Logo bg white

Antarctica cruise 'Fly the Drake' vanuit Chili

8-daagse rondreis door Antarctica
Vanaf € 13.000,00 p.p.
December, januari en februari
Gemma
Heeft u vragen?
×

Tijdens de Fly the Drake cruise vliegt u comfortabel en snel naar Antarctica!


Vanuit het zuiden van Chili kunt u in 2 uur naar Antarctica vliegen. Wilt u Antarctica bezoeken maar ziet u op tegen meerdere dagen op open zee, of heeft u wellicht niet veel reisdagen tot uw beschikking? Dan biedt de Fly the Drake cruise een mooie oplossing. Tijdens deze cruises wordt uw tijd optimaal besteed: u vliegt in 2 uur vanuit Punta Arenas naar Antarctica en slaat hiermee de 2-daagse oversteek over. Aangekomen op King George Island wordt u per zodiac naar het expeditieschip gebracht en vaart u de daarna gedurende 4 volle dagen langs prachtige baaien en landingsplekken van Antarctica. U vaart langs de Zuidelijke Shetlandeilanden en het Antarctisch Schiereiland, waarbij u op diverse plaatsen in dit unieke gebied aan land gaat per zodiac. U passeert gigantische ijsbergen en bezoekt diverse pinguïnkolonies.

Deze reis in het kort:

 • Vertrek vanuit Punta Arenas in het zuiden van Chili.
 • U vliegt over de Drake Passage en bespaart hiermee 4 reisdagen op zee.
 • Lezingen: leer over het klimaat, de geschiedenis, de flora en fauna tijdens de lezingen aan boord.
 • Zie pinguïns (in ieder geval kinband-, adelie- en ezelspinguïns), zeeolifanten, walvissen en meer!
 • Maak prachtige excursies per zodiac en maak indrukwekkende wandelingen.


Tico tip! De Ocean Adventurer biedt in seizoen 2023-2024 2 vertrekken aan waarin u twee dagen langer bij Antarctica verblijft. Deze vertrekken (met name het vertrek op 25 januari 2024) raadt Tico van harte aan gezien de extra tijd en vele extra excursies die hierdoor mogelijk zijn.

1
1

1: Punta Arenas


Vandaag komt u aan in de zuid Chileense stad Punta Arenas. Wij zijn u wanneer gewenst graag van dienst met bijpassende vluchten en overige reisonderdelen in Chili. Na aankomst in Punta Arenas heeft een transfer naar uw hotel. De transfer en uw overnachting vandaag maken onderdeel uit van uw cruiseprogramma. In de middag maakt u kennis met de medereizigers en het Expeditie Team van Quark Expeditions. In de loop van de middag wordt in het hotel een briefing gegeven over de logistiek de komende dagen en de procedures aan boord. In de avond wacht u een welkomstdiner.

 • Overnachting in Punta Arenas (1 nacht)
2
2

2: Vlucht naar Antarctica en inscheping


Uw Antarctica avontuur begint vandaag met een chartervlucht naar King George Island, het grootste eiland van de Zuidelijke Shetlandeilanden. Door gebruik te maken van deze 2 uur durende vlucht slaat u de Drake Passage over, waar normaalgesproken 2 dagen voor uitgetrokken wordt. U zal vanuit de lucht alvast een eerste glimp opvangen van het Antarctische landschap, waar u de komende dagen doorheen zult varen! Het vliegtuig is door zijn bouw uitermate geschikt voor het vliegen en landen op Antarctica. Na de landing wandelt u (uiteraard zonder uw grote bagage) 1,6 km naar de kust vanwaar u per Zodiac (een stevige rubberboot) naar uw schip wordt gebracht. Dit cruiseprogramma wordt uitgevoerd aan boord van de Ocean Adventurer en de World Explorer.

De komende nachten verblijft u aan boord van het schip naar keuze. Gedurende 4 dagen maakt u dagelijks excursies waarin u het continent verkent. Het Expeditie Team, dat bestaat uit pool specialisten en biologen, zal u tijdens deze reis door middel van presentatie veel informatie verstrekken over dit unieke gebied. Aan boord zijn alle maaltijden en diverse drankjes tijdens het diner inbegrepen.


"Mijn reis naar Antarctica was toch wel de meest bijzondere reis die ik ooit heb gemaakt. Het was in alle opzichten geweldig. Het Antarctisch schiereiland met de vele eilanden en ijsbergen heen is overweldigend; desolaat en weids met schitterende gletsjers, ijsformaties in alle soorten en maten en imposante kliffen en rotsformaties. Wat het echt bijzonder maakte is de uiterst professionele organisatie en het zeer toegewijde expeditieteam."
Philippe
3
3

3 - 6: Antarctisch schiereiland en de Zuidelijke Shetlandeilanden


De komende 4 dagen maakt u kennis met het Antarctisch Schiereiland en de South Shetland Islands. U maakt dagelijks excursies waarbij u in stevige zodiac boten baaien en kanalen verkent, langs ijsbergen vaart en aan land gaat. Tijdens landingen wordt u ingedeeld in een wandelgroep naar keuze zodat u in eigen tempo en op uw eigen niveau kunt wandelen en kunt genieten van het unieke landschap.

Het uitzicht op sneeuw- en ijsbergen die een verstilde wereld vormen is adembenemend. Diepblauwe gletsjers steken trots boven het kristalheldere water uit. U ziet vele vogels en vele pinguïns, duizenden in alle soorten zoals de ezels-, de kinband- en de adéliepinguïn. Daarnaast zult u kennis kunnen maken met de Weddelseal, Crabeter seal en hopelijk ook de zeldzame Leopard seal. Het weer en de (ijs)omstandigheden zorgen ervoor dat elke expeditie anders verloopt en telkens verschillende sites zullen worden bezocht. Het expeditie team zal er voor zorgen dat u de mooist mogelijke excursies kunt maken en dat geen walvis, zeehond of pinguïnkolonie gemist wordt.

Aan boord van de World Explorer en de Ocean Adventurer zijn er - los van de inbegrepen excursies - mogelijkheden Adventure Excursions bij te boeken als Sea Kayakking, suppen en Paddling Excursions. Wij informeren u graag over deze opties. Tijdens de momenten dat u niet op excursie bent kunt u rusten in uw hut, een boek lezen op een van de gezamenlijke decks of een van de interessante presentaties volgen over glaciologie, de ontdekkingsreizigers en dieren in de regio die worden gegeven door het Expeditie Team.

Foto 1 - 4 credits: Acacia Johnson
Foto 5 - 8 credits: David Merron

7
7

7: Terugvlucht naar Punta Arenas


Vandaag komt uw bezoek aan Antarctica en uw verblijf aan boord van uw schip tot een einde. U neemt afscheid van de crew, het Expeditie Team en het 7e continent en wordt teruggevaren naar King George Island. Vanaf hier vliegt u in 2 uur terug naar Punta Arenas. Op de Zuid-Chileense luchthaven staat een transfer op u te wachten die u naar uw hotel in Punta Arenas zal brengen. Deze laatste transfer en overnachting zijn nog onderdeel van uw Antarctica programma. Uw overnachting in Punta Arenas is op basis van logies en ontbijt (het diner kunt u naar eigen inzicht in Punta Arenas nuttigen).

 • Overnachting in Punta Arenas (1 nacht)

Foto credits: Acacia Johnson

8
8

8: Einde van het cruise programma


Vandaag kunt u uw terugreis inzetten of uw reis vervolgen door Chili. Met veel plezier stellen wij een prachtig programma aansluitend aan de cruise voor u samen. Torres del Paine National Park is zeer gemakkelijk te bezoeken vanuit Punta Arenas en biedt een veelheid aan fantastische lodges en schitterende excursiemogelijkheden. Wij informeren u graag over de mogelijkheden!

Vertrekken en prijsindicaties van de Fly the Drake cruises:


Deze Antarctica Fly cruises worden uitgevoerd in samenwerking met onze partner en zeer ervaren poolspecialist Quark Expeditions. De reis wordt uitgevoerd aan boord van de World Explorer en de Ocean Adventurer. Onderstaand vindt u een overzicht van alle 2023-2024 vertrekken en een indicatie van de prijzen. Let op: zeer regelmatig gelden er kortingen op deze standaard tarieven.

Wanneer u een offerte bij ons opvraagt nemen wij een vrijblijvende optie op een hut naar keuze en werken wij een mooie offerte voor u uit inclusief de reissom. Wanneer gewenst zijn we u ook van dienst met bijpassende vluchten en aanvullende reisonderdelen.


Prijzen voor alle Antarctica Fly the Drake cruises (2023-2024):


 • 05-dec-23 - 12-dec-23 (8 dagen) | World Explorer: € 17.000 per persoon
 • 15-dec-23 - 22-dec-23 (8 dagen) | World Explorer: € 17.800 per persoon
 • 20-dec-23 - 27-dec-23 (8 dagen) | World Explorer: € 17.800 per persoon
 • 10-jan-24 - 17-jan-24 (8 dagen) | Ocean Adventurer: € 13.800 per persoon
 • 15-jan-24 - 22-jan-24 (8 dagen) | Ocean Adventurer: € 13.800 per persoon
 • 20-jan-24 - 27-jan-24 (8 dagen) | Ocean Adventurer: € 13.000 per persoon
 • 25-jan-24 - 04-feb-24 (11 dagen) | Ocean Adventurer: € 18.700 per persoon
 • 22-feb-24 - 29-feb-24 (8 dagen) | Ocean Adventurer: € 13.000 per persoon
 • 27-feb-24 - 05-mrt-24 (8 dagen) | Ocean Adventurer: € 13.000 per persoon
 • 03-mrt-24 - 13-mrt-24 (11 dagen) | Ocean Adventurer: € 17.400 per persoon


Opmerkingen:


 • Bovenstaande tarieven zijn inclusief alle zodiac- en wandelexcursies conform het programma en inclusief alle maaltijden, snacks en frisdrank aan boord (plus een selectie bier en wijn tijdens het diner). Vele presentaties gegeven door het expeditieteam, waterdichte laarzen in bruikleen tijdens de cruise, de Quark parka die in uw gewenste maat zal klaarliggen en een digitaal foto dagboek van uw cruise.
 • Bovenstaande tarieven zijn exclusief vluchten en overige arrangementen in Chili. Neemt u contact met ons op voor een prachtig programma voor of na uw cruise?
 • De prijzen aan boord van de World Explorer zijn gebaseerd op een Veranda Suite. De prijzen zijn gebaseerd op tweepersoons hutten. Wij informeren u graag over de kosten en beschikbaarheid van andere cabin categorieën, single of triple verblijven.
 • De prijzen aan boord van de Ocean Adventurer zijn gebaseerd op een Main Deck Porthole cabin. De prijzen zijn gebaseerd op tweepersoons hutten. Wij informeren u graag over de kosten en beschikbaarheid van andere cabin categorieën, single of triple verblijven.
 • Geïnteresseerd in een Antarctica cruise die in seizoen 2024-2025 plaatsvindt? Dan vernemen we het graag en informeren we u over de vertrektijden en prijzen!


Neemt u contact met ons op voor een offerte? Wij controleren de beschikbaarheid van de gewenste cruise en informeren u over eventuele kortingen die van toepassing zijn.


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Antarctica

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

Wij zijn expert in het verzorgen van luxe reizen op maat en kennen de landen die wij aanbieden goed. Wij hebben zelf de schoonheid van Antarctica ervaren en helpen u graag in het verzorgen van deze unieke reis. Ook voor bijbehorende vluchten en aanvullende reisarrangementen zijn we u graag van dienst. U hoeft enkel te genieten van al het moois.

Comfortabele expeditieschepen

De luxe expeditieschepen van Quark Expeditions zijn kleinschalig en van alle gemakken voorzien. Uw dagen zijn gevuld met geweldige excursies, goede maaltijden en interessante lezingen. U bent in goede handen bij de ongelooflijk bekwame, enthousiaste, getalenteerde en deskundige Quark staff en crew!

Aanvullend programma

Niet alleen assisteren we met het vinden van de best passende Antarctica cruise, ook helpen we u (wanneer gewenst) graag met de vluchten en een schitterend Chili programma. Afhankelijk van uw wensen ontvangt u van ons een reisprogramma gebaseerd op de mooiste Chileense lodges.

Genieten van de cruise

Tijdens de cruise geniet u van de heerlijke faciliteiten aan boord, het unieke landschap en het uitbundige dierenleven. U geniet van goede maaltijden, maakt dagelijks meerdere excursies per zodiac, maakt landingen en u kunt optioneel unieke Adventure Excursions toevoegen!

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat