Logo bg white

Beste reistijd Spitsbergen en Groenland

De eerste cruises vinden plaats in mei en de laatste reizen keren terug in september.

Beste reistijd voor

Beste reistijd Arctic

Het cruise seizoen voor een bezoek aan Spitsbergen en Groenland vindt plaats in onze zomermaanden. De eerste reizen vinden plaats in mei en de laatste reizen keren terug in september. In deze periode is het lang licht en zijn de temperaturen met gemiddelde van 4 graden het aangenaamst. Vanaf eind april tot medio augustus is het vanwege de middernachtzon de volledige dag licht. Ook zijn de zeeën rondom Spitsbergen in deze periode zo goed als vrij van ijs.

  • Mei: in deze maand zijn alle bergen nog bedekt met sneeuw en zijn de ijsbergen het grootst. In deze maand is er nog veel pakijs waar ijsberen een groot deel van hun tijd doorbrengen. Dit is dus de beste periode voor het spotten van ijsberen. In mei kan nog met sneeuwschoenen gewandeld worden.
  • Juni: veel bergen zijn nog bedekt met sneeuw. In deze maand is er nog veel pakijs waar ijsberen een groot deel van hun tijd doorbrengen. Dit is dus de beste periode voor het spotten van ijsberen. Daarnaast is dit een perfecte maand voor vogelliefhebbers.
  • Juli: perfect voor vogelliefhebbers. In deze maand bloeien de meeste planten. Ook nu maakt u uiteraard nog kans op het zien van ijsberen!
  • Augustus: In deze maand kunt u prachtige herfstkleuren zien. Ook nu maakt u uiteraard nog kans op het zien van ijsberen! Eind augustus begint de trek van veel dieren en vertrekken al veel vogels.
  • September: In september komen de laatste cruises terug. Ook nu maakt u uiteraard nog kans op het zien van ijsberen. Tijdens deze cruises is het mogelijk het noorderlicht te zien!


In de overige maanden is het vele malen kouder en moet u zeer goed gekleed zijn tegen de kou. De wintermaanden worden daarnaast gekenmerkt door een paar maanden van duisternis (van november tot medio februari komt de zon de gehele dag niet op is er dus wekenlang geen daglicht). Een bijzondere periode waar we een prachtig Longyearbyen programma voor hebben uitgewerkt!

Blank

De temperaturen op Spitsbergen

Voor alle Arctic cruises die vertrekken of eindigen in Spitsbergen óf wanneer u op zoek bent naar een prachtige Arctic ervaring in de zomer- of wintermaanden, kunnen we prachtige Longyearbyen programma's aanbieden. Longyearbyen is de grootste plaats op het eiland Spitsbergen. De volgende temperaturen zijn overdag van toepassing.

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
°C -15 -15 -15 -12 -4 4 6 6 0 -6 -10 -13
mm

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat