Logo bg white

Luxe reis Borneo

18-daagse rondreis door Borneo
Vanaf € 11.500,00 p.p.
april t/m september
Annalena5593
Heeft u vragen?
×

Onvergetelijke luxe reis Borneo


Deze spectaculaire luxe reis Borneo laat u kennis maken met de mooiste natuurparken van de noordelijke staat Sabah waar u verblijft in haar mooiste hotels en lodges, gelegen op schitterende, veelal afgelegen locaties te midden van de natuur.

U start de reis met een verblijf van enkele dagen in het exclusieve Rasa Ria Resort, gelegen aan een langgerekt zandstrand. Nadat u enkele dagen heeft kunnen acclimatiseren gaat deze luxe reis Borneo dan werkelijk van start. U verkent o.a. de mangrovebossen van het Kinabatanganreservaat, het leefgebied van o.a. neusapen, orang-oetans en dwergolifanten. U verblijft er in de met vele prijzen bekroonde Sukau Rainforest Lodge, welke wordt beheerd door National Geographic.

Na enkele dagen vervolgt u de reis over land naar het ongerepte, primaire regenwoud van Danum Valley waar u overnacht in de gerenommeerde Borneo Rainforest Lodge.

U sluit de reis af in het prachtige Borneo Eagle Resort, een werkelijk prachtige accommodatie op het eiland Pulau Tiga.

Bekijk het volledige reisprogramma van deze luxe reis Borneo.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Borneo


Vandaag gaat uw luxe reis Borneo van start. U reist op eigen gelegenheid naar Amsterdam Schiphol Airport waar u incheckt voor de vlucht van KLM waarmee u vandaag (via Kuala Lumpur) naar Borneo zal vliegen.


* Wenst u vanaf een andere luchthaven te vertrekken (bv. Brussel, Parijs, Düsseldorf of Frankfurt) of geeft u de voorkeur aan een andere luchtvaartmaatschappij, dan kijken we natuurlijk met alle plezier naar de mogelijkheden. Indien u Premium Economy of Business Class wenst te vliegen, dan horen we dit ook graag.

2
2

2: Kota Kinabalu - Dalit Beach


U arriveert vandaag op de internationale luchthaven van Kota Kinabalu, de hoofdstad van Borneo’s noordelijke staat Sabah. U haalt uw bagage op van de bagageband en begeeft zich richting de uitgang waar u van harte welkom geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale agent.


Vanaf de luchthaven van Kota Kinbalu volgt een transfer naar het zeer exclusieve Shangri-La Rasa Ria Resort, gelegen nabij Tuaran, ten noorden van Kota Kinabalu. U start hier uw luxe reis Borneo in alle rust aan de prachtige stranden van Dalit beach, omgeven door een mooi natuurreservaat. Het hotel beschikt over een 18-hole golfbaan, een spectaculaire spa, buitenzwembad en een uitgebreid sportcentrum.

  • ★★★★+ Shangri-La Rasa Ria (3 nachten)
3
3

3 & 4: Dalit Beach


Vrije dagen in deze aangename omgeving. Het is een heerlijke locatie om deze luxe reis Borneo in alle rust te starten.

U kunt erop uit trekken en een wandeling maken in het nabijgelegen natuurreservaat, een tocht maken te paard over het strand, fietsen naar een nabijgelegen dorpje of een balletje slaan op de 18-hole golfbaan. Natuurlijk kunt u deze dagen eveneens genieten van de uitgebreide faciliteiten van het exclusieve luxe resort waaronder de prachtige spa.

5
5

5: Dalit Beach - Sepilok


In de ochtend wordt u naar de luchthaven van Kota Kinabalu gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Sandakan, de uitvalbasis voor (o.a.) een bezoek aan het Kinabatanganreservaat, een belangrijk hoogtepunt van deze luxe reis Borneo.

Na een korte vlucht van ca. 45 minuten arriveert u in Sandakan en wordt u in de aankomsthal opgewacht door een chauffeur die u naar uw aangename accommodatie in Sepilok brengt. In Sepilok kunt u bijvoorbeeld het 'Rainforest Discovery Centre' bezoeken, een prachtig en educatief natuurpark met onder andere de beroemde 620m lange Rainforest Skywalk loopbrug.

  • ★★ Sepilok Nature Resort (1 nacht)

Orang-oetans van Sepilok

6
6

6: Sepilok - Kinabatangan


In de ochtend wordt u na de check-out naar het Sepilok Orang-oetan rehabilitatiecentrum gereden. U bezoekt het centrum waar deze bijzondere dieren worden klaargestoomd voor een leven in het wild en tweemaal per dag vanaf een platform worden gevoerd.

Hierna wordt u naar de aanlegsteiger gebacht van waar u per gemotoriseerde boot (in groepsverband) in ca. 2½ uur naar de gerenommeerde Sukau Rainforest Lodge vaart. Het is een werkelijk prachtige tocht gedeeltelijk langs de kust van de Sulu zee en vervolgens over de Kinabatanganrivier langs mangrovebossen. Kijkt u onderweg zeker uit naar het gevarieerde aanwezige dierenleven aan de oevers van de rivier!

In de namiddag staat er een mooie boottocht op het programma waarbij u op zoek gaat naar diverse aapsoorten, waaronder de guitige neusaap die hier in grote groepen voorkomen. Na het diner kunt u indien gewenst een presentatie van een van de natuurgidsen bijwonen.

Bij uw verblijf in de Sukau Rainforest Lodge zijn alle maaltijden inbegrepen, evenals alle in het programma vermelde excursies (op privé-basis).

  • ★★★ Sukau Rainforest Lodge (2 nachten) Blank
7
7

7: Kinabatangan


’s Ochtends vroeg, nog voor het ontbijt, staat er een boottocht op het programma naar de nabijgelegen Oxbowmeren. Uiteraard is het voornaamste doel wederom de zoektocht naar dieren die ’s ochtends vroeg naar de rivieroever komen. De meren liggen er prachtig bij in het vroege ochtendlicht. Hierna keert u terug naar de lodge voor het ontbijt.

Na de lunch kunt u een interessante presentatie bijwonen over de orang-oetans in dit gebied. In de namiddag staat er nog een boottocht op het programma tijdens welke u wederom op zoek gaat naar het aanwezige dierenleven.

8
8

8: Kinabatangan - Danum Valley


Na het ontbijt wordt u opgehaald bij de lodge en over land, via Lahad Datu naar uw prachtige volgende bestemming gereden in het Danum Valley Reservaat. Het laatste traject vanaf Lahad Datu gaat over een niet al te beste weg naar de afgelegen en zeer exclusieve Borneo Rainforest Lodge, gelegen temidden van het onontgonnen primaire tropische regenwoud van het Danum Valley Conservation Area. Beslist één van de mooiste en meest ongerepte natuurgebieden van Azië en een hoogtepunt van deze luxe reis Borneo.

Wij laten u graag verblijven een premium deluxe kamer, uitgerust met een groot terras met prachtig uitzicht op de omgeving. Wat ons betreft behoort de Borneo Rainforest Lodge tot de mooiste jungle lodges ter wereld!

U verblijft de komende dagen in een premium deluxe kamer op basis van volpension, met inbegrip van alle excursies.

  • ★★★★+ Borneo Rainforest Lodge (3 nachten) Blank

"Onze reis naar Borneo was in één woord: fantastisch! We hebben dit prachtige land op diverse manieren mogen ontdekken. De verzorging door Tico was perfect en chauffeurs en gidsen die ons ter plekke moesten ophalen stonden al klaar voordat wij arriveerden."
Mirjam & Gerrie
9
9

9 & 10: Danum Valley


Deze dagen maakt u prachtige wandelingen onder begeleiding van een professionele natuurgids door dit onontgonnen primaire regenwoud. De Borneo Rainforest Lodge heeft een aantal wandelroutes uitgezet in de omgeving van de lodge. Zo bezoekt u o.a. een oude begraafplaats van de Kadazandusun, de traditionele bevolking van dit gedeelte van Sabah. Ook kunt u naar een spectaculair uitzichtpunt klimmen en eventueel zwemmen in de nabij de lodge gelegen waterpoel.

In de avond kunt u deelnemen aan een avondwandeling waarbij u met uw gids en zaklantaarns speurt naar nachtdieren als insecten, hagedissen, kikkers, slangen en met een beetje geluk wellicht een vliegende eekhoorn, spookdier of een nevelpanter. Daarnaast wordt er ook iedere avond een tocht gemaakt per buggy waarbij u op zoek gaat naar het aanwezige 'nachtleven'.

Een verblijf in de Borneo Rainforest Lodge is een spectaculair onderdeel van deze luxe reis Borneo.

11
11

11: Danum Valley - Kota Kinabalu


De ochtend heeft u vrij te besteden.

In de middag wordt u naar de luchthaven van Lahad Datu gebracht van waar u per binnenlandse vlucht naar Kota Kinabalu reist. Hier wordt u uiteraard weer netjes opgehaald en naar uw comfortabele hotel gebracht in het centrum van de stad. U overnacht hier een nacht alvorens u de volgende dag door zal reizen naar Tiga Island.

In de avond is een bezoek aan de avondmarkt van Kota Kinabalu beslist de moeite.

  • ★★★+ Le Meridien Kota Kinabalu (1 nacht)
12
12

12: Kota Kinabalu - Pulau Tiga


Vanochtend wordt u na de check-out opgehaald en er volgt een privétransfer naar de kustplaats Kuala Penyu, ca. 2 uur ten zuiden van Kota Kinabalu.

Hier wordt u ontvangen door een vertegenwoordiger van het Borneo Eagle Resort en stapt u over op de shuttleboot richting Tiga-eiland. U verblijft de komende dagen in een heerlijke pool villa op basis van volpension, wat wil zeggen dat al uw maaltijden zijn inbegrepen, evenals alle (non-alcoholische) dranken. De komende dag kunt u alle prachtige herinneringen die u de afgelopen dagen gemaakt heeft rustig een plekje geven.

  • ★★★★+ Borneo Eagle Resort (5 nachten)
13
13

13 t/m 16: Pulau Tiga


Vrije dagen op Tiga Island. U kunt uw dagen geheel naar eigen inzicht invullen. Maak een wandeling door de jungle, of ontdek de schoonheid van de omliggende eilanden.

Ga snorkelen, wandelen, of speel een potje beachvolleybal. Het resort biedt snorkeltochten naar o.a. Snake Island en een wandeling naar naar een indrukwekkende (kleine) moddervulkaan aan.

Maar u kunt natuurlijk ook gewoon heerlijk ontspannen op het prachtige strand, een verkoelende duik nemen in het zwembad en genieten van een behandeling in de spa.

17
17

17: Pulau Tiga - Amsterdam


Vandaag komt deze fantastische luxe reis Borneo tot een einde en reist u terug naar huis.

Na het ontbijt wordt u per shuttleboot terug gevaren naar Kuala Penyu, vanwaar u met per privétransfer terug reist naar de luchthaven van Kota Kinabalu. Eenmaal aangekomen op de luchthaven checkt u in op uw KLM-vlucht terug naar Amsterdam met overstap in Kuala Lumpur. U arriveert de volgende ochtend vroeg weer op Schiphol.

18
18

18: Aankomst


Aankomst op Amsterdam Schiphol Airport.*

* Mocht u de voorkeur geven aan vertrek vanaf een andere luchthaven (bv. Brussel, Frankfurt of Düsseldorf) dan horen we het natuurlijk graag.

Prijsindicatie voor deze luxe reis Borneo


Voor deze 18-daagse luxe reis Borneo dient u (bij deelname van 2 personen) rekening te houden met een reissom vanaf € 11.500 per persoon.


Inbegrepen


Bij de reissom zijn alle vluchten (zowel intercontinentaal als binnenlands) in Economy Class inbegrepen, evenals a uw overnachtingen in de geselecteerde hotels & lodges, de meeste maaltijden, het benodigde privé-transport en de in het programma vermelde excursies (op privé-basis, tenzij expliciet anders vermeld).

Indien u Business Class wenst te vliegen, dan horen we het graag. We nemen deze optie dan mee in uw luxe reis Borneo.


Direct offerte aanvragen
Annalena Hartmann • Reisexpert Borneo

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Tico voor de mooiste Borneo Reizen


Met zoveel aanbieders is het soms lastig kiezen. Al decennia is Tico specialist in de verzorging van maatwerkreizen naar vele bestemmingen wereldwijd. Wij nemen u mee naar de mooiste locaties op Borneo en verzorgen uw programma geheel privé, zowel uw transport, als uw excursies.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Borneo reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek reisplan, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen inclusief de mooiste verblijven.

Genieten

Eenmaal gearriveerd op Borneo hoeft u alleen nog maar te genieten van de indrukwekkende natuur, het diverse wildlife en de bijzondere ervaringen die we voor u in petto hebben.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat