Logo bg white

Vakantie Spitsbergen 'Cruise Noord Spitsbergen'

8-daagse rondreis door Arctic
Vanaf € 4.500,00 p.p.
mei t/m juli
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Onvergetelijke Spitsbergen vakantie

U begint deze reis in Longyearbyen waar uw cruise aanvangt. Tijdens deze Arctic cruise bezoekt u in 8 dagen het centrum van Spitsbergen. Vanaf een comfortabel expeditieschip maakt u kennis met het eiland Spitsbergen; het grootste eiland van de Svalbard archipel. U vaart tijdens dit programma langs het westen, noordwesten en noordoosten van het eiland en heeft kans op het zien walrussen, de poolvos, walvissen en natuurlijk de koning van het ijs: de ijsbeer!

Gedurende de volledige Spitsbergen vakantie overnacht u in een comfortabele hut aan boord van het schip en worden 1 à 2 excursies per dag gemaakt of kunt u een van de lezingen volgen. Tijdens de excursies vaart u in stevige zodiac boten langs ijsbergen, een walruskolonie of gaat u aan land voor een mooie wandeling.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze Spitsbergen vakantie!

1
1

1: Afvaart Cruise

De Spitsbergen vakantie gaat vandaag beginnen. U vliegt vanuit Amsterdam naar Longyearbyen. Na aankomst op de luchthaven reist u naar het voormalig mijndorpje. Tussen 16:00 uur en 17:00 uur vindt de inscheping plaats waarbij u aan boord gaat van het schip en kennis maakt met het expeditie team. Er volgt een uitleg over de gang van zaken aan boord, over de zodiac excursies en landingen. De komende dagen verblijft u in een hut naar keuze op basis van volpension (alle maaltijden zijn inclusief) en alle excursies en presentaties zijn inbegrepen.

  • expeditieschip: m/v Plancius/Ortelius (9n – vp)
2
2

2: Noordwest Spitsbergen

Vandaag vaart het schip langs de westkust in noordelijke richting naar Raudfjord, een prachtig fjord wat wordt gekenmerkt door enkele spectaculaire gletsjers die Ringed en Bearded Seals aantrekken. De kliffen en kustlijnen zijn voedselrijke omgevingen voor luid kwetterende koloniën vogels. Een wandeling over de toendra laat u kennismaken met een verrassend kleurrijke vegetatie en mooie (zij het kleine) bloemen

3
3

3: Noord Spitsbergen

Wanneer het weer het toelaat vaart u vandaag de Liefdefjorden in en maakt u een cruise naar de indrukwekkende Monaco gletsjer. De wateren nabij de gletsjer zijn een voedselrijke plek voor duizenden Kittiwakes en op en nabij de gletsjer zijn in het verleden ijsberen gesignaleerd.

4
4

4: Noord Spitsbergen

Vandaag vaart u verder de Straat (van) Hinlopen in. Grote kans dat u tijdens uw Spitsbergen vakantie hier de bearded seal (baardrob), ringed seal (ringelrob), ijsberen en de Ivory Gull (ivoormeeuw) ziet, want deze worden hier vaak gespot. Er wordt doorgevaren tot aan de ijsschotsen van Lomfjordshalvøya en maakt wanneer de ijscondities het toelaten een zodiactour waarbij u de indrukwekkende Alkefjellet zult zien met honderdduizenden Brünnich’s Guillemot vogels (kortbekzeekoeten) die op deze onwaarschijnlijk steile kliffen aan het nesten zijn. Aan de basis van de klif worden regelmatig vossen en soms ook ijsberen gezien die hopen op jonge dieren die van de kliffen vallen.

Aan de oostelijke kant van de Straat (van) Hinlopen wordt wanneer mogelijk een landing gemaakt bij Palanderbukta op Nordaustlandet. Hier leven vele rendieren, de pink-footed Goose en walrussen! Op Nordaustlandet bevindt zich s’ werelds op drie na grootste ijskap.

"Wij hebben een geweldige cruise gehad. Hut en schip waren prima en overeenkomstig onze verwachtingen. De gidsen hebben alle moeite gedaan om ons veel te laten zien en beleven. Het delen van hun kennis was een mooie aanvulling op de belevenis in dit bijzondere gebied. "
Tico-reizigers

Alkefjellet

5
5

5: Noord Spitsbergen

Deze dagen wordt er een landing bij PhippsØya gepland, het grootste eiland van de “Seven Islands”, slechts 1040 km ten zuiden van de geografische noordpool gelegen. Walrussen en ijsberen komen veel voor in deze noordelijke en ijsrijke omgeving, dus er is een grote kans dat u deze hier spot. Het schip blijft een aantal uren in het pakijs liggen waardoor u lange tijd kunt genieten van een prachtige, unieke omgeving. De vergezichten zijn onwaarschijnlijk mooi.

6
6

6 – 7: West Spitsbergen

De route gaat westwaards en u vaart nog vele uren langs het indrukwekkende pakijs. U hoeft zich geen seconde aan boord te vervelen want het landschap is prachtig en er zijn diverse gezamenlijke ruimtes waar regelmatig lezingen worden gegeven over de flora en fauna. Mogelijk ziet u een zeehond op een ijsschots voorbij drijven of een Greenland Whale (Bowhead Whale) of een Fin Whale langs de boot zwemmen. Bij de mond van de Kongsfjorden is het uitkijken naar de Minke Whale!

In Forlandsundet bij Sarstangen bevinden zich vaak grote groepen walrussen, maar mochten ze niet te vinden zijn dan wordt een bezoek gebracht aan St. Johns Fjord of Isfjorden bij Alkhornet. Zeevogels vliegen af en aan op de kliffen, poolvossen zoeken langs de voet van de kliffen op zoek naar gevallen jongen of eieren en rendieren grazen op de hellingen de weinige maar relatief voedselrijke vegetatie. In de avond arriveert het schip in de haven van Longyearbyen

Walrussen

8
8

8: Uitscheping Longyearbyen

Na het ontbijt zult u de boot verlaten. Vanaf de pier van Longyearbyen heeft u een transfer naar de luchthaven waar een einde komt aan deze prachtige Spitsbergen vakantie.

De route van de cruise is volledig onder voorbehoud en er kan van tevoren geen garantie gegeven worden over de te bezoeken plaatsen.

Prijsindicatie voor deze Spitsbergen vakantie 'Cruise Noord Spitsbergen'


Voor deze 8-daagse Spitsbergen cruise zijn de prijzen op aanvraag.
Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Arctic

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar Spitsbergen?

Wij zijn expert in het verzorgen van luxe reizen op maat en kennen de landen die wij aanbieden goed. U hoeft enkel te genieten van de prachtige Spitsbergen vakantie!

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Arctic reizen op maat

In overleg stellen we een uniek programma voor u samen waarin zowel de vluchten als een eventueel extra programma voor en/of na de cruise op uw wensen wordt afgestemd.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat