Logo bg white

Natuurreis Borneo 'Nature Delight'

15-daagse rondreis door Borneo
Vanaf € 3.250,00 p.p.
April t/m september
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

De mooiste hoogtepunten in een korte natuurreis Borneo

Deze 15-daagse natuurreis Borneo brengt u naar de mooiste bezienswaardigheden van het noordelijke deel van Maleis Borneo (Sabah). U brengt een bezoek aan het schildpaddenparadijs Selingan Turtle Island, maakt kennis met Borneo’s bijzondere wildlife in Sepilok en reist per boot naar de mangrovejungle van het Kinabatangan reservaat waar u met een beetje geluk dwergolifanten, neusapen en orang-oetans in het wild mag observeren. U reist naar de (secundaire) jungle van het Tabin Wildlife Reservaat en sluit uw natuurreis Borneo af aan de prachtige stranden van het afgelegen eiland Mataking.

Bekijk het volledige reisprogramma van deze Borneo natuurreis!


Vanwege veiligheidsvoorschriften voor de eilanden voor de kust van oostelijk Sabah, bieden wij momenteel geen verblijf aan op de eilanden Lankayan, Selingan (Turtle), Pom Pom, Mataking, Mabul en Sipadan-Kapalai.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Maleisië

U vertrekt vanaf Schiphol met een vlucht van KLM naar de Maleise hoofdstad Kuala Lumpur waar u de volgende dag vroeg arriveert.

2
2

2: Aankomst in Kuala Lumpur – Sandakan

Aankomst in Kuala Lumpur. U dient over te stappen op de binnenlandse vlucht van Malaysia Airlines naar Sandakan, gelegen aan de Sulu zee. Vanaf de luchthaven is een transfer verzorgd naar uw aangename en comfortabele hotel in Sandakan. De rest van de middag heeft u vrij te besteden.

Mocht u het leuk vinden, dan is het ook mogelijk om vandaag te overnachten in een sfeervolle en rustieke lodge, gelegen nabij de ingang van het Sepilok orang oetang opvang centrum.

  • ★★★★ Four Points by Sheraton (2n)

"Het was een fantastische reis vol indrukken en ervaringen. Alles was tot in de puntjes perfect door jullie geregeld!"
Familie de Wit

Four Points by Sheraton

3
3

3: Sandakan

Vrije dag in Sandakan die u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. Sandakan zelf is geen bijzondere bezienswaardige stad, maar kent wel enkele prachtige boedhistische tempels waaronder de centraal gelegen Sam Sing Kung tempel en de Puu Jih Shih tempel, gelegen net buiten het centrum.

Buiten Sandakan kunt u natuurlijk een bezoek brengen aan ‘s werelds bekendste orang-oetang opvangcentrum: Sepilok. Ook behoort een bezoek aan het Labuk Bay reservaat tot de mogelijkheden.

Sepilok orang-oetan opvangcentrum

4
4

4: Sandakan – Selingan Island

’s Ochtends transfer naar de aanlegsteiger van waar u per longtailboot naar het eiland Selingan vaart, ook wel ‘Turtle Island’ genoemd. Het is de grootste broedplaats voor zeeschildpadden in geheel Zuidoost-Azië. De rest van de middag heeft u vrij.

’s Avonds gaat u onder begeleiding van een park ranger op zoek naar zowel de groene schildpad als de karetschildpad, die hun eieren leggen op het strand. Een unieke ervaring die u niet snel zult vergeten. U overnacht in een zeer eenvoudige accommodatie, op basis van volpension.

  • ★★ Turtle Island Resort (1n – vp)
5
5

5: Selingan – Abai

’s Ochtends vroeg vaart u per boot terug naar Sandakan. Hier wordt u opgewacht voor een transfer terug naar Sepilok. U kunt een bezoek brengen aan het opvangcentrum, alvorens u in de loop van de ochtend naar de kleinschalige Abai Jungle Lodge vaart. Het is een werkelijk prachtige tocht gedeeltelijk langs de kust van de Sulu zee en vervolgens over de Kinabatangan rivier langs mangrovebossen naar het gelijknamige reservaat.

Na de lunch heeft u ruimschoots de tijd om de houten boardwalk te verkennen rondom de lodge. Rondom deze boardwalk heeft u grote kans om wildlife te observeren, o.a. vanaf één van de observatietorens. In de namiddag staat er een riviercruise op het programma waarbij u op zoek gaat naar diverse aapsoorten, waaronder de guitige proboscis aap (beter bekend als de neusaap). Pal na zonsondergang maakt u nog een boottocht op zoek naar dieren langs de rivieroever. Na het diner staat er nog een korte avondwandeling over de boardwalk op het programma.


  • ★★ Abai Jungle Lodge (1n – vp)

Abai Jungle Lodge

6
6

6: Abai – Sukau

’s Ochtends vroeg, nog voor het ontbijt, staat er een boottocht op het programma naar de nabijgelegen Oxbow meren. Uiteraard is het voornaamste doel wederom de zoektocht naar dieren die ’s ochtends vroeg naar de rivieroever komen. De meren liggen er prachtig bij in het vroege ochtendlicht. Hierna keert u terug naar de lodge voor het ontbijt.

Na de lunch start de doorreis naar de Kinabatangan Riverside lodge, gelegen op een uur varen verder stroomopwaarts. U ziet de vegetatie al iets veranderen van voornamelijk mangrovejungle naar grotendeels tropisch regenwoud. In de namiddag staat er nog een boottocht op het programma.

  • ★★ Kinabatangan Riverside Lodge (1n – vp)
7
7

7: Sukau – Tabin Wildlife Reservaat

U verlaat vandaag het Kinabatangan reservaat en reist door naar uw volgende bestemming: het Tabin Wildlife reservaat. U wordt bij uw accommodatie voor de transfer naar Lahad Datu, een rit van ca. 2½ uur. Het eerste traject naar Lahad Datu voert over een uitstekende weg. Helaas wordt u hier geconfronteerd met de massale houtkap op Borneo van de afgelopen 20 jaar. Het regenwoud heeft hier plaats moeten maken voor uitgestrekte palmplantages. In Lahad Datu stapt u over op een ander voertuig (van het Tabin Wildlife Resort) voor het vervolg van uw reis naar Tabin, een rit van nog eens anderhalf uur. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers, al moet u voor een bezoek aan ongerept (primair) regenwoud toch echt naar Danum Valley. De komende dagen verblijft u op basis van volpension, met inbegrip van enkele excursies.

De middag kunt u spenderen rondom de lodge waar u mooi kunt wandelen en kunt genieten van de enorme variëteit aan plantensoorten. Wanneer het begint te schemeren gaat u per jeep op zoek naar het dierenleven. Het is het uitgelezen moment om een dergelijke tocht te maken aangezien het regenwoud langzaam tot leven komt op dit tijdstip.

  • ★★★ Tabin Wildlife Resort (3n – vp)

Tabin Wildlife Resort

8
8

8 & 9: Tabin Wildlife Reservaat

Gedurende deze dagen zijn enkele excursies inbegrepen. Zeker niet verplicht, maar wel erg leuk is een vroege ochtendwandeling waarbij u vele vogelsoorten zal kunnen onderscheiden. Rond zonsopgang en tegen zonsondergang is het leven in het regenwoud het meest prominent aanwezig. Ook bestaat er de mogelijkheid om een nachtwandeling te maken. U zult zien dat na zonsondergang veel dieren tevoorschijn komen die u overdag niet heeft kunnen zien! U kunt wandelen door het oerwoud of u kunt zwemmen bij de Lipad waterval waar u een verfrissende duik kunt nemen.

Het programma in Tabin wordt eigenlijk altijd ter plaatse bepaald en kan dan ook enigszins afwijken van deze beschrijving.

10
10

10: Tabin Wildlife Reservaat – Mataking Island

’s Ochtends komt er een einde aan uw verblijf in Tabin en wordt u naar de kustplaats Semporna gebracht. Hier stapt u aan boord van een snelle boot die naar uw laatste onderkomen van deze natuurreis Borneo zal brengen: het prachtige eiland Mataking. U verblijft hier de komende dagen in een comfortabel resort op basis van volpension en kunt hier uw Borneo avontuur in alle rust afsluiten.

Uiteraard is het ook mogelijk uw reis af te sluiten op één van de andere eilanden Mabul, Kapalai of Pom Pom, of u kunt natuurlijk terug reizen naar Sandakan voor een afsluiter op Lankayan Island. Tico informeert u graag over deze opties.

  • ★★★+ Mataking Island Resort (4n – vp)

Mataking Island Resort

11
11

dag 11 – 13: Mataking Island

Vrije dagen op Mataking Island die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen.

14
14

14: Vertrek

Vandaag komt uw natuurreis Borneo tot een einde. U reist per boot terug naar Semporna waar u wordt opgewacht voor de transfer naar de luchthaven van Tawau. Met Malaysia Airlines vliegt u naar Kuala Lumpur. Enkele uren later vliegt u met KLM terug naar Amsterdam, een directe verbinding.

15
15

15: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze natuurreis Borneo

Voor deze 15-daagse natuurreis Borneo geldt een indicatie reissom van € 3.250 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristenklasse accommodaties. Voor verblijf in de superieure klasse accommodaties geldt een indicatie reissom van € 3.550 per persoon.

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en gebaseerd op laagseizoentarieven. De reis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Borneo

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van ons verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste Borneo reizen. Zij kennen de staten Sabah en Sarawak erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw verzoek.

Borneo reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis alleen maar te genieten van al het moois wat deze reis door Borneo u te bieden heeft.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat