Logo bg white

Falklands, South Georgia & Antarctica cruise

20-daagse rondreis door Antarctica
Vanaf € 12.900,00 p.p.
November t/m maart
Charissa 2018
Heeft u vragen?
×

Falklandeilanden, South Georgia & Antarctica Cruise

Tijdens deze cruise bezoekt u niet alleen Antarctica maar ook de zeer vogelrijke en historisch gezien interessante Falklandeilanden en South Georgia. South Georgia biedt onderdak aan meer dan 30 vogelsoorten, inclusief 4 pinguïnsoorten waarvan de koningspinguïn de bekendste is. South Georgia is daarnaast historisch interessant doordat ze het startpunt vormde voor vele ontdekkingsreizen en de trieste walvis- en zeeleeuwen vangst. De dagen bij het Antarctisch schiereiland maken deze reis compleet. U overnacht in een comfortabel expeditieschip en maakt vele excursies. Dit is de ultieme route voor een ieder die uitgebreid kennis wil maken met de vele aspecten van het unieke Antarctische gebied! De ‘Falklands, South Georgia & Antarctica’ in het kort:


 • Dierenleven op de Falklands: zeeleeuwen, zeeolifanten en pelsrobben, de ezels- en Magalhaenpinguïn en de rotsspringer en vele andere vogelsoorten
 • South Georgia: Bezoek het graf van Sir Ernest Shackleton en leer meer over zijn expedities
 • Dierenleven op South Georgia: vele zeevogels, pelsrobben en vele ezels- en kinband- konings-, macaronipinguïns!
 • Lezingen: leer over het klimaat, de geschiedenis, de flora en fauna tijdens de diverse lezingen
 • Dierenleven van de Antarctische eilanden: de pinguïns (in ieder geval kinband-, adelie- en ezelspinguïns), zeeolifanten, zeevogels, walvissen en een uniek landschap van het zevende continent!
1
1

1: Ushuaia - Afvaart Antarctica Cruise

De cruise vertrekt vanuit Ushuaia, gelegen in het zuidelijkste puntje van Argentinië. Wij zijn u op verzoek ook graag van dienst met bijpassende vluchten en mooie aanvullende reisonderdelen in Argentinië. In de loop van de middag vindt de inscheping plaats. Eenmaal aan boord maakt u kennis met het expeditieteam en volgt een uitgebreide uitleg over de gang van zaken aan boord. Hierna verlaat u Vuurland en vaart u vanuit de haven van Ushuaia over het Beaglekanaal. De komende dagen verblijft u in een hut naar keuze op basis van volpension en zijn alle excursies en presentaties inbegrepen. Het expeditieteam zal ter plaatsen voor een zo gevarieerd mogelijk programma zorgen en u iedere dag op de hoogte brengen van de mooie plannen.

 • expeditieschip: m/v Ortelius of m/v Plancius (18/19/20n – vp)

"Enkele dagen geleden ben ik thuis gekomen na een fantastische, indrukwekkende en overweldigende reis door Argentinië en Antarctica. Alles was prima geregeld en is goed verlopen. De hotels waren goed en erg leuk. Ik wil Tico heel hartelijk danken voor het organiseren van mijn reis."
Jeannette

M/V Ortelius

2
2

2: Oversteek naar de Falkland Eilanden

Vandaag maakt u de oversteek naar de Falklandeilanden. Boven op het dek kunt u genieten van de weidse uitzichten. Gidsen zullen u attenderen op de vele vogels die rondom de boot mee vliegen zoals de wenkbrauw albatros, zuidelijke reuzenstormvogels, en de Kaapse- en Wilson’s stormvogel. De expeditie staf, die bestaat uit poolspecialisten en biologen, zullen u tijdens diverse lezingen veel informatie geven over dit unieke gebied en u voorbereiden op de zodiac excursies en landingen.

.
3
3

3-4: Falklandeilanden


De Falklandeilanden vormen een archipel van vele eilandjes. De eilanden zijn wereldnieuws geworden door de oorlog tussen het Verenigd Koninkrijk en Argentinië in 1982. De eilanden liggen voor de kust van Zuid-Amerika en zijn een waar paradijs voor vogelliefhebbers.

De grootste twee eilanden zijn Oost-Falkland en West-Falkland welke u tijdens diverse zodiac excursies en landingen zult verkennen. De landschappen zijn erg divers en laten zandstranden, steile kliffen, baaien, meren, bergen en grasvlaktes zien. Hier leven grote getalen vogels waaronder kolonies albatrossen, blauwoog- en rots- aalscholvers, de ezels- en Magelhaenpinguïns en rotsspringers. Met een beetje geluk ziet u ook konings- en macaronipinguïns en in een van de baaien walvissen en dolfijnen spelen. Ook bezoekt u wanneer mogelijk Port Stanley, dit typische Britse stadje kent het grootste aantal inwoners op de Falklands. U heeft alle tijd om Stanley te verkennen en de kerken, musea en wellicht ook een typische Engelse pub te bezoeken.

Macaronipinguïn

5
5

5-6: Oversteek naar South Georgia

In twee dagen maakt u de oversteek naar South Georgia. Wederom worden interessante lezingen en presentaties gegeven door het expeditie team. Natuurlijk zijn deze lezingen niet verplicht en kunt u ook buiten aan dek verder genieten van de steeds veranderende wolkenluchten, het weidse panorama en de zeevogels of ontspannen op in een van de lounges of uw hut.

7
7

8-10: South Georgia

Eenmaal aangekomen bij South Georgia brengen zodiacboten u op diverse plaatsen aan land. South Georgia biedt een overweldigend landschap met bergen en mosachtige vegetatie en is voor de helft bedekt met gletsjers en ijskappen. In het einde van de 19e eeuw werd South Georgia gebruikt als uitvalsbasis voor de ooit legale en bloeiende walvis- en zeeolifanten jacht. De populaties walvissen en zeeolifanten zijn inmiddels gelukkig weer groeiende. In Grytviken bezoekt u het graf van Ernest Shackleton, een van de pioniers van de ontdekkingsreizen naar Antarctica. South Georgia is hét domein van de koningspinguïns. Op diverse plaatsen, verspreid over het eiland, vindt u kolonies konings-, ezels-, stormband en macaroni pinguïns.

11
11

11-13: Oversteek naar het Antarctisch schiereiland


De komende dagen vaart u in zuidwestelijke richting de Antarctische wateren waar de eerste ijsbergen in zicht komen. Wanneer de condities en tijd het toelaten wordt tijdens dag 12 een mooie landing gemaakt bij de South Orkney Islands.

14
14

14-17: Antarctisch schiereiland & de Zuid-Shetland eilanden

Aangekomen bij Antarctica ziet u de eerste ijsbergen voorbij komen. U maakt kennis met het Antarctisch Schiereiland en de Zuid-Shetland eilanden. Deze unieke eilandengroep biedt onderdak aan duizenden pinguïns, pelsrobben, zeeolifanten en vogels.

Elke dag maakt u ca. 1 à 2 excursies waarbij u in stevige zodiac boten baaien en kanalen verkend of langs ijsbergen vaart, aan land gaat voor een prachtige wandeling of een bezoek aan een pinguïnkolonie. Voor een groot gedeelte wordt het dagelijkse programma bepaald door ijs- en weersomstandigheden. Het weer, het jaargetijde en de (ijs)omstandigheden zorgen ervoor dat elke expeditie anders verloopt en telkens verschillende sites zullen worden bezocht. Het weer is, net als in Europa, moeilijk voorspelbaar en zal altijd invloed hebben op het programma, maar welk type weer het ook is, avontuur is verzekerd! Tijdens de momenten dat u niet op excursie bent kunt u rusten in uw hut, een boek lezen op een van de gezamenlijke decks of een van de interessante lezingen en presentaties volgen die worden gegeven door het expeditieteam.

Zeeleeuw

18
18

18-19: Terugreis via Drake Passage

U neemt afscheid van de laatste ijsbergen waarna de terugtocht via de Drake Passage wordt ingezet. Wederom zullen zeevogels en wellicht zelfs walvissen de boot begeleiden. Deze dagen aan boord van uw expeditieschip zijn net zo rijk gevuld met lezingen als de voorgaande dagen op en rond het Antarctisch schiereiland. De leden van het expeditieteam geven presentaties en de zee en de wolkenluchten bieden steeds een andere aanblik.

20
20

20: Aankomst Ushuaia

Vandaag komt dit prachtige Antarctica avontuur helaas tot een einde. Na het ontbijt vaart de boot de haven van Ushuaia binnen en kunt u afscheid nemen van de crew en de overige passagiers. Met een prachtige ervaring en ongetwijfeld ontelbare foto's rijker vervolgt u de reis. Wij helpen u graag met bijpassende vluchten en aanvullende reisonderdelen in Argentinië.

Prijsindicatie voor deze Falklands, South Georgia & Antarctica cruise:


Voor deze prachtige cruise gelden de volgende indicatie reissommen:

 • € 10.700 per persoon (voor verblijf in een 4-persoons hut)
 • € 11.700 per persoon (voor verblijf in een 3-persoons hut)
 • € 12.900 per persoon (voor verblijf in een twin porthole hut)
 • € 13.500 per persoon (voor verblijf in een twin window hut)
 • € 14.400 per persoon (voor verblijf in een twin deluxe hut)
 • € 15.450 per persoon (voor verblijf in een superieure hut)Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Antarctica

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

Wij zijn expert in het verzorgen van exclusieve reizen op maat. Wij hebben de schoonheid van Antarctica zelf ervaren en kennen de verschillende schepen. Wij helpen u dan ook deskundig en vol enthousiasme met het verzorgen van deze unieke reis. Ook voor bijbehorende vluchten en aanvullende reisarrangementen zijn we u graag van dienst. U hoeft enkel te genieten van al het moois.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Comfortabele expeditieschepen

De expeditieschepen zijn van alle gemakken voorzien en hebben altijd privé faciliteiten (een eigen douche en toilet). Daarnaast zijn het kleinschalige schepen voor 70 - 200 gasten.

Genieten van de cruise

Tijdens de cruise hoeft u enkel te genieten van het unieke landschap en het dierenleven! Dagelijks maakt u excursies per zodiac en kunt u interessante lezingen bijwonen.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat