Logo bg white

Luxe Antarctica cruise 'Crossing the Circle'

14-daagse rondreis door Antarctica
Vanaf € 16.100,00 p.p.
Januari en februari
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Luxe Antarctica cruise voorbij de zuidpoolcirkel


Tijdens deze Antarctica cruise vaart u vanuit de Argentijnse havenstad Ushuaia naar de Zuidelijke Shetlandeilanden en het Antarctisch Schiereiland. Doordat het cruiseprogramma 14 dagen duurt, heeft u meer dagen te besteden bij Antarctica en brengt het schip u een stuk zuidelijker! Niet alleen zet u tijdens deze cruise voet op het 7e continent, ook passeert u de zuidpoolcirkel op 66°33' ZB.

U overnacht aan boord van een van de luxe expeditieschepen van Quark Expeditions en het zal u tijdens de cruise aan niets ontbreken. Alle excursies, maaltijden, diverse drankjes en begeleiding van het geweldige expedition team, zorgen voor een zeer compleet programma.

Deze reis in het kort:

  • Zie vele soorten vogels, zeeolifanten, zeehonden, kinband-, adelie- en ezelspinguïns en wellicht walvissen.
  • Maak prachtige wandelingen over het 7e continent en maak excursies per zodiac.
  • Passeer tevens de zuidpoolcirkel op 66°33' ZB.
1
1

1: Ushuaia


Het cruiseprogramma op basis van de World Explorer, Ocean Diamond en Ocean Adventurer start in Ushuaia. De cruise aan boord van de Ultramarine vangt in Buenos Aires aan en kent daarom een iets ander begin en eind. Wanneer u een reisvoorstel bij ons opvraagt, ontvangt u een uitwerking van het programma van uw gewenste vertrek.

U komt vandaag aan in de havenstad Ushuaia en verblijft in een door Quark geboekte accommodatie. Wij zijn u - wanneer u dat wenst - graag van dienst met bijpassende vluchten naar Argentinië en Ushuaia.

  • Accommodatie in Ushuaia (1 nacht)
2
2

2: Inscheping en afvaart


De ochtend heeft u vrij te besteden in Ushuaia. Rond 16:00 uur 's middags vindt de inscheping plaats. Eenmaal aan boord maakt u kennis met uw hut, de crew, de leden van het expeditieteam en natuurlijk de overige passagiers. De komende nachten verblijft u aan boord van het schip en de hut naar keuze op basis van volpension en zijn alle excursies en presentaties inbegrepen. Het expeditieteam zal ter plaatsen voor een zo gevarieerd mogelijk programma zorgen en u iedere dag op de hoogte brengen van de mooie plannen!


Ultramarine | Explorer Suite

3
3

3 - 4: Drake Passage


De komende dagen steekt u de Drake Passage over, de zeestraat tussen het Chileense Kaap Hoorn (het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika) en Antarctica. De zeestraat is vernoemd naar de Britse zeevaarder Francis Drake. Uw dagen op zee zijn gevuld met presentaties die u optioneel kunt bijwonen. De presentatie worden gegeven door het expeditie team (vaak bestaande uit poolspecialisten en biologen) en zullen u voorbereiden op uw verblijf in dit unieke gebied. Met deze informatie op zak kunt u eenmaal aangekomen bij Antarctica goed voorbereid en geïnformeerd op excursie.

5
5

5 - 11: Zuidelijke Shetlandeilanden en het Antarctisch Schiereiland


Na twee dagen varen bent u aangekomen bij de Zuidelijke Shetlandeilanden en het Antarctisch schiereiland. U maakt hier dagelijks excursies vanaf het schip en verkent per zodiac (een stevige rubberboot) baaien, kanalen en landingsplaatsen terwijl u tussen ijsschotsen doorvaart en op zoek bent naar zeehondensoorten. U maakt ook landingen waarbij u kinband-, Adélie- en ezelspinguïnkolonies ziet en prachtige wandeling kunt maken. U wordt ingedeeld in een wandelgroep naar keuze zodat u in eigen tempo en op uw eigen niveau kunt wandelen en kunt genieten van de unieke excursies. Ook wanneer het schip vaart wordt er constant uitgekeken naar bultrugwalvissen en dwergvinvissen.

Het exacte programma van de cruise is afhankelijk van de ijs- en weersomstandigheden, dus geen cruise zal hetzelfde verlopen. Dagelijks wordt u geïnformeerd over de landingen en zodiac-cruises waar u aan deel kunt nemen. Elke dag en elke excursie zal verrassingen met zich meebrengen en u zal ongetwijfeld worden overdonderd door de schoonheid van Antarctica. Luister naar het kraken van ijsbergen en gletsjers en kijk naar pinguïns die over de 'pinguïn highways" over de heuvels naar het strand waggelen. Tijdens vele vertrekken zijn er - los van de gebruikelijke inbegrepen excursies - mogelijkheden Adventure Excursions bij te boeken als sea kayakking, kamperen of suppen. Wij informeren u graag over deze opties.

Ergens deze dagen zal u voorbij de zuidpoolcirkel varen. De zuidpoolcirkel is de meest zuidelijk gelegen breedtecirkel van de vijf breedtecirkels die de aarde markeren. Maar heel weinig reizigers komen zo ver zuidelijk tijdens hun bezoek aan Antarctica. Wanneer deze beroemde breedtegraad van 66°33' ZB is gepasseerd, wordt geproost op de eerste ontdekkingsreizigers die zich hier (onder iets primitievere omstandigheden) waagden.

Foto 1-4: credits David Merron
Foto 5-7: credits Acacia Johnson

12
12

12 - 13: Drake Passage


U neemt afscheid van de laatste ijsbergen en maakt zich klaar voor de overtocht over de Drake Passage terug naar Argentinië. U heeft alle tijd om na te genieten van de prachtige excursies en ervaringen, foto's uit te wisselen met medereizigers en vanaf het dek te kijken naar de zeevogels die het expeditieschip vergezellen. Het Expedition Team zal weer enkele presentaties geven die u kunt bijwonen en tussendoor kunt u genieten van de goede maaltijden, uw hut en de gezemanlijke ruimtes aan boord.

14
14

14: Aankomst Ushuaia


Na een laatste ontbijt en is het tijd om afscheid te nemen van de overige passagiers, het Expeditie Team en de crew. Met een prachtige ervaring, de gele Quark Expedtions jas en een digitaal fotoverslag van Quark rijker, verlaat u het schip. U wordt met een groepstransfer naar de luchthaven van Ushuaia gebracht en vervolgt uw reis naar eigen wens.

Vertrekken en prijsindicaties voor de Crossing the Circle cruise:


Deze Antarctica Explorer cruise wordt aangeboden door onze partner en poolspecialist Quark Expeditions. Dit cruiseprogramma wordt uitgevoerd door de Ocean Diamond, Ocean Adventurer, World Explorer en de Ultramarine. Bovenaan de pagina en bij dag 1 en 14, vindt u een overzicht van alle vertrekken en een indicatie van de prijzen. Let op: regelmatig gelden er kortingen op deze standaard tarieven.

Er gelden regelmatig mooie kortingen op diverse vertrekken! Vraagt u een offerte bij ons op zodat we het mooiste tarief kunnen doorgeven?Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Antarctica

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom Tico Reizen?

Wij zijn actief in het aanbieden van privé reizen op maat sinds 1993 en zijn dan ook goed bekend met de bestemmingen die we aanbieden. Wij hebben zelf de schoonheid van Antarctica en de geweldige service van Quark Expeditions ervaren en helpen u graag in het verzorgen van deze unieke reis. Ook voor bijbehorende vluchten en aanvullende reisarrangementen zijn we u graag van dienst. U hoeft enkel te genieten van al het moois.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Reisvoorstel op maat

Wij stellen speciaal voor u een reisprogramma samen waarin wij door middel van de mooist passende cruise een exclusieve reis tot stand laten komen.

Genieten van de cruise

Tijdens de cruise hoeft u enkel te genieten van het unieke landschap en het dierenleven! Dagelijks maakt u excursies per zodiac en kunt u interessante lezingen bijwonen.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat