Logo bg white

10-daagse rondreis Spitsbergen

10-daagse rondreis door Arctic
Vanaf € 4.500,00 p.p.
Juli t/m augustus
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Rondreis om Spitsbergen

Vanaf een comfortabel expeditieschip maakt u tijdens deze 10-daagse cruise kennis met het alle kusten van het eiland Spitsbergen, het grootste eiland van de Svalbard archipel. U vaart tijdens dit programma rondom het volledige eiland en heeft kans op het zien walrussen, de poolvos, walvissen en natuurlijk de koning van het ijs: de ijsbeer!

U overnacht gedurende de volledige reis in een comfortabele hut aan boord van het schip en maakt 1 à 2 excursies per dag of volgt een van de lezingen. Tijdens deze excursies vaart u in stevige zodiac boten langs ijsbergen, een walruskolonie of gaat u aan land voor een mooie wandeling.


Bekijk het reisprogramma van deze rondreis om Spitsbergen!

1
1

1: Afvaart Cruise

Uw rondreis rondom Spitsbergen gaat van start! Vandaag vliegt u vanuit Amsterdam naar Longyearbyen. Na aankomst op de luchthaven heeft u een transfer naar het voormalig mijndorpje. In de loop van de middag vindt de inscheping plaats waarbij u aan boord gaat van het schip en kennis maakt met het expeditie team. Er volgt een uitleg over de gang van zaken aan boord, over de zodiac excursies en landingen. De komende dagen verblijft u in een hut naar keuze op basis van volpension (alle maaltijden zijn inclusief) en alle excursies en presentaties zijn inbegrepen.

  • Expeditieschip: Plancius/Ortelius (9n - vp)

"'Uitstekend! Goede informatie, nette service en mooie reizen!'"
Benjamin Boeijen

Aan boord van het expeditieschip

2
2

2: West Spitsbergen

Vandaag vaart het schip langs de westkust verder in noordelijke richting en in de ochtend komt u aan in Krossfjorden. U gaat aan boord van de zodiacs (stevige rubberboten die bijzonder geschikt zijn voor excursies in dit gebied) en maakt in de kleine bootjes een cruise langs de 14th of July gletsjer. Onder begeleiding van de expeditiestaf wordt u afgezet aan land en wordt een wandeling ingezet richting de hoge kliffen. Tijdens de lunch vaart de boot verder naar Ny- Ålesund, ‘s werelds meest noordelijk gelegen permanent bewoonde dorp.

In Ny-Ålesund gaat u aan land en kunt u het voormalige mijndorpje verkennen. De mast waarmee Amundsen en Nobile met hun lunchballonnen geprobeerd hebben de noordpool te bereiken staat er nog. Een bezoek aan het museum is een aanrader. In het dorp leven tientallen mensen, een internationaal gezelschap, die zich bezig houden met onderzoek.

Ny-Alesund

3
3

3: Noordwest Spitsbergen

De boot vaart door naar de Liefdefjorden en nabij de ingang van het fjord gaat u aan land voor een wandeling over de toendra. Er leven hier veel rendieren. Wanneer het weer het toelaat vaart u verder de Liefdefjorden in en maakt u een cruise naar de indrukwekkende Monaco gletsjer. De wateren nabij de gletsjer zijn een voedselrijke plek voor duizenden Kittiwakes en op en nabij de gletsjer worden vaak ijsberen gesignaleerd.

4
4

4 & 5: Noord Spitsbergen

Deze dagen van uw Spitsbergen rondreis wordt er een landing bij PhippsØya gepland, het grootste eiland van de “Seven Islands”, slechts 1040 km ten zuiden van de geografische noordpool gelegen. Walrussen en ijsberen komen veel voor in deze noordelijke en ijsrijke omgeving. Het schip blijft een aantal uren in het pakijs liggen waardoor u lange tijd kunt genieten van een prachtige, unieke omgeving. De vergezichten zijn onwaarschijnlijk mooi.

U blijft nog een dag door het ijs varen ten noorden van de Seven Islands (doorgaans in augustus) of het schip vaart verder naar Sorgfjord (doorgaans in juli). In Sorgjord wordt mogelijk een groep walrussen gespot en kan een bezoek worden gebracht aan de graven van 17e eeuwse walvisvaarders.

IJsberen in het pakijs

6
6

6: Noordoost Spitsbergen

Vandaag wordt uw rondreis Spitsbergen voortgezet naar de Straat (van) Hinlopen in, waar de bearded seal (baardrob), ringed seal (ringelrob), ijsberen en de Ivory Gull (ivoormeeuw) vaak worden gespot. Er wordt doorgevaren tot aan de ijsschotsen van Lomfjordshalvøya en maakt wanneer de ijscondities het toelaten een zodiactour waarbij u de indrukwekkende Alkefjellet zult zien met honderdduizenden Brünnich’s Guillemot vogels (kortbekzeekoeten) die op deze onwaarschijnlijk steile kliffen aan het nesten zijn. Aan de basis van de klif worden regelmatig vossen en soms ook ijsberen gezien die hopen op jonge dieren die van de kliffen vallen.

Aan de oostelijke kant van Hinlopen Straat wordt een landing gemaakt bij Augustabukta op Kordaustlandet. Hier leven vele rendieren, de pink-footed Goose en walrussen! Vlakbij Torrelneset kunt u de poolwoestijn van Nordaustlandet bewonderen. Deze bevindt zich s’ werelds op drie na grootste ijskap.

Baardrob

7
7

7: Oostkust

Een landing bij Freemansundet staat op de planning op het eiland Barentsøya. Hier bezoekt u een oude jagershut en kunt u een mooie wandeling maken over de toendra op zoek naar rendieren en de Barnacle Goose. Later vaart de boot door naar Diskobukta aan de westkant van Edgeøya. Hier wordt een Zodiac excursie gemaakt naar een strand bezaaid met walvisbotten en boomstammen. Op deze plek zijn weer veel verschillende soorten vogels te zien zoals Kittiwake, Black Guillemot en de Glaucous Gull.

8
8

8 & 9: Zuid Spitsbergen

Deze dagen van uw Spitsbergen rondreis maakt u een mooie cruise langs de spectaculaire fjorden van het Hornsund gebied, ten zuiden van Spitsbergen. Hier kunt u goed zien waarom de Nederlanders voor de naam ‘Spitsbergen’ gekozen hebben. De spitse bergpunten steken overal majestueus bovenuit. Er zijn 14 indrukwekkende gletsjers te vinden in dit gebied en u heeft goede kans dat u vandaag zeehonden en ijsberen ziet.

Bij Ahlstrandhalvøya zijn de overblijfselen van de Beluga walvis te vinden. Deze skeletten zijn het resultaat van de 19e eeuwse walvisvangst. Gelukkig heeft deze bijzondere walvis de jacht overleefd en is er nog altijd een grote kans dat u ze ziet tijdens de cruise. In de middag vaart u de Recherchefjorden in waar een mooie landing wordt gemaakt.


IJsberen

10
10

10: Uitscheping Longyearbyen

Na het ontbijt komt de boot weer aan in de haven van Longyearbyen. Vanaf de pier heeft u een transfer naar de luchthaven waar een einde komt aan deze prachtige cruise. .

De route van deze rondreis rondom Spitsbergen is volledig onder voorbehoud en er kan van tevoren geen garantie gegeven worden over de te bezoeken plaatsen.

Prijsindicatie voor deze cruise rondom Spitsbergen


Voor deze 10-daagse rondreis rondom Spitsbergen zijn de prijzen op aanvraag.
Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Arctic

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar Spitsbergen?

Wij zijn expert in het verzorgen van luxe reizen op maat en kennen de landen die wij aanbieden goed. U hoeft enkel te genieten van de mooie Spitsbergen rondreis.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Arctic reizen op maat

In overleg stellen we een uniek programma voor u samen waarin zowel de vluchten als een eventueel extra programma voor en/of na de cruise op uw wensen wordt afgestemd.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat