Logo bg white

Een bijzondere individuele reis Peru

23-daagse rondreis door Peru
Vanaf € 9.850,00 p.p.
Mei t/m november
Alexander paalman
Heeft u vragen?
×

Alle hoogtepunten in één reis

Het is onbegrijpelijk waarom het prachtige ongerepte noorden van Peru nog altijd maar door een handjevol reizigers wordt bezocht. Reizen de grote hordes toeristen alleen door het zuiden, het noorden biedt u als bezoeker zoveel moois! Heeft u geen zeeën van tijd en wilt u naast de grote hoogtepunten in het zuiden, óók een impressie van het authentieke noorden? Dan is deze individuele reis Peru voor u de juiste keuze!

De reis start in het noorden van het land waar u na een kort bezoek aan de hoofdstad Lima arriveert. U bezoekt de steden Trujillo en Chiclayo, een goede uitvalsbasis voor diverse unieke archeologische opgravingen van pre-columbiaanse culturen. Bij Trujillo bezoekt u de nog niet zo lang geleden ontdekte ‘Huaca de la Luna’ en Chan Chan. Trujillo zelf is ook nog eens een levendige en prachtige koloniale stad om te bezichtigen. In Chiclayo bezoekt u het graf van de Heer van Sipán en het spectaculaire museum Tumbas Reales, één van de meest gerenommeerde musea van Zuid-Amerika.

Hierna reist u terug naar Lima en vervolgt u uw individuele reis Peru naar de koloniale staden Arequipa en Cuzco. Daarnaast ontbreekt ook een bezoek aan de Colca Canyon, het schitterende Titicacameer en de beroemde Incastad Machu Picchu natuurlijk niet. U sluit de reis af in het Tambopata reservaat, onderdeel van het Peruaanse Amazonegebied.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Peru

Uw individuele reis Peru gaat vandaag van start. U vliegt vanaf Amsterdam Schiphol Airport met een directe KLM vlucht naar de Peruaanse hoofdstad Lima, waar u vroeg in de avond arriveert.

Bij het verlaten van de luchthaven wordt u van harte welkom geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar uw sfeervolle hotel in de traditionele en artistieke wijk Barranco zal brengen.

 • ★★★★ Hotel B (2n)
2
2

2: Stadsexcursie Lima

De ochtend heeft u vrij om even rustig te ontbijten en bij te komen van de lange reis van gisteren.

In de middag wordt u opgehaald bij uw hotel door een gids die u meeneemt naar het koloniale centrum van Lima. U gaat naar de kathedraal en de San Francisco kerk. Ook gaat u naar het archeologische museum Larco waar u de fraaiste schatten van de diverse pre-columbiaanse culturen van Peru kunt bewonderen. Een prachtige kennismaking met wat u tijdens deze reis allemaal zal tegenkomen!

3
3

3: Lima - Trujillo

Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Trujillo, de start van uw bezoek aan het ongerepte noorden van Peru.

Vanaf de luchthaven is een transfer geregeld naar uw hotel, gelegen op een prachtige locatie aan de Plaza de Armas van Trujillo. De rest van de middag heeft u vrij te besteden.

 • ★★★★ Costa del Sol Trujillo Centro (2n)

Costa del Sol Trujillo Centro

4
4

4: Huacas & Chan Chan

Vandaag maakt u een prachtige dagexcursie naar twee verschillende pre-columbiaanse culturen die erg belangrijk waren in deze streek, de Moche en de Chimú cultuur.

Allereerst bezoekt u de piramide ‘Huaca de La Luna’, die samen met de ‘Huaca del Sol’ behoort tot één van de belangrijkste overblijfselen van de Moche cultuur. Vervolgens brengt u een bezoek aan de pre-Incastad Chan Chan. U gebruikt de lunch in het badplaatsje Huanchaco (inbegrepen).

5
5

5: Trujillo - Chiclayo

U wordt opgehaald bij uw hotel in Trujillo voor de doorreis naar Chiclayo, gelegen op zo’n 200 kilometer ten noorden van Trujillo. Onderweg brengt u een bezoek aan het archeologische complex El Brujo, een belangrijk monument uit de cultuur van Moches. In Chiclayo wordt u afgezet bij uw hotel.

 • ★★★+ Casa Andina Select (2n)

El Brujo

6
6

6: Sipán & Túcume

De hele dag staat in het teken van Sipán en Túcume. U brengt een bezoek aan het graf van de Heer van Sipán. Vervolgens bezoekt u het Tumbas Reales museum om alle schatten te bewonderen.

Na de lunch (inbegrepen) brengt u vervolgens nog een bezoek aan het tempelcomplex van Túcume. In de loop van de middag keert u terug bij uw hotel in Chiclayo.

7
7

7: Chiclayo - Arequipa

Transfer naar de luchthaven van Chiclayo voor de binnenlandse vlucht (via Lima) naar de prachtige koloniale stad Arequipa, gelegen in het zuiden van het land. U start nu het tweede deel van uw individuele reis Peru: een bezoek aan het indrukwekkende zuiden waarin zich vele hoogtepunten bevinden.

Op de luchthaven wordt u opgewacht en netjes naar uw centraal gelegen accommodatie gebracht. U verblijft de komende dagen op halfpension basis in het stijlvolle Cirqa. Het hotel is gevestigd in een schitterend gerenoveerd historisch pand grenzend aan de San Agustin kerk, en combineert een koloniale uitstraling met moderne details. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

 • ★★★★ Cirqa (2n)

"We kijken terug op een buitengewoon gevarieerde, boeiende en goed geadviseerde en georganiseerde reis door Peru!! Als we anderen over onze reis vertellen laten we niet na Tico als een uitstekende reisorganisatie te noemen!"
Carel & Sjuke

Cirqa

8
8

8: Arequipa

U heeft de hele dag de tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Zeker aan te raden is een bezoek aan het beroemde klooster Santa Catalina, wat u eenvoudig op eigen gelegenheid kunt verkennen. U kunt eventueel bij de ingang een gids inhuren. Mocht u Arequipa liever onder begeleiding van een gids verkennen, dan kan Tico dit uiteraard voor u verzorgen.

9
9

9: Arequipa - Colca Canyon

U verlaat Arequipa en reist vandaag onder begeleiding van een gids naar de Colca Canyon. Gedurende de rit heeft u adembenemende uitzichten op het magnifieke Andes gebergte. De reis voert door het Aguada Blanca reservaat waar u met een beetje geluk kuddes alpaca’s, vicuñas en lama’s ziet. U passeert vandaag de Patapampa pas, met 4.910 meter de hoogste pas van de regio. Even later arriveert u bij uw hotel, gelegen nabij Yanque. Deze twee dagen is volpension inbegrepen.

 • ★★★★ Colca Lodge (1n)
10
10

10: Colca Canyon - Puno

Het hoogtepunt van vandaag is ongetwijfeld de reis door de Colca Canyon zelf. ’s Ochtends bezoekt u het uitzichtpunt ‘Cruz del Condor’ waar u met een beetje geluk vele condors over ziet vliegen. Vervolgens brengt u nog een bezoek aan het dorpje Yanque met haar prachtige witte kerk.

Na de lunch vervolgt u uw individuele reis Peru per lokale bus naar Puno. De route is van een ongekende schoonheid. Onderweg passeert u de helderblauwe meren van de Peruaanse hoogvlaktes en heeft u prachtige vergezichten. In Puno wordt u opgewacht voor de transfer naar uw aangename accommodatie, prachtig gelegen aan het Titicacameer.

 • ★★★+ Casa Andina Premium (1n)
11
11

11: Puno - Suasi Island

In de ochtend vertrekt u per boot naar een prachtige locatie: het eiland Suasi. De boot vertrekt vanaf de pier van uw hotel. U legt eerst aan bij de drijvende rieteilanden van de Uros indianen waar u kunt zien hoe de lokale bevolking woont en in het levensonderhoud voorziet.

Hierna vaart u in ca. 2 uur verder naar het eiland Taquile. Een lange klim over een in de rotsen uitgehouwen trap leidt naar een andere wereld. De Quechua-bevolking van dit eiland heeft haar tradities weten te bewaren en zowel mannen als vrouwen dragen de oorspronkelijke klederdracht. Een lunch is vandaag inbegrepen. Na uw bezoek aan Taquile reist u per boot door naar het eiland Suasi, waar u vannacht zal logeren in een mooie lodge. Volpension is vandaag inbegrepen.

De rest van de middag kunt gebruik maken van het excursieprogramma van het hotel of gebruik maken van de aangename voorzieningen.


 • ★★★+ Isla Suasi Hotel (1n)

Isla Suasi Hotel

12
12

12: Suasi Island - Puno

De ochtend heeft u heerlijk vrij te besteden. U kunt prachtig wandelen op het eiland, een boottocht maken op zoek naar vogels en ander dierenleven, of kanoën in ’s werelds hoogst gelegen bevaarbare meer. Hierna wordt u terug gebracht naar Puno.

 • ★★★+ Casa Andina Premium (1n)
13
13

13: Puno - Cuzco

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het busstation gebracht. U reist vandaag per comfortabele touringcar over de ‘altiplano’, de hoogvlakte van de Andes, naar Cuzco. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht op het indrukwekkende landschap en maakt u enkele stops bij enkele interessante overblijfselen van pre-columbiaanse culturen. De lunch is vandaag inbegrepen. In Cuzco wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent en naar uw aangename en zeer sfeervolle hotel gebracht.

 • ★★★★ Inkaterra La Casona (2n)

Inkaterra La Casona

14
14

14: Ruïnes bij Cuzco

De ochtend kunt u vrij besteden.

In de middag gaat u onder begeleiding van een gids naar enkele Incaruïnes in de omgeving van Cuzco, zoals Sacsayhuaman, Tambomachay en Q’enqo. Ook bezoekt u het centrum van Cuzco.

15
15

15: Pisac & Ollantaytambo

Vandaag staat er een prachtige excursie door de Heilige Vallei op het programma waarbij u o.a. de bijzondere ruïnes van Pisac en het fort Ollantaytambo bezoekt.

Na het ontbijt vertrekt u eerst naar het dorpje Pisac waar u de gelijknamige ruïnes bezoekt, hoog gelegen tegen een klif. Het is een flinke klim om er te komen, maar het uitzicht vanaf Pisac is dan ook spectaculair.

Na de lunch (inbegrepen) reist u door naar het plaatsje Ollantaytambo, waar u het gelijknamige fort bezoekt. Het machtige fort werd onder andere gebruikt om de weg naar de stad Machu Picchu te bewaken en diende tevens als ‘rustplaats’ voor boodschappers op hun weg van Cuzco naar Machu Picchu. Aan het eind van de dag wordt u afgezet bij uw prachtige accommodatie in Urubamba.

 • ★★★★ Sol y Luna Lodge (1n)

Sol y Luna Lodge & Spa

16
16

16: Heilige Vallei - Machu Picchu

U reist vanochtend per Vistadome trein in ongeveer anderhalf uur naar het wereldberoemde Inca ruïnecomplex Machu Picchu. Het contrast in landschap is gigantisch; in een kort tijdsbestek ziet u het Peruaanse Andesgebergte plaatsmaken voor de jungle.

Na aankomst heeft u eerst nog even rustig de tijd om te lunchen (niet inbegrepen). Hierna reist u met de bus via een steile, kronkelende weg naar het magische complex Machu Picchu wat u vanmiddag samen met uw privé-gids zal bezoeken. U krijgt een leuke rondleiding en uw gids zal u veel kunnen vertellen over de historie van de ruïnes en de functionaliteiten van de verschillende gebouwen. In de namiddag, wanneer u bent uitgekeken, reist u terug naar Aguas Calientes, waar u vanavond zal overnachten. Bij uw verblijf is het diner van vanavond inbegrepen.

 • ★★★★ Inkaterra Machu Picchu (1n)

Inkaterra Machu Picchu

17
17

17: Machu Picchu - Cuzco

De ochtend heeft u vrij te besteden. U kunt een bezoek brengen aan de thermale baden van Aguas Calientes of gaan wandelen in de omgeving. Mocht u vanochtend terug willen naar Machu Picchu, dan kunnen wij uiteraard een bezoek onder begeleiding van een gids voor u verzorgen. U kunt dan ook de berg Huayna Picchu beklimmen, indien u dit wilt. Dit is alleen mogelijk in de ochtend en tickets dienen hiervoor te worden gereserveerd. Het uitzicht vanaf Huayna Picchu op Machu Picchu is onvergetelijk!

In de middag reist u per Vistadome trein weer terug naar Cuzco, waar u netjes wordt afgezet bij uw hotel.

 • ★★★★ Inkaterra La Casona (1n)
18
18

18: Cuzco - Tambopata reservaat

Vandaag start het laatste zeer bijzondere onderdeel van deze individuele reis naar Peru: een bezoek aan het Tambopata reservaat, onderdeel van het Peruaanse Amazonegebied.

Transfer naar de luchthaven van Cuzco voor de binnenlandse vlucht naar Puerto Maldonado. Op de luchthaven start uw 4-daagse arrangement op basis van verblijf in de sfeervolle lodge Inkaterra Reserva Amazónica. De komende dagen zijn alle transfers, excursies en volpension inbegrepen.

U wordt naar de haven gebracht van waar u per boot verder reist naar de prachtige lodge, gelegen aan de Madre de Dios rivier. Onderweg heeft u natuurlijk al grote kans om diverse vogelsoorten te ontdekken zoals ooievaars, reigers, haviken, ijsvogels en zwaluwen.

 • ★★★★ Inkaterra Reserva Amazónica (3n)

19
19

19 & 20: Tambopata

Gedurende deze dagen neemt u deel aan het verzorgde excursieprogramma van de lodge. U maakt prachtige excursies in kleine groepjes onder begeleiding van een professionele natuurgids. U gaat op zoek naar het aanwezige dierenleven en wandelt door de indrukwekkende natuur. Tambopata is een uniek onderdeel van deze individuele reis Peru!

21
21

21: Tambopata - Lima

’s Ochtends na het ontbijt verlaat u de lodge en wordt u weer terug gebracht naar de oevers van de rivier. Vanaf de lodge wordt u weer terug gevaren naar de haven van Puerto Maldonado waar een busje voor u klaar staat voor transport terug naar de luchthaven. U reist per binnenlandse vlucht terug naar Lima waar u weer naar uw hotel in Barranco wordt gebracht.

 • ★★★★ Hotel B (1n)
22
22

22: Vertrek

’s Ochtends bent u nog vrij in Lima. Houdt u er wel rekening mee dat u ’s ochtends dient uit te checken uit uw hotelkamer.

’s Middags transfer naar de internationale luchthaven voor de directe KLM vlucht 's avonds terug naar Amsterdam. U arriveert de volgende ochtend op Schiphol.

23
23

23: Aankomst

U arriveert in Amsterdam waar deze individuele reis Peru tot een einde komt.

Prijsindicatie van deze individuele reis Peru

Voor deze 23-daagse individuele reis Peru dient u rekening te houden met een reissom vanaf € 9.850 per persoon op basis van verblijf in de vermelde accommodaties.

Inbegrepen:

In deze prijsindicaties zijn alle vluchten inbegrepen, evenals alle hotelovernachtingen inclusief ontbijt, transport en excursies conform programma.


Uiteraard zijn al onze reizen geheel naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Peru

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom kiest u voor Tico Reizen?

Een individuele reis Peru kan voor iedere reiziger weer anders worden opgebouwd. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste Peru reizen en kunnen dan ook probleemloos de voor ú perfecte reis samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Unieke accommodaties

Wij selecteren voor u bijzondere accommodaties met een authentieke sfeer. Dit hoeft zeker niet altijd een 5-sterren hotel te zijn.

Uw droomreis Peru

Geen enkele reis is hetzelfde. In overleg met u wordt uw persoonlijke en unieke programma samengesteld op basis van uw reisgezelschap.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat