Logo bg white

Falklands, South Georgia & Antarctica cruise

20-daagse rondreis door Antarctica
Vanaf € 20.300,00 p.p.
November, december en januari
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Falklandeilanden, South Georgia & Antarctica Cruise


Tijdens deze cruise bezoekt u niet alleen Antarctica maar ook de zeer vogelrijke en historisch gezien interessante Falklandeilanden en South Georgia. South Georgia biedt onderdak aan meer dan 30 vogelsoorten, inclusief 4 pinguïnsoorten waarvan de koningspinguïn de bekendste is. South Georgia is daarnaast historisch interessant doordat ze het startpunt vormde voor vele ontdekkingsreizen en de trieste walvis- en zeeleeuwen vangst. De dagen bij het Antarctisch schiereiland maken deze reis compleet. Dit is dé route voor iedereen die uitgebreid kennis wil maken met meer dan alleen Antarctica! De ‘Falklands, South Georgia & Antarctica’ cruise in het kort:

  • Deze prachtige cruise kent de volgende vertrekken en prijsindicaties in 2022/2023.
  • Maak kennis met zeeleeuwen, zeeolifanten, pelsrobben, ezels- en Magalhaenpinguïn en de rotsspringer op de Falklands.
  • Bezoek het graf van Sir Ernest Shackleton en zie ezels- en kinband- konings-, macaronipinguïns op South Georgia!
  • Leer over het klimaat, de geschiedenis, de flora en fauna tijdens de diverse lezingen
  • En geniet daarnaast van de únieke schoonheid en de pinguïns (in ieder geval kinband-, adelie- en ezelspinguïns), zeeolifanten en mogelijk zelf walvissen op het zevende continent!

1
1

1: Ushuaia


Het bijzondere programma van de Falklandeilanden, South Georgia en Antarctica cruise kent de volgende vertrekken in 2022/2023, uitgevoerd aan boord van de schepen: de World Explorer, Ocean Diamond, Ultramarine en de Ocean Adventurer. De cruises starten in Ushuaia, gelegen in het zuidelijkste puntje van Argentinië (alleen het Ultramarine programma start in Buenos Aires en is inclusief binnenlandse vluchten naar Ushuaia). Vandaag dient u aan te komen in Ushuaia. Deze eerste overnachting wordt georganiseerd door Quark Expeditions en maakt al onderdeel uit van uw cruiseprogramma. Wij zijn u eventueel graag van dienst met bijpassende vluchten en mooie aanvullende reisonderdelen in Argentinië.

  • Overnachting in Ushuaia (1 nacht)
2
2

2: Inscheping


Vandaag kunt u in de ochtend de kleine havenstad Ushuaia verkennen. Bezoek het Maritieme Museum of verken Laguna Esmeralda of Tierra del Fuego National Park. In de middag vindt de inscheping plaats. Eenmaal aan boord maakt u kennis met het Expeditie Team en volgt een uitleg over de gang van zaken aan boord. Hierna zet de boot koers in noordoostelijke richting naar de Falklandeilenden.


De komende nachten verblijft u aan boord van het schip naar keuze op basis van volpension en zijn alle excursies en presentaties inbegrepen. Het Expeditie Team zal ter plaatsen voor een zo gevarieerd mogelijk programma zorgen en u iedere dag op de hoogte brengen van het programma!

"Mijn reis naar Antarctica was toch wel de meest bijzondere reis die ik ooit heb gemaakt. Het was in alle opzichten geweldig. Het Antarctisch schiereiland met de vele eilanden en ijsbergen erom heen is overweldigend; desolaat en weids met schitterende gletsjers, ijsformaties in alle soorten en maten en imposante kliffen en rotsformaties. Wat het echt bijzonder maakt is de uiterst professionele organisatie en het zeer toegewijde expeditieteam."
Philippe
3
3

3: Oversteek naar de Falklandeilanden


Vandaag maakt u de oversteek naar de Falklandeilanden. Boven op het dek kunt u genieten van de weidse uitzichten en kennismaken met de overige passagiers. Gidsen zullen u attenderen op de vele vogels die rondom de boot mee vliegen zoals de wenkbrauw albatros, zuidelijke reuzenstormvogels, en de Kaapse- en Wilson’s stormvogel. De expeditie staf, die bestaat uit poolspecialisten en biologen, zullen u tijdens diverse lezingen veel informatie geven over dit unieke gebied en u voorbereiden op de zodiac excursies en landingen.

Foto door David Merron

4
4

4 - 5: Dagen op en rond de Falklandeilanden


De Falklandeilanden vormen een archipel van vele eilandjes. De eilanden zijn wereldnieuws geworden door de oorlog tussen het Verenigd Koninkrijk en Argentinië in 1982. De eilanden liggen voor de kust van Zuid-Amerika en zijn een waar paradijs voor vogelliefhebbers.

De grootste twee eilanden zijn Oost-Falkland en West-Falkland welke u tijdens diverse zodiac excursies en landingen zult verkennen. De landschappen zijn erg divers en laten zandstranden, steile kliffen, baaien, meren, bergen en grasvlaktes zien. Hier leven grote aantallen vogels waaronder kolonies albatrossen, blauwoogaalscholvers, de ezels- en Magelhaenpinguïns en rotsspringers. U kunt de wenkbrauwalbatros zien, plus twee endemische vogelsoorten: de niet-vliegende Falkland-stoombooteend en het Cobb's winterkoninkje. Wellicht ziet u ook konings- en macaronipinguïns en in een van de baaien walvissen en dolfijnen spelen.

Wanneer mogelijk wordt Stanley aangedaan (ook bekend als Port Stanley). Dit typische Britse stadje kent het grootste aantal inwoners op de Falklandeilanden. U heeft alle tijd om Stanley te verkennen en de kerken, musea en wellicht ook een typische Engelse pub te bezoeken.

Rots (rockhopper) pinguïn

6
6

6 - 7: Op zee


In twee dagen maakt u de oversteek naar South Georgia. Deze dagen vaart u de Antarctische wateren binnen. Hier ontmoeten de koude Antarctische wateren de warmere wateren van de Indische, Stille en Atlantische Oceaan en ontstaat een overvloed aan krill, wat een ultieme aantrekkingskracht heeft op walvissen, zeehonden en zeevogels. Uiteraard wordt u door het Expeditie Team gewezen op bijzondere vogels en zeeleven! Ook deze dagen worden presentaties gegeven door leden van het Expeditie Team. Natuurlijk zijn deze lezingen nooit verplicht en kunt u ook buiten aan dek verder genieten van de steeds veranderende wolkenluchten, het weidse panorama en de zeevogels of ontspannen in een van de gezamenlijke lounges of uw hut.

8
8

8 - 11: South Georgia


Eenmaal aangekomen bij South Georgia brengen zodiacboten u op diverse plaatsen aan land. South Georgia biedt een overweldigend landschap met bergen en is voor de helft bedekt met gletsjers en ijskappen. Eind 19e eeuw werd South Georgia gebruikt als uitvalsbasis voor de (ooit legale en bloeiende) walvis- en zeeolifanten jacht. De populaties walvissen en zeeolifanten zijn inmiddels gelukkig weer groeiende.

Wanneer mogelijk bezoekt u het graf van Sir Ernest Shackleton, een van de pioniers in het maken van ontdekkingsreizen naar Antarctica. Het graf is gelegen in de nederzetting Grytviken waar zich ook een oud walvisstation, een museum, kerk en klein onderzoeksstation bevindt. Naast de interessante geschiedenis van South Georgia, is het in zeer grote aantallen aanwezig zijnde dierenleven een grote trekpleister. South Georgia wordt niet voor niets de Galápagos van de poolgebieden genoemd. Op diverse plaatsen, verspreid over het eiland, vindt u kolonies konings-, ezels-, stormband en macaroni pinguïns. Maar ook kolonies met pelsrobben of zeeolifanten vormen een indrukwekkend schouwspel.

Laatste 2 foto's: David Merron

12
12

12 - 13: Op zee


U zegt vaarwel tegen de koningspinguïns en vaart in twee dagen door naar Antarctica! U vaart in zuidwestelijke richting over de Antarctische wateren. De dagen op zee zijn gevuld met presentaties, workshops en sociale activiteiten onder leiding van het Expeditie Team. Als de omstandigheden het toelaten, wordt geprobeerd een landing te maken op de South Orkney Islands, dit zou de eerste officiële stop op Antarctica zijn.

Video van de cruise:

14
14

14 - 17: Antarctisch schiereiland en de Zuidelijke Shetlandeilanden


Aangekomen bij Antarctica ziet u de eerste ijsbergen voorbij komen. De meest voorkomende reactie bij het bereiken van het 7e continent is een gevoel van eerbied en ontzag. Weinig plaatsen ter wereld zijn zo ongerept als Antarctica. U maakt de komende 4 dagen uitgebreid kennis met het Antarctisch Schiereiland en de South Shetland Islands. Deze unieke eilandengroep biedt onderdak aan duizenden pinguïns, pelsrobben, zeeolifanten en vogels. Tijdens 2 vertrekken (de Epic Antarctica) duurt de cruise 3 dagen langer. U heeft dan 3 extra dagen bij het Antarctisch Schiereiland en steekt tevens de zuidpoolcirkel over!

Elke dag maakt u ca. 1 à 2 excursies waarbij u in stevige zodiac boten baaien en kanalen verkend of langs ijsbergen vaart, aan land gaat voor een prachtige wandeling of een bezoek aan een pinguïnkolonie. U zult kennismaken met Kinband-, Adélie- en ezelspinguïns, evenals Weddell-, pels-, krabbeneter- en hopelijk luipaardrobben. Voor een groot gedeelte wordt het dagelijkse programma bepaald door ijs- en weersomstandigheden. Het weer, het jaargetijde en de (ijs)omstandigheden zorgen ervoor dat elke expeditie anders verloopt en telkens verschillende sites zullen worden bezocht. Het weer is, net als in Europa, moeilijk voorspelbaar en zal altijd invloed hebben op het programma, maar welk type weer het ook is, avontuur is verzekerd!

Naast de inbegrepen excursies kunt u ook optionele Adventure Options boeken! U kunt suppen door de Antarctische wateren of een peddelexcursie bijboeken per kajak. Uiteraard staat ook een Polar Plunge op het programma, een duik in het ijskoude water voor de liefhebber!

Foto 4 - 8: Acacia Johnson

18
18

18 - 19: Op zee


U neemt afscheid van de laatste ijsbergen waarna de terugtocht wordt ingezet. De komende dagen steekt u de Drake Passage over, de zeestraat tussen Antarctica en het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika. De zeestraat is vernoemd naar de Britse zeevaarder Francis Drake. Deze dagen aan boord van uw expeditieschip zijn net zo rijk gevuld met lezingen als de voorgaande dagen op en rond het Antarctisch schiereiland. De leden van het expeditieteam geven presentaties en de zee en de wolkenluchten bieden steeds een andere aanblik. U heeft daarnaast alle tijd om na te genieten van de prachtige excursies en ervaringen, foto's uit te wisselen met medereizigers en vanaf het dek te kijken naar de zeevogels die het expeditieschip vergezellen.

20
20

20: Aankomst Ushuaia


Vandaag komt deze prachtige cruise tot een einde. Na het ontbijt vaart u de haven van Ushuaia binnen en kunt u afscheid nemen van de crew en de overige passagiers. Met een prachtige ervaring, uw gele Quark jas en ongetwijfeld ontelbare foto's rijker vervolgt u de reis. Wij helpen u graag met bijpassende vluchten en aanvullende reisonderdelen in Argentinië.

Deze cruise kent de volgende vertrekken en indicatieve tarieven in 2022/2023. Contacteert u ons voor een optie op het vertrek naar keuze? Dan werken wij een mooi aanbod voor u uit inclusief eventuele kortingen.

Vertrekken en prijsindicaties voor de Falklandeilanden, South Georgia en Antarctica cruise:


Deze Falklandeilanden, South Georgia en Antarctica cruise wordt aangeboden door onze partner en poolspecialist Quark Expeditions. De reis wordt uitgevoerd aan boord van de Ocean Adventurer, World Explorer, Ultramarine en de Ocean Diamond. In bovenstaande tekst vindt u het uitgebreide overzicht met alle vertrekken en een indicatie van de prijzen. Let op: regelmatig gelden er kortingen op de standaard tarieven. Informeert u ons voor de beschikbaarheid en mooiste prijs voor seizoen 2022-2023.


Op dit moment gelden er kortingen van 10 tot 25% op diverse vertrekken. Vraagt u een offerte bij ons op zodat we de beschikbaarheid en mooiste tarief kunnen doorgeven?


Cruise data in 2022/2023:

22_23_Falkland_SouthG_Antarctica_beknopt_2

Neemt u contact met ons op voor een prachtige offerte? Wij controleren de beschikbaarheid van de gewenste cruise en informeren u over eventuele kortingen die van toepassing zijn.

Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Antarctica

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

Wij zijn expert in het verzorgen van exclusieve reizen op maat. Wij hebben de schoonheid van Antarctica zelf ervaren en kennen de verschillende schepen. Wij helpen u dan ook deskundig en vol enthousiasme met het verzorgen van deze unieke reis. Ook voor bijbehorende vluchten en aanvullende reisarrangementen zijn we u graag van dienst. U hoeft enkel te genieten van al het moois.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Comfortabele expeditieschepen

De expeditieschepen van Quark Expeditions zijn van alle gemakken voorzien en hebben altijd privé faciliteiten. Daarnaast zijn het kleinschalige schepen en is de service aan boord uitstekend!

Genieten van de cruise

Tijdens de cruise hoeft u enkel te genieten van het unieke landschap en het dierenleven! Dagelijks maakt u excursies per zodiac en kunt u interessante lezingen bijwonen.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat