Reisprogramma Individuele rondreis Chili en Argentinië 'El Norte'

1
1

1: Vliegreis naar Chili


U vertrekt ’s avonds vanaf Amsterdam Airport Schiphol met een vlucht van KLM naar de Chileense hoofdstad Santiago. Het toestel maakt onderweg een tussenlanding op de luchthaven van Buenos Aires en arriveert de volgende ochtend in Santiago waar deze individuele rondreis Chili en Argentinië zal aanvangen.

2
2

2: Aankomst in Santiago de Chile

U arriveert ’s ochtends op de internationale luchthaven van Santiago de Chile. U wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor een hartelijk welkom in Chili!

Transfer naar uw aangename hotel, gelegen in de wijk Providencia. De rest van de middag heeft u vrij te besteden om uit te rusten van de lange vlucht.


 • ★★★ Hotel Orly (2n)
 • ★★★★ The Aubrey Santiago (2n)

Onze reizigers over deze rondreis Noord-Chili en Argentinië

"We hebben een droomreis gemaakt door Argentinië en Chili! Het was een intensieve reis maar tussendoor hadden we goede rustmomenten en prachtige accommodaties. We gaan zeker nog eens terug want we hebben lang nog niet alles gezien!"
Tico-reizigers

The Aubrey Santiago

3
3

3: Stadsexcursie Santiago

In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald voor de excursie van een halve dag naar diverse delen van Santiago. U bezoekt met een privé-gids diverse hoogtepunten van de stad waaronder de Plaza de Armas, het overheidspaleis La Moneda, het klooster van San Francisco en het stadhuis. De middag heeft u vrij te besteden. Tip: bezoekt u de ‘Sky Costanera’ dat met een hoogte van 300 meter de hoogste toren is van Zuid-Amerika. Op de bovenste verdieping heeft u een schitterend uitzicht over Santiago en de omgeving. Dit is een aanrader tijdens uw rondreis door Chili en Argentinië!

4
4

4: Santiago – San Pedro de Atacama

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar de luchthaven van Santiago. Per binnenlandse vlucht reist u naar Calama, gelegen in het prachtige noorden van Chili, een spectaculair onderdeel van deze individuele rondreis Chili en Argentinië. Vanaf de luchthaven is een transfer verzorgd naar San Pedro de Atacama, gelegen in de Atacamawoestijn. Het is een rit van zo’n 2 uur en u wordt afgezet bij uw hotel.

Tijd om wat bezienswaardigheden van Noord-Chili te gaan ontdekken!
In de namiddag maakt u een excursie naar de Valle de La Luna. Op enkele tientallen kilometers ten westen van San Pedro ligt deze prachtige vallei. U wandelt door de Dinosaur, de Moon en de Death Valley en aanschouwt het wonderlijke landschap. Ter afsluiting van de middag beklimt u een van de zandheuvels om van een prachtige zonsondergang te genieten.


 • ★★★ La Casa de Don Tomás (3n)
 • ★★★★ NOI Casa Atacama (3n)
5
5

5: Salar de Atacama

In de ochtend begint uw excursie naar de ‘Salar de Atacama’, de grootste zoutvlakte in Chili. Hier vindt u ook het nationale Flamingo reservaat waar honderden roze gekleurde flamingo’s zich waden door het zilte water. Hierna vervolgt u de tocht naar de meertjes Miscanti en Miñique, gelegen op 4.220 meter hoogte. Het water heeft een diepblauwe kleur en in combinatie met de door het zout witgekleurde oevers en nabijgelegen vulkanen doet het landschap surrealistisch aan. U gebruikt de lunch (inbegrepen) in het authentieke dorpje Socaire. Vlak voordat u weer teruggebracht wordt naar uw hotel in San Pedro, brengt u eveneens een bezoek aan het typische Atacama dorpje Toconao met haar charmante pleintje en de toren gemaakt van o.a. cactushout en de Sint Lucas kerk.

6
6

6: Excursie Tatio geisers & het dorpje Machuca

’s Ochtends voor zonsopgang wordt u opgehaald voor de excursie naar de stomende geisers bij El Tatio. De geisers liggen op een hoogte van 4.320 meter en zijn vroeg in de ochtend het actiefst. Na de wandeling bij de geisers wordt het ontbijt verzorgd (inbegrepen). Hierna brengt u een bezoek aan het dorpje Machuca. U heeft vandaag veel kans om veel ‘wildlife’ te zien, zoals condors, lama’s, vicuñas (zeldzame lamasoort), vizcacha’s (grote konijnsoort) en vossen. .

Aan het begin van de middag wordt u afgezet bij uw hotel in San Pedro. De rest van de middag vrij te besteden.

7
7

7: San Pedro de Atacama – Salta

Vandaag vervolgt u deze individuele rondreis en reist u vanuit Chili naar Argentinië.

In San Pedro stapt u aan boord van een lokale bus waarmee u in ongeveer 10 uur naar Salta reist. De reis voert over de Altiplano, de hoogvlakte en langs uitgestrekte zoutvlakten. Onderweg passeert u de Paso de Jama (gelegen op ca. 4.200 meter hoogte). In de Argentijnse stad Salta wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar uw hotel brengt.

 • ★★★ Hotel del Virrey (2n)
 • ★★★★ Kkala Boutique Hotel (2n)
8
8

8: Salta

Vrije dag in deze heerlijke stad Salta. U kunt op eigen gelegenheid het koloniale centrum verkennen. Aanraders zijn: de Kathedraal aan de Plaza, het archeologische museum (MAAM), Casa Uriburu (een echt koloniaal huis uit de 18e eeuw), El Convento San Bernardo, een prachtig gerestaureerd klooster in adobestijl, en de berg San Bernardo met een mooi uitzicht over de stad.

9
9

9: Salta – Cachi

’s Ochtends wordt uw huurauto opgeleverd (Citroën C3 of gelijkwaardig) welke de komende 10 dagen van deze rondreis Chili en Argentinië tot uw beschikking zal staan.

U verlaat Salta en rijdt vandaag naar Cachi, een reis over een afstand van ca. 175 kilometer. De tocht gaat door een heuvelachtig landschap en voornamelijk over onverharde wegen. Vanaf Ruta 33 gaat de weg kilometerslang al slingerend door een kleurrijke en adembenemende vallei. Daarna gaat de reis door het nationale park Los Cardones met cactussen van wel 8 meter hoogte. Uw eindbestemming vandaag is Cachi, een historisch en vredig plaatsje met weverijen en andere ambachten. Het dorp dateert uit 1694 en ligt in een groene vallei aan de rand van de imposante berg Nevado de Cachi.

 • ★★★ El Cortijo Boutique hotel (1n)
 • ★★★★ La Merced del Alto (1n)

La Merced del Alto

10
10

10: Cachi – Cafayate

Vandaag wordt deze individuele rondreis door Chili en Argentinië voortgezet naar Cafayate (ca. 165 km) via de Valle Calchaquíes. De prachtige route van vandaag is voor het overgrote gedeelte onverhard. De wegen zijn hier in slechtere staat dan de onverharde wegen tussen Salta en Cachi. Het landschap is daarentegen schitterend en de door eeuwenlange erosie uitgeslepen rotsformaties zijn een schitterend gezicht. U kunt een stop maken bij het dorpje Molinos en (wanneer u voldoende tijd heeft uitgetrokken voor de rit van vandaag) een bezoek brengen aan de wijngaarden bij Estancia Colomé. Voorbij het dorpje El Cármen rijdt u door een schitterende kloof die de Indianen “Quebrada de las Flechas” noemen, ofwel kloof van de pijlen. Aan het einde van de tocht komt u aan in Cafayate (1660 m), een leuk stadje gelegen in een gebied van uitgestrekte wijngaarden.

 • ★★★ Killa Cafayate (2n)
 • ★★★★ Wine Resort ‘Viñas de Cafayate’ (2n)

Wineresort ‘Viñas de Cafayate’

11
11

11: Cafayate

Vandaag heeft u een heerlijke vrije dag om het stadje en de mooie omgeving verder te verkennen. In Cafayate bevinden zich enkele interessante musea en in één van de nabijgelegen bodega’s kunt u een rondleiding krijgen en tegen een kleine betaling de wijnen proeven. De grootste wijngaarden behoren tot Bodega Etchart (voorheen Finca La Rosa). Vergeet niet de Torontes te proeven, de wijn die typisch is voor deze streek.

12
12

12: Cafayate – Villa Unión

U vervolgt de reis vandaag in zuidelijke richting en rijdt van Cafayate naar Villa Unión. De route van vandaag voert volledig over de befaamde Ruta 40 en u dient er rekening mee te houden dat u de hele dag onderweg zult zijn, inclusief enkele stops onderweg. De totale afstand bedraagt zo’n 580 km (ca. 10 uur rijden). Villa Unión is gelegen ten noorden van de nationale parken Talampaya en Ischigualasto.

 • ★★ Hotel Cañon de Talampaya (2n)


Vindt u deze reistijd te lang, dan is het eventueel mogelijk om de rit te breken en te overnachten in bv. Belén.

13
13

13: Villa Unión & omgeving

Vrije dag in deze omgeving. U heeft volop de tijd om een bezoek te brengen aan het Nationale Park Talampaya. Dit park wordt nog niet door veel toeristen bezocht, maar is werkelijk prachtig. In Talampaya ziet u bijzondere rotstekeningen en spectaculaire kliffen van wel 200 meter hoog.

14
14

14: Villa Unión – Ischigualasto PP – San Agustín de Valle Fértil

U vervolgt vandaag de route naar het Parque Provincial Ischigualasto, een prachtig park in deze individuele rondreis Chili en Argentinië dat u beslist niet mag overslaan!Bij de ingang van het park betaalt u de entreegelden en kunt u een ranger vragen mee te rijden in uw auto. De ranger (over het algemeen Spaanstalig) vertelt u tijdens een 2 tot 3 uur durende rit alles over het park en laat u kennis maken met de verschillende delen van het park met bekende rotsformaties. Houdt u er wel rekening mee dat de wegen in het Parque Provincial Ischigualasto onverhard zijn.Vervolgens rijdt u verder naar het plaatsje San Agustín del Valle Fértil (in totaal ca. 180 km) ook over grotendeels onverharde wegen. • ★★ Hotel Rustico Cerro del Valle (1n)
15
15

15: San Agustín de Valle Fertíl – Mendoza

Het laatste traject van deze spectaculaire individuele rondreis door Noord-Chili en Argentinië staat vandaag op het programma. U reist vandaag over een afstand van ca. 400 kilometer naar uw volgende onderkomen, gelegen in de omgeving van Mendoza, hét belangrijkste wijngebied van Argentinië.

 • ★★★+ Club Tapíz (3n)
 • ★★★★ Entre Cielos Resort & Spa (3n)

Entre Cielos Resort & Spa

16
16

16 & 17: Mendoza & omgeving

Vrije dagen om de omgeving heerlijk op eigen gelegenheid te verkennen met uw huurauto. U kunt een bezoek brengen aan de vele bodega’s die rondleidingen en proeverijen organiseren. U kunt ook richting het Andesgebergte rijden. Mendoza is gelegen aan de voet van de Andes en is een perfecte uitgangsbasis voor een bezoek aan Zuid-Amerika’s hoogste berg: de Aconcagua.

18
18

18: Mendoza – Buenos Aires

Na het ontbijt komt uw individuele rondreis Chili en Argentinië tot een einde. U verlaat uw hotel en rijdt terug naar de luchthaven van Mendoza waar u de huurauto inlevert. Per binnenlandse vlucht reist u naar de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, waar u u uiteraard wordt opgewacht voor een transfer naar uw aangename hotel, gelegen in de wijk Palermo.

De rest van de dag heeft u vrij te besteden in deze prachtige stad.

 • ★★★+ Hotel Rendez-Vous (2n)
 • ★★★★ Mine Hotel Boutique (2n)

Hotel Rendez-Vous

19
19

19: Buenos Aires

Vrije dag in Buenos Aires die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. Bezoekt u de oude havenwijk La Boca, het mondaine Puerto Madero of de residentiële wijken Recoleta en Palermo. De wijk Recoleta heeft vele historische bijzonderheden zoals de wereldberoemde begraafplaats waar Argentinië’s grootheden liggen begraven waaronder Evita Perón. Leuke boetiekjes en trendy restaurants vindt u in de gezellige wijk Palermo. Op zondag is een bezoek aan San Telmo zeker de moeite waard vanwege de aanwezige antiekmarkt en vele tango dansers.

20
20

20: Vertrek

Vandaag komt uw prachtige reis dan helaas tot een einde. U wordt opgehaald bij uw hotel voor de transfer (ca. 1 uur) naar de internationale luchthaven (genaamd Ezeiza of Pistarini). Deze middag vliegt u met Iberia Airlines terug naar Amsterdam. U dient uiteraard weer over te stappen in Madrid en arriveert de volgende ochtend.

21
21

21: Aankomst

Aankomst in Amsterdam en einde van deze individuele rondreis Chili en Argentinië.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat