Logo bg white

Antarctica cruise 'Fly the Drake' vanuit Chili

8-daagse rondreis door Antarctica & Chili
Vanaf € 13.700,00 p.p.
December, februari en maart
Charissa 2018
Heeft u vragen?
×

Tijdens de Fly the Drake cruise vliegt u comfortabel en snel naar Antarctica!


Vanuit het zuiden van Chili kunt u in 2 uur naar Antarctica vliegen. Wilt u Antarctica bezoeken maar ziet u op tegen meerdere dagen op open zee, of heeft u wellicht niet veel reisdagen tot uw beschikking? Dan biedt de Fly the Drake cruise de perfecte oplossing! Tijdens deze cruises wordt uw tijd optimaal besteed: u vliegt in 2 uur vanuit Punta Arenas naar Antarctica en slaat hiermee de 2-daagse oversteek over. Aangekomen op King George Island wordt u per zodiac naar het expeditieschip gebracht en vaart u de daarna 4 dagen tussen de Zuidelijke Shetlandeilanden en langs het Antarctisch Schiereiland, waarbij u op diverse plaatsen in dit unieke gebied aan land gaat per zodiac. U passeert gigantische ijsbergen en bezoekt diverse pinguïnkolonies.

Deze reis in het kort:

  • Deze crusie kent de volgende vertrekken en prijsindicaties in 2022/2023.
  • Vertrek vanuit Punta Arenas in het zuiden van Chili.
  • U vliegt over de Drake Passage en bespaart hiermee 4 reisdagen op zee.
  • Lezingen: leer over het klimaat, de geschiedenis, de flora en fauna tijdens de lezingen aan boord.
  • Zie pinguïns (in ieder geval kinband-, adelie- en ezelspinguïns), zeeolifanten, walvissen en meer!
  • Maak prachtige excursies per zodiac en maak indrukwekkende wandelingen.

1
1

1: Punta Arenas


Vandaag komt u aan in de zuid Chileense stad Punta Arenas. Wij zijn u wanneer gewenst graag van dienst met bijpassende vluchten en overige reisonderdelen in Chili. Na aankomst in Punta Arenas heeft een transfer naar uw hotel. De transfer en uw overnachting vandaag maken onderdeel uit van uw cruiseprogramma. In de middag maakt u kennis met de medereizigers en het Expeditie Team van Quark Expeditions. In de loop van de middag wordt in het hotel een briefing gegeven over de logistiek de komende dagen en de procedures aan boord en in de avond wacht u een welkomstdiner.

  • Overnachting in Punta Arenas (1 nacht)
2
2

2: Vlucht naar King George Island en inscheping


Uw Antarctica avontuur begint vandaag met een chartervlucht naar King George Island, het grootste eiland van de Zuidelijke Shetlandeilanden. Door gebruik te maken van deze 2 uur durende vlucht slaat u de Drake Passage over, waar normaalgesproken 2 dagen voor uitgetrokken wordt. U zal vanuit de lucht alvast een eerste glimp opvangen van het dramatische Antarctische landschap, waar u de komende dagen doorheen zult varen! Het vliegtuig is door zijn bouw uitermate geschikt voor het vliegen en landen op Antarctica. Na de landing wandelt u (uiteraard zonder uw grote bagage) 1,6 km naar de kust vanwaar u per Zodiac (een stevige rubberboot) naar uw schip wordt gebracht. Dit cruiseprogramma wordt uitgevoerd aan boord van de Ocean Adventurer en de World Explorer.


De komende 5 nachten verblijft u aan boord van het schip naar keuze en maakt u dagelijks excursies waarin u het continent verkent. Het Expeditie Team, dat bestaat uit pool specialisten en biologen, zal u tijdens deze reis door middel van presentatie veel informatie verstrekken over dit unieke gebied. Aan boord zijn alle maaltijden en diverse drankjes tijdens het diner inbegrepen.

"Mijn reis naar Antarctica was toch wel de meest bijzondere reis die ik ooit heb gemaakt. Het was in alle opzichten geweldig. Het Antarctisch schiereiland met de vele eilanden en ijsbergen erom heen is overweldigend; desolaat en weids met schitterende gletsjers, ijsformaties in alle soorten en maten en imposante kliffen en rotsformaties. Wat het echt bijzonder maakt is de uiterst professionele organisatie en het zeer toegewijde expeditieteam."
Philippe
3
3

3 - 6: Antarctisch schiereiland en de Zuidelijke Shetlandeilanden


De komende 4 dagen maakt u kennis met het Antarctisch Schiereiland en de South Shetland Islands. U maakt dagelijks excursies waarbij u in stevige zodiac boten baaien en kanalen verkend, langs ijsbergen vaart en aan land gaat. Tijdens landingen wordt u ingedeeld in een wandelgroep naar keuze zodat u in eigen tempo en op uw eigen niveau kunt wandelen en kunt genieten van het unieke landschap.

Het uitzicht op sneeuw- en ijsbergen die een verstilde wereld vormen is adembenemend. Diepblauwe gletsjers steken trots boven het kristalheldere water uit. U ziet vele vogels en ziet vele pinguïns, duizenden in alle soorten zoals de ezels-, de kinband- en de adéliepinguïn. Daarnaast zult u kennis kunnen maken met de Weddelseal, Crabeter seal en hopelijk ook de zeldzame Leopard seal. Het weer en de (ijs)omstandigheden zorgen ervoor dat elke expeditie anders verloopt en telkens verschillende sites zullen worden bezocht. Het expeditie team zal er voor zorgen dat u de mooist mogelijke excursies kunt maken en dat geen walvis, zeehond of pinguïnkolonie gemist wordt.

Aan boord van de World Explorer en de Ocean Adventurer zijn er - los van de gebruikelijke inbegrepen excursies - mogelijkheden Adventure Excursions bij te boeken als Sea Kayakking, suppen en Paddling Excursions. Wij informeren u graag over deze opties. Tijdens de momenten dat u niet op excursie bent kunt u rusten in uw hut, een boek lezen op een van de gezamenlijke decks of een van de interessante presentaties volgen over glaciologie, de ontdekkingsreizigers en dieren in de regio die worden gegeven door het Expeditie Team.

Foto 1 - 4 credits: Acacia Johnson
Foto 5 - 8 credits: David Merron

7
7

7: Terugvlucht naar Punta Arenas


Vandaag komt uw bezoek aan Antarctica en uw verblijf aan boord van uw schip tot een einde. U neemt afscheid van de crew, het Expeditie Team en het 7e continent en wordt teruggevaren naar King George Island. Vanaf hier vliegt u in 2 uur terug naar Punta Arenas. Op de zuid Chileense luchthaven staat een transfer op u te wachten die u naar uw hotel in Punta Arenas zal brengen. Deze laatste transfer en overnachting zijn nog onderdeel van uw Antarctica programma. Uw overnachting in Punta Arenas is op basis van logies en ontbijt (het diner kunt u naar eigen inzicht in Punta Arenas nuttigen).

  • Overnachting in Punta Arenas (1 nacht)

Foto credits: Acacia Johnson

8
8

8: Einde van het programma


Vandaag kunt u uw terugreis inzetten of uw reis vervolgen door Chili. Natuurlijk kan Tico aansluitend aan deze reis arrangementen in Chili en/of Argentinië voor u samenstellen. Torres del Paine National Park is bijvoorbeeld prachtig te bezoeken vanuit Punta Arenas. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Deze prachtige Antarctica 'Fly the Drake' cruise kent de volgende vertrekken en prijsindicaties in 2022/2023.

Vertrekken en prijsindicaties van deze Fly the Drake Antarctica reis:


Deze 8-daagse Antarctica cruise wordt uitgevoerd door onze partner en poolspecialist Quark Expeditions. De reis wordt uitgevoerd aan boord van de Ocean Adventurer en World Explorer. Bovenaan in de omschrijving vindt u op verschillende plekken het overzicht van alle vertrekken en een indicatie van de prijzen. Let op: regelmatig gelden er kortingen op deze standaard tarieven. Informeert u ons voor de beschikbaarheid en mooiste prijs voor seizoen 2022-2023.


Op dit moment geldt er 10 tot 20% korting op diverse vertrekken! Vraagt u een offerte bij ons op zodat we de beschikbaarheid en mooiste tarief kunnen doorgeven?

Cruise data in 2022/2023:

22_23_Fly_the_Drake_beknopt

Wanneer u een offerte bij ons opvraagt nemen wij een vrijblijvende optie op een hut naar keuze en werken wij een mooie offerte voor u uit inclusief de reissom. Wanneer gewenst zijn we u ook van dienst met bijpassende vluchten en aanvullende reisonderdelen.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Chili

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Op zoek naar een prachtige verlenging in Chili?

U kunt enkel de cruise naar wens bij ons boeken, maar wij zijn u natuurlijk ook graag van dienst met mooie bijpassende vluchten en eventueel een uitgebreider bezoek aan Chili. Torres del Paine is een van de mooiste natuurgebieden van Chili en is gemakkelijk te bereiken vanuit Punta Arenas. Een absolute aanrader!

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 0,– p.p.
November t/m maart

Chili arrangement | Torres del Paine

Het Nationale Park Torres del Paine is volgens velen het mooiste natuurpark van Chili. Wij sluiten ons bij deze mening aan en kunnen u een verblijf in dit schitterende park van harte aanbevelen. Diverse schitterende hotels bieden prachtige meerdaagse programma’s aan waarin u het park optimaal kunt verkennen.

Lees meer

Wat kunt u van Tico verwachten?

Wij zijn expert in het verzorgen van luxe reizen op maat en kennen de landen die wij aanbieden goed. Wij hebben zelf de schoonheid van Antarctica ervaren en helpen u graag in het verzorgen van deze unieke reis. Ook voor bijbehorende vluchten en aanvullende reisarrangementen zijn we u graag van dienst. U hoeft enkel te genieten van al het moois.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Comfortabele expeditieschepen

De expeditieschepen van Quark Expeditions zijn van alle gemakken voorzien en hebben altijd privé faciliteiten. Daarnaast zijn het kleinschalige schepen en is de service aan boord uitstekend!

Genieten van de cruise

Tijdens de cruise hoeft u enkel te genieten van het unieke landschap en het dierenleven! Dagelijks maakt u excursies per zodiac en kunt u interessante lezingen bijwonen.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat