Logo bg white

Antarctic Explorer: Verken het 7e continent tijdens deze klassieke Antarctica cruise

11 - 13 dagen
Vanaf € 11.750,00 p.p.
Oktober t/m maart
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Antarctica Explorer cruise om nooit te vergeten!


Vanuit het zuiden van Argentinië vertrekken van november tot en met maart schitterende cruises naar Antarctica. Tijdens deze prachtige Antarctica cruise bezoekt u in 11, 12 of 13 dagen de Zuidelijke Shetlandeilanden en het Antarctisch schiereiland, het meest noordelijk gelegen gedeelte van het vasteland van Antarctica. De afvaart van deze cruise vindt plaats in Ushuaia, het zuidelijkst gelegen puntje van Argentinië. Bij de vertrekken aan boord van de Ultamarine zijn tevens een overnachting en de vluchten vanuit Buenos Aires naar Ushuaia inbegrepen. Na vertrek vanuit Ushuaia steekt u de Drake Passage over en ziet u na twee dagen de eerste ijsbergen en eilanden van Antarctica. De dagen hierna verblijft u in een schitterende verstilde omgeving met gigantische ijsbergen, tienduizenden pinguïns en met sneeuw bedekte bergketens.

U overnacht aan boord aan een van de zeer comfortabele schepen van Quark Expeditions. Tijdens de dagen aan boord volgt u lezingen en maakt u tijdens uw dagen op en rond het zuidelijkste continent prachtige wandelingen en excursies in stevige zodiac boten.

Deze reis in het kort:

  • Leer over het klimaat, de geschiedenis, de flora en fauna tijdens de lezingen aan boord.
  • Maak kennis met kinband-, adelie- en ezelspinguïns, zeeolifanten, vele vogels en wellicht walvissen!
  • Maak prachtige excursies per zodiac en maak tijdens de landingen indrukwekkende wandelingen.
1
1

1: Ushuaia


U leest hier het cruiseprogramma o.b.v. de Ocean Diamond, World Explorer en Ocean Adventurer. De cruises aan boord van de Ultramarine vangen in Buenos Aires aan en kennen daarom een iets ander begin en eind. Wanneer u een (vrijblijvend) reisvoorstel bij ons opvraagt, ontvangt u een uitgewerkt programma.

U komt vandaag aan in Ushuaia, het zuidelijkste puntje van Argentinië, en verblijft in een door Quark georganiseerde accommodatie. Wij zijn u wanneer u dat wenst ook graag van dienst met bijpassende vluchten en aanvullende reisonderdelen in Argentinië.

  • Accommodatie in Ushuaia (1 nacht)
2
2

2: Afvaart


De ochtend heeft u vrij te besteden in de kleine, maar energieke havenstad Ushuaia. U kunt het Maritieme Museum bezoeken of in de omgeving Laguna Esmeralda of Tierra del Fuego National Park verkennen. In de late namiddag vindt de inscheping plaats. Eenmaal aan boord maakt u kennis met het expeditieteam en volgt een uitleg over de gang van zaken aan boord. Hierna vaart u het Beaglekanaal af en zet u koers naar het meest zuidelijke continent ter wereld!

De komende 9 nachten verblijft u aan boord van het schip naar keuze op basis van volpension en zijn alle excursies en presentaties inbegrepen. Het expeditieteam zal ter plaatsen voor een zo gevarieerd mogelijk programma zorgen en u iedere dag op de hoogte brengen van de mooie plannen!

"Enkele dagen geleden ben ik thuis gekomen na een fantastische, indrukwekkende en overweldigende reis door Argentinië en Antarctica. Alles was prima geregeld en is goed verlopen. De hotels waren goed en erg leuk. Ik wil Tico heel hartelijk danken voor het organiseren van mijn reis."
Jeannette
Blank

Foto credits: David Merron

Blank

Foto credits: Acacia Johnson

3
3

3 - 4: Drake Passage


Gedurende twee dagen steekt u de ‘Drake Passage’ over. Deze 1.000 km lange zeestraat is berucht en beroemd vanwege de soms hoge golven. Het kan hier behoorlijk spoken (“Drake shake”) maar u kunt ook genieten van een kalme, vriendelijke zee (“Drake lake”). Tijdens de overtocht kunt u kennis maken met de crew, de medepassagiers en kunt u alvast genieten van de enorme albatrossen die met de boot meevliegen. Ook andere zeevogels zoals de stormzwaluw en de kaapstormvogel begeleiden de oversteek. Tijdens deze twee dagen zal de expeditie staf, die bestaat uit poolspecialisten en biologen, u tijdens lezingen veel informatie geven over dit unieke gebied en u voorbereiden op de mooie excursies die gemaakt zullen worden de komende dagen.

5
5

5 - 8: Antarctisch Schiereiland


Aangekomen bij Antarctica is de zee rustiger en ziet u de eerste ijsbergen voorbij komen. U maakt kennis met het Antarctisch schiereiland wat onderdak biedt aan duizenden pinguïns, pelsrobben, zeeolifanten en vogels. U maakt elke dag excursies waarbij u in stevige zodiac boten baaien en kanalen verkend of aan land gaat voor een mooie wandeling. Voor een groot gedeelte wordt het programma van de cruise bepaald door ijs- en weersomstandigheden. Hierdoor verloopt iedere expeditie op unieke wijze en worden verschillende sites bezocht. Het expeditieteam zal er voor zorgen dat u schitterende excursies kunt maken. Naast alle inbegrepen excursies kunt u ook Adventure Options toevoegen zoals kajakken, kamperen of suppen.

Het uitzicht op sneeuw- en ijsbergen die een verstilde wereld vormen is adembenemend. Diepblauwe gletsjers steken trots boven het kristalheldere water uit. U ziet vele vogels en ontmoet vele pinguïns, duizenden in alle soorten: de ezels-, de kinband- en de adéliepinguïn zult u in ieder geval ontmoeten. Daarnaast zult u kennis kunnen maken met de Weddelseal, Crabeter seal en hopelijk ook de zeldzame Leopard seal. Tijdens de momenten dat u niet op excursie bent kunt u rusten in uw hut, een boek lezen op een van de gezamenlijke decks of een van de interessante lezingen volgen die worden gegeven door het expeditieteam.

Credits foto 1: Acacia Johnson
Credits foto 9: David Merron

9
9

9 - 10: Drake Passage


U neemt afscheid van de laatste ijsbergen waarna de terugtocht via de Drake Passage wordt ingezet. Wederom zullen zeevogels en wellicht zelfs walvissen de boot begeleiden en de zee en de wolkenluchten bieden steeds een andere aanblik. U heeft alle tijd door uw (ongetwijfeld vele) foto's heen te gaan, bij te praten met de overige passagiers of te ontspannen met een boek in uw eigen hut of een van de gezamenlijke ruimtes. Deze dagen aan boord van uw expeditieschip zijn daarnaast weer net zo rijk gevuld met presentaties van het expeditieteam als de voorgaande dagen op en rond het Antarctisch schiereiland.

11
11

11: Aankomst Ushuaia


In de ochtend zal het expeditieschip de haven van Ushuaia binnen varen en komt dit prachtige Antarctica avontuur tot een einde. Na het ontbijt neemt u afscheid van de crew, het expeditie team en de overige passagiers. Met een prachtige ervaring, de gele parka jas en een digitaal fotoverslag van de cruise rijker, verlaat u in de loop van de ochtend het schip.

Vertrekken en prijsindicatie voor de klassieke Antarctic Explorer cruise:


Deze Antarctica Explorer cruise wordt aangeboden door onze partner en poolspecialist Quark Expeditions. De reis wordt uitgevoerd aan boord van de Ocean Adventurer, World Explorer, Ocean Diamond en de Ultramarine. Bovenaan de pagina en bij dag 11, vindt u een overzicht van alle vertrekken en een indicatie van de prijzen. Regelmatig gelden er kortingen op de standaard tarieven.

Neemt u contact met ons op voor een offerte? Wij controleren de beschikbaarheid van de gewenste cruise en informeren u over eventuele kortingen die van toepassing zijn.


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Argentinië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Op zoek naar een prachtige verlenging in Argentinië?

U kunt enkel de Antarctica cruise bij ons boeken, maar wij zijn u ook graag van dienst met mooie bijpassende vluchten en eventueel een schitterend verblijf in het zuiden van Argentinië, bijvoorbeeld bij Explora El Chaltén.

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 2.950,– p.p.
Medio oktober t/m april

Argentinië arrangement | Explora El Chaltén

De exclusieve Explora-groep heeft in El Chaltén haar allernieuwste aanwinst geopend in het hart van Argentijns Patagonië. Deze omgeving is een paradijs voor natuurliefhebbers, wandelaars en bergbeklimmers.

Lees meer

Wat kunt u van Tico verwachten?

Wij zijn expert in het verzorgen van luxe reizen op maat en kennen de landen die wij aanbieden goed. Wij hebben zelf de schoonheid van Antarctica ervaren en helpen u graag in het verzorgen van deze unieke reis. Ook voor bijbehorende vluchten en aanvullende reisarrangementen zijn we u graag van dienst.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Comfortabele expeditieschepen

De expeditieschepen van Quark Expeditions zijn van alle gemakken voorzien en hebben altijd privé faciliteiten. Daarnaast zijn het kleinschalige schepen en is de service aan boord uitstekend!

Genieten van de cruise

Tijdens de cruise hoeft u enkel te genieten van het unieke landschap en het dierenleven! Dagelijks maakt u excursies per zodiac en kunt u interessante lezingen bijwonen.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat