Logo bg white

20-daagse Peru vakantie: Peru Delight

20-daagse rondreis door Peru
Vanaf € 4.825,00 p.p.
Mei t/m november
Alexander paalman
Heeft u vragen?
×

Hoogtepunten vakantie Peru

Deze Peru vakantie laat u in nog geen drie weken kennis maken met de meest bijzondere hoogtepunten van Peru. U reist geheel op individuele basis en maakt voor de langere afstanden gebruik van binnenlandse vluchten en een enkele keer een uitstekende lokale bus of trein.

Na een comfortabele KLM vlucht vanaf Amsterdam arriveert u in de Peruaanse hoofdstad Lima. Na even te kunnen bijkomen in de gezellige wijk Barranco vliegt u naar de ‘Witte Stad’ Arequipa. Via de spectaculaire Colca Canyon en het oogverblindende Titicacameer bereikt u de prachtige koloniale stad Cuzco en de majestueuze incaruïnes van Machu Picchu. U sluit de vakantie af bij het Paracas reservaat, gelegen aan de kust ten zuiden van Lima, te bereiken per binnenlandse vlucht vanuit Cuzco. U maakt hier een leuke boottocht bij Peru’s 'Kleine Galápagos’, zoals de Ballestas eilanden ook wel worden genoemd en kunt nog een schitterende rondvlucht maken over de mysterieuze Nazcalijnen alvorens uw vakantie door Peru tot een einde komt.


Bekijk het volledige reisprogramma van van deze Peru vakantie!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Peru

Vandaag start uw prachtige vakantie naar Peru! U vliegt met een directe KLM vlucht vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar de Peruaanse hoofdstad Lima, waar deze prachtige Peru vakantie van start gaat.

Bij aankomst op de luchthaven wordt u van harte welkom geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale partner die u naar uw kleinschalige hotel en unieke guesthouse zal brengen, gelegen in de traditionele en artistieke wijk Barranco.

 • ★★★ Second Home Peru (2n)
 • ★★★★ Casa Republica (2n)
Casa Republica

Barranco

2
2

2: Lima

Vrije dag in Lima om de stad rustig op eigen gelegenheid te verkennen. Een rustige start van deze Peru vakantie!

Aan te raden is een bezoek aan het koloniale centrum van Lima met de prachtige kathedraal en de San Francisco kerk. Wanneer de tijd het toelaat kunt u ook een bezoek brengen aan het archeologische museum Larco of het Goudmuseum (‘Museo de Oro’). Hier ziet u de fraaiste schatten van de diverse pre-columbiaanse culturen van Peru.

Indien gewenst, kan Tico uiteraard een stadsexcursie voor u organiseren. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en extra kosten.

3
3

3: Lima - Arequipa

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Lima gebracht. Per binnenlandse vlucht reist u vanochtend naar de volgende stad in deze Peru vakantie: de prachtige koloniale stad Arequipa. Op de luchthaven wordt u opgewacht en uiteraard netjes naar uw centraal gelegen accommodatie gebracht.

 • ★★★ Casa Arequipa (2n)
 • ★★★★ Casa Andina Premium (2n)
4
4

4: Arequipa

Vrije dag om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Zeker aan te raden is een bezoek aan het beroemde klooster Santa Catalina, wat u eenvoudig op eigen gelegenheid kunt verkennen. U kunt eventueel bij de ingang een gids inhuren.

Mocht u Arequipa liever onder begeleiding van een gids verkennen, dan kan Tico dit uiteraard voor u verzorgen.

5
5

5: Arequipa – Colca Canyon

U verlaat de stad Arequipa voor een bezoek aan de indrukwekkende Colca Canyon. De komende dagen reist u met een privé-gids de indrukwekkende kloof. De reis van Arequipa naar de Colca Canyon is werkelijk prachtig. Gedurende de rit heeft u adembenemende uitzichten op de magnifieke Andestoppen.

De reis voert door het Aguada Blanca reservaat waar u met een beetje geluk kuddes alpaca’s, vicuñas en lama’s ziet. U passeert vandaag de Patapampa pas, met 4.910 meter de hoogste pas van de regio. U luncht onderweg en arriveert in de loop van de middag bij uw zeer aangename accommodatie, gelegen nabij Yanque. De Colca Lodge beschikt over eigen thermale baden waar u heerlijk kunt ontspannen. De komende dagen is volpension inbegrepen.

 • ★★★★ Colca Lodge (2n)


Colca Canyon

6
6

6: Colca Canyon

Het hoogtepunt van vandaag is ongetwijfeld de reis door de Colca Canyon zelf. ’s Ochtends bezoekt u het uitzichtpunt 'Cruz del Condor' waar u met een beetje geluk vele condors over ziet vliegen. Vervolgens brengt u nog een bezoek aan de hangende graftombes van Choquetico, gebouwd door de Collaguas (pre-inca) en de dorpjes Maca, Achola en Yanque met haar prachtige witte kerk. U luncht in Chivay (inbegrepen).

De middag heeft vrij te besteden. U kunt heerlijk ontspannen bij uw prachtige accommodatie of een wandeling maken in de omgeving.

7
7

7: Colca Canyon - Titicacameer

De ochtend heeft u nog vrij te besteden.

Na de lunch wordt u afgezet op het busstation en neemt u afscheid van uw gids. U vervolgt u uw reis per lokale bus naar Puno, gelegen aan het Titicacameer. De route is van een ongekende schoonheid. Onderweg passeert u de helderblauwe meren van de Peruaanse hoogvlaktes en heeft u prachtige vergezichten. In Puno wordt u opgewacht voor de transfer naar uw aangename hotel, gelegen aan het meer. Het Titicacameer zal beslist een hoogtepunt zijn van deze Peru vakantie!


 • ★★★+ Casa Andina Premium (2n)
 • ★★★★★ Titilaka Hotel (2n)


Kiest u voor verblijf in het Titilaka Hotel, dan verblijft u op één van de mooiste locaties in heel Peru. Dit zeer exclusieve en kleinschalige hotel ligt op ca. 45 minuten rijden van Puno. Bij uw verblijf is volpension inbegrepen, evenals vele excursies (in kleine groepjes).


Titilaka Hotel

8
8

8: Excursie Uros & Taquile

Vandaag staat een dagexcursie per boot over het Titicacameer op het programma. U legt aan bij de drijvende eilanden van de Uros, waar u kunt zien hoe de vrouwen hun stoffen weven en hoe zij verder in hun levensonderhoud voorzien. Een wandeling over een eiland is een aparte sensatie doordat de grond onder uw voeten zeer sterk meegeeft. Een paar uur varen brengt u op het eiland Taquile. De Quechua bevolking heeft haar tradities weten te bewaren en zowel mannen als vrouwen dragen de oorspronkelijke klederdracht. De lunch is vandaag inbegrepen.

Als u kiest voor een verblijf in het Titilaka hotel maakt u vandaag gebruik van het prachtige excursieprogramma van het hotel.

9
9

9: Puno – Cuzco

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het busstation gebracht. U reist vandaag per comfortabele bus over de ‘altiplano’, de hoogvlakte van de Andes, naar Cuzco, het volgende hoogtepunt in deze Peru vakantie. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht op het indrukwekkende landschap. U passeert diverse kleine indiaanse dorpjes en maakte onderweg enkele stops bij overblijfselen van pre-columbiaanse culturen, o.a. bij Pukara, het ruïnecomplex Raqchi, de pas La Raya en het dorpje Andahuaylillas. Ook stopt u voor de lunch (inbegrepen). In Cuzco wordt u keurig opgewacht en naar uw sfeervolle en kleinschalige hotel gebracht.

 • ★★★ Hotel El Retablo (3n)
 • ★★★★ Inkaterra La Casona (3n)


Alternatief voor deze busreis, is de schitterende treinreis (ca. 10 uur) door het Andesgebergte. Een lange, maar prachtige tocht. Houdt u er rekening mee dat u er niet uit kunt en dat er geen bezienswaardigheden onderweg worden aangedaan.

Inkaterra La Casona

treinreis door de Andes

10
10

10 & 11: Cuzco

Vrije dagen in Cuzco. U heeft alle tijd om het centrum en de omgeving van Cuzco te verkennen. Op eigen gelegenheid kunt u bijvoorbeeld een taxi nemen naar de nabijgelegen Incaruïnes Sacsayhuamán, Tambomachay, Puka Pukara en Q’enqo. Uiteraard kan Tico diverse excursies voor u boeken. Informeert u bij Tico naar de mogelijkheden.

Wij hebben voor u gedurende deze dagen een zogenaamd ‘Boleto Turistico’ geregeld, een algemeen entreebewijs waarmee u toegang heeft tot de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. U heeft dit ticket ook nodig voor uw bezoek aan de heilige vallei.

12
12

12: Pisac & Ollantaytambo

Vandaag verlaat u Cuzco en reist u naar de 'Heilige Vallei', een aangename stop in deze Peru vakantie. U bezoekt vandaag o.a. de bijzondere ruïnes van Pisac en het fort Ollantaytambo.

Na het ontbijt vertrekt u eerst naar het dorpje Pisac waar u de gelijknamige ruïnes bezoekt, hoog gelegen tegen een klif. Het is een flinke klim om er te komen, maar het uitzicht vanaf Pisac is dan ook spectaculair. Na de lunch (inbegrepen) reist u door naar het plaatsje Ollantaytambo, waar u het gelijknamige fort bezoekt. Het machtige fort werd onder andere gebruikt om de weg naar de stad Machu Picchu te bewaken en diende tevens als ‘rustplaats’ voor boodschappers op hun weg van Cuzco naar Machu Picchu. Aan het eind van de dag wordt u afgezet bij uw sfeervolle accommodatie, nabij Urubamba.


 • ★★★ Lizzy Wasi Boutique Hotel (2n)
 • ★★★★ Sol y Luna (2n)


Sol y Luna

Ollantaytambo

13
13

13: Maras & Moray

‘s Ochtends staat er een bezoek aan de surrealistische zoutpannen van Maras op het programma. Het gebied beslaat zo’n 3000 zoutpoelen, ieder ca. 5 m2 groot en werden vroeger beheerd door de Inca’s die het zout gebruikten als ruilmiddel. Nog altijd werkt de lokale bevolking in deze zoutmijnen. Even verderop vindt u de oude landbouwterrassen van Moray. Ook deze in cirkels gebouwde terrassen werden voorheen gebruikt door de Inca’s, vermoedelijk als experiment om nieuwe gewassen te laten groeien.

De rest van de middag bent u vrij. De vallei biedt uitstekende mogelijkheden voor het maken van tochten per mountainbike of per paard.

14
14

14: Urubamba – Machu Picchu

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het treinstation van Urubamba gebracht. U reist vanochtend per Vistadome trein in ongeveer anderhalf uur naar het wereldberoemde Inca ruïnecomplex Machu Picchu, zonder twijfel het grootste hoogtepunt van deze Peru vakantie! Op het treinstation van Aguas Calientes wordt u opgewacht en naar uw hotel begeleid. U heeft nog even de tijd om te lunchen in Aguas Calientes.

In de middag brengt u een bezoek onder begeleiding van een lokale gids aan de beroemde ruïnes. Het laatste traject reist u per bus via een steile, kronkelende weg naar het magische complex Machu Picchu. In de loop van de middag reist u per bus terug naar beneden. U overnacht vanavond in Aguas Calientes op basis van halfpension.


 • ★★★ El Mapi Hotel (1n)
 • ★★★★ Inkaterra Machu Picchu Pueblo (1n)


Inkaterra Machu Picchu Pueblo


Machu Picchu

15
15

15: Machu Picchu - Cuzco

De ochtend heeft u vrij te besteden. U kunt er optioneel voor kiezen om opnieuw naar Machu Picchu te gaan om de berg Huayna Picchu te beklimmen. Het zachte ochtendlicht versterkt de mystieke sfeer van het complex.

’s Middags gaat u met uw bagage naar het treinstation van Aguas Calientes voor vertrek per Vistadome trein weer terug naar Ollantaytambo, waar een auto op u staat te wachten voor de transfer terug naar uw hotel in Cuzco.

 • ★★★ Hotel El Retablo (1n)
 • ★★★★ Inkaterra La Casona (1n)
16
16

16: Cuzco - Paracas

In de vroege ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven gebracht. U reist vandaag met een directe binnenlandse vlucht naar Pisco, uitvalsbasis voor een bezoek aan Paracas en de Ballestas-eilanden.


Op de luchthaven wordt u opgewacht en naar uw aangename hotel gebracht, gelegen aan zee nabij het prachtige natuurreservaat Paracas. U sluit hier uw Peru vakantie in alle rust af aan zee.

 • ★★★+ Hacienda Bahia Paracas (3n)
 • ★★★★ Hotel Paracas (3n)


Houdt u er wel rekening mee dat u hier geen paradijselijke strandbestemming aantreft. De zee is vrij koud i.v.m. de Humboldt-stroming die hier pal langs de kust voert. Alleen in de maanden december, januari en februari (wanneer het in de rest van Peru veel regent) is de temperatuur hier erg aangenaam. Gedurende de rest van het jaar dient u er rekening mee te houden dat het niet enorm warm is en u dus niet kunt zwemmen in de zee.


Paracas

17
17

17: Ballestas eilanden & Paracas

’s Ochtends wordt u opgehaald voor een korte transfer naar de pier van Paracas. Hier start uw ca. 2 uur durende boottocht naar de Ballestas eilanden, onderdeel van het Paracas reservaat. De 2 eilanden liggen op ca. 30 minuten varen van de kust. De rotsen hier zijn een belangrijke broedplaats van vele zeevogels als pinguïns, aalscholvers, Jan-van-Genten, meeuwen en pelikanen. Ook liggen hier veel zeeleeuwen op de kale rotsen. Niet voor niets noemt men de Ballestas de ‘Poor man’s Galápagos’!

’s Middags brengt u onder begeleiding van een gids een bezoek aan het Paracas reservaat. Het reservaat, dat behoort tot één van ’s werelds rijkste ecosystemen, kent prachtige donkerrood-gekleurde stranden en een enorme woestijnvlakte. Vele soorten trekvogels strijken hier jaarlijks neer. Met een beetje geluk ziet u vanmiddag wellicht enkele flamingo’s.

Ballestas eilanden

18
18

18: Paracas & omgeving

Vrije dag die u geheel naar eigen inzicht kunt indelen in deze prachtige omgeving.

Optioneel:

Rondvlucht over de Nazcalijnen

U kunt er vandaag voor kiezen om vanuit Pisco een prachtige rondvlucht (duur: ongeveer 90 minuten) te maken boven de mysterieuze Nazcalijnen. Aan het einde van deze bijzondere excursie wordt u weer afgezet bij uw hotel.

19
19

19: Vertrek

De ochtend kunt u nog vrij besteden in Paracas. In de middag haalt uw chauffeur u op bij uw hotel en start de terugreis naar Lima, een rit van ongeveer 4 uur. U wordt afgezet op de luchthaven waar uw incheckt op uw directe KLM vlucht terug naar Amsterdam welke in de avond zal verstrekken. U arriveert de volgende middag op Amsterdam Schiphol Airport.

20
20

20: Aankomst

Aankomst in Amsterdam, waar deze schitterende Peru vakantie tot een einde komt.

Bent u geïnteresseerd geraakt in deze of een andere Peru reis? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Prijsindicatie vakantie Peru Delight

Voor deze 25-daagse Peru vakantie geldt een indicatie reissom vanaf € 4.825 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in de eerst vermelde accommodaties.

Kiest u voor verblijf in de als tweede vermelde accommodaties, dan dient u rekening te houden met een reissom vanaf € 7.150 per persoon (bij deelname van 2 personen). Houdt u er rekening mee dat u dan ook verblijft in het Titilaka Hotel, een hotel van wereldklasse!

Inbegrepen

Deze prijsindicatie is gebaseerd op laagseizoentarieven en inclusief alle vermelde vliegreizen in Economy Class, transport, excursies en overnachtingen. Uiteraard is deze Peru vakantie geheel naar wens aan te passen of uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Peru

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op deze reis

Breid deze Peru vakantie uit met een bezoek aan de ongerepte Amazone in het Manu National Park. Met deze uitbreiding wordt uw reis nóg specialer!

Uniek arrangement
6 dagen
Vanaf € 1.995,– p.p.
April t/m oktober

Peru arrangement | Manu National Park

Reis over land vanuit Cuzco in het Andesgebergte naar het ongerepte Manu National Park in de Peruaanse Amazone. Dit beschermde natuurreservaat biedt een zeer authentieke jungle ervaring voor de ware natuurliefhebber.

Lees meer

Wat kunt u van Tico verwachten?

Met zoveel aanbieders is het natuurlijk lastig kiezen. Dat begrijpen wij volkomen. Al sinds 1993 organiseren wij de mooiste reizen naar verre bestemmingen wereldwijd. Onze passie en deskundigheid komt tot uiting in alle aspecten van uw Peru vakantie, welke tot in de puntjes is verzorgd.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Unieke accommodaties

Wij selecteren voor u bijzondere accommodaties met een authentieke sfeer. Dit hoeft zeker niet altijd een 5-sterren hotel te zijn.

Uw droomreis Peru

Geen enkele reis is hetzelfde. In overleg met u wordt uw persoonlijke en unieke programma samengesteld op basis van uw reisgezelschap.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat