Logo bg white

Introduction to Spitsbergen cruise

10-daagse rondreis door Arctic
Vanaf € 10.750,00 p.p.
mei t/m juli
Gemma
Heeft u vragen?
×

Onvergetelijke Spitsbergen Introduction cruise


U begint deze reis in Helsinki waar u een eerste overanchting heeft alvorens u wordt doorgevlogen naar Longyearbyen, de grootste stad op Spitsbergen. Direct na aankomst op Longyearbyen vant uw cruise aan. Tijdens deze Arctic cruise bezoekt u in 10 dagen de westkust en noordkust van Spitsbergen. Vanaf een zeer comfortabel expeditieschip maakt u kennis met het eiland Spitsbergen; het grootste eiland van de Svalbard archipel. U maakt grote kans op het zien walrussen, de poolvos, walvissen en natuurlijk wordt er door iedereen aan boord uitgekeken naar de koning van het ijs: de ijsbeer!

Gedurende de volledige Spitsbergen vakantie overnacht u in een comfortabele hut aan boord van het schip de Ultramarine of de Ocean Adventurer en worden 1 à 2 excursies per dag gemaakt of kunt u een van de lezingen volgen. Tijdens de excursies vaart u in stevige zodiac boten langs ijsbergen, een walruskolonie of gaat u aan land voor een mooie wandeling.

Bekijk het volledige reisprogramma van deze Spitsbergen vakantie!

1
1

1: Aankomst Helsinki (Finland)


Uw Arctische avontuur begint vandaag in Helsinki, de hoofdstad van Finland en bekend om zijn buitengewone architectuur en intrigerende mix van oosterse en westerse invloeden. Als u vroeg aankomt, heeft u de tijd om de vele musea, galerieën en restaurants te verkennen, te ontspannen in een Finse sauna of te wandelen door het levendige Design District voordat u incheckt in uw inbegrepen accommodatie. Deze eerste overnachting is reeds onderdeel van het cruiseprogramma. Wanneer u de vluchten en een aanvullend verblijf in Helsinki toe zou willen voegen aan uw cruise vernemen wij het graag..

 • ★★★★ Overnachting in Helsinki (1 nacht)
2
2

2: Vliegreis en inscheping Longyearbyen (Spitsbergen)


In de ochtend wordt u van het hotel naar de luchthaven gebracht vanwaar u per speciale Quark Expeditions chartervlucht naar Longyearbyen zal vliegen, de grootste nederzetting van Spitsbergen. Na aankomst heeft u de tijd voor een verkenning van deze bijzondere plaats. Dit mijnstadje met 2.400 inwoners uit meer dan 50 verschillen landen, vormt het administratieve centrum van Svalbard. Svalbard is de naam voor de gehele eilandengroep en bestaat uit tientallen kleinere eilandjes en 3 grote eilanden (waarvan Spitsbergen het grootste eiland is). Een bezoek aan het Svalbard Museum is een aanrader.

In demiddag heeft u een transfer naar de pier en vindt de inscheping plaats! U maakt kennis met uw expeditieschip, uw hut, de crew, staff en leert over de gang van zaken aan boord. U kunt kiezen voor verblijf in een van de prachtige hutten aan boord van de Ultramarine en de Ocean Adventurer. Tijdens de cruise zijn uiteraard alle maaltijden en de drankjes tijdens de maaltijden inbegrepen, evenals de vele dagelijkse excursies. Terwijl het schip uitvaart, geniet u van de eerste uitzichten op de ruige, met gletsjers bedekte bergen van het eiland die majestueus oprijzen uit ijskoude wateren.


 • ★★★★ Ocean Adventurer of
 • ★★★★★ Ultramarine

  U verblijft de komende 8 nachten in een hut naar keuze op basis van volpension en incl. excursies

Foto credits Acacia Johnson

6
6

3 - 9: Verkenning West en Noord Spitsbergen


De komende 7 dagen vaart u langs de westkust en de noordkust van Spitsbergen. Iedere cruise verloopt anders doordat de route wordt bepaald door de ijscondities en uiteraard de dieren die worden gezien onderweg! Dagelijks zorgt het deskundige en gedreven expeditie-team voor de mooiste invulling van de dag en staan er een hoop excursies klaar. Gemiddeld kunt u tweemaal per dag deelnemen aan een (uiteraard optionele) zodiac cruise of wandeling.

Wanneer u niet op excursie bent kunt u genieten van de goed verzorgde maaltijden, ontspannen in uw eigen hut of een van de vele gezamenlijke ruimtes. Daarnaast worden er regelmatig presentaties gegeven over de flora en fauna. Houdt tijdens uw ontspannen momenten aan een van de buitendecks oren en ogen open. Mogelijk ziet u een zeehond op een ijsschots voorbij drijven, een Greenland Whale (Bowhead Whale) of een Fin Whale langs de boot zwemmen. Bij de Kongsfjorden kunt u mogelijk Minke Whales zien!

In Forlandsundet bij Sarstangen bevinden zich vaak grote groepen walrussen, maar mochten ze niet te vinden zijn dan wordt een bezoek gebracht aan St. Johns Fjord of Isfjorden bij Alkhornet. Zeevogels vliegen af en aan op de kliffen, poolvossen zoeken langs de voet van de kliffen op zoek naar gevallen jongen of eieren en rendieren grazen op de hellingen de weinige maar relatief voedselrijke vegetatie. In de avond arriveert het schip in de haven van Longyearbyen

Foto 5: Michelle Sole
Foto 7: Acacia Johnson

10
10

10: Uitscheping Longyearbyen en terugvlucht Helsinki


Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de Expedition Staff en het Expedition Team en zult u de boot verlaten. Vanaf de pier van Longyearbyen volgt een transfer naar de luchthaven waar de privé chartervlucht u weer op staat te wachten en u terug naar Helsinki zal vliegen. Aangekomen in Helsinki is het cruiseprogramma tot een einde gekomen. Mocht u aanvullende vluchten of een arrangement in Finland wensen, dan vernemen wij het graag.

Prijsindicatie voor deze Introduction to Spitsbergen cruise:


Deze Introduction to Spitsbergen cruise wordt georganiseerd door onze partner en specialist in luxe expeditie cruises Quark Expeditions en uitgevoerd aan boord van de poolschepen Ultramarine en de Ocean Adventurer. Regelmatig gelden er interessante kortingen op onderstaande tarieven. Neemt u contact met ons op voor een vrijblijvende offerte met prijsopgave?

Cruisedata 024:

 • 20 mei 24 - 29 mei 24 (10 dagen) | Ocean Adventurer: € 10.750 per persoon
 • 01 jun 24 - 10 jun 24 (10 dagen) | Ultramarine: € 11.750 per persoon
 • 07 jun 24 - 16 jun 24 (10 dagen) | Ocean Adventurer: € 10.850 per persoon
 • 19 jun 24 - 28 jun 24 (10 dagen) | Ultramarine: € 12.050 per persoon
 • 22 jul 24 - 31 jul 24 (10 dagen) | Ocean Adventurer: € 10.850 per persoon


Let op: er zijn zeer regelmatig mooie kortingen van toepassing! Deze kortingen zijn nog niet verwerkt in onderstaande tarieven. Neemt u contact met ons op voor een offerte met prijsopgave?


Opmerkingen:

 • De tarieven zijn inclusief de beschreven zodiac- en wandelexcursies zoals omschreven in het programma. Aan boord zijn alle maaltijden, snacks en frisdrank (plus een selectie bier en wijn tijdens het diner) inbegrepen. U krijgt expeditie laarzen in bruikleen tijdens de cruise en de gele Quark parka en een fotografisch dagboek van uw cruise mag u aan het einde van de cruise mee naar huis nemen.
 • De 'Transfer Package' is inbegrepen in bovenstaande tarieven. De Transfer Package voorziet in de overnachting in Helsinki en de vlucht Helsinki - Longyearbyen en vice versa.
 • De prijzen aan boord van de Ultramarine zijn gebaseerd op een Explorer Suite. De prijzen voor de Ocean Adventurer zijn gebaseerd op een Main Deck Window cabin. De prijzen zijn gebaseerd op tweepersoons hutten. Wij informeren u graag over de kosten en beschikbaarheid van andere cabin categorieën, single of triple verblijven.

Wij zien uw offerteaanvraag tegemoet! Wij controleren in dat geval de beschikbaarheid van de gewenste cruise en informeren u over eventuele kortingen die van toepassing zijn.- - - - -- Photo credits Acacia Johnson for: the second picture on day 2, the 5th and 10th picture on day 3-9.
- Photo credits Michelle Sole for the 9th picture on day 3-9


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Arctic

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar Spitsbergen?

Wij zijn expert in het verzorgen van luxe reizen op maat en kennen de landen die wij aanbieden goed. U hoeft enkel te genieten van de prachtige Spitsbergen vakantie!

Deskundig aanspreekpunt

Wij werken samen met de beste expeditiecruise partners en zijn van begin tot eind van de reis uw aanspreekpunt. Daardoor boekt u gemakkelijk en veilig en met SGR en Calamiteitenfonds garantie.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Genieten tijdens de reis

U ontvangt van ons alle reisinformatie en aanvullende documenten waarmee u zich optimaal kunt voorbereiden op de cruise. U hoeft niets anders te doen dan te genieten van deze unieke bestemming en schitterende ervaringen.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat