Logo bg white

Remote Botswana | luxe kamperen in een klein gezelschap

11-daagse rondreis door Botswana
Vanaf € 5.800,00 p.p.
Mei t/m november
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Luxe kamperen in Botswana!


Botswana is één van 's werelds mooiste safarilanden en is een must-see voor de echte dier- en natuurliefhebber. Tijdens een van de prachtige &Beyond Explorer Expedition programma's legt u in een klein gezelschap een vaste route af. U verblijft in zeer comfortabele safaritenten en bezoekt vele prachtige hoogtepunten van Botswana. Doordat u veel over land reist, maakt u de landschapsveranderingen en het dierenleven van zeer nabij mee. In een klein (internationaal) gezelschap van maximaal 6 personen reist u per 4WD en per chartervluchtjes naar exclusieve, weinig bezochte delen van Botswana. De privé camps worden alleen gebruikt voor uw groepje en dat maakt het verblijf nog specialer en exclusiever.

Onder leiding van een zeer ervaren &Beyond gidsen worden gamedrives, wandel- en boottochten gemaakt. De uitstekende maaltijden nuttigt u in een open tent of onder de blote hemel op prachtige plekjes, midden in de natuur. De ruime safaritenten zijn uitgerust met goede bedden en eigen sanitair (en-suite) wat bestaat uit een normaal toilet en een bucket shower met warm water. De persoonlijke service van het personeel in combinatie met de prachtige locaties die u bezoekt, zorgen voor een comfortabel verblijf en maken deze safari's tot een onvergetelijke ervaring!


Bekijk het volledige reisprogramma van deze reis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

dag 1: Vliegreis naar Johannesburg


U reist vandaag op eigen gelegenheid naar de luchthaven Amsterdam Airport Schiphol. U vliegt ’s ochtends met een directe KLM vlucht in minder dan 11 uur van Amsterdam naar Johannesburg. U overnacht deze eerste avond in een hotel nabij de luchthaven, alvorens uw prachtige mobile safari door Botswana morgen begint! De hotels City Lodge en InterContinental zijn tegenover de luchthaven van Johannesburg gelegen. Het African Rock Hotel bereikt u via een korte transfer.


 • ★★★ City Lodge O.R. Tambo (1n - ontbijt)
 • ★★★+ African Rock Hotel (1n - ontbijt)
 • ★★★★ InterContinental O.R. Tambo (1n - ontbijt)
2
2

dag 2: Johannesburg - Kasane - Chobe


In de ochtend vliegt u in minder dan 2 uur naar Kasane, gelegen in het noordoosten van Botswana. Op de luchthaven ontmoet u de kleine internationale groep (maximaal 6 gasten) waarmee u de komende 9 dagen door Botswana zult reizen. De gehele reis wordt begeleid door een professionele &Beyond gids. Na aankomst wordt u per landrover naar uw eerste camp gereden, gelegen in het noordelijke gedeelte van Chobe. Dit is het gebied nabij de rivier waar grote kuddes olifanten leven. Uw volledige programma is all inclusive, dus alle transfers, excursies, vluchtjes, maaltijden en standaard drankjes zijn inbegrepen. Uw safaritent staat al voor u klaar en is zo hoog dat u erin kunt staan. De tent is voorzien van grote bedden, open kastruimte en achter de tent bevindt zich de badkamer met wastafel, toilet en een ‘bucketshower’. De emmer wordt voor u gevuld met warm water, waarna u kunt douchen: de ultieme luxe kampeer ervaring!

De programma's zijn aantrekkelijk geprijsd en zijn een fantastische keuze voor samen reizende koppels of mensen die het leuk vinden in een klein, internationaal gezelschap te reizen. De mobile camping safari-programma's kennen een vaste (schitterende) route en vaste vertrekdata. U ziet de onderlinge verschillen tussen de programma's onderaan deze pagina. Contacteert u ons voor een prachtig reisvoorstel op maat?

 • ★★★ private campsite Chobe (2n - all inclusive) Blank

Game drives

3
3

dag 3: Chobe National Park drive & cruise


Deze dag zal u tijdens prachtige gamedrives kennismaken met Chobe National Park. Ook een mooie boottocht over de Chobe rivier staat doorgaans op het programma vandaag! Aan de oever van de rivier kunt u grote kuddes olifanten, giraffen en sabelantilopen tegenkomen. Aan het einde van de dag keert u terug naar het kleine camp wat bestaat uit de 3 safaritenten, een eettent, mobiele keuken en tenten van de staff. Er staat u een heerlijk diner te wachten en kunt de rest van de avond naar eigen inzicht besteden.

"Mijn vrouw en ik hebben een geweldig mooie vakantie gehad en hebben enorm genoten van Botswana. Geweldige gastvrijheid in de lodges en stuk voor stuk uitstekende lokaties. Ook de logistiek was geweldig, ik heb me afgevraagd hoe het mogelijk is om zoiets te organiseren!! "
Tico-reizigers

Lilac-breasted roller

4
4

dag 4: Chobe riverfront - Savute (Chobe National Park)


Vandaag brengt een prachtige rit u in 4 à 5 uur naar Savute, gelegen in het zuidwesten van het Chobe National Park. U reist met uw gids en de overige reizigers in een 4WD wagen naar het volgende camp. De rit is een prachtige, lange game drive en onderweg maakt u veel kans wilde dieren tegen te komen. Hoe verder u van Kasane verwijderd bent, hoe minder andere bezoekers u in Chobe National Park zult aantreffen. Aangekomen bij de campsite staan de tenten alweer voor u klaar zodat u - met de voeten in koud water - heerlijk kunt nagenieten van de mooie rit.

Met name in het droge seizoen (van juni t/m oktober) zijn in dit gebied vaak grote dierenconcentraties te vinden. Savute staat vooral bekend om de grote concentraties leeuwen, wilde honden, luipaarden en gevlekte hyena. In deze omgeving zijn daarnaast rotstekeningen van de San bushmen te zien. In de maanden februari, maart en april verblijft u deze twee nachten in het Savute Under Canvas campsite van &Beyond met 5 tenten.

 • ★★★ private campsite Savute (2n - all inclusive)

Wilde hond in Savute

5
5

dag 5: Savute


Het private campsite Savute ligt in het zuidelijk deel van Linyanti en ligt nabij het Savute kanaal. Als u in het droge seizoen op reis bent in Botswana dan zullen de dieren vooral te vinden zijn bij het kanaal. Het Savute kanaal stond jarenlang droog maar sinds 2010 stroomde voor het eerst sinds ca. 20 jaar weer water door. U maakt vandaag gamedrives langs de rivier op zoek naar wild en kunt rotstekeningen bezoeken van de San.

6
6

dag 6: Savute - Moremi Reserve


Een rit van 5 à 6 uur brengt u over land naar het Moremi Wildlife Reserve. Dit deel van de Okavango Delta kenmerkt zich door vele rivierbossen en weelderige graslandschappen. Het gebied is rijk aan talrijke vogelsoorten en het hele jaar door maakt u goede kans onder andere leeuwen, luipaarden, wilde honden, kudu, olifanten, nijlpaarden en giraffen te zien. Een schitterende plek om de komende dagen te verblijven en gamedrives te maken!

 • ★★★ private campsite Moremi (2n - all inclusive)
7
7

dag 7: Moremi Wildlife Reserve


Het Moremi Wildlife Reserve wordt beschouwd als een van Botswana’s beste wildparken. U maakt hier excursies over land in gamedrives in open landrovers om het wild dat u onderweg tegenkomt te observeren. Bij gebrek aan bruggen moeten de landrovers vaak de rivieren doorkruisen.

8
8

dag 8: Moremi - Okavango Delta


Vandaag geniet u van een laatste ontbijt bij Moremi. Hierna wordt u naar de airstrip gereden en vliegt u met uw kleine gezelschap en uw &Beyond gids met een charter vluchtje naar de Okavango Delta. U wordt naar de Nxabega concessie gevlogen waar die middag al de eerste safari activiteit op het programma staat. Ook hier staan de comfortabele safaritenten op privé kampeerplekken al voor u klaar en ook hier is de service van het kamp personeel is in één woord geweldig!

De Okavango is een van de grootste attracties van Botswana en is een van de meest waardevolle en minst aangetaste wetlands van de wereld. Het water van de Okavango vindt zijn oorsprong in Angola en stroomt 1.600 km in zuidoostelijke richting naar Botswana. Hier verandert het droge woestijngebied van de Kalahari in een netwerk van lagunes, eilandjes en vertakkingen. De Okavango Delta is ’s werelds grootste binnenlandse delta. De delta zorgt voor 95% van al het oppervlaktewater in Botswana. De waterstand van de Okavango staat op zijn laagst tussen november en maart en op zijn hoogst in de maanden juni en juli.

 • ★★★ private campsite Okavango Delta (2n - all inclusive)

Mobile Camping Expeditions

9
9

dag 9: Okavango


Vandaag staan diverse prachtige safariactiviteiten op het programma in dit waterrijke gebied. De indrukwekkende Okavango rivier eindigt in de Kalahari woestijn en vormt met de Okavango Delta ’s werelds grootste binnenlandse delta. U maakt een game drive of een wandeling op een van de eilandjes of verkent de wateren in een gemotoriseerde boot of een mokoro (een uitgeholde kano). Vanaf november t/m maart is de waterstand in de delta normaalgesproken het laagst Blank.

10
10

dag 10: Terugreis


Na het ontbijt neemt u afscheid van de de staff en heeft u een transfer naar de airstrip. U vliegt naar Maun waar deze prachtige reis tot een einde komt. Een korte vliegreis brengt u naar Johannesburg. Aangezien de directe KLM vlucht naar Amsterdam pas kort voor middernacht vertrekt, heeft u tijdens de overstap beschikking over een dagkamer bij City Lodge of Intercontinental O.R. Tambo. U kunt hier op eigen gelegenheid dineren en zich even opfrissen alvorens u in de avond terugvliegt naar Amsterdam.

11
11

dag 11: Aankomst


Vandaag zal u in de ochtend landen in Amsterdam waar deze prachtige reis tot een einde zal komen. Mocht u meer reisdagen tot uw beschikking hebben, dan is het reisprogramma uiteraard nog uit te breiden. Zo zou u een extra gebied kunnen aandoen en bijvoorbeeld voorafgaand aan uw mobile camping safari door Botswana de Victoria Falls in Zimbabwe kunnen bezoeken. Neemt u contact met ons op voor een mooi reisprogramma op maat?

Prijsindicatie voor deze mobiele kampeer safari door Botswana:


Voor deze 11-daagse Botswana reis geldt (bij deelname van 2 personen) een indicatie reissom van:

 • € 5.800 per persoon (in het laagseizoen)
 • € 8.900 per persoon (in het hoogseizoen)


Deze prijsindicaties zijn inclusief: alle vermelde vliegreizen, hotel overnachting in Johannesburg en de volledige mobile camping safari 'Classic Explorer Expedition' op basis van all inclusive. Het hoogseizoen tarief is van toepassing in de maanden juli t/m september. Het laagseizoen tarief geldt voor januari t/m juni + oktober t/m december.

________________________________________________________________________________________

Naast de omschreven 'Classic Explorer Expedition' biedt &Beyond 5 andere programma's aan. Hiervoor gelden de volgende indicatie reissommen:

 • € 6.000 per persoon (incl. de 'Superior Expedition' in het laagseizoen)
 • € 9.250 per persoon (incl. de 'Superior Expedition' in het hoogseizoen)
 • € 5.100 per persoon (incl. de 'Mini Expedition' in het laagseizoen)
 • € 7.450 per persoon (incl. de 'Mini Expedition' in het hoogseizoen)
 • € 5.600 per persoon (incl. de 'Botswana Highlights Expedition')
 • € 5.300 per persoon (incl. de 'Scenic Highlights Expedition')
 • € 5.650 per persoon (incl. de 'Superior Delta Expedition' in laagseizoen)
 • € 8.100 per persoon (incl. de 'Superior Delta Expedition' in hoogseizoen) • Direct offerte aanvragen
  Gemma Hanrath • Reisexpert Botswana

  Heeft u vragen?

  Mail mij Bel mij

  Wat kunt u van Tico verwachten?

  De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Botswana. Zij kennen de verschillende regio's en hebben deelgenomen aan deze Mobile Camping safari van &Beyond en kunnen dan ook goed advies geven en de perfecte reis voor u samenstellen.

  Snelle service

  Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

  Reisvoorstel op maat

  Uw unieke reisvoorstel bevat een fantastisch reisprogramma en prachtige accommodaties, speciaal door Tico geselecteerd op locatie, sfeer en kleinschaligheid.

  Genieten tijdens de reis

  U hoeft tijdens de rondreis alleen maar te genieten van de bijzondere accommodaties, de schitterende bezienswaardigheden en het georganiseerde vervoer.

  Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

  Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

  Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

  Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

  © Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat