Logo bg white

Ausangate trekking Peru

5-daags arrangement Peru
Vanaf € 1.195,00 p.p.
Mei t/m oktober
Alexander paalman
Heeft u vragen?
×

Ausangate trekking naar Rainbow Mountain

Bent u een echte wandelaar en op zoek naar een wat minder bekend maar spectaculair mooi wandelgebied in Peru? Tijdens deze mooie meerdaagse wandeling reist u onder begeleiding van een ervaren gids door het indrukwekkende Andesgebergte. U wordt vergezeld door lama’s en paarden die uw bagage voor u dragen. Onderweg wordt overnacht in eenvoudige Andes lodges (‘tambos’) en al uw maaltijden zijn inbegrepen.

Gaat het u puur om het zicht op Rainbow Mountain, dan is er voor de zeer ervaren wandelaar ook een volle dagwandeling (vanuit Cuzco) mogelijk. U kunt hier meer over lezen in onze blog.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Cuzco - Chillca

‘s Ochtends start de spectaculaire 5-daagse (4 nachten) Ausangate trekking, een spectaculaire wandeling door het Peruaanse Andesgebergte. U wordt opgehaald bij uw hotel in Cuzco waarna u per bus richting Japura vertrekt. Onderweg maakt u een stop bij de Checacupe tempel voor een kort bezoek. Vanuit de Pitumarca vallei rijdt u vervolgens verder naar Japura, waar u begint aan de korte wandeling naar Chillca. U verblijft vannacht in een kleinschalige, eenvoudige maar sfeervolle lodge (gedeeld sanitair) waar deze avond een typisch Peruviaans diner wordt geserveerd. De komende dagen zijn alle maaltijden inbegrepen. Ontbijt en diner wordt in de lodges geserveerd, lunches & snacks altijd onderweg.

  • ★★ Tambo Chillca (1n)

Wanneer u deel wilt nemen aan de Ausangate trekking, dient u in het bezit te zijn van een goede conditie. Het is van belang dat u voorafgaand 3 tot 4 dagen acclimatiseert, zodat uw lichaam beter reageert op de hoogteverschillen gedurende de trekking. Houdt u er rekening mee dat u tijdens deze trekking bergpassen passeert ruim 5.000 meter boven zeeniveau.

2
2

2: Chillca - Machuracay

Na het ontbijt vervolgt u de Ausangate trekking en vertrekt u richting de gletsjervallei van Phinaya, waar u vergezeld wordt door duizenden alpaca’s en lama’s. Op weg naar Santa Catalina vervolgt u de weg omhoog bij de Pjachaj waterval. Eenmaal boven gekomen staat er een picknicklunch voor u klaar.

Na de lunch wandelt u gedurende ca. 5 uur langs spectaculaire gletsjers, lagunes en verschillende rotspartijen tot u aankomt bij uw verblijfplaats in Machuracay. U verblijft hier in een eenvoudige maar sfeervolle lodge (gedeeld sanitair), gerund door een lokale familie.

  • ★★ Tambo Machuracay (1n)
3
3

3: Machuracay - Anantapata

Vandaag trotseert u de eerste bergpas op ongeveer 5.000 meter hoogte, waar u kunt genieten van spectaculaire panorama uitzichten. Opnieuw trekt u vandaag langs verschillende gletsjers in de richting van het Ausangate Cocha meer, waar de lunch wordt bereid. Vanaf hier is een drastische verandering in het landschap te zien. Rode zandsteenformaties zijn hier de thuisbasis van vicuñas en condors. Na een volle dag wandelen arriveert u bij uw overnachtingsplaats in Anantapata. U slaapt hier in een eenvoudige lodge waar u even tot rust kunt komen ter voorbereiding op de komende twee dagen.

  • ★★ Tambo Anantapata (1n)
4
4

4: Anantapata - Huampococha

Na het ontbijt vervolgt u deze Ausangate trekking en vertrekt u richting de volgende bergpas. Het traject van vandaag is het meest indrukwekkend omdat u vandaag via Cerro Laya Granda langs de welbekende ‘Rainbow Mountain’ komt, het hoogtepunt van deze 5-daagse Ausangate trekking! Het berglandschap bestaat hier uit vele lagen in verschillende kleuren, wat zorgt voor een uniek beeld.

Na een verzorgde picknicklunch met uitzicht op Rainbow Mountain wandelt u verder naar uw overnachtingsplaats in Huampococha.  • ★★ Tambo Huampococha (1n)

Rainbow Mountain

5
5

5: Huampococha - Cuzco

De laatste dag van deze Ausangate trekking bestaat uit een hike omhoog naar de top van de laatste bergpas. Vanaf hier is het alleen nog bergafwaarts naar het eindpunt in Trapiche, terwijl u geniet van het prachtige landschap. In Trapiche staat een heerlijk lunch op u te wachten, voordat u per bus terug reist naar Cuzco. Einde van deze Ausangate trekking.

Prijsindicatie voor deze Ausangate trekking

Voor deze 5-daagse (4 nachten) Ausangate trekking dient u rekening te houden met een indicatie reissom van € 1.195 per persoon (bij deelname van 2 personen).

Inbegrepen:
Bij dit Ausangate trekking arrangement is al het transport, begeleiding door ervaren gidsen, volpension en overnachtingen in eenvoudige lodges onderweg inbegrepen.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Peru

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Peru. Zij kennen de verschillende regio's erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Een bijzonder reisplan

Niet alleen de bekende hoogtepunten behoren tot ons aanbod. Wij laten u óók graag kennis maken met de minder bekende regio's van het land.

Uw droomreis Peru

Geen enkele reis is hetzelfde. In overleg met u wordt uw persoonlijke en unieke programma samengesteld op basis van uw reisgezelschap.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat