Logo bg white

Longyearbyen verblijf in het zomerseizoen

4-daagse rondreis door Arctic
Vanaf € 4.350,00 p.p.
Mei t/m september
Gemma
Heeft u vragen?
×

Verrassend culinair en afwisselend Longyearbyen verblijf


Tijdens deze reis verblijft u 4 dagen in de unieke plaats Longyearbyen op het eiland Spitsbergen. U kunt dit korte programma uitstekend voorafgaand (of direct na) uw Arctic cruise boeken. Zo haalt u alles uit uw reis en kunt u de geweldige outdoor mogelijkheden van het grootste eiland van Svalbard ervaren. Het programma zit boordevol activiteiten die u alles zullen leren over de geschiedenis van het plaatsje en ook op culinair gebied zijn de inbegrepen ervaringen zeer compleet en origineel. Een tocht per sledehonden (on wheels), een excursie per elektrische mountainbike, een privé diner bij Willems Cabin en een diner bij Huset zijn enkele van de voor u georganiseerde ervaringen.

Deze reis bevat de ideale activiteiten voor in het zomerseizoen (van mei tot en met september). In deze maanden vinden de Arctic cruises plaats en gaat de zon tussen mei en augustus niet onder. Het programma is uiteraard nog aan te passen en u kunt tours en het aantal overnachtingen bij Funken Lodge naar wens wijzigen.

Een overzicht van alle Arctic cruises vindt u op onze Arctic pagina. Laat u het ons weten wanneer u een mooi reisvoorstel wenst voor dit prachtige programma en eventueel een combinatie met een mooie Arctic cruise?

1
1

1: Heenreis Amsterdam - Longyearbyen


In de ochtend reist u af naar de luchthaven en checkt u in voor uw 1,5 uur durende Scandinavian Airlines vlucht van Amsterdam naar Oslo waar u overstapt op de directe vlucht naar Longyearbyen. Het toestel vliegt u in iets meer dan 3 uur naar Spitsbergen.

Het kleine stadje Longyearbyen is de grootste plaats op het eiland, is van alle moderne gemakken voorzien en kent een internationale groep bewoners. Longyearbyen ligt op 78 graden noorderbreedte is daarmee de meest noordelijk gelegen stad ter wereld (slechts 1.300 km ten zuiden van de Noordpool en 2.000 km ten noorden van Oslo). Na aankomst ontmoet u een vertegenwoordiger van onze lokale agent en wacht u een transfer naar de Funken Lodge waar u de komende dagen zult verblijven. Deze lodge ligt op loopafstand van het centrum en biedt 88 kamers, sfeervolle zitjes, een bar, het Funktionærmessen restaurant een gym en een kleine spa.

Vanavond wacht u een eerste bijzondere ervaring! U wordt opgehaald bij uw hotel en naar Camp Barentz gereden. Dit afgelegen camp Barentz ligt aan de voet van de berg Breinosa, nabij de laatst werkende kolenmijn Gruve 7. Een van de gebouwen in het kamp, is Willems Cabin. U wordt hier ontvangen door een host die uw privé diner zal verzorgen en u veel verhalen kan vertellen over Longyearbyen en Spitsbergen. Het diner wordt geserveerd als een 6 gangen tasting menu.


  • ★★★+ Funken Lodge (3 nachten)
2
2

2: Dog sledding on wheels en Mine 3


Vandaag gaat u in de ochtend op pad met sledehonden. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar het startpunt van de tour gebracht. Nadat u bent uitgerust met passende kleding wordt u door uw ervaren gids begeleid naar de enthousiaste husky's die het hele jaar door het liefst dagelijks op pad gaan. Het maken van een sledehondentocht op wielen is een prachtige manier om te genieten van het arctisch landschap. Alleen het geluid van de honden doorbreekt de stilte. Aangezien er in deze maanden geen sneeuw ligt, wordt een kart op wielen voorgetrokken in plaats van een slee. Ook u krijgt de kans om een musher (chauffeur) te zijn, aangezien doorgaans twee mensen een kart delen en u halverwege kunt wisselen. Teruggekomen op de hondenweide is er tijd de honden wat extra aandacht te geven en welllicht kunt u ook puppy's zien. Aan het einde van uw ca. 4 uur durende excursie wordt u weer afgezet bij uw hotel.

In de middag wacht u een transfer naar Gruve 3 (kolenmijn 3). U wordt begeleid door een ervaren gids en wordt uitgerust met een helm, hoofdlamp en overall en zal tijdens deze privétour leren over de geschiedenis van de kolenmijnindustrie in Longyearbyen. De kolenmijnindustrie zorgde ervoor dat Longyearbyen uit kon groeide tot de stad die ze nu is. U loopt door een hoge en uiteraard veilige hoofdtunnel en passeert achtergebleven machines. Tijdens de rondleiding heeft u de mogelijkheid in de voetsporen van de mijnwerkers te treden en een schacht in te kruipen, maar dit is uiteraard optioneel en geen verplicht onderdeel. Deze interessante tour zal u veel leren over deze belangrijke geschiedenis van Longyearbyen.

Aan het einde van de dag wacht u in de champagnekelder van Funken Lodge een champagneproeverij met enkele hapjes. Hierna kunt u eten in het restaurant van Funken (diner niet inbegrepen).

3
3

3: E-bike tocht en diner bij Huset


Vandaag wacht u een excursie per elektrische mountainbike. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar het expedition center gebracht waar u wordt uitgerust met een helm en goede elektrische mountainbike. Met een gids rijden u in de omgeving van Longyearbyen en leert u over de geschiedenis van deze bijzondere plaats. U fietst over de oude Burmaroad in oostelijke richting, geniet van het landschap, de stilte en de interessante verhalen. Deze excursie duurt in totaal 3 uur.

Weinig mensen weten dat de noordelijkst gelegen stad ter wereld ook geweldige culinaire ervaringen biedt. Vanavond staat een diner bij Huset op het programma. Restaurant Huset (Noors voor “ Het Huis ”) is gehuisvest in een historisch gebouw wat sinds het begin van haar bestaan in 1951 o.a. dienst heeft gedaan als ontmoetingshuis, postkantoor, bioscoop en school. Huset Restaurant wordt beschouwd als een van de beste restaurants van Noorwegen, en werkt met Scandinavische technieken, lokale producten en kent een veelgeprezen wijnkelder met 15.000 flessen wijn. Het restaurant werkt samen met lokale vissers en jagers die op Spitsbergen overwinteren, maar u kunt zich ook uitstekend aan een vegetarisch menu wagen. Er wachten u vele kleine gerechten en uw diner is inclusief wine pairing (of eventueel sap pairing).

"Wij zijn heel erg tevreden hoe Tico alles in elkaar gezet heeft. Hele goede communicatie en er wordt altijd met ons meegedacht. Wij komen zeker terug voor onze volgende reis."
Tico-reiziger
4
4

4: Afvaart


De ochtend heeft u vrij te besteden. Het Svalbard museum biedt veel interessante informatie en is uitstekend op eigen gelegenheid te bezoeken. Er zijn daarnaast in de hoofdstraat in het centrum van Longyearbyen meerdere leuke winkels, café en restaurants te vinden. Aan het begin van de middag heeft u een transfer naar de luchthaven of naar de pier van Longyearbyen. We helpen u graag met het vinden van een mooie, toepasselijke cruise. Deze reis bevat de ideale activiteiten voor in het zomerseizoen (van mei tot en met september). et programma is uiteraard nog aan te passen en u kunt tours en het aantal overnachtingen bij Funken Lodge naar wens wijzigen.

Prijsindicatie voor dit Longyearbyen programma:


Voor deze 4-daagse Longyearbyen (Spitsbergen) reis dient u (bij deelname van 2 personen) rekening te houden met een reissom van: € 4.350 per persoon


Inbegrepen

Bij de reissom zijn de vluchten van Scandinavian Airlines (in Economy Class) inbegrepen, evenals uw overnachtingen in de geselecteerde lodge, al uw transport en de in het programma vermelde excursies.

Wenst u Business Class te vliegen of vanaf een andere luchthaven te vertrekken, dan kan dit uiteraard. Laat het ons weten en wij nemen de wensen graag mee in het uit te werken voorstel.


Photo credits Hurtigruten Svalbard and:
  • Header: Eveline Lunde
  • Intro: Eveline Lunde + Agurtxane Concellon
  • Dag 1: Agurtxane Concellon + Eveline Lunde
  • Dag 2: Agurtxane Concellon + Eveline Lunde
  • Dag 3: Ragnhild Utne + video van Hurtigruten Svalbard
  • Dag 4: Michelle Sole

Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Arctic

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat