Logo bg white

South Georgia en Antarctica cruise

16-daagse rondreis door Antarctica
Vanaf € 20.500,00 p.p.
December en februari
Gemma
Heeft u vragen?
×

Pinguïn safari langs South Georgia en Antarctica


Tijdens deze 16-daagse cruise bezoekt u het veelzijdige South Georgia (ook wel Galápagos van de poolgebieden genoemd), de Zuidelijke Shetlandeilanden en het Antarctisch Schiereiland. Een prachtig cruise waarin de interessante geschiedenis van South Georgia en het dierenleven centraal staan. U overnacht 14 dagen aan boord aan een van de luxe expeditieschepen van Quark Expeditions. Tijdens uw dagen nabij South Georgia en Antarctica maakt u prachtige wandelingen en excursies in stevige zodiac boten. Houdt u er rekening mee dat u tijdens deze cruise doorgaans 8 dagen op zee verblijft.

Deze reis in het kort:

 • Bezoek het graf van Sir Ernest Shackleton en zie ezels- en kinband-, macaroni en koningspinguïns op South Georgia!
 • Leer over het klimaat, de geschiedenis, de flora en fauna tijdens de lezingen aan boord.
 • Maak kennis met kinband-, adelie- en ezelspinguïns, zeeolifanten, vele vogels en wellicht walvissen bij het 7e continent!
 • Maak prachtige excursies per zodiac en maak tijdens landingen indrukwekkende wandelingen.
1
1

1: Ushuaia


De South Georgia en Antarctica cruise wordt uitgevoerd op basis van verschillende luxe expeditieschepen. De cruiseprogramma o.b.v. de Ocean Diamond en World Explorer beginnen in Ushuaia. De cruises aan boord van de Ultramarine beginnen in Buenos Aires en zijn inclusief binnenlandse vluchten naar Ushuaia. Wanneer u een (vrijblijvend) reisvoorstel bij ons opvraagt, ontvangt u een uitgewerkt programma.

U komt vandaag aan in Ushuaia, het zuidelijkste puntje van Argentinië, en verblijft in een door Quark georganiseerde accommodatie. Wij zijn u wanneer u dat wenst ook graag van dienst met bijpassende vluchten en aanvullende reisonderdelen in Argentinië.

 • Accommodatie in Ushuaia (1 nacht)
2
2

2: Afvaart


De ochtend heeft u vrij te besteden in de havenstad Ushuaia. U kunt een bezoek brengen aan het Maritieme Museum bezoeken of in de omgeving Laguna Esmeralda of Tierra del Fuego National Park verkennen. In de middag (doorgaans rond 16:00 uur) vindt de inscheping plaats. Eenmaal aan boord maakt u kennis met het expeditieteam en volgt de uitleg over de gang van zaken aan boord. Hierna vaart u het Beaglekanaal af en zet het schip koers in oostelijke richting naar South Georgia!

De komende 14 nachten verblijft u aan boord van het schip naar keuze op basis van volpension. Het Expeditie Team zal voor een zo gevarieerd mogelijk programma zorgen en u dagen op zee vullen met interessante presentaties.


"Mijn reis naar Antarctica was toch wel de meest bijzondere reis die ik ooit heb gemaakt. Het was in alle opzichten geweldig. Het Antarctisch schiereiland met de vele eilanden en ijsbergen heen is overweldigend; desolaat en weids met schitterende gletsjers, ijsformaties in alle soorten en maten en imposante kliffen en rotsformaties. Wat het echt bijzonder maakte is de uiterst professionele organisatie en het zeer toegewijde expeditieteam."
Philippe
3
3

3 - 6: Op zee


De komende dagen vaart u in oostelijke richting naar South Georgia. Dagen waarin u uw medereizigers kunt leren kennen en kunt deelnemen aan activiteiten. Leer zeevogels te identificeren die met het schip meevliegen of woon presentaties bij van het Expeditie Team. U wordt voorbereid op veiligheidsprocedures voor Zodiac-cruises en landingen aan de kust.

De eerste indicatie dat u South Georgia nadert, is de aanblik van vogels rond een groep rotsachtige torens die Shag Rocks worden genoemd. Houdt de verrekijker en camera in de aanslag om deze rotsen vast te leggen die oprijzen uit het ijskoude oceaanwater. Vanwege de voedselrijke wateren rondom de rotsen, kan het een goede plek zijn om walvissen te spotten.

Foto door David Merron

7
7

7 - 8: South Georgia


De komende dagen staan er diverse prachtige South Georgia excursies op het programma. Welke sites u ook bezoekt, u zult stranden aantreffen vol met pinguïns en zeehonden. South Georgia is een van de meest vruchtbare broedplaatsen ter wereld voor sub-Antarctische dieren in het wild. South Georgia wordt niet voor niets de Galápagos van de poolgebieden genoemd. Verspreid over het eiland vindt u kolonies konings-, ezels-, stormband en macaroni pinguïns. Maar ook kolonies met pelsrobben of zeeolifanten vormen een indrukwekkend schouwspel.

South Georgia was eind 19e eeuw een populaire uitvalsbasis voor de (gelukkig in deze omgeving inmiddels tot de geschiedenis behorende) walvis- en zeehondenvangst. U zult oude walvisstations bezoeken en tijdens presentaties leren over de geschiedenis van South Georgia. Wanneer mogelijk bezoekt u het graf van Sir Ernest Shackleton, een van de pioniers in het maken van ontdekkingsreizen naar Antarctica. Het graf is gelegen in de nederzetting Grytviken waar zich ook een oud walvisstation, een museum, kerk en klein onderzoeksstation bevindt.

9
9

9 - 10: Op zee


U laat het prachtige South Georgia achter zich en vaart in twee dagen door naar Antarctica! U vaart in zuidwestelijke richting over de Antarctische wateren. De dagen op zee zijn wederom gevuld met presentaties, workshops en sociale activiteiten onder leiding van het Expeditie Team.

11
11

11 - 13: Antarctisch schiereiland en de Zuidelijke Shetlandeilanden


Aangekomen in de omgeving van Antarctica ziet u de eerste ijsbergen voorbij komen drijven. De meest voorkomende reactie bij het bereiken van het 7e continent is een gevoel van eerbied en ontzag. Weinig plaatsen ter wereld zijn zo ongerept als Antarctica. U maakt de komende 3 dagen kennis met het Antarctisch Schiereiland en de South Shetland Islands. Deze unieke eilandengroep biedt onderdak aan duizenden pinguïns, pelsrobben, zeeolifanten en vogels.

U maakt dagelijks 1 à 2 excursies waarbij u in stevige zodiac boten baaien en kanalen verkend of langs ijsbergen vaart, aan land gaat voor een prachtige wandeling of een bezoek aan een pinguïnkolonie. U zult kennismaken met Kinband-, Adélie- en ezelspinguïns, evenals Weddell-, pels-, krabbeneter- en hopelijk luipaardrobben. Voor een groot gedeelte wordt het dagelijkse programma bepaald door ijs- en weersomstandigheden. Het weer, het jaargetijde en de (ijs)omstandigheden zorgen ervoor dat elke expeditie anders verloopt en telkens verschillende sites zullen worden bezocht. Het weer zal altijd invloed hebben op het programma, maar welk type weer het ook is, avontuur is verzekerd!

Naast de inbegrepen excursies kunt u ook optionele Adventure Options boeken! U kunt suppen door de Antarctische wateren of een peddelexcursie bijboeken per kajak. Uiteraard staat ook een Polar Plunge op het programma, een duik in het ijskoude water voor de liefhebber!

Video impressie Antarctica:

Foto 1 - 4: David Merron
Foto 5 - 8: Acacia Johnson

14
14

14 - 15: Op Zee


Na meer dan 12 dagen onderweg geweest te zijn, boordevol unieke zodiac cruises, ontmoetingen met dieren in het wild en opmerkelijke landschappen, begint de terugreis naar Ushuaia. Het oversteken van de Drake vormt het onofficiële overgangsritueel. De Drake Passage is de zeestraat tussen Antarctica en het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika. Ze is vernoemd naar de Britse zeevaarder Francis Drake. Breng uw tijd door op het dek om naar zeevogels en walvissen te kijken, geniet van presentaties van uw Expeditie Team, haal herinneringen op over uw ervaringen met andere reizigers of ontspan in uw hut of een van de gezamenlijke ruimtes.

16
16

16: Aankomst Ushuaia


Vandaag komt deze South Georgia & Antarctica cruise tot een einde. Na het ontbijt vaart u de haven van Ushuaia binnen en kunt u afscheid nemen van de crew en de overige passagiers. Met een prachtige ervaring, uw gele Quark jas en ongetwijfeld ontelbare foto's rijker vervolgt u de reis. Wij helpen u graag met bijpassende vluchten en aanvullende reisonderdelen in Argentinië.

De prijsindicatie en vertrekdata voor deze South Georgia & Antarctica cruise:


Deze South Georgia en Antarctica cruise wordt aangeboden in samenwerking met onze partner en poolspecialist Quark Expeditions. De reis wordt uitgevoerd aan boord van de Ocean Adventurer en de World Explorer. Onderstaand vindt u de vertrekken die gepland staan voor seizoen 2023-2024 en een indicatie van de prijzen. Let op: regelmatig gelden er kortingen op de standaard tarieven. Informeert u ons voor de beschikbaarheid en mooiste prijzen?

Prijzen voor deze cruises seizoen 2023-2024:


 • 28-dec-23 - 12-jan-24 (16 dagen) | World Explorer: € 25.500 per persoon
 • 05-feb-24 - 20-feb-24 (16 dagen) | Ocean Adventurer: € 20.500 per persoon


Opmerkingen:


 • Bovenstaande tarieven zijn inclusief alle zodiac- en wandelexcursies conform het programma en inclusief alle maaltijden, snacks en frisdrank aan boord (plus een selectie bier en wijn tijdens het diner). Vele presentaties gegeven door het expeditieteam, waterdichte laarzen in bruikleen tijdens de cruise, de Quark parka die in uw gewenste maat zal klaarliggen en een digitaal foto dagboek van uw cruise.
 • Bovenstaande tarieven zijn exclusief vluchten en overige arrangementen in Argentinië. Neemt u contact met ons op voor een prachtig programma voor of na uw cruise?
 • De prijzen aan boord van de World Explorer zijn gebaseerd op een Veranda Suite. De prijzen zijn gebaseerd op tweepersoons hutten. Wij informeren u graag over de kosten en beschikbaarheid van andere cabin categorieën, single of triple verblijven.
 • De prijzen aan boord van de Ocean Adventurer zijn gebaseerd op een Main Deck Porthole cabin. De prijzen zijn gebaseerd op tweepersoons hutten. Wij informeren u graag over de kosten en beschikbaarheid van andere cabin categorieën, single of triple verblijven.
 • Geïnteresseerd in een Antarctica cruise die in seizoen 2024-2025 plaatsvindt? Dan vernemen we het graag en informeren we u over de vertrektijden en prijzen!


Er gelden regelmatig mooie kortingen op vertrekken. Vraagt u een offerte bij ons op zodat we de beschikbaarheid en mooiste tarief kunnen doorgeven?


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Antarctica

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

Wij zijn expert in het verzorgen van exclusieve reizen op maat. Wij hebben de schoonheid van Antarctica zelf ervaren en kennen de verschillende schepen. Wij helpen u dan ook deskundig en vol enthousiasme met het verzorgen van deze unieke reis. Ook voor bijbehorende vluchten en aanvullende reisarrangementen zijn we u graag van dienst. U hoeft enkel te genieten van al het moois.

Aanvullend programma

Niet alleen assisteren we met het vinden van de best passende Antarctica cruise, ook helpen we u (wanneer gewenst) graag met de vluchten en een schitterende Argentinië programma. Afhankelijk van uw wensen ontvangt u van ons een reisprogramma gebaseerd op de mooiste Argentijnse lodges.

Comfortabele expeditieschepen

De luxe expeditieschepen van Quark Expeditions zijn kleinschalig en van alle gemakken voorzien. Uw dagen zijn gevuld met geweldige excursies, goede maaltijden en interessante lezingen. U bent in goede handen bij de ongelooflijk bekwame, enthousiaste, getalenteerde en deskundige Quark staff en crew!

Genieten van de cruise

Tijdens de cruise geniet u van de heerlijke faciliteiten aan boord, het unieke landschap en het uitbundige dierenleven. U maakt excursies per zodiac, geniet van goede maaltijden, maakt landingen en aan boord van de Utramarine maakt u tevens helikoptertrips!

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat