Logo bg white

Luxe reis Borneo

16-daagse rondreis door Borneo
Vanaf € 4.795,00 p.p.
April t/m september
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

Een luxe reis Borneo

Maak kennis met de bijzondere natuurbestemming Borneo. Verblijf in de mooiste hotels en lodges die deze bestemming te bieden heeft tijdens uw luxe reis Borneo. Deze prachtige 16-daagse luxe reis Borneo brengt u naar de mooiste locaties van Borneo's noordelijke staat Sabah.

Breng een bezoek aan het Kinabatangan reservaat en ga op zoek naar neusapen, dwergolifanten en orang-oetans welke zich ophouden tussen de mangrovebossen. Snorkel in de tropische wateren rondom het paradijselijke eiland Lankayan en omring u door het primaire regenwoud in Danum Valley waar u zich in de Borneo Rainforest Lodge in de watten laat leggen. Dé ultieme luxe reis Borneo in een goede twee weken!

Bekijk het volledige reisprogramma van deze luxe Borneo reis!


Vanwege veiligheidsvoorschriften voor de eilanden voor de kust van oostelijk Sabah, bieden wij momenteel geen verblijf aan op de eilanden Lankayan, Selingan (Turtle), Pom Pom, Mataking, Mabul en Sipadan-Kapalai.Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Borneo

Vandaag gaat uw luxe reis Borneo van start. U vertrekt ’s avonds met een directe vlucht van KLM naar de Maleise hoofdstad Kuala Lumpur, waar u de volgende dag arriveert. Indien u de lange reis wilt breken en één of enkele nachten in Kuala Lumpur wilt verblijven dan is dit mogelijk. Wij nemen met alle plezier het stop-over programma Kuala Lumpur voor u op in uw offerte. Vraag onze reisexperts naar de mogelijkheden tijdens uw luxe reis Borneo.

2
2

2: Aankomst in Kota Kinabalu

In Kuala Lumpur stapt u over op de binnenlandse vlucht naar Kota Kinabalu, de hoofdstad van Borneo’s noordelijke staat Sabah. Op de luchthaven van Kota Kinabalu wordt u van harte welkom geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar uw prachtige hotel zal brengen waar u de komende dagen zal verblijven.

Het luxueuze Shangri-La Tanjung Aru Resort ligt vlak buiten Kota Kinabalu. Het is een vrij groot hotel, wat u wellicht niet gewend bent van Tico. Echter is het wat ons betreft tóch een fantastische locatie om uw reis te starten. U kunt hier even helemaal bij komen van de lange reis, alvorens u uw prachtige Borneo reis zal starten.

  • ★★★★★ Shangri-La Tanjung Aru Resort (2n)

"Onze reis naar Borneo was in één woord: fantastisch! We hebben dit prachtige land op diverse manieren mogen ontdekken. De verzorging door Tico was perfect en chauffeurs en gidsen die ons ter plekke moesten ophalen stonden al klaar voordat wij arriveerden."
Mirjam & Gerrie

Shangri-La Tanjung Aru Resort

3
3

3: Tanjung Aru & omgeving

Vrije dag die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt gebruik maken van de vele faciliteiten van het exclusieve Shangri-La Resort. Geniet van het strand, neem een heerlijke behandeling in de professionele spa of ontspan met een goed boek aan het zwembad. Natuurlijk kunt u vandaag ook uw hotel verlaten en het centrum van Kota Kinabalu verkennen, gelegen op nog geen 20 minuten rijden.

4
4

4: Kota Kinabalu – Lankayan Island

’s Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar de luchthaven van Kota Kinabalu. Per binnenlandse vlucht reist u naar Sandakan, een havenplaats gelegen aan de Sulu zee.

Op de luchthaven wordt u opgewacht voor de transfer naar de Sandakan Yacht Club. Vanaf hier reist u per snelle boot over open zee naar het paradijselijke eiland Lankayan, gelegen op ongeveer anderhalf uur varen. U verblijft de komende dagen op dit prachtige eiland op basis van volpension en kunt genieten van dit bijzondere koraaleiland met haar adembenemende onderwaterwereld. Het is een prachtig onderdeel van uw luxe reis Borneo!

  • ★★★+ Lankayan Resort (2n – vp)

Lankayan Island Resort

5
5

5: Lankayan Island

Vrije dag op het eiland Lankayan en in de omliggende wateren. U kunt onbeperkt snorkelen direct vanaf het strand van het resort of gebruik maken van de mogelijkheid om te kayakken (optioneel: niet inbegrepen). Het azuurblauwe water is een ware droom voor duikers en snorkelaars en een prachtig onderdeel van uw luxe reis Borneo.

6
6

6: Lankayan - Abai

’s Ochtends vroeg vertrekt de boot en reist u in ca. anderhalf uur terug naar Sandakan. Hier wordt u opgewacht voor een transfer naar Sepilok, één van Borneo’s belangrijkste opvangcentra voor orang-oetans. U heeft de tijd voor een bezoek aan het centrum, waar deze magnifieke dieren naar de platforms kunnen komen voor de voeding. Het doel van dit bijzondere project is de uiteindelijke terugplaatsing van deze prachtige dieren in de vrije natuur en de dieren zijn dan ook wild; u heeft geen garantie om orang-oetans te zien. Mocht u het leuk vinden, dan is het ook mogelijk om vanavond te overnachten in het nabijgelegen Sepilok Nature Resort. U heeft dan ook tijd om de middagvoeding nog mee te maken.

In de loop van de ochtend wordt u opgehaald bij uw accommodatie voor de transfer naar de aanlegsteiger van Sandakan. Per gemotoriseerde boot vaart u in ca. anderhalf uur naar de Abai Jungle Lodge, een kleinschalige, rustieke lodge gelegen aan de rivier, zonder andere lodges in haar directe omgeving. Juist deze afgelegen locatie maakt een verblijf hier uniek. Het is een werkelijk prachtige tocht gedeeltelijk langs de kust van de Sulu zee en vervolgens over de Kinabatangan rivier langs mangrovebossen naar het gelijknamige reservaat.

Na de lunch heeft u ruimschoots de tijd om de houten boardwalk te verkennen rondom de lodge. Rondom deze boardwalk heeft u grote kans om wildlife te observeren, o.a. vanaf één van de observatietorens. In de namiddag staat er een riviercruise (op privé-basis) op het programma waarbij u op zoek gaat naar diverse aapsoorten, waaronder de guitige proboscis aap (beter bekend als de neusaap). Pal na zonsondergang maakt u nog een boottocht (op privé-basis) op zoek naar dieren langs de rivieroever. Na het diner staat er nog een korte avondwandeling (op privé-basis) over de boardwalk op het programma.

  • ★★ Abai Jungle Lodge (1n – vp)

Abai Jungle Lodge

7
7

7: Abai – Sukau

’s Ochtends vroeg, nog voor het ontbijt, staat er een boottocht op het programma naar de nabijgelegen Oxbow meren. Uiteraard is het voornaamste doel wederom de zoektocht naar dieren die ’s ochtends vroeg naar de rivieroever komen. De meren liggen er prachtig bij in het vroege ochtendlicht. Hierna keert u terug naar de lodge voor het ontbijt.

Na de lunch start de doorreis per boot naar de Kinabatangan Riverside lodge, gelegen op een uur varen verder stroomopwaarts. U ziet de vegetatie al iets veranderen van voornamelijk mangrovejungle naar grotendeels tropisch regenwoud. In de namiddag staat er nog een boottocht op het programma.

  • ★★ Kinabatangan Riverside Lodge (1n – vp)
8
8

8: Sukau – Danum Valley reservaat

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw accommodatie voor de transfer naar Lahad Datu. Het eerste traject naar Lahad Datu voert over een uitstekende weg. Helaas wordt u hier geconfronteerd met de massale houtkap op Borneo van de afgelopen 20 jaar. Het regenwoud heeft hier plaats moeten maken voor uitgestrekte palmplantages. Het laatste traject vanaf Lahad Datu naar Danum Valley voert (over een niet al te beste weg) naar de afgelegen en zeer exclusieve Borneo Rainforest Lodge, gelegen te midden van het onontgonnen primaire tropische regenwoud van het Danum Valley Conservation Area, één van de mooiste en meest ongerepte natuurgebieden van Azië.

U verblijft de komende dagen van uw luxe Borneo reis op basis van volpension, met inbegrip van alle excursies. Wij laten u graag verblijven in een deluxe chalet, uitgerust met een groot terras met prachtig uitzicht op de omgeving. Op uw terras bevindt zich een jacuzzi waar u aan het einde van de dag helemaal tot rust kunt komen. Wat ons betreft behoort de Borneo Rainforest Lodge tot de mooiste jungle lodges ter wereld!

’s Middags staat er een indrukwekkende wandeling op het programma waarbij u loopt over een hangbrug boven de boomtoppen en zo de jungle verkent.

  • ★★★★ Borneo Rainforest Lodge (3n – vp)

Borneo Rainforest Lodge

9
9

9 & 10: Danum Valley

Deze dagen maakt u prachtige wandelingen onder begeleiding van een professionele natuurgids door dit onontgonnen primaire regenwoud. De Borneo Rainforest Lodge heeft een aantal prachtige wandelroutes uitgezet in de omgeving van de lodge. Zo bezoekt u o.a. een oude begraafplaats van de Kadazandusun, de traditionele bevolking van dit gedeelte van Sabah. Ook kunt u naar een spectaculair uitzichtpunt klimmen en eventueel zwemmen in de nabij de lodge gelegen waterpoel. U kunt ’s avonds deelnemen aan een avondwandeling waarbij u met uw gids en zaklantaarns speurt naar nachtdieren als insecten, hagedissen, kikkers, slangen en met een beetje geluk wellicht een vliegende eekhoorn, spookdier of een nevelpanter. Een verblijf in de Borneo Rainforest Lodge is een spectaculair onderdeel van uw luxe reis Borneo!

11
11

11: Danum Valley - Dalit Beach

De ochtend kunt u nog spenderen in deze spectaculaire omgeving. Na de lunch volgt een transfer terug naar Lahad Datu waar u wordt afgezet op de luchthaven. U vliegt in een klein uurtje terug naar Kota Kinabalu.
Vanaf de luchthaven van Kota Kinbalu volgt een transfer naar het zeer exclusieve Shangri-La Rasa Ria Resort, gelegen nabij Tuaran, ten noorden van Kota Kinabalu. U sluit hier uw luxe reis Borneo in alle rust af aan de prachtige stranden van Dalit beach, omgeven door een mooi natuurreservaat. Het hotel beschikt zelfs over een eigen opvangcentrum voor orang-oetans, een 18-hole golfbaan, een spectaculaire spa, buitenzwembad en een uitgebreid sportcentrum.

  • ★★★★★ Shangri-La Rasa Ria Resort (4n)

Video Shangri-La Rasa Ria Resort

12
12

12 – 14: Dalit Beach

Vrije dagen in de aangename omgeving Dalit Beach. U kunt erop uit trekken en een wandeling maken in het nabijgelegen natuurreservaat, een tocht maken te paard over het strand, fietsen naar een nabijgelegen dorpje of een balletje slaan op de 18-hole golfbaan. Natuurlijk kunt u deze dagen eveneens heerlijk genieten van de uitgebreide faciliteiten van het exclusieve luxe resort waaronder de prachtige ‘Chi’ spa.

15
15

15: Vertrek

De ochtend heeft u nog vrij te besteden bij het Shangri-La Rasa Ria Resort. In de loop van de middag wordt u terug naar de luchthaven van Kota Kinabalu gebracht. Per binnenlandse vlucht reist u terug naar Kuala Lumpur. Enkele uren later volgt de aansluiting van KLM terug naar Amsterdam, een directe verbinding. De luxe Borneo rondreis is afgelopen.

16
16

16: Aankomst

Aankomst op Amsterdam Schiphol Airport.

Prijsindicatie voor deze luxe reis Borneo

Voor deze 16-daagse luxe reis Borneo geldt een indicatie reissom van € 4.795 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in vermelde luxe hotels en lodges.

Deze prijsindicatie is gebaseerd op laagseizoentarieven en is inclusief alle vluchten. Deze luxe Borneo reis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Borneo

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van ons verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze prachtige natuurbestemming. Wij regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw luxe Borneo reis.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw verzoek.

Borneo reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis alleen maar te genieten van al het moois wat deze reis door Borneo u te bieden heeft.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat