Logo bg white

Klassieke Antarctica cruise

12-daagse rondreis door Antarctica
Vanaf € 7.850,00 p.p.
November t/m maart
Charissa 2018
Heeft u vragen?
×

Klassieke Antactica cruise om nooit te vergeten!

Tijdens deze klassieke Antarctica cruise bezoekt u in 10, 11 of 12 dagen het prachtige schiereiland van Antarctica. Deze prachtige expeditiecruise begint in Ushuaia, gelegen in het zuidelijkste puntje van Argentinië. Na twee dagen varen over de Drake Passage ziet u de eerste ijsbergen en eilanden van Antarctica. De dagen hierna verblijft u in een schitterende verstilde omgeving met gigantische ijsbergen, tienduizenden pinguïns en met sneeuw bedekte bergketens.

U overnacht de volledige reis aan boord van een comfortabel en kleinschalig schip (de m/v Ortelius en m/v Plancius zijn schepen met ieder 53 hutten. Tijdens de dagen aan boord volgt u lezingen en maakt tijdens uw dagen op en rond het zuidelijkste continent prachtige wandelexcursies en excursies in stevige zodiac boten.

Deze reis in het kort:

  • Lezingen: Leer over het klimaat, de geschiedenis, de flora en fauna tijdens de lezingen aan boord.
  • Dierenleven: maak kennis met pinguïns (in ieder geval kinband-, adelie- en ezelspinguïns), zeeolifanten, walvissen en meer!
  • Excursies: Maak prachtige excursies per zodiac en maak tijdens landingen indrukwekkende wandelingen. Tijdens de Basecamp cruises zijn extra activiteiten zoals kamperen, kajakken, snowshoe/hiking, bergbeklimmen en foto workshop (naast de standaard zodiacexcursies en wandelingen) inbegrepen.
1
1

1: Afvaart Ushuaia

De cruise vertrekt vanuit Ushuaia, gelegen in het zuidelijkste puntje van Argentinië. Wij zijn u op verzoek ook graag van dienst met bijpassende vluchten en mooie aanvullende reisonderdelen in Argentinië.

In de loop van de middag vindt de inscheping plaats. Eenmaal aan boord maakt u kennis met het expeditieteam en volgt een uitgebreide uitleg over de gang van zaken aan boord. Hierna verlaat u Vuurland. De komende dagen verblijft u in een hut naar keuze op basis van volpension en zijn alle excursies en presentaties inbegrepen. Het expeditieteam zal ter plaatsen voor een zo gevarieerd mogelijk programma zorgen en u iedere dag op de hoogte brengen van de mooie plannen!

  • expeditieschip: m/v Ortelius of m/v Plancius (9/10/11n – vp)
2
2

2 - 3: Drake Passage

Gedurende twee dagen steekt u de ‘Drake Passage’ over. Deze 1.000 km lange zeestraat is berucht en beroemd vanwege de soms hoge golven. Het kan hier behoorlijk spoken (“Drake shake”) maar u kunt ook genieten van een kalme, vriendelijke zee (“Drake lake”). Tijdens de overtocht kunt u kennis maken met de crew, de medepassagiers en kunt u alvast genieten van de enorme albatrossen die met de boot meevliegen. Ook andere zeevogels zoals de stormzwaluw en de kaapstormvogel begeleiden de oversteek. Tijdens deze twee dagen zal de expeditie staf, die bestaat uit poolspecialisten en biologen, u tijdens lezingen veel informatie geven over dit unieke gebied en u voorbereiden op de mooie excursies die gemaakt zullen worden de komende dagen.

"Enkele dagen geleden ben ik thuis gekomen na een fantastische, indrukwekkende en overweldigende reis door Argentinië en Antarctica. Alles was prima geregeld en is goed verlopen. De hotels waren goed en erg leuk. Ik wil Tico heel hartelijk danken voor het organiseren van mijn reis."
Jeannette

M/V Ortelius

4
4

4 - 9: Antarctisch Schiereiland

Aangekomen bij Antarctica is de zee rustiger en ziet u de eerste ijsbergen voorbij komen. U maakt kennis met het Antarctisch schiereiland wat onderdak biedt aan duizenden pinguïns, pelsrobben, zeeolifanten en vogels. U maakt elke dag ca. 2 excursies waarbij u in stevige zodiac boten baaien en kanalen verkend, aan land gaat of langs ijsbergen vaart. Voor een groot gedeelte wordt het programma van de cruise bepaald door ijs- en weersomstandigheden. Het weer en de (ijs)omstandigheden zorgen ervoor dat elke expeditie anders verloopt en telkens verschillende sites zullen worden bezocht. Het expeditie team zal er voor zorgen dat u diverse en schitterende excursies zult maken.

Het uitzicht op sneeuw- en ijsbergen die een verstilde wereld vormen is adembenemend. Diepblauwe gletsjers steken trots boven het kristalheldere water uit. U ziet vele vogels en ontmoet vele pinguïns, duizenden in alle soorten: de ezels-, de kinband- en de adéliepinguïn zult u in ieder geval ontmoeten. Daarnaast zult u kennis kunnen maken met de Weddelseal, Crabeter seal en hopelijk ook de zeldzame Leopard seal. Tijdens de momenten dat u niet op excursie bent kunt u rusten in uw hut, een boek lezen op een van de gezamenlijke decks of een van de interessante lezingen en presentaties volgen die worden gegeven door het expeditieteam.

Adéliepinguïns

10
10

10 - 11: Drake Passage

U neemt afscheid van de laatste ijsbergen waarna de terugtocht via de Drake Passage wordt ingezet. Wederom zullen zeevogels en wellicht zelfs walvissen de boot begeleiden. Deze dagen aan boord van uw expeditieschip zijn net zo rijk gevuld met lezingen als de voorgaande dagen op en rond het Antarctisch schiereiland. De leden van het expeditieteam geven presentaties en de zee en de wolkenluchten bieden steeds een andere aanblik.

12
12

12: Aankomst Ushuaia

Vandaag komt dit prachtige Antarctica avontuur helaas tot een einde. Na het ontbijt vaart de boot de haven van Ushuaia binnen en kunt u afscheid nemen van de crew en de overige passagiers. Met een prachtige ervaring en ongetwijfeld ontelbare foto's rijker vervolgt u de reis. Wij helpen u graag met bijpassende vluchten en aanvullende reisonderdelen in Argentinië.

Prijsindicatie voor de Klassieke Antarctica cruise


Voor deze prachtige Antarctica cruise gelden de volgende indicatie reissommen:

  • € 6.350 per persoon (voor verblijf in een 4-persoons hut)
  • € 7.150 per persoon (voor verblijf in een 3-persoons hut)
  • € 7.850 per persoon (voor verblijf in een twin porthole hut)
  • € 8.150 per persoon (voor verblijf in een twin window hut)
  • € 8.750 per persoon (voor verblijf in een twin deluxe hut)
  • € 9.350 per persoon (voor verblijf in een superieure hut)


* Tijdens de Basecamp vertrekken zijn vele extra activiteiten zoals kamperen, kajakken, snowshoe/hiking, bergbeklimmen en een foto workshop inbegrepen.
** Voor deze cruises geldt een lagere reissom. Wij informeren u graag over de prijzen en de beschikbaarheid.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Antarctica

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Welke vluchten passen mooi bij deze cruises?

U kunt enkel de cruise naar wens bij ons boeken, maar wij zijn u natuurlijk ook graag van dienst met mooie bijpassende vluchten en eventueel een uitgebreider bezoek aan Argentinië!

Uniek arrangement
8 dagen
Vanaf € 2.500,– p.p.
November t/m maart

Antarctica arrangement | Vluchten naar Argentinië

Dit vluchten arrangement kunt u combineren met alle Antarctica reizen die vertrekken vanuit Ushuaia, gelegen in het zuiden van Argentinië. Tijdens dit arrangement brengt u een bezoek aan Buenos Aires en Ushuaia en zijn alle vluchten inbegrepen.

Lees meer

Wat kunt u van Tico verwachten?

Wij zijn expert in het verzorgen van luxe reizen op maat en kennen de landen die wij aanbieden goed. Wij hebben zelf de schoonheid van Antarctica ervaren en helpen u graag in het verzorgen van deze unieke reis. Ook voor bijbehorende vluchten en aanvullende reisarrangementen zijn we u graag van dienst. U hoeft enkel te genieten van al het moois.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Comfortabele expeditieschepen

De expeditieschepen zijn van alle gemakken voorzien en hebben altijd privé faciliteiten (een eigen douche en toilet). Daarnaast zijn het kleinschalige schepen voor 70 - 200 gasten.

Genieten van de cruise

Tijdens de cruise hoeft u enkel te genieten van het unieke landschap en het dierenleven! Dagelijks maakt u excursies per zodiac en kunt u interessante lezingen bijwonen.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat