Logo bg white

Rondreis Noord Chili & Argentinië 'El Norte'

21-daagse rondreis door Chili & Argentinië
Vanaf € 3.975,00 p.p.
Mei t/m november

Rondreis Noord-Chili & Noord-Argentinië 'El Norte'

Zoutvlaktes, bergen en wijn zijn de karakteristieken voor deze reis door nog relatief onontdekte plekken in het noorden van Chili en Argentinië. U start de reis in Chili’s hoofdstad Santiago. Per binnenlandse vlucht reist u door naar het hoge noorden waar u kennis maakt met de Chileense ‘Altiplano’ nabij San Pedro de Atacama. U vindt hier oneindige zoutvlaktes, stomende geisers, pittoreske dorpjes en diep uitgesleten canyons. Via de noordelijke grensovergang steekt u per comfortabele bus de grens met Argentinië over en begint uw reis door Argentinië met een verblijf in de koloniale stad Salta. Vanuit Salta zult u in 10 dagen per huurauto in zuidelijke richting naar Mendoza reizen. Onderweg bezoekt u Cachi, het Nationale Park Talampaya en Ischigualasto park en Mendoza. Vanuit Mendoza vliegt u naar Argentinië’s befaamde hoofdstad Buenos Aires. Een fantastische stad met veel bezienswaardigheden, winkels en restaurants waar u deze mooie reis in stijl kunt afsluiten.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Chili

U vertrekt ’s avonds vanaf Amsterdam Schiphol Airport met een vlucht van Iberia Airlines naar de Chileense hoofdstad Santiago. U dient onderweg over te stappen in de Spaanse hoofdstad Madrid en arriveert de volgende ochtend in Santiago.

2
2

2: Aankomst in Santiago de Chile

U arriveert ’s ochtends op de internationale luchthaven van Santiago de Chile. U wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor een hartelijk welkom in Chili! Transfer naar uw aangename hotel, gelegen in de wijk Providencia. De rest van de middag heeft u vrij te besteden om uit te rusten van de lange vlucht.

 • toeristenklasse: Hotel Orly (2n)
 • superieure klasse: The Aubrey Santiago (2n)

The Aubrey Santiago

3
3

3: Stadsexcursie Santiago de Chile

In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald voor de excursie van een halve dag naar diverse delen van Santiago. U bezoekt met een Engels sprekende gids diverse hoogtepunten van de stad waaronder de Plaza de Armas, het overheidspaleis La Moneda, het klooster van San Francisco en het stadhuis. De middag heeft u vrij te besteden. Tip: bezoekt u de ‘Sky Costanera’ dat met een hoogte van 300 meter de hoogste toren is van Zuid-Amerika. Op de bovenste verdieping heeft u een schitterend uitzicht over Santiago en de omgeving.

4
4

4: Santiago de Chile – San Pedro de Atacama

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar de luchthaven van Santiago. U vliegt met LAN Chile naar Calama, gelegen in het prachtige noorden van Chili. Vanaf de luchthaven is een transfer verzorgd naar San Pedro de Atacama, gelegen in de Atacamawoestijn. Het is een rit van zo’n 2 uur en u wordt afgezet bij uw hotel.

In de namiddag maakt u een excursie naar de Valle de La Luna. Op enkele tientallen kilometers ten westen van San Pedro ligt deze prachtige vallei. U wandelt door de Dinosaur, de Moon en de Death Valley en aanschouwt het wonderlijke landschap. Ter afsluiting van de middag beklimt u een van de zandheuvels om van een prachtige zonsondergang te genieten.

 • toeristenklasse: La Casa de Don Tomás (3n)
 • superieure klasse: NOI Casa Atacama (3n)
5
5

5: Excursie Salar de Atacama

In de ochtend begint uw excursie naar de ‘Salar de Atacama’, de grootste zoutvlakte in Chili. Hier vindt u ook het nationale Flamingo reservaat waar honderden roze gekleurde flamingo’s zich waden door het zilte water. Hierna vervolgt u de tocht naar de meertjes Miscanti en Miñique, gelegen op 4.220 meter hoogte. Het water heeft een diepblauwe kleur en in combinatie met de door het zout witgekleurde oevers en nabijgelegen vulkanen doet het landschap surrealistisch aan. U gebruikt de lunch (inbegrepen) in het authentieke dorpje Socaire. Vlak voordat u weer teruggebracht wordt naar uw hotel in San Pedro, brengt u eveneens een bezoek aan het typische Atacama dorpje Toconao met haar charmante pleintje en de toren gemaakt van o.a. cactushout en de Sint Lucas kerk.

6
6

6: Excursie Tatio geisers & het dorpje Machuca

’s Ochtends voor zonsopgang wordt u opgehaald voor de excursie naar de stomende geisers bij El Tatio. De geisers liggen op een hoogte van 4.320 meter en zijn vroeg in de ochtend het actiefst. Na de wandeling bij de geisers wordt het ontbijt verzorgd (inbegrepen). Hierna brengt u een bezoek aan het dorpje Machuca. U heeft vandaag veel kans om veel ‘wildlife’ te zien, zoals condors, lama’s, vicuñas (zeldzame lamasoort), vizcacha’s (grote konijnsoort) en vossen. Aan het begin van de middag wordt u afgezet bij uw hotel in San Pedro. De rest van de middag vrij te besteden.

7
7

7: San Pedro de Atacama – Salta

In de ochtend gaat u op eigen gelegenheid naar het kleine busstation van San Pedro vanwaar u per comfortabele lokale bus vertrekt naar Salta. Deze ca. 10 uur durende bustocht voert u over de Altiplano, de hoogvlakte en langs uitgestrekte zoutvlakten. De exacte duur van de rit is afhankelijk van de snelheid van de afhandeling van de grensformaliteiten. Wij raden u aan om zelf genoeg te eten en te drinken mee te nemen voor de rit. Onderweg passeert u de Paso de Jama (gelegen op ca. 4.200 meter hoogte). In de Argentijnse stad Salta wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar uw hotel brengt. Kiest u voor verblijf in hotel Kkala, dan ligt uw hotel aan de rand van de stad, op een wat rustigere locatie.

 • toeristenklasse: Hotel del Virrey (2n)
 • superieure klasse: Kkala Boutique Hotel (2n)
8
8

8: Salta

Vrije dag. U kunt op eigen gelegenheid het koloniale centrum verkennen. Aanraders zijn: de Kathedraal aan de Plaza, het archeologische museum (MAAM), Casa Uriburu (een echt koloniaal huis uit de 18e eeuw), El Convento San Bernardo, een prachtig gerestaureerd klooster in adobestijl, en de berg San Bernardo met een mooi uitzicht over de stad.

9
9

9: Salta – Cachi

’s Ochtends gaat u op eigen gelegenheid naar het kantoor van het verhuurbedrijf CDO voor de oplevering van uw huurauto (Citroën C3 of gelijkwaardig). De huurauto staat de komende 10 dagen tot aan Mendoza tot uw beschikking. U verlaat Salta en rijdt vandaag naar Cachi, een reis over een afstand van ca. 175 kilometer. De tocht gaat door een heuvelachtig landschap en voornamelijk over onverharde wegen. Vanaf Ruta 33 gaat de weg kilometerslang al slingerend door een kleurrijke en adembenemende vallei. Het hoogste punt is Piedra del Molino op 3.348 meter. Hier heeft u een mooi uitzicht op de vallei waardoor u net gereden heeft. Daarna gaat de reis door het nationale park Los Cardones met cactussen van wel 8 meter hoogte. Uw eindbestemming vandaag is Cachi, een historisch en vredig plaatsje met weverijen en andere ambachten. Het dorp dateert uit 1694 en ligt in een groene vallei aan de rand van de imposante berg Nevado de Cachi.

 • toeristenklasse: El Cortijo Boutique hotel (1n)
 • superieure klasse: La Merced del Alto (1n)
10
10

10: Cachi – Cafayate

Vandaag wordt de reis voortgezet naar Cafayate (ca. 165 km) via de Valle Calchaquíes. De prachtige route van vandaag is voor het overgrote gedeelte onverhard. De wegen zijn hier in slechtere staat dan de onverharde wegen tussen Salta en Cachi. Het landschap is daarentegen schitterend en de door eeuwenlange erosie uitgeslepen rotsformaties zijn een schitterend gezicht. U kunt een stop maken bij het dorpje Molinos en (wanneer u voldoende tijd heeft uitgetrokken voor de rit van vandaag) een bezoek brengen aan de wijngaarden bij Estancia Colomé. Voorbij het dorpje El Cármen rijdt u door een schitterende kloof die de Indianen “Quebrada de las Flechas” noemen, ofwel kloof van de pijlen. Aan het einde van de tocht komt u aan in Cafayate (1660 m), een leuk stadje gelegen in een gebied van uitgestrekte wijngaarden. Kiest u voor verblijf in het Wine Resort Viñas de Cafayate, dan ligt uw hotel op ca. 5 minuten rijden van Cafayate, te midden van de wijnvelden.

 • toeristenklasse: Killa Cafayate (2n)
 • superieure klasse: Wine Resort ‘Viñas de Cafayate’ (2n)
11
11

11: Cafayate

Vandaag kunt u het stadje en de mooie omgeving verder verkennen. In Cafayate bevinden zich enkele interessante musea en in één van de nabijgelegen bodega’s kunt u een rondleiding krijgen en tegen een kleine betaling de wijnen proeven. De grootste wijngaarden behoren tot Bodega Etchart (voorheen Finca La Rosa). Vergeet niet de Torontes te proeven, de wijn die typisch is voor deze streek. Houdt u er rekening mee dat het wijnmuseum op maandag gesloten is.

12
12

12: Cafayate – Villa Unión

U vervolgt de reis vandaag in zuidelijke richting en rijdt van Cafayate naar Villa Unión. De route van vandaag voert volledig over de befaamde Ruta 40 en u dient er rekening mee te houden dat u de hele dag onderweg zult zijn, inclusief enkele stops onderweg. De totale afstand bedraagt zo’n 580 km (ca. 10 uur rijden). Vindt u deze reistijd te lang, dan is het eventueel mogelijk om de rit te breken en te overnachten in bv. Belén. Villa Unión is gelegen ten noorden van de nationale parken Talampaya en Ischigualasto.

 • eenvoudige klasse: Hotel Cañon de Talampaya (2n)
13
13

13: Villa Unión & omgeving

Vrije dag in deze omgeving. U heeft volop de tijd om een bezoek te brengen aan het Nationale Park Talampaya. Dit park wordt nog niet door veel toeristen bezocht, maar is werkelijk prachtig. In Talampaya ziet u bijzondere rotstekeningen en spectaculaire kliffen van wel 200 meter hoog.

14
14

14: Villa Unión – Ischigualasto PP – San Agustín de Valle Fértil

U vervolgt vandaag de route naar Parque Provincial Ischigualasto. Bij de ingang van het park betaalt u de entreegelden en kunt u een ranger vragen mee te rijden in uw auto. De ranger (over het algemeen Spaanstalig) vertelt u tijdens een 2 tot 3 uur durende rit alles over het park en laat u kennis maken met de verschillende delen van het park met bekende rotsformaties. Houdt u er wel rekening mee dat de wegen in het Parque Provincial Ischigualasto onverhard zijn.Vervolgens rijdt u verder naar het plaatsje San Agustín del Valle Fértil (in totaal ca. 180 km) ook over grotendeels onverharde wegen.

 • eenvoudige klasse: Hotel Rustico Cerro del Valle (1n)
15
15

15: San Agustín de Valle Fertíl – Maipú / Lujan de Cuyo

Het laatste traject van uw spectaculaire selfdrive reis door Argentinië’s noordwestelijke deel staat vandaag op het programma. U reist vandaag over een afstand van ca. 400 kilometer naar uw volgende onderkomen, gelegen in de omgeving van Mendoza, hét belangrijkste wijngebied van Argentinië.

 • toeristenklasse-A: Club Tapíz (3n)
 • superieure klasse: Entre Cielos Resort & Spa (3n)

Entre Cielos Resort & Spa

16
16

16 & 17: Mendoza & omgeving

Vrije dagen om de omgeving heerlijk op eigen gelegenheid te verkennen met uw huurauto. U kunt een bezoek brengen aan de vele bodega’s die rondleidingen en proeverijen organiseren. U kunt ook richting het Andesgebergte rijden. Mendoza is gelegen aan de voet van de Andes en is een perfecte uitgangsbasis voor een bezoek aan Zuid-Amerika’s hoogste berg: de Aconcagua.

18
18

18: Maipú / Lujan de Cuyo – Mendoza – Buenos Aires

Na het ontbijt komt uw rondreis door Argentinië tot een einde. U verlaat uw hotel en rijdt terug naar de luchthaven van Mendoza waar u de huurauto inlevert. Met LAN Airlines vliegt u naar Buenos Aires, waar u landt op de stadsluchthaven (genaamd Aeroparque of J. Newbery). U wordt opgewacht voor de transfer naar uw aangename hotel, gelegen in de wijk Palermo. De rest van de dag heeft u vrij te besteden in deze prachtige stad.

 • toeristenklasse-A: Hotel Rendez-Vous (2n)
 • superieure klasse: Mine Hotel Boutique (2n)

Hotel Rendez-Vous

19
19

19: Buenos Aires

Vrije dag in Buenos Aires die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. Bezoekt u de oude havenwijk La Boca, het mondaine Puerto Madero of de residentiële wijken Recoleta en Palermo. De wijk Recoleta heeft vele historische bijzonderheden zoals de wereldberoemde begraafplaats waar Argentinië’s grootheden liggen begraven waaronder Evita Perón. Leuke boetiekjes en trendy restaurants vindt u in de gezellige wijk Palermo. Op zondag is een bezoek aan San Telmo zeker de moeite waard vanwege de aanwezige antiekmarkt en vele tango dansers.

20
20

20: Vertrek

Vandaag komt uw prachtige reis dan helaas tot een einde. U wordt opgehaald bij uw hotel voor de transfer (ca. 1 uur) naar de internationale luchthaven (genaamd Ezeiza of Pistarini). Deze middag vliegt u met Iberia Airlines terug naar Amsterdam. U dient uiteraard weer over te stappen in Madrid en arriveert de volgende ochtend.

21
21

21: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze Chili & Argentinië reis

Voor deze 21-daagse Chili & Argentinië reis geldt een indicatie reissom van €3,975 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in toeristenklasse hotels. Voor verblijf in superieure klasse hotels geldt een indicatie van €4.985 per persoon.

Deze prijsindicaties zijn inclusief autohuur en alle vluchten, die zijn gebaseerd op laagseizoentarieven. De reis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Fred van Doorn • Reisexpert Argentinië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Chili & Argentinië. Zij kennen de verschillende regio's erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw verzoek.

Chili reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Chili reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten van Argentinië

Er rest u niet meer dan te genieten van uw fantastische vakantie in dit heerlijke land, de bezienswaardigheden, het fantastische eten en de uitstekende wijnen.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat