Logo bg white

Greenland Explorer cruise incl. vele (helikopter) excursies

11 dagen
Vanaf € 13.400,00 p.p.
September en oktober
Gemma
Heeft u vragen?
×

Avontuurlijke kennismaking met Zuid-Groenland


Tijdens deze cruise verkent u de spectaculaire fjorden van Zuid-Groenland aan boord van het schitterende poolschip de Ultramarine. De Ultramarine biedt met zijn 102 ruime suites ruimte aan maximaal 199 gasten. Het hypermoderne schip is uitgerust met 2 helikopters, 20 snelle Zodiacs, kent luxe voorzieningen aan boord en biedt het grootste aanbod aan avontuurlijke opties in de Arctic. Unieke en avontuurlijke activiteiten laten u kennismaken met het majestueuze landschap met gletsjers en spectaculaire fjorden. Het Greenland Explorer is een zeer compleet 11-daags programma.


Poolspecialist Quark Expeditions werkt tijdens deze cruise samen met regionale en nationale partners en samen bieden ze een uitgebreid scala aan avontuurlijke activiteiten. Door het veelzijdige aanbod kunt u uw Groenlandse verkenning zelf vormgeven. Vele activiteiten zijn inclusief (soms inclusief drop-off en pick-up per helikopter) zodat u op de mooiste plekken kunt verkennen. Flightseeing, heli-hiking, de Ice Sheet Experience, Zodiac cruises en kayak excursies zijn allen inbegrepen. Reis per helikopter naar gletsjermeren, wandel over 's werelds op een na grootste ijsmassa of dwaal over de toendra met een chef-kok en geniet van een onvergetelijke maaltijd gemaakt van de beste lokale ingrediënten.

1
1

Dag 1: Vlucht IJsland - Groenland en inscheping


Uw poolexpeditie begint in Reykjavik, IJsland. Afhankelijk van uw wensen kunnen we de cruise los boeken, bijpassende vluchten toevoegen aan het reisprogramma en/of een langer bezoek aan Reykjavik toevoegen aan het begin of einde van de cruise.

Wanneer uw vlucht vandaag aankomt in Reykjavik wordt u op de luchthaven onthaalt door Quark Expeditions en met de overige gearriveerde deelnemers naar de privéchartervlucht begeleidt die u naar Narsarsuaq in Groenland zal brengen. Narsarsuaq is een schilderachtig dorpje, diep in het Tunulliarfik Fjord gelegen en de toegangspoort tot Zuid-Groenland.

Na aankomst vindt de inscheping plaats en maakt u kennis met uw heerlijke hut, de deskundige crew en leert u over de gang van zaken aan boord. U kunt kiezen uit verblijf in een van de 9 verschillende cabin categorieën. Tijdens uw cruise zijn alle maaltijden en drankjes tijdens de maaltijden inbegrepen, evenals de vele dagelijkse excursies.

 • ★★★★★ Ultramarine (9 nachten)

  Verblijf in een cabin categorie naar keuze
  Op basis van volpension en incl. excursies
2
2

Over de Ultramarine


De Ultramarine is het nieuwste schip van Quark Expeditions en is uitgerust met 2 helikopters, Zodiacs, kajaks en mountainbikes. Wanneer u niet op excursie bent biedt dit moderne schip u alle mogelijkheden uw tijd heerlijk te besteden. Ontspan in uw eigen ruime hut (één van de 102 cabins voor maximaal 199 gasten) of lees een boek in de lounge/bar of de bistro. In het auditorium worden lezingen gegeven door de staff en soms gastsprekers. Het restaurant is ruim opgezet en de grote ramen laten u genieten van de constant veranderende omgeving. Zelfs de spa, sauna, yoga room en gym aan boord zijn uitgerust met grote ramen. Zo kunt u op unieke wijze sporten en ontspannen aan boord.

2
2

Dag 2 - 10: Verkenning van Zuid-Groenland


Zuid-Groenland heeft als bijnaam "Arctisch Patagonië". De diverse regio is rijk is aan spectaculaire landschappen en overal waar u kijkt ziet u sereen water omringt door hoge, met sneeuw bedekte bergen, dramatische fjorden, ijsblauw water en prachtige groene valleien. Deze indrukwekkende natuur vormt een waar paradijs voor avonturiers; of u nu een beginnend wandelaar bent of een doorgewinterde mountainbiker. De expeditie is duurzaam ontwikkeld in samenwerking met regionale en nationale partners waardoor het aanbod aan avontuurlijke activiteiten nog mooier en vollediger is.

De weersomstandigheden en ijscondities zorgen ervoor dat geen cruise hetzelfde verloopt! Iedere dag word door het deskundige en gedreven expeditie team de meest ideale invulling bedacht en staan er gegarandeerd een hoop tours klaar. Dagelijks worden de Zodiacs en helikopters ingezet om ook op de lastiger te bereiken plekken te kunnen komen. Meerdere keren per dag gaat u in kleine (in samenstelling variërende) groepjes op pad. Zo kunt u de ene dag in de ochtend kajakken door een rustig fjord terwijl u in de middag een indrukwekkende heli tocht en wandeling over een ijskap maakt! Optioneel (niet inbegrepen) zijn trips per mountainbike te boeken of kunt u een nacht kamperen in het Tasermiut fjord. Wanneer u aan boord bent kunt u ontspannen en een boek lezen in de lounge, een drankje drinken aan de bar of bij de bistro, of een van de lezingen volgen die door de staff gegeven worden.

10
10

Dag 10: Uitscheping en vlucht naar Reykjavik


Vandaag heeft u nog de gehele dag te besteden in Groenland. Afhankelijk van het verloop van de cruise verlaat u vandaag na het ontbijt de Ultramarine en bezoekt u de rest van de dag plekken in de buurt van Narsarsuaq. Wellicht bezoekt u het dorpje Igaliku waar de ruïnes van de Gardar kathedraal zich bevinden, de grootste kerk in Groenland tijdens de Middeleeuwen. Aan het begin van de avond wordt u naar Narsarsuaq gebracht waar u aan boord gaat van de vlucht naar Reykjavik. Vanaf de internationale luchthaven volgt de transfer naar uw hotel in het nabijgelegen Keflavik. Deze laatste avond is (middels het verplichte 'Transfer Package') onderdeel van het programma.

 • ★★★★ Accommodatie in Keflavik (1n - ontbijt)

11
11

Dag 11: Vertrek


De gele Quark Expeditions parka die voor u klaar lag in uw hut mag u mee naar huis nemen. Daarnaast krijgt u een fotoverslag mee van uw reis!

Na het ontbijt reist u per shuttle service naar de luchthaven en vervolgt u de reis op eigen gelegenheid. Afhankelijk van uw wensen kunnen we een langer verblijf in Reykjavik voor u boeken of de vlucht naar huis voor u organiseren.

De vertrekdata en prijsindicaties voor de Greenland Explorer cruise:


Deze Greenland Explorer cruise wordt aangeboden door onze partner en specialist in comfortabele expeditie cruises Quark Expeditions. De reis wordt uitgevoerd aan boord van de Ultramarine.

Cruisedata en prijzen voor seizoen 2024-2025:

 • 14 sep 24 - 24 sep 24 (11 dagen) | Ultramarine: € 13.400 per persoon
 • 22 sep 24 - 02 okt 24 (11 dagen) | Ultramarine: € 13.400 per persoon


Zeer regelmatig gelden er kortingen op onderstaande standaard tarieven! Deze kortingen zijn nog niet verwerkt in onderstaande tarieven. Neemt u contact met ons op voor een offerte met prijsopgave?


Opmerkingen:

 • Bovenstaande tarieven zijn inclusief de beschreven zodiac-, wandel- en helikopterexcursies conform het programma. Aan boord zijn alle maaltijden, snacks en frisdrank (plus een selectie bier en wijn tijdens het diner) inbegrepen. U krijgt expeditie laarzen in bruikleen tijdens de cruise en de karakteristieke Quark parka en een fotografisch dagboek van uw cruise mag u aan het einde van de cruise mee naar huis nemen.
 • Bovenstaande tarieven zijn inclusief de 'Transfer Package'. De Transfer Package voorziet in de chartervluchten tussen Reykjavik en Narsarsuaq, groepstransfers en de overnachting in Keflavik de dag na de cruise.
 • De prijzen aan boord van de Ultramarine zijn gebaseerd op een Explorer Suite. De prijzen zijn gebaseerd op tweepersoons hutten. Wij informeren u graag over de kosten en beschikbaarheid van andere cabin categorieën, single of triple verblijven.


Neemt u contact met ons op voor een prachtige offerte? Wij controleren de beschikbaarheid van de gewenste cruise en informeren u over eventuele kortingen die van toepassing zijn.


- - - - - -

- Photo credits header: Carlo Lukassen
- Photo credits Samantha Crimmin: picture 1 on day 2-7
- Photo credits Aningaaq R Carlsen: picture 2 on day 2-7
- Photo credits Acacia Johnson: picture 3 on day 2-7
- Photo credits Michelle Sole: picture 4 + 5 on day 2-7


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Arctic

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Op zoek naar een mooie aanvulling op deze cruise?

Deze cruise leent zich perfect voor een langer verblijf in Reykjavik voorafgaand aan uw reis. Aansluitend vormt een verblijf bij de heerlijke The Retreat at Blue Lagoon een fantastische afsluiter.

Uniek arrangement
4 dagen
Op aanvraag
Juni t/m september

Reykjavik en The Blue Lagoon verlenging (IJsland)

Diverse cruises beginnen in Reykjavik. Tijdens dit IJsland arrangement begint u de reis met een langer bezoek aan Reykjavik en sluit u de cruise af met een heerlijk verblijf bij The Retreat at Blue Lagoon. Een ideale verlenging voor een ontspannen begin en einde aan uw prachtige Arctic cruise.

Lees meer

Waarom uw Arctic cruise bij Tico boeken?

Deskundig aanspreekpunt

Wij werken samen met de beste expeditiecruise partners en zijn van begin tot eind van de reis uw aanspreekpunt. Daardoor boekt u gemakkelijk en veilig en met SGR en Calamiteitenfonds garantie.

Uw cruise op maat

U kunt de cruise los boeken, maar eventueel ook bijpassende vluchten en excursies voor en/of na de cruise toe laten voegen. Uiteraard informeren we u ook over optionele 'Adventure excursions' tijdens de cruise!

Genieten tijdens de cruise

U ontvangt van ons alle reisinformatie en aanvullende documenten waarmee u zich optimaal kunt voorbereiden op de cruise. U hoeft niets anders te doen dan te genieten van deze unieke bestemming en schitterende ervaringen.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat