Logo bg white

Antarctica reizen 'Air Cruise'

8-daagse rondreis door Antarctica
Vanaf € 11.900,00 p.p.
November t/m maart

Classic Antarctica Air-Cruise

Wilt u Antarctica bezoeken maar ziet u op tegen meerdere dagen op open zee,of heeft u wellicht niet veel reisdagen tot uw beschikking? Dan bieden de programma’s van de Air Cruise’s een perfecte oplossing! Tijdens deze cruises wordt uw tijd maximaal besteed:u vliegt in ca. 1,5 uur vanuit Punta Arenas naar Antarctica en slaat hiermee de 2-daagse oversteek volledig over. Aangekomen op King George Island wordt u per zodiac naar het expeditieschip gebracht en vaart de volgende dagen tussen de Zuid-Shetland eilanden en langs het Antarctisch Schiereiland, waarbij u op diverse plaatsen in dit unieke gebied aan land gaat per zodiac. U passeert gigantische ijsbergen, bezoekt diverse pinguïnkolonies waarvan sommigen worden bewoond door tienduizenden pinguïns. De ‘Classic Air Cruise’ in het kort:  • U vliegt over de Drake Passage en bespaart hiermee 4 reisdagen op zee.
  • Lezingen: leer over de flora en fauna, het klimaat en de geschiedenis tijdens de diverse lezingen.
  • Dierenleven van Antarctica: de pinguïns (in ieder geval kinband-, adelie- en ezelspinguïns), zeeolifanten, walvissen en meer!


1
1

1: Aankomst Punta Arenas (Chili)

Vandaag dient u om uiterlijk 15:00 uur te arriveren in Punta Arenas, de zuidelijkst gelegen stad van Chileens Patagonië. Na aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van de cruisemaatschappij en heeft u een transfer naar uw hotel. De transfer en overnachting in Punta Arenas maken al onderdeel uit van uw Antarctica programma. In de middag maakt u kennis met de medereizigers en het Antarctica expeditie-team en ontvangt u een uitgebreide briefing over alle procedures aan boord. In de avond wacht u een welkomstdiner.

  • toeristenklasse hotel (1n – hp)
2
2

2: Punta Arenas - King George Island - Afvaart

Een transfer brengt u naar de luchthaven van Punta Arenas. Een vlucht van ca.2 uur brengt u naar King George Island (Isla Rey Jorge), een van de meest noordelijk gelegen South Shetland eilanden. Het vliegtuig is door zijn bouw uitermate geschikt voor de bestemming Antarctica. Na de landing vertrekt u per zodiac naar het expeditie schip en gaat u aan boord. De komende dagen verblijft u aan boord van uw comfortabele schip en alle aangeboden excursies met zodiacboten zijn inbegrepen. Het expeditie team, die bestaat uit poolspecialisten en biologen, zal u tijdens deze reis door middel van lezingen veel informatie verstrekken over dit unieke gebied. Bij de Ocean Nova zijn tevens de drankjes (wijn, bier, frisdrank) tijdens de lunch en het diner inbegrepen.

  • Sea Explorer(5n – vp)
  • Ocean Nova (5n – vp)

Ocean Nova

3
3

3-6: Antarctisch schiereiland & de Zuid-Shetland eilanden

Tijdens deze dagen vaart u tussen de Zuid-Shetland eilanden door en langs de westkust van het Antarctisch Schiereiland. U vaart langs fjorden, rotsen en eilandjes. Elke dag maakt u excursies waarbij u in zodiac boten aan land gaat of langs ijsbergen vaart. Het beeld van ijsbergen die een verstilde wereld vormen is adembenemend. Diepblauwe gletsjers steken trots boven het heldere water uit. U ziet veel vogels, zeeleeuwen, walvissen en uiteraard vele pinguïns, duizenden en in alle soorten: zoals de roodgebekte ezels-, de kinband- en de adéliepinguïn. Op weg naar zuidelijker gelegen gebieden maakt u (wanneer het weer dit toelaat) bijvoorbeeld stops bij Livingston Island, Port Lockroy, Petermann Island, Paradise Bay, Cuvervilleof Deception Island. Het exacte programma is afhankelijk van het weer, het jaargetijde en de (ijs)omstandigheden waardoor elke expeditie anders verloopt. Vergeet niet uw verrekijker bij de hand te houden; ongetwijfeld ziet u eenzame pinguïns op ijsschotsen voorbij drijven. Tijdens de momenten dat u niet op excursie bent kunt u rusten in uw comfortabele kajuit, een boek lezen op een van de gezamenlijke decks of een van de interessante lezingen volgen die worden gegeven door het expeditieteam.

Keizerpinguïns

7
7

7: King George Island - Punta Arenas

Vandaag wordt u teruggevaren naar King George Island en met zodiac boten naar de luchtmachtbasis Frei gebracht. Vanaf hier vliegt u terug naar Punta Arenas waar een transfer volgt naar uw hotel voor de laatste overnachting in Punta Arenas.

  • toeristenklasse (1n)
8
8

8: Punta Arenas

Vandaag is uw cruiseprogramma tot een einde gekomen en kunt u de terugreis inzetten of uw reis vervolgen door Chili. Natuurlijk kan Tico voorafgaand of aansluitend aan deze reis een arrangement in Chili en/of Argentinië voor u samenstellen. Wij informeren u graag over de diverse mogelijkheden.

Prijsindicatie van deze Antarctica reis

Voor deze 8-daagse Antarctica cruise geldt een indicatie reissom van € 11.900 per persoon (gebaseerd op verblijf in een 2 persoons kajuit) Exacte tarieven per kajuit zijn op te vragen.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Antarctica

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

Wij zijn expert in het verzorgen van luxe reizen op maat en kennen de landen die wij aanbieden goed. U hoeft enkel te genieten van al het moois.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw verzoek.

Comfortabele expeditieschepen

De expeditieschepen zijn van alle gemakken voorzien en hebben altijd privé faciliteiten (een eigen douche en toilet). Daarnaast zijn het kleinschalige schepen voor 70 - 200 gasten.

Genieten van de cruise

Tijdens de cruise hoeft u enkel te genieten van het unieke landschap en het dierenleven! Dagelijks maakt u excursies per zodiac en kunt u interessante lezingen bijwonen.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat