Logo bg white

Oslo en Spitsbergen reis in het noorderlicht seizoen

8-daagse rondreis door Arctic
Vanaf € 7.500,00 p.p.
Oktober t/m medio maart
Gemma
Heeft u vragen?
×

Luxe Oslo en Spitsbergen reis!


Tijdens deze reis bezoekt u in 8 dagen de mooie stad Oslo en de unieke plaats Longyearbyen op het eiland Spitsbergen. Spitsbergen is het grootste eiland van Svalbard en biedt geweldige outdoor mogelijkheden. Dit programma zit boordevol activiteiten die u alles zullen leren over de geschiedenis van het gebied en zullen ook op culinair gebied zeer zeker niet teleurstellen. Uw dagen zijn gevuld met een bezoek aan een oude steenkolenmijn, een sledehonden tocht, een excursie per elektrische sneeuwmobiel waarbij u op zoek gaat naar het noorderlicht en een excursie naar een ijsgrot.

Deze geweldige Arctic reis is samengesteld met het noorderlicht seizoen (van november tot begin maart) in het achterhoofd. In deze maanden is het donker in Longyearbyen want vanaf november tot en met februari komt de zon niet op in deze noordelijk gelegen plaats! Hierdoor heeft u niet alleen in de avonduren, maar de gehele dag de kans om het noorderlicht te zien. De beste periode voor het zien van het noorderlicht is januari tot begin maart.

Uw programma bevat niet alleen prachtige actieve excursies, maar ook geweldige culinaire diners en proeverijen waarmee u de dagen prachtig en divers zullen invullen. Uiteraard is het programma nog aan te passen en zijn tours naar wens te wijzigen.

1
1

1: Heenreis naar Oslo


Vandaag reist u af naar de luchthaven van Amsterdam Airport Schiphol en checkt u in voor uw vlucht. U vliegt in 1,5 uur met Scandinavian Airlines van Amsterdam naar Olso. Eenmaal aangekomen in Oslo wacht u een transfer naar uw aangename en centraal gelegen hotel. Het boetiekhotel Amerikalinjen is vernoemd naar de 19e-eeuwse cruiseschiprederij. Deze rederij opende in 1919 de deuren van haar hoofdkantoor in dit historische gebouw. Het hotel beschikt over 122 kamers en suites met hoge plafonds en moderne interieurs, het sfeervolle Atlas Brasserie & Café, cocktailbar Pier 42 en een goed uitgeruste fitnessruimte en spa.

  • ★★★★ Amerikalinjen (2 nachten)
2
2

2: Excursies Oslo


Vandaag wordt u in de ochtend opgehaald bij uw hotel en wacht u een 4 uur durende City Tour op privébasis langs de hoogtepunten van Oslo. U leert over de hoogtepunten in het centrum zoals het stadhuis van Oslo, het Nationaal Theater, het Koninklijk Paleis, Parlement en bezoekt Akershus, een kasteel dat eind 13e eeuw werd gebouwd om Oslo te beschermen. Einde van de middag wacht u een 2 uur durende foodtour op privébasis waarbij u te voet geniet van diverse regionale specialiteiten. U maakt kennis met een breed scala aan gerechten en smaken die zijn te vinden in de valleien en afgelegen vissersdorpen en hoort fascinerende verhalen. Aan het einde van de tour wordt u afgezet bij uw hotel.

3
3

3: Vlucht naar Spitsbergen


Vroeg in de ochtend heeft u een transfer die u naar de luchthaven van Oslo brengt waar u incheckt voor de vlucht naar Longyearbyen. Het toestel vliegt u in iets meer dan 3 uur naar Spitsbergen, het grootste eiland van de archipel Svalbard. Longyearbyen is de grootste plaats op het eiland Spitsbergen. Gelegen op 78 graden noorderbreedte is Longyearbyen de meest noordelijk gelegen stad ter wereld (2.000 km ten noorden van Oslo en slechts 1.300 km ten zuiden van de Noordpool). Het kleine stadje is uitgegroeid tot een levendige, moderne plaats met een internationale groep bewoners.

Na aankomst ontmoet u een vertegenwoordiger van onze lokale agent en wacht u een transfer naar de Funken Lodge waar u de komende dagen zult verblijven. Deze lodge ligt op loopafstand van het centrum en biedt 88 kamers, zeer sfeervolle lounges, een bar, Funktionærmessen restaurant een gym en een kleine spa.

Vanavond wacht u een eerste bijzondere ervaring! U wordt opgehaald bij uw hotel en naar Camp Barentz gereden. Camp Barentz ligt aan de voet van de berg Breinosa, direct onder de laatst werkende kolenmijn (Gruve 7). Een van de gebouwen in het kamp, is Willems Cabin. U wordt hier vanavond ontvangen door een host die uw privé diner zal verzorgen en u veel verhalen kan vertellen over Longyearbyen en Spitsbergen. Het diner wordt geserveerd als een 6 gangen tasting menu.


  • ★★★+ Funken Lodge (4 nachten)

4
4

4: Gruve 3 & sledehonden tocht


Vandaag wacht u in de ochtend een transfer naar Gruve 3 (kolenmijn 3). U wordt uitgerust met een helm, hoofdlamp en overall en zal tijdens deze privétour leren over de geschiedenis van Longyearbyen en dan met name de geschiedenis van de kolenmijnindustrie. De kolenmijnindustrie zorgde ervoor dat Longyearbyen uitgroeide tot de stad die ze nu is. U loopt door een hoge en uiteraard veilige hoofdtunnel en langs achtergebleven machines. Tijdens de rondleiding heeft u de mogelijkheid in de voetsporen van de mijnwerkers te treden en een schacht in te kruipen, maar dit is uiteraard geen verplicht onderdeel. Deze interessante tour zal u veel leren over deze belangrijke geschiedenis van Longyearbyen.

In de middag wacht u een andere hele bijzondere excursie: u gaat vandaag op pad met sledehonden. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar het startpunt van de sledehondentocht gebracht. Nadat u bent uitgerust met passende kleding en warme wanten wordt u door uw ervaren gids begeleid naar de enthousiaste sledehonden. Het maken van een sledehondentocht is een prachtige manier om te genieten van het arctisch landschap. Alleen het geluid van de honden doorbreekt de stilte. De slee wordt uitsluitend aangedreven door de husky's en wordt in een aangenaam tempo voortgetrokken. U krijgt ook de kans om een musher (chauffeur) te zijn, aangezien doorgaans twee mensen een slee delen en u halverwege kunt wisselen. Teruggekomen op de hondenweide, zijn de honden altijd op zoek naar wat extra aandacht en als u geluk hebt, kunt u ook puppy's zien. Hopelijk ziet u het magische noorderlicht aan de hemel terwijl u met een hondenslee door de poolnacht glijdt. Afhankelijk van de sneeuwcondities worden de honden gespannen voor een reguliere slee of een slee met wielen. De ervaring is hoe dan ook uniek! Aan het einde van uw ca. 4 uur durende excursie wordt u weer afgezet bij uw hotel.

Blank
5
5

5: Tocht per elektrische sneeuwscooter & Huset diner


De ochtend en middag heeft u vrij te besteden. Het Svalbard museum biedt veel interessante informatie en is uitstekend op eigen gelegenheid te bezoeken. Er zijn daarnaast meerdere leuke winkels, café en restaurants in het centrum van Longyearbyen te vinden. Aan het einde van de middag wacht u een excursie per elektrische sneeuwscooter. U ontvangt eerst een goede uitleg en veiligheidsinstructies en zal daarna worden uitgerust met de juiste kleding en wanten. Hierna is het tijd om de fascinerende poolnacht in te rijden met niets dan arctische stilte om u heen. U rijdt met een ervaren en deskundige gids door de Advent Valley, terwijl u geniet van het landschap, de stilte en mogelijk het noorderlicht. Deze excursie duurt in totaal 3 uur.

Weinig mensen weten dat de noordelijkst gelegen stad ter wereld ook geweldige culinaire ervaringen biedt. Vanavond staat een diner bij Huset op het programma. Restaurant Huset (Noors voor “ Het Huis ”) is gehuisvest in een historisch gebouw wat sinds het begin van haar bestaan in 1951 o.a. dienst heeft gedaan als ontmoetingshuis, postkantoor, bioscoop en school. Huset Restaurant wordt beschouwd als een van de beste restaurants van Noorwegen, en werkt met Scandinavische technieken, lokale producten en kent een veelgeprezen wijnkelder met 15.000 flessen wijn. Het restaurant werkt samen met lokale vissers en jagers die op Spitsbergen overwinteren, maar u kunt zich ook uitstekend aan een vegetarisch menu wagen. Er wachten u vele kleine gerechten en uw diner is inclusief wine pairing (of eventueel sap pairing).

Blank
6
6

6: Ice Cave excursie per hike of voertuig


De eeuwenoude gletsjers van Spitsbergen bevatten talloze ijsgrotten die zijn gevormd door het gesmolten water. Een aantal van deze ijsgrotten kunt u onder begeleiding en uitgerust met een hoofdlamp, stijgijzers, sneeuwschoenen en een helm, veilig bezoeken. Er zijn verschillende manieren om bij de ijsgrotten te komen. U kunt een mooie winterwandeling maken waarbij u naar de ijsgrot bij Larsbreen loopt, gelegen ten zuiden van Longyearbyen. De excursie begint om 10.00 uur, wanneer u de gids ontmoet bij de receptie van uw hotel. De maan, de sterren, het eventuele noorderlicht en de sneeuw zorgen voor een schitterend landschap dat u nergens anders zo zult ervaren. Onderweg geniet u van een expeditie lunch en eenmaal aangekomen bij de ijsgrot betreedt u de bevroren wereld. De tour duurt ca. 5 uur en vereist een goede fysieke conditie. De wandeling volgt geen vaste paden, dus u moet zich goed kunnen verplaatsen op oneven en soms steil terrein.

In plaats van een wandeling, is het ook mogelijk per hondenslee naar de ijsgrot af te reizen. Enthousiaste husky's nemen u per slee mee naar de ijsgrot en wachten geduldig buiten tot u klaar bent met verkennen. Andere opties zijn onder meer het rijden per sneeuwscooter of (het gemakkelijkste en meest comfortabele) u kunt per snowcat afreizen naar de ijsgrot. En snowcat is een kleine vrachtwagen met gesloten cabine op rupsbanden, ontworpen om over de sneeuw te rijden. Aan mogelijkheden geen gebrek! Laat u ons weten wat uw voorkeur heeft, dan passen we de excursie hierop aan.

Aan het einde van de dag wacht u een champagneproeverij met enkele hapjes in de champagnekelder van Funken Lodge. Een heerlijke culinaire afsluiter van deze afwisselende reis. Hierna kunt u eten in het restaurant van Funken (diner niet inbegrepen).Blank
7
7

7: Vlucht naar Oslo


De ochtend heeft u nog vrij te besteden in Longyearbyen. Geniet van een laatste ontbijt bij Funken Lodge, maak gebruik van de gym en de kleine spa of wandel naar het centrum voor het kopen van de laatste souvenirs. Aan het begin van de middag wordt u opgehaald bij uw hotel en wacht u een transfer naar de kleine luchthaven. U checkt in en vliegt met Scandinavian Airlines van Longyearbyen naar Olso, waar u overnacht nabij de luchthaven. Het Radisson Red Hotel ligt op 5 minuten lopen (grotendeels overdekt) van de aankomsthallen.


  • ★★★+ Radisson Red (1 nacht)

8
8

8: Vertrek


Vroeg in de ochtend loopt u terug naar de luchthaven en checkt u in voor uw vlucht. U wordt in iets meer dan 2 uur teruggevlogen naar Amsterdam waar deze prachtige reis tot een einde komt.

Bent u geïnteresseerd in deze bijzondere Oslo en Spitsbergen reis, dan zien wij uw aanvraag graag tegemoet. U kunt uw interesse kenbaar maken via e-mail (info@tico.nl), via het offerteformulier of telefonisch via 020 788 7777. Uiteraard is het programma nog volledige aan te passen op uw gezelschap en op uw specifieke wensen. Wij zien uw aanvraag tegemoet!

Prijsindicatie voor dit Oslo & Spitsbergen programma:


Voor deze 8-daagse reis naar Oslo & Spitsbergen dient u (bij deelname van 2 personen) rekening te houden met een reissom van: € 7.500 per persoon


Inbegrepen

Bij de reissom zijn de vluchten van Scandinavian Airlines (in Economy Class) inbegrepen, evenals uw overnachtingen in de geselecteerde hotels & lodges, al uw transport en de in het programma vermelde excursies.

Wenst u Business Class te vliegen van Amsterdam naar Oslo, dan kan dit uiteraard. Laat het ons weten en wij nemen deze optie graag voor u mee in uw reis.


Photo credits Hurtigruten Svalbard and:
  • Header: Agurtxane Concellon
  • Intro: Eveline_Lunde
  • Dag 3: Agurtxane Concellon + Eveline_Lunde
  • Dag 4: Green Dog
  • Dag 5: Eveline_Lunde + Ragnhild Utne
  • Dag 6: Maria Babahekian, Agurtxane Concellon & Melissa Schäfer
  • Dag 7: Ragnhild Utne

Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Arctic

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat