Logo bg white

Grandioze Three Arctic Islands cruise

15-daagse rondreis door Arctic
Vanaf € 16.750,00 p.p.
Augustus en september
Gemma
Heeft u vragen?
×

Cruise langs Groenland, IJsland en Spitsbergen


Vanaf een comfortabel expeditie schip maakt u tijdens de cruise kennis met de grote diversiteit aan flora en fauna en krijgt u interessante lezingen over de geschiedenis van het Arctisch gebied. De kans is groot op een ontmoeting met walrussen, muskusossen, zeeleeuwen, rendieren en vele soorten vogels. Hopelijk heeft u geluk en ziet u ook de koning van het ijs tijdens de cruise langs Groenland, Ijsland en Spitsbergen: de ijsbeer!

U overnacht gedurende de volledige Groenland, Ijsland en Spitsbergen reis aan boord van het expeditieschip en maakt tijdens uw dagen nabij de bezienswaardigheden 1 à 2 excursies per dag in zeer stevige zodiac boten. Tijdens deze excursies vaart u langs ijsbergen of gaat u aan land voor een interessante wandeling.

Bekijk het volledige cruiseprogramma van deze reis!

1
1

1: Aankomst Reykjavik (IJsland)


Deze Arctische expeditie begint in Reykjavik. U verblijft vanavond in het hotel wat cruisemaatschappij Quark Expeditions voor u heeft geboekt als onderdeel van de 'Transfer Package'. U kunt de dag om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. In de ochtend komt het schip aan in Akureyri in IJsland waar deze prachtige Groenland, Ijsland en Spitsbergen cruise tot een einde komt. Wanneer gewenst boeken we een transfer voor u zodat u in ca. 6 uur naar Reykjavik wordt gereden.


  • ★★★★ Overnachting in Reykjavik (1 nacht)

2
2

2: Afvaart Cruise


Vandaag wordt u opgehaald bij het hotel en met een transfer naar het expeditieschip gebracht waar de inscheping plaatsvindt. Eenmaal aan boord maakt u kennis met het expeditieteam en volgt een uitgebreide uitleg over de gang van zaken aan boord, over de zodiac excursies en landingen. De komende dagen van uw IJsland, Groenland en Spitsbergen cruise verblijft u aan boord van de Ocean Adventurer

De Ocean Adventurer is een charmant schip wat plaats biedt aan maximaal 128 passagiers. Sinds haar laatste renovatie heeft het schip een eigentijdse look and feel, zijn de badkamers en de gezamenlijke ruimtes gerenoveerd en wordt er gevaren met twee nieuwe Rolls Royce-motoren, die het brandstofverbruik verhogen en de ecologische voetafdruk minimaliseren. De 65 hutten zijn verdeeld over 8 verschillende typen (beginnend vanaf 11 m2). Aan boord bevindt zich daarnaast een gym, auditorium in theaterstijl, Dining room, de Clipper Club eetruimte, Polar Boutique Shop en de bibliotheek.

Tijdens de cruise zijn alle maaltijden (en de standaard drankjes tijdens de maaltijden) inbegrepen, evenals de vele dagelijkse excursies.

  • ★★★★ Ocean Adventurer


Foto door Acacia Johnson

"Wij hebben een geweldige cruise gehad. Hut en schip waren prima en overeenkomstig onze verwachtingen. De gidsen hebben alle moeite gedaan om ons veel te laten zien en beleven. Het delen van hun kennis was een mooie aanvulling op de belevenis in dit bijzondere gebied. "
Tico-reizigers
3
3

3 - 4: op zee


Deze dagen brengt u door op zee, varend in noordelijke richting vanuit IJsland naar Groenland. U kunt kennismaken met de overige passagiers of genieten van een goed boek in uw eigen hut of een van de gezamenlijke lounges. Terwijl u door de Straat van Denemarken vaart, leert uw Expeditie Team u over de natuur en geschiedenis van Groenland. De geschiedenis van ontdekkingsreizen, poolpolitiek, glaciologie en klimaatonderzoek komen aan bod. Overdag heeft u vanaf het dek uit kunnen kijken naar grote walvissen en migrerende vogels.

5
5

5 - 8: Oostkust van Groenland


Aangekomen bij Groenland vaart u langs de afgelegen oostkust van Groenland en kunt u genieten van Zodiac-cruises en landingen bij verschillende locaties. Verken de overblijfselen van oude Thule-nederzettingen en zie wellicht op grazende muskoxen (maarliefst 40 procent van 's werelds muskoxenpopulatie leeft in Groenland). Als de weer- en ijsomstandigheden het toelaten, wordt ook een bezoek gebracht aan Ittoqqortoormiit, de meest afgelegen gemeenschap in Oost-Groenland. Scoresby Sund is het langste fjord ter wereld en het grootste fjordencomplex ter wereld.

3
3

9 - 10: Op zee (Groenlandzee)


Deze dagen vaart u over de Groenlandzee van Groenland naar Spitsbergen. Er worden wederom interessante lezingen gegeven over uiteenlopende onderwerpen als de geschiedenis, de flora en de fauna. De kans is aanwezig dat u tijdens deze overtocht walvissen of wellicht zelfs ijsberen ziet. Bekijk uw foto's, drink een ijskoude cocktail in de bar of kijk een film en bereidt u in alle rust voor op de volgende geweldige bestemming!

11
11

11 - 14: Spitsbergen


Eenmaal aangekomen bij Spitsbergen zorgt het deskundige en gedreven expeditie-team dagelijks voor de mooiste invulling van de dag. Svalbard is de naam voor de gehele eilandengroep en bestaat uit tientallen kleinere eilandjes en 3 grote eilanden (waarvan Spitsbergen het grootste eiland is). Gemiddeld kunt u tweemaal per dag deelnemen aan een (uiteraard optionele) zodiac cruise of wandeling. Er staan dus een hoop excursies klaar! Tussen de heerlijke maaltijden door kunt u genieten van de goed verzorgde maaltijden, ontspannen in uw eigen hut of een van de vele gezamenlijke ruimtes. Houdt tijdens uw ontspannen momenten aan een van de buitendecks oren en ogen open. Mogelijk ziet u een zeehond op een ijsschots voorbij drijven, een Greenland Whale (Bowhead Whale) of een Fin Whale langs de boot zwemmen.

Foto 1: Acacia Johnson
Foto 3: Michelle Sole

15
15

15: Uitscheping


Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de Expedition Staff en Team en zult u de boot moeten verlaten. Vanaf de pier van Longyearbyen volgt een transfer naar de luchthaven waar de privé chartervlucht u weer op staat te wachten en u terug naar Helsinki zal vliegen. Aangekomen in Helsinki is het cruiseprogramma tot een einde gekomen. De transfer en vlucht zijn onderdeel van de 'Transfer Package'. Mocht u aanvullende vluchten of een arrangement in Finland wensen, dan vernemen wij het graag.

Prijsindicatie voor deze cruise Groenland, IJsland en Spitsbergen


De cruise wordt georganiseerd door onze partner en specialist in luxe expeditie cruises Quark Expeditions en uitgevoerd aan boord van de Ocean Adventurer. Regelmatig gelden er interessante kortingen op onderstaande tarieven. Neemt u contact met ons op voor een vrijblijvende offerte met prijsopgave?


Cruisedata en prijzen voor 2024:

  • 25 aug 24 - 08 sep 24 (15 dagen) | Ocean Adventurer: € 16.750 per persoon
  • 25 aug 25 - 08 sep 25 (15 dagen) | Ocean Adventurer: € 17.850 per persoon


Let op: er zijn zeer regelmatig mooie kortingen van toepassing! Deze kortingen zijn nog niet verwerkt in onderstaande tarieven. Neemt u contact met ons op voor een offerte met prijsopgave?


Opmerkingen:

  • De tarieven zijn inclusief de beschreven zodiac- en wandelexcursies zoals omschreven in het programma. Aan boord zijn alle maaltijden, snacks en frisdrank (plus een selectie bier en wijn tijdens het diner) inbegrepen. U krijgt expeditie laarzen in bruikleen tijdens de cruise en de gele Quark parka en een fotografisch dagboek van uw cruise mag u aan het einde van de cruise mee naar huis nemen.
  • De 'Transfer Package' (welke voorzien in overnachting op dag 1 en de vluchten vanaf Helsinki / Reykjavik naar de boot zijn reeds inbegrepen in bovenstaande reissommen.
  • De route in 2024 gaat van Reykjavik naar Spitsbergen. De route in 2025 brengt u van Spitsbergen naar Reykjavik.
  • De prijzen aan boord van de Ocean Adventurer zijn gebaseerd op een Main Deck Window cabin. De prijzen zijn gebaseerd op tweepersoons hutten. Wij informeren u graag over de kosten en beschikbaarheid van andere cabin categorieën, single of triple verblijven.

Wij zien uw offerteaanvraag tegemoet! Wij controleren in dat geval de beschikbaarheid van de gewenste cruise en informeren u over eventuele kortingen die van toepassing zijn.

Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Arctic

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar het Arctic gebied?

Wij zijn expert in het verzorgen van volledig verzorgde reizen op maat en kennen de bestemmingen die wij aanbieden goed. Wij zijn u graag van dienst met bijpassende vluchten en wanneer gewenst mooie programma's voorafgaand aan de cruise. U hoeft enkel te genieten van de mooie cruise langs Groenland, Ijsland en Spitsbergen.

Snelle Service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw vraag of verzoek.

Genieten tijdens de reis

U ontvangt van ons alle reisinformatie en aanvullende documenten waarmee u zich optimaal kunt voorbereiden op de cruise. U hoeft niets anders te doen dan te genieten van deze unieke bestemming en schitterende ervaringen.

Deskundig aanspreekpunt

Wij werken samen met de beste expeditiecruise partners en zijn van begin tot eind van de reis uw aanspreekpunt. Daardoor boekt u gemakkelijk en veilig en met SGR en Calamiteitenfonds garantie.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat