Logo bg white

Beste reistijd Spitsbergen en Groenland

De eerste cruises vinden plaats in mei en de laatste reizen keren terug in september.

Beste reistijd voor

Beste reistijd Arctic

Het cruise seizoen voor een bezoek aan Spitsbergen en Groenland vindt plaats in onze zomermaanden. De eerste reizen vinden plaats in mei en de laatste reizen keren terug in september. In deze periode is het lang licht en zijn de temperaturen met gemiddelde van 4 graden het aangenaamst. Vanaf eind april tot medio augustus is het vanwege de middernachtzon de volledige dag licht. Ook zijn de zeeën rondom Spitsbergen in deze periode zo goed als vrij van ijs.

  • Mei: in deze maand zijn alle bergen nog bedekt met sneeuw en zijn de ijsbergen het grootst. In deze maand is er nog veel pakijs waar ijsberen een groot deel van hun tijd doorbrengen. Dit is dus de beste periode voor het spotten van ijsberen. In mei kan nog met sneeuwschoenen gewandeld worden.
  • Juni: veel bergen zijn nog bedekt met sneeuw. In deze maand is er nog veel pakijs waar ijsberen een groot deel van hun tijd doorbrengen. Dit is dus de beste periode voor het spotten van ijsberen. Daarnaast is dit een perfecte maand voor vogelliefhebbers.
  • Juli: perfect voor vogelliefhebbers. In deze maand bloeien de meeste planten. Ook nu maakt u uiteraard nog kans op het zien van ijsberen!
  • Augustus: In deze maand kunt u prachtige herfstkleuren zien. Ook nu maakt u uiteraard nog kans op het zien van ijsberen! Eind augustus begint de trek van veel dieren en vertrekken al veel vogels.
  • September: In september komen de laatste cruises terug. Ook nu maakt u uiteraard nog kans op het zien van ijsberen. Tijdens deze cruises is het mogelijk het noorderlicht te zien!


In de overige maanden is het vele malen kouder, wordt het weer vaker getekend door slecht weer en stormen en zijn vele gebieden minder goed te bereiken vanwege het ijs. De wintermaanden worden daarnaast gekenmerkt door de duisternis (van november tot medio februari komt de zon de gehele dag niet op is er dus wekenlang geen daglicht).

Blank

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat