Logo bg white

IJsland verlenging voor en na uw Groenland cruise

4-daags arrangement Arctic
Op aanvraag
Juni t/m september

IJsland verlenging


Diverse Quark Expeditions cruises naar Groenland vertrekken vanuit Reykjavik. Tijdens dit arrangement bieden we een prachctig aanvullend IJsland programma aan wat u kunt combineren met de Greenland Adventure Cruise, de Essential Greenland, de Three Arctic Islands en de Under the Northern Lights cruise. Dit arrangement begint in de aangename stad Reykjavík, de hoofdstad van IJsland waar twee overnachtingen en een interessante excursie naar keuze voor u op het programma staan.

Hierna vangt uw cruise aan met de inscheping óf een vlucht naar Groenland en kunt u genieten van een schitterende en volledig verzorgde Arctic cruise. Aan het einde van de cruise wordt u terug gevlogen naar IJsland en wacht u twee overnachtingen in het heerlijke Retreat at Blue Lagoon, gelegen op ca. 30 minuten rijden van de luchthaven. Een plek waar u kunt genieten van uitgebreide spafaciliteiten!

1
1

1: Aankomst Reykjavik


Vandaag gaat deze unieke reis naar IJsland en Groenland van start! Op eigen gelegenheid reist u naar de luchthaven Schiphol vanuit waar u met een directe vlucht Icelandair in 3 uur naar IJsland zal vliegen. Wij kunnen deze vluchten voor u boeken, maar u kunt er ook voor kiezen de vluchten zelf te verzorgen.

Na aankomst op Keflavík International Airport wordt u welkom wordt geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale partner en wacht u een transfer die u in 40 minuten naar het sfeervolle Konsulat Hotel zal brengen, gelegen in het hart van Reykjavík, op steenworp afstand van het Harpa concertgebouw en talloze fijne restaurants. Het hotel is gehuisvest in een historisch pand en is mooi gedecoreerd.

  • ★★★★ Reykjavík Konsulat Hotel (2 nachten)
2
2

2: Een bijzondere kennismaking met Reykjavík


Vandaag organiseren we graag een smakelijke food tour door Reykjavík óf een unieke afdaling in de slapende Tríhnúkagígur vulkaan, gelegen op 45 minuten rijden van Reykjavík! Daarnaast heeft u voldoende tijd voor een kennismaking op eigen gelegenheid met deze aangename stad.

Food Tour

Tijdens de food tour maakt u onder begeleiding van een gids een wandeling door Reykjavík, waarbij u op zoek gaat naar verschillende IJslandse delicatessen. U bezoekt een aantal gerenommeerde restaurants, maar ook een paar fantastische familierestaurants in de stad. Het mag duidelijk zijn dat IJslanders trots zijn op hun traditionele keuken, welke bestaat uit kwalitatief zeer goede producten. Er wordt natuurlijk van alles geproefd vanmiddag! Blank


Tríhnúkagígur vulkaan

Wanneer u een avontuurlijkere invulling van de dag wenst, kunnen we een vulkaanafdaling organiseren. In de lobby van uw hotel ontmoet u uw gids die u vanochtend zal begeleiden richting de Tríhnúkagígur. U wordt in ca. 45 minuten naar de slapende vulkaan gereden en wandelt daarna zo'n 50 minuten. Eenmaal aangekomen bij de vulkaankrater stapt u - voorzien van specifieke veiligheidsuitrusting - in een open lift waarmee u in ongeveer 6 minuten zo'n 120 meter afdaalt en arriveert in een compleet andere wereld. Alles gaat in een rustig tempo en de uitzichten tijdens de afdaling zijn adembenemend. Na deze enerverende ervaring wordt u netjes terug gebracht naar Reykjavík.

Blank
3
3

3: Uw cruise


Vandaag heeft u een transfer naar de luchthaven Keflavík. Op de luchthaven wordt u ontvangen door Quark Expeditions en met de overige deelnemers begeleid naar de privéchartervlucht die u naar Groenland zal vliegen. De komende dagen kunt u genieten van een volledig verzorgde Quark Expeditions cruise.


4
4

4: Aansluitend aan uw cruise


Na het uitchecken wordt u opgehaald en in ca. 30 minuten van Keflavík naar Blue Lagoon gereden. Een heerlijke plek om deze laatste dagen van de reis bij te komen van de schitterende cruise en te genieten van de natuur en de thermale warmwaterbronnen. Uw hotel kent fantastische (spa)faciliteiten en tijdens uw verblijf is het diner inbegrepen. Eenmaal staat een diner bij het Lava Restaurant op het programma en eenmaal een diner bij het door Michelin aanbevolen restaurant Moss.


  • ★★★★+ The Retreat at Blue Lagoon (2 nachten) Blank
5
5

5: The Blue Lagoon


Tijdens deze vrije dag kunt u genieten van de faciliteiten van uw hotel. Boek een fantastische behandeling in de gerenommeerde spa of neem deel aan de dagelijkse yogales. Vanuit de spa heeft u exclusieve toegang tot The Retreat Lagoon, een afgescheiden lagune speciaal voor hotelgasten. Uiteraard heeft u ook onbeperkt toegang tot de Blue Lagoon, welke is geopend voor het grote publiek.

Uw verblijf bij The Retreat at Blue Lagoon is een duurzame keuze. De restaurants maken zo veel mogelijk gebruik van lokaal geproduceerde ingrediënten en biologische boerderijen en het hotel draait volledig op groene energie. Geothermische energie (aardwarmte) geproduceerd in het Svartsengi Resource Park, voorziet 100% in de elektriciteit, verwarming en het warme water voor Blue Lagoon. Door de architectuur en het design gaan de gebouwen op in het vulkanische uitzicht en worden ze één met het land. Bouwmaterialen zijn daarnaast gekozen vanwege hun duurzaamheid en groene productienormen. Blank


6
6

6: Terugreis


Na het ontbijt maakt u zich op voor de terugreis. Een chauffeur brengt u in ongeveer 30 minuten terug naar de internationale luchthaven waar u incheckt voor uw terugvlucht naar huis.

Wij zien uw aanvraag graag tegemoet zodat we een persoonlijk reisprogramma voor u kunnen uitwerken. U kunt dit arrangement combineren met de Greenland Adventure Cruise, de Essential Greenland, de Three Arctic Islands en de Under the Northern Lights cruise. Wij laten het programma uiteraard prachtig aansluiten op de gewenste cruise.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat