Logo bg white

Luxe Spitsbergen Highlights cruise

7 dagen
Vanaf € 4.800,00 p.p.
Mei en juni
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Een korte, maar complete Spitsbergen expeditie!


Tijdens deze schitterende cruise maakt u in slechts 7 dagen kennis met de veelzijdigheid van het Arctische eiland Spitsbergen. Het is een van de populairste Arctische reizen in ons aanbod. U vliegt vanuit Oslo naar Longyearbyen (Spitsbergen) waar u aan boord gaat van uw prachtige schip en kennis maakt met uw hut, medereisgenoten en de crew.

Vanaf dag 3 tot en met 6 vaart het schip langs de westkust van Spitsbergen richting het noorden van het eiland en maakt u prachtige excursies. Hoewel dit rotsachtige eiland is bedekt met bergen en gletsjers, bieden de torenhoge kliffen en fjorden een bloeiend en divers ecosysteem. U zult zeker kennismaken met de walrus met zijn lange slagtanden en kenmerkende snorharen, de vele arctische vogels en zult hopelijk ook het meest iconische arctische wezen spotten, de ijsbeer.

De Spitsbergen Highlights cruise is beschikbaar op twee schepen: de Ultramarine en de Ocean Adventurer. Tijdens de cruise zijn uiteraard alle maaltijden, excursies en lezingen inbegrepen.

1
1

Dag 1: Oslo (Noorwegen)


Deze cruise begint in Olso, de levendige hoofdstad van Noorwegen. We kunnen eventueel bijpassende vluchten toevoegen aan het reisprogramma en/of een langer bezoek aan Olso inplannen aan het begin of einde van de cruise. Laat u ons weten wat uw wensen zijn? Dan passen wij het reisprogramma hier graag op aan. Uw overnachting in Oslo vanavond is onderdeel van de 'Transfer Package'.


 • ★★★★ Overnachting in Oslo (1n)
2
2

Dag 2: Vlucht naar Spitsbergen en inscheping


In de ochtend wordt u bij het hotel opgehaald door een vertegenwoordiger van Quark Expedition en met de overige deelnemers naar de luchthaven van Oslo gebracht. Vanaf hier vliegt u in ca. 3 uur met een privéchartervlucht naar Longyearbyen, de grootste plaats op Spitsbergen, Svalbard. Svalbard is de naam van de eilandengroep in de Noordelijke IJszee, 565 km ten noorden van Noorwegen gelegen. De eilandengroep bestaat uit tientallen kleinere en 3 grote eilanden (waarvan Spitsbergen het grootste eiland is).

U heeft in Longyearbyen tijd voor een verkenning. In deze kleine plaats wonen ca. 2.400 inwoners (die vele verschillende nationaliteiten kennen) en hebben de straten geen namen, maar nummers. In de middag
vindt de inscheping plaats en maakt u kennis met uw prachtige hut, de deskundige crew en leert u over de gang van zaken aan boord. U kunt kiezen uit verschillende hutten aan boord van de Ocean Adventurer en de Ultramarine. Tijdens uw cruise zijn alle maaltijden en drankjes tijdens de maaltijden inbegrepen, evenals de vele dagelijkse excursies.


 • ★★★★ Ocean Adventurer (5n) of
  ★★★★★ Ultramarine (5n)
  Verblijf in een hut naar keuze
  Beiden op basis van volpension en incl. excursies

Longyearbyen

3
3

Dag 3: Krossfjord

De komende dagen vaart u langs de westkust van Spitsbergen. De expeditie beslaat het westen van dit magische eiland en biedt volop mogelijkheden om immense gletsjers, diepe fjorden, hoge bergen en de unieke flora en fauna te zien. De weersomstandigheden en ijscondities zorgen ervoor dat geen cruise hetzelfde verloopt, maar iedere dag zorgt het deskundige en gedreven expeditie team voor de mooiste en meest ideale invulling en staan er een hoop excursies klaar. Mogelijk ziet uw cruise er als volgt uit:

Noordwaarts van Longyearbyen bevindt zich Krossfjord. Diep in dit 30 km lange fjord ligt de actieve Lilliehöök-gletsjer waar regelmatig - onder luid gedonder - grote stukken ijs afbreken en in het ijskoude water storten. Een Zodiac-excursie naar het nabijgelegen Ny London, een verlaten mijnbouwnederzetting op het eiland Blomstrandøya, is een ideale plek voor een begeleide wandeling. Mogelijk ziet u hier het Svalbard-rendier.

4
4

Dag 4: Monaco-gletsjer


Terwijl u lag te slapen is het schip verder noordelijk gevaren en aangekomen bij de adembenemende Monaco-gletsjer. Overdag kunt u het expeditieteam helpen om de kustlijnen en de ijsrand te scannen op dieren. Mogelijke landingsplaatsen zijn Texas Bar, Worsleyneset en de Andoyane-eilanden. Als de ijscondities het toelaten bereikt u wellicht 80°N en staat een bezoek aan de grote groep walrussen op het kleine, Moffen-eiland op het programma. Zien (en horen!) hoe deze logge dieren onderling communiceren is een onvergetelijke ervaring, dus sta klaar met uw verrekijker!


5
5

Dag 5: Smeerenburg

Vandaag vaart het schip weer rustig in zuidelijke richting terwijl u onderweg nieuwe plekken aandoet. Bij Smeerenburg ziet u de overblijfselen van een verlaten nederzetting die bijna 400 jaar geleden door Nederlandse walvisjagers is gesticht. Hier heeft u aan wal tijd voor een verkenning en kunt u meer te weten komen over de walvisvangstgeschiedenis van Spitsbergen. Mogelijk vaart het schip daarna verder naar Magdalenafjord en ziet u de panoramische vergezichten van met sneeuw bedekte bergen en enorme gletsjers die worden weerspiegeld in het kristalheldere water. Uiteraard wordt er (zowel door de crew als de passagiers) constant gezocht naar walvissen en ijsberen. Tijdens de momenten dat u aan boord bent kunt u daarnaast deelnemen aan interessante presentaties die worden gegeven door de crewleden!

6
6

Dag 6: Barentsburg en Alkehornet


Tijdens deze laatste volledige dag van uw Arctische avontuur kunt u een bezoek brengen aan de Russische mijnstad Barentsburg, de thuisbasis van de meest noordelijke brouwerij van Rusland. Wellicht sluit u de dag af in de omgeving van Alkehornet. Op deze hoge kliffen wemelt het van nestelende zeevogels. Tijdens het laatste diner aan boord wisselt u nog een laatste keer verhalen uit met de medepassagiers en bemanningsleden.

7
7

Dag 7: Uitscheping en terugvlucht naar Oslo


Vandaag komt deze prachtige Spitsbergen Highlights cruise tot een einde. U neemt afscheid van de crew en heeft na het aanmeren in Longyearbyen een transfer naar de luchthaven. Hier gaat u aan boord van de chartervlucht naar Oslo welke (als laatste onderdeel van de 'Transfer Package') is inbegrepen. Wanneer gewenst boeken we graag de terugvlucht vanuit Oslo (en eventueel een langer verblijf in Olso).

De prijsindicatie en vertrekdata voor deze Spitsbergen cruise:


Deze Hoogtepunten van Spitsbergen cruise wordt uitgevoerd door onze partner en specialist in luxe expeditie cruises Quark Expeditions. De cruise wordt uitgevoerd door de poolschepen Ultramarine en de Ocean Adventurer. Regelmatig gelden kortingen op onderstaande tarieven. Neemt u contact met ons op voor een vrijblijvende offerte met prijsopgave?


Cruisedata in 2022:

 • 03 - 09 mei 2022 (Ultramarine)
 • 16 - 22 mei 2022 (Ultramarine)
 • 29 mei - 04 juni 22 (Ocean Adventurer)
 • 22 - 28 juni 2022 (Ultramarine)


Indicatieve tarieven voor deze 7-daagse cruise:

 • Aan boord van de Ocean Adventurer:
  • Lower Deck Twin: € 4.800 per persoon
  • Main Deck Porthole: € 5.650 per persoon
  • Main Deck Window: € 6.040 per persoon
  • Superior cabin: € 6.550 per persoon
  • Deluxe cabin: € 6.550 per persoon
  • Suite: € 8.180 per persoon
  • Owner's Suite: 8.600 per persoon

 • Aan boord van de Ultramarine:
  • Explorer Suite: € 6.900 per persoon
  • Balcony Suite: € 7.300 per persoon
  • Deluxe Balcony Suite: € 8.570 per persoon
  • Terrace Suite: € 9.050 per persoon
  • Penthouse Suite: € 9.950 per persoon
  • Owner's Suite: € 12.000 per persoon
  • Ultra Suite: € 13.250 per persoon


In aanvulling op bovenstaande tarief dient een bedrag van € 900 per persoon toegevoegd worden voor de 'Transfer Package'. De Transfer Package voorziet in de overnachting in Oslo en de vlucht Oslo - Longyearbyen en vice versa.

Neemt u contact met ons op voor een prachtige offerte? Wij controleren de beschikbaarheid van de gewenste cruise en informeren u over eventuele kortingen die van toepassing zijn.


- - - - -


- Photo credits Michelle Sole: picture 4 from day 3 + header picture
- Photo credits Acacia Johnson: picture 3 from day 6


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Arctic

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom uw Arctic cruise bij Tico boeken?

Deskundig aanspreekpunt

Wij werken samen met de beste expeditiecruise partners en zijn van begin tot eind van de reis uw aanspreekpunt. Daardoor boekt u gemakkelijk en veilig en met SGR en Calamiteitenfonds garantie.

Uw cruise op maat

U kunt de cruise los boeken, maar eventueel ook bijpassende vluchten en excursies voor en/of na de cruise toe laten voegen. Uiteraard informeren we u ook over optionele 'Adventure excursions' tijdens de cruise!

Genieten tijdens de reis

U ontvangt van ons alle reisinformatie en aanvullende documenten waarmee u zich optimaal kunt voorbereiden op de cruise. U hoeft niets anders te doen dan te genieten van deze unieke bestemming en schitterende ervaringen.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat