzoek.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat