Logo bg white

Luxe Spitsbergen Highlights cruise

7 dagen
Vanaf € 8.050,00 p.p.
Mei t/m juli
Gemma
Heeft u vragen?
×

Een korte, maar complete Spitsbergen expeditie!


Tijdens deze korte cruise maakt u in 7 dagen kennis met de veelzijdigheid van het Arctische eiland Spitsbergen. U vliegt vanuit Helsinki naar Longyearbyen (Spitsbergen) waar u aan boord gaat van uw prachtige schip en kennis maakt met uw hut, medereisgenoten en de crew.

Vanaf dag 3 tot en met 6 vaart het schip langs de westkust van Spitsbergen richting het noorden van het eiland en maakt u prachtige excursies. Hoewel dit rotsachtige eiland is bedekt met bergen en gletsjers, bieden de torenhoge kliffen en fjorden een bloeiend en divers ecosysteem. U zult zeker kennismaken met de walrus met zijn lange slagtanden en kenmerkende snorharen, de vele arctische vogels en zult hopelijk ook het meest iconische arctische wezen spotten, de ijsbeer.

De Spitsbergen Highlights cruise is beschikbaar op twee schepen: de Ocean Adventurer. Tijdens de cruise zijn uiteraard alle maaltijden, excursies en lezingen inbegrepen.

1
1

Dag 1: Helsinki (Finland)


Deze cruise begint in Helsinki, de levendige hoofdstad van Finland. We kunnen eventueel bijpassende vluchten toevoegen aan het reisprogramma en/of een langer bezoek aan Helsinki inplannen aan het begin of einde van de cruise. Laat u ons weten wat uw wensen zijn? Dan passen wij het reisprogramma hier graag op aan. Uw overnachting in Helsinki vanavond is onderdeel van de 'Transfer Package'.


  • ★★★★ Overnachting in Helsinki (1 nacht)
2
2

Dag 2: Vlucht naar Spitsbergen en inscheping


In de ochtend wordt u bij het hotel opgehaald door een vertegenwoordiger van Quark Expedition en met de overige deelnemers naar de luchthaven van Helsinki gebracht. Vanaf hier vliegt u in ca. 3 uur met een privéchartervlucht naar Longyearbyen, de grootste plaats op Spitsbergen, Svalbard. Svalbard is de naam van de eilandengroep in de Noordelijke IJszee, 565 km ten noorden van Noorwegen gelegen. De eilandengroep bestaat uit tientallen kleinere en 3 grote eilanden (waarvan Spitsbergen het grootste eiland is).

U heeft in Longyearbyen tijd voor een verkenning. In deze kleine plaats wonen ca. 2.400 inwoners (die vele verschillende nationaliteiten kennen) en hebben de straten geen namen, maar nummers. In de middag
vindt de inscheping plaats en maakt u kennis met uw prachtige hut, de deskundige crew en leert u over de gang van zaken aan boord. U kunt kiezen uit verschillende hutten aan boord van de Ocean Adventurer. Tijdens uw cruise zijn alle maaltijden en drankjes tijdens de maaltijden inbegrepen, evenals de vele dagelijkse excursies.


  • ★★★★ Ocean Adventurer (5 nachten)

    Verblijf in een hut naar keuze, op basis van volpension en incl. excursies

Longyearbyen

3
3

Dag 3: Krossfjord

De komende dagen vaart u langs de westkust van Spitsbergen. De expeditie beslaat het westen van dit magische eiland en biedt volop mogelijkheden om immense gletsjers, diepe fjorden, hoge bergen en de unieke flora en fauna te zien. De weersomstandigheden en ijscondities zorgen ervoor dat geen cruise hetzelfde verloopt, maar iedere dag zorgt het deskundige en gedreven expeditie team voor de mooiste en meest ideale invulling en staan er een hoop excursies klaar. Mogelijk ziet uw cruise er als volgt uit:

Noordwaarts van Longyearbyen bevindt zich Krossfjord. Diep in dit 30 km lange fjord ligt de actieve Lilliehöök-gletsjer waar regelmatig - onder luid gedonder - grote stukken ijs afbreken en in het ijskoude water storten. Een Zodiac-excursie naar het nabijgelegen Ny London, een verlaten mijnbouwnederzetting op het eiland Blomstrandøya, is een ideale plek voor een begeleide wandeling. Mogelijk ziet u hier het Svalbard-rendier.

4
4

Dag 4: Monaco-gletsjer


Terwijl u lag te slapen is het schip verder noordelijk gevaren en aangekomen bij de adembenemende Monaco-gletsjer. Overdag kunt u het expeditieteam helpen om de kustlijnen en de ijsrand te scannen op dieren. Mogelijke landingsplaatsen zijn Texas Bar, Worsleyneset en de Andoyane-eilanden. Als de ijscondities het toelaten bereikt u wellicht 80°N en staat een bezoek aan de grote groep walrussen op het kleine, Moffen-eiland op het programma. Zien (en horen!) hoe deze logge dieren onderling communiceren is een onvergetelijke ervaring, dus sta klaar met uw verrekijker!


5
5

Dag 5: Smeerenburg

Vandaag vaart het schip weer rustig in zuidelijke richting terwijl u onderweg nieuwe plekken aandoet. Bij Smeerenburg ziet u de overblijfselen van een verlaten nederzetting die bijna 400 jaar geleden door Nederlandse walvisjagers is gesticht. Hier heeft u aan wal tijd voor een verkenning en kunt u meer te weten komen over de walvisvangstgeschiedenis van Spitsbergen. Mogelijk vaart het schip daarna verder naar Magdalenafjord en ziet u de panoramische vergezichten van met sneeuw bedekte bergen en enorme gletsjers die worden weerspiegeld in het kristalheldere water. Uiteraard wordt er (zowel door de crew als de passagiers) constant gezocht naar walvissen en ijsberen. Tijdens de momenten dat u aan boord bent kunt u daarnaast deelnemen aan interessante presentaties die worden gegeven door de crewleden!

6
6

Dag 6: Barentsburg en Alkehornet


Tijdens deze laatste volledige dag van uw Arctische avontuur kunt u een bezoek brengen aan de Russische mijnstad Barentsburg, de thuisbasis van de meest noordelijke brouwerij van Rusland. Wellicht sluit u de dag af in de omgeving van Alkehornet. Op deze hoge kliffen wemelt het van nestelende zeevogels. Tijdens het laatste diner aan boord wisselt u nog een laatste keer verhalen uit met de medepassagiers en bemanningsleden.

7
7

Dag 7: Uitscheping en terugvlucht naar Helsinki


Vandaag komt deze prachtige Spitsbergen Highlights cruise tot een einde. U neemt afscheid van de crew en heeft na het aanmeren in Longyearbyen een transfer naar de luchthaven. Hier gaat u aan boord van de chartervlucht naar Helsinki welke (als laatste onderdeel van de 'Transfer Package') is inbegrepen. Wanneer gewenst boeken we graag de terugvlucht vanuit Helsinki (en eventueel een langer verblijf).

U zou deze reis prachtig uit kunnen breiden met een langer verblijf in Longyearbyen:

4 dagen
Vanaf € 4.350,– p.p.
Mei t/m september

Arctic reis | Longyearbyen (in het zomerseizoen)

Dit korte, maar geweldige programma kunt u perfect voorafgaand of na een Spitsbergen cruise inplannen. U verblijft 4 dagen in de bijzondere plaats Longyearbyen op het eiland Spitsbergen, waar veel van onze Arctic cruises beginnen en/of eindigen. De uitgelezen kans om aan land te genieten van onverwachts goede culinaire ervaringen en geweldige outdoor mogelijkheden! Een privé diner bij Willems Cabin, een tocht per sledehonden en een bezoek aan Mine 3 zijn enkele van de inbegrepen ervaringen.

Lees meer

De prijsindicatie en vertrekdata voor deze Spitsbergen Highlights cruise:


Deze Hoogtepunten van Spitsbergen cruise wordt uitgevoerd door onze partner en specialist in luxe expeditie cruises Quark Expeditions. De cruise wordt uitgevoerd door het poolschip de Ocean Adventurer. Regelmatig gelden kortingen op onderstaande tarieven. Neemt u contact met ons op voor een vrijblijvende offerte met prijsopgave?


Cruisedatum en prijzen voor 2024:

  • 15 mei 24 - 21 mei 24 (7 dagen) | Ocean Adventurer: € 8.050 per persoon
  • 25 jun 24 - 01 jul 24 (7 dagen) | Ocean Adventurer: € 8.050 per persoon


Let op: er zijn zeer regelmatig mooie kortingen van toepassing! Deze kortingen zijn nog niet verwerkt in onderstaande tarieven. Neemt u contact met ons op voor een offerte met prijsopgave?


Opmerkingen:

  • De tarieven zijn inclusief de beschreven zodiac- en wandelexcursies zoals omschreven in het programma. Aan boord zijn alle maaltijden, snacks en frisdrank (plus een selectie bier en wijn tijdens het diner) inbegrepen. U krijgt expeditie laarzen in bruikleen tijdens de cruise en de gele Quark parka en een fotografisch dagboek van uw cruise mag u aan het einde van de cruise mee naar huis nemen.
  • De 'Transfer Package' is inbegrepen in bovenstaande tarieven. De Transfer Package voorziet in de overnachting in Helsinkien de vluchten Helsinki - Longyearbyen en vice versa.
  • De prijzen aan boord van de Ocean Adventurer zijn gebaseerd op een Main Deck Window cabin. De prijzen zijn gebaseerd op tweepersoons hutten. Wij informeren u graag over de kosten en beschikbaarheid van andere cabin categorieën, single of triple verblijven.

Neemt u contact met ons op voor een prachtige offerte? Wij controleren de beschikbaarheid van de gewenste cruise en informeren u over eventuele kortingen die van toepassing zijn.- - - - -


- Photo credits Michelle Sole: picture 4 from day 3 + header picture
- Photo credits Acacia Johnson: picture 3 from day 6


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Arctic

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom uw Arctic cruise bij Tico boeken?

Deskundig aanspreekpunt

Wij werken samen met de beste expeditiecruise partners en zijn van begin tot eind van de reis uw aanspreekpunt. Daardoor boekt u gemakkelijk en veilig en met SGR en Calamiteitenfonds garantie.

Uw cruise op maat

U kunt de cruise los boeken, maar eventueel ook bijpassende vluchten en excursies voor en/of na de cruise toe laten voegen. Uiteraard informeren we u ook over optionele 'Adventure excursions' tijdens de cruise!

Genieten tijdens de reis

U ontvangt van ons alle reisinformatie en aanvullende documenten waarmee u zich optimaal kunt voorbereiden op de cruise. U hoeft niets anders te doen dan te genieten van deze unieke bestemming en schitterende ervaringen.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat