Logo bg white

Reis Spitsbergen met stops in Aberdeen, Fair Isle, Jan Mayen

12-daagse rondreis door Arctic
Vanaf € 2.050,00 p.p.
Juni
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Onvergetelijke Spitsbergen reis: vanuit Vlissingen naar Spitsbergen

Het expeditie schip Ortelius vertrekt in juni vanuit Vlissingen naar de Arctic. Het is de eerste cruise van het seizoen waarbij de boot in 12 dagen naar Spitsbergen wordt gevaren. Er worden stops gemaakt in Aberdeen, Fair Isle, Jan Mayen en de reis eindigt met een bezoek aan het westen van Spitsbergen; het grootste eiland van de Svalbard archipel.

U overnacht gedurende deze Spitsbergen reis aan boord van de Ortelius. Er worden lezingen gegeven en tijdens de stops worden excursies gemaakt. Tijdens deze excursies gaat u aan land voor een mooie wandeling. Dit is een perfecte cruise voor mensen met een wat minder budget, een passie voor vogels en walvissen!


Bekijk het volledige cruiseprogramma van deze onvergetelijke Spitsbergen reis!

1
1

1: Afvaart Cruise

De reis naar Spitsbergen gaat vandaag beginnen. U reist op eigen gelegenheid naar Vlissingen. Rond het middaguur vindt de inscheping plaats waarbij u aan boord gaat van het schip en kennis maakt met het expeditie team. Er volgt een uitleg over de gang van zaken aan boord, over de zodiac excursies en landingen. De komende dagen van uw Spitsbergen reis verblijft u in een hut naar keuze op basis van volpension (alle maaltijden zijn inclusief) en alle excursies en presentaties zijn inbegrepen.

  • expeditieschip: m/v Ortelius (11n – vp)
2
2

2: Noordzee

Vandaag vaart u over de Noordzee naar Schotland.

3
3

3: Aberdeen (Schotland)

De boot zal aankomen in Aberdeen, vooral bekend als ‘Granite City’ en in het verleden meervoudig winnaar geweest van de ‘Britain in Bloom’ competitie. U maakt hier een tussenstop zodat andere passagiers op kunnen stappen. In de Schotse wateren worden regelmatig Minke Whales (dwergvinvissen) White-beaked Dolpins (witsnuitdolfijnen) en Harbour Porpoise (bruinvissen) gespot.

4
4

4: Fair Isle

Aangekomen in Fair Isle, een van de Shetland Islands, wordt u welkom geheten door de ca. 50 bewoners van dit dorpje. Fair Isle is een walhalla voor zeevogels want vele soorten broedende zeevogels en Papegaaiduikers kunnen worden gespot. Mogelijk wordt onder aan de kliffen een zeehond gespot. Fair Isle is bekend om de traditioneel gebreide Fair Isle truien en heeft een interessant vogelobservatorium.

5
5

5 & 6: Op zee

Deze twee dagen van uw Spitsbergen reis bent u op zee, koersend op het Noorse eiland Jan Mayen gelegen op 300 nautische mijlen ten noordoosten van IJsland. U kunt deze dagen uitkijken naar de Minke, Fin en Blauwe walvissen, een bijzondere ervaring om deze indrukwekkende dieren nabij de boot te zien! Wellicht wordt zelfs een groep Orka’s gespot.

7
7

7: Jan Mayen

Jan Mayen is een vulkanisch eiland met prachtige bergen. De Mt. Beerenberg is 2300 meter hoog en heeft indrukwekkende gletsjer die in de zee opgaat. Tot voor kort was het eiland in gebruik als een militaire basis en was het verboden te betreden. Met toestemming van de Noorweegse autoriteiten kan hopelijk een bezoek worden gebracht aan het weerstation. Een wandeling over het eiland leidt naar Kvalrossbukta waar de resten van 17de eeuwse Nederlandse walvisvangst te vinden zijn. Daarnaast bevindt zich hier een grote kolonie Fulmar vogels.

8
8

8 t/m 10: Op zee

Deze dagen vaart het schip in noordelijke richting naar de rand van het zee-ijs tot ongeveer 79 graden Noord. U kunt uitkijken naar Bowhead Whales, Harp Seals, ijsberen en zeevogels. De dagen zijn lang door de midnight sun. Aangekomen bij de westkust van Spitsbergen heeft u goede kans op het spotten van Finn Whales en Minke Whales.

11
11

11: Hornsund

Aangekomen in Spitsbergen worden bij Poolepynten een walrus kolonie bezocht. In de avond kan een landing worden gemaakt bij Alkhornet een andere kolonia zeevogels. Op de voedselrijke slopes worden vaak rendieren en poolvossen gezien.

12
12

12: Aankomst Longyearbyen

Na het ontbijt is het tijd om de tas te pakken en afscheid te nemen van de andere gasten, de expeditiestaf en crew. Vanaf de pier van Longyearbyen heeft u een transfer naar de luchthaven waar een einde komt aan deze mooie Spitsbergen reis.Prijsindicatie voor deze reis naar Spitsbergen


Voor deze 12-daagse reis naar Spitsbergen gelden de volgende indicatieve reissommen:

  • € 2.050 per persoon (bij verblijf in een 4-persoons hut)
  • € 2.550 per persoon (bij verblijf in een 3-persoons hut)
  • € 2.800 per persoon (bij verblijf in een twin porthole hut)
  • € 3.100 per persoon (bij verblijf in een twin window hut)
  • € 3.350 per persoon (bij verblijf in een twin deluxe hut)
  • € 3.750 per persoon (bij verblijf in in een superieure hut)
  • € 4.050 per persoon (bij verblijf in een junior suite)
  • € 4.700 per persoon (bij verblijf in een grand suite)
  • € 5.400 per persoon (bij verblijf in de Hondius suite)


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Arctic

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar het Arctic gebied?

Wij zijn expert in het verzorgen van luxe reizen op maat en kennen de bestemmingen die wij aanbieden goed. Wij zoeken graag mooie vluchten voor u die goed aansluiten op deze Spitsbergen reis en wellicht zou u een mooi arrangement wensen in Longyearbyen aan het einde van de reis? Wij helpen u graag met een mooi reisprogramma zodat u enkel hoeft te genieten van al het moois.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Arctic reizen op maat

In overleg stellen we een uniek programma voor u samen waarin zowel de vluchten als een eventueel extra programma voor en/of na de cruise op uw wensen wordt afgestemd.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat