Logo bg white

Beste reistijd Antarctica

Beste reistijd Antarctica cruises

Cruises naar Antarctica worden alleen georganiseerd in de maanden november t/m maart. Het is dan het warmst en de dagen zijn lang waardoor het bijna de hele dag licht is! Ook zijn de zeeën in deze periode zo goed als vrij van ijs.

De temperatuur in deze periode is minder extreem dan u wellicht zult vermoeden. Temperaturen variëren van -5°C tot +5°C. Alleen in november en maart ligt de temperatuur wellicht iets lager. De daadwerkelijke gevoelstemperatuur wordt vooral bepaald door de wind. Hoe harder de wind, hoe kouder het kan aanvoelen. Het dragen van een windjack is dan ook cruciaal, de winddichtheid van uw jas is zelfs nog belangrijker dan de dikte.

Blank
jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
°C 3 -1 -8 -10 -13 -13 -14 -15 -14 -10 -3 1
mm 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

November

De maand november valt binnen de beste reistijd Antarctica. In november begint het voorjaar op Antarctica en worden de temperaturen steeds aangenamer. Doordat het ijs smelt, vormen zich spectaculaire landschappen en sculpturen. De eerste zeeolifanten, -honden, -luipaarden en robben komen tevoorschijn op de drijvende stukken ijs en genieten van de eerste zonnestralen. In deze maand zijn prachtige ijsbergen te zien en begint daarnaast het broedseizoen voor de pinguïns. Ze maken elkaar het hof en gaan op zoek naar een nestplaats.

December & januari

In deze zomermaanden zijn de temperaturen het prettigst en zijn de dagen heerlijk lang. De zeeleeuwen zullen hun eerste jongen krijgen en de eerste pinguïns komen uit het ei; het krioelt van het dierenleven in deze maanden! In deze maanden zijn de kolonies met pinguïns het grootst en ziet u veel kleintjes. Eind januari komen de eerste walvissen aan in het gebied en heeft u kans een van deze indrukwekkende beesten te zien!

Blank

Februari & maart

In het najaar nemen de temperaturen weer af en beginnen de meeste jonge pinguïns op eigen benen te staan en volgen hun eerste zwem-en duiklessen. De kolonies pinguïns zijn daardoor minder groot in de loop van deze maanden. In deze maanden is de kans dat u walvissen ziet daarentegen wel het grootst. De schepen kunnen verder varen omdat het ijs verder is gesmolten. Doordat de dagen korter worden, kunt u genieten van fraaie felgekleurde zonsondergangen, een dagelijks terugkerend en zeer fotogeniek ritueel! Deze maanden vallen dus zeker binnen de beste reistijd Antarctica.

South Georgia

November t/m maart

De beste reistijd voor een bezoek aan South Georgia loopt van november t/m maart. In deze maanden is het zomer en zijn de temperaturen het aangenaamst en de dagen het langst. De maand januari is de beste maand voor het zien van grote aantallen koningspinguïns.

Falklandeilanden

oktober t/m maart

De beste reistijd voor een bezoek aan de bijzondere Falklandeilanden zijn de maanden oktober t/m maart. De Falklands kennen een koel zeeklimaat en kennen een gelijkmatige neerslag gedurende het hele jaar. In deze zomermaanden is de temperatuur het meest aangenaam. De maanden december en januari zijn het meest interessant voor dierenliefhebbers. In deze maanden is het door het broedseizoen een drukke bedoening in de verschillende kolonies.

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
°C 13 12 12 10 8 5 5 5 7 10 11 12
mm 70 50 55 55 55 50 45 45 40 38 45 65

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat