Logo bg white

Luxe reis Borneo

17-daagse rondreis door Borneo
Vanaf € 6.520,00 p.p.
April t/m september
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

Een luxe reis Borneo!

Maak kennis met de bijzondere natuurbestemming Borneo. Deze prachtige 17-daagse luxe reis Borneo brengt u naar de mooiste locaties van Borneo's noordelijke staat Sabah. Onderweg verblijft u in de mooiste hotels en lodges die deze bestemming te bieden heeft.

U brengt een bezoek aan de indrukwekkende grotten in het Mulu National Park en in het Kinabatanganreservaat gaat u op zoek naar neusapen, dwergolifanten en orang-oetans welke zich ophouden tussen de mangrovebossen. In het primaire regenwoud in Danum Valley verblijft u in de prachtige Borneo Rainforest Lodge, waar u goed in de watten gelegd zal worden. U sluit deze reis af op het schitterende Gaya Island. Dé ultieme luxe reis Borneo in een goede twee weken!

Bekijk het volledige reisprogramma van deze luxe Borneo reis!
Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Borneo

Vandaag gaat uw luxe reis Borneo van start. U vertrekt ’s avonds met een directe vlucht van KLM naar de Maleise hoofdstad Kuala Lumpur, waar u de volgende dag arriveert. Indien u de lange reis wilt breken en één of enkele nachten in Kuala Lumpur wilt verblijven dan is dit mogelijk. Wij nemen met alle plezier het stop-over programma Kuala Lumpur voor u op in uw offerte. Vraag onze reisexperts naar de mogelijkheden.

2
2

2: Aankomst in Kota Kinabalu

In Kuala Lumpur stapt u over op de binnenlandse vlucht naar Kota Kinabalu, de hoofdstad van Borneo’s noordelijke staat Sabah. Op de luchthaven van Kota Kinabalu wordt u van harte welkom geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale agent.


Vanaf de luchthaven van Kota Kinbalu volgt een transfer naar het zeer exclusieve Shangri-La Rasa Ria Resort, gelegen nabij Tuaran, ten noorden van Kota Kinabalu. U start hier uw luxe reis Borneo in alle rust aan de prachtige stranden van Dalit beach, omgeven door een mooi natuurreservaat. Het hotel beschikt over een 18-hole golfbaan, een spectaculaire spa, buitenzwembad en een uitgebreid sportcentrum.


  • ★★★★★ Shangri-La Rasa Ria (2n - kamer met zeezicht)

"Over ons verblijf in de Borneo Rainforest Lodge waren wij uiterst tevreden. Wat betreft de organisatie ter plaatse niets dan lof. Steeds stond er iemand klaar om ons op te vangen en alles werd steeds naar volle tevredenheid voor ons geregeld. De gidsen waren deskundig en spraken allen goed verstaanbaar Engels. "
Yvonne & Jean Winkels

Shangri-La Rasa Ria

3
3

3: Dalit Beach

Vrije dag in de aangename omgeving Dalit Beach. U kunt erop uit trekken en een wandeling maken in het nabijgelegen natuurreservaat, een tocht maken te paard over het strand, fietsen naar een nabijgelegen dorpje of een balletje slaan op de 18-hole golfbaan. Natuurlijk kunt u deze dagen eveneens heerlijk genieten van de uitgebreide faciliteiten van het exclusieve luxe resort waaronder de prachtige ‘Chi’ spa.

4
4

4: Dalit Beach – Mulu

Transfer naar de luchthaven van Kota Kinabalu voor de binnenlandse vlucht van Malaysia Airlines naar Mulu. Vanaf de kleine luchthaven is een transfer verzorgd naar uw verblijf in Mulu National Park. Bij uw verblijf zijn de komende dagen alle excursies en maaltijden inbegrepen.

Na de lunch brengt u een bezoek aan het nationale park. U wandelt over een 3 kilometer lange houten loopbrug naar enkele van de spectaculaire grotten. De bijzondere stalagmieten en stalactieten van o.a. Lang Cave, de grootste grot ter wereld, zijn oogverblindend. Tegen zonsondergang gaat u naar Deer Cave met de bekende contouren van ‘Lincoln’s face’. Tegen zonsondergang bekijkt u (indien het mooi weer is) de uittocht van de duizenden vleermuizen, op zoek naar insecten. Vroeg in de avond keert u terug bij het resort.

  • ★★★★ Mulu Marriott (2n)

Mulu Marriott Resort

5
5

5: Mulu National Park

’s Ochtends brengt een korte boottocht (ca. 20 minuten) u naar een nederzetting van de Penan stam, een vriendelijke en gastvrije inheemse bevolkingsgroep. Per boot reist u vervolgens verder naar de Wind Cave waar u de spectaculaire stalagmieten en stalactieten van zeer dichtbij kunt bewonderen. Hier start een wandeling over houten loopbruggen naar o.a. de Clearwater Cave waar u kunt zwemmen in het verfrissende water. U ziet hier prachtige kalkstenen formaties.

In het uitgebreide grottenstelsel vindt u prachtige groen-zwart gekleurde vlinders (de nationale vlinder), kikkers, duizendpoten en schorpioenen. Na een picknick lunch (inbegrepen) keert u terug naar het resort. De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht invullen.

6
6

6: Mulu - Kota Kinabalu

De ochtend heeft u vrij te besteden. In de middag volgt een transfer terug naar de kleine luchthaven van Mulu voor de binnenlandse vlucht terug naar Kota Kinabalu. Hier wordt u uiteraard weer netjes opgehaald en naar uw verblijf gebracht, alvorens u de volgende dag door kunt vliegen naar Sandakan.

  • ★★★★Le Méridien Kota Kinabalu (1n)
7
7

7: Kota Kinabalu - Abai

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald voor de transfer terug naar de luchthaven. U checkt in op de vlucht naar Sandakan. Hier wordt u opgewacht voor een transfer naar Sepilok, één van Borneo’s belangrijkste opvangcentra voor orang-oetans. U heeft de tijd voor een bezoek aan het centrum, waar deze magnifieke dieren naar de platforms kunnen komen voor de voeding. Het doel van dit bijzondere project is de uiteindelijke terugplaatsing van deze prachtige dieren in de vrije natuur en de dieren zijn dan ook wild; u heeft geen garantie om orang-oetans te zien. Mocht u het leuk vinden, dan is het ook mogelijk om vanavond te overnachten in het nabijgelegen Sepilok Nature Resort. U heeft dan ook tijd om de middagvoeding nog mee te maken.

In de loop van de ochtend wordt u opgehaald voor de transfer naar de aanlegsteiger van Sandakan. Per gemotoriseerde boot vaart u in ca. anderhalf uur naar de Abai Jungle Lodge, een kleinschalige, rustieke lodge gelegen aan de rivier, zonder andere lodges in haar directe omgeving. Juist deze afgelegen locatie maakt een verblijf hier uniek. Het is een werkelijk prachtige tocht gedeeltelijk langs de kust van de Sulu zee en vervolgens over de Kinabatangan rivier langs mangrovebossen naar het gelijknamige reservaat.

Na de lunch heeft u ruimschoots de tijd om de houten boardwalk te verkennen rondom de lodge. Rondom deze boardwalk heeft u grote kans om wildlife te observeren, o.a. vanaf één van de observatietorens. In de namiddag staat er een riviercruise (op privé-basis) op het programma waarbij u op zoek gaat naar diverse aapsoorten, waaronder de guitige proboscis aap (beter bekend als de neusaap). Pal na zonsondergang maakt u nog een boottocht (op privé-basis) op zoek naar dieren langs de rivieroever. Na het diner staat er nog een korte avondwandeling (op privé-basis) over de boardwalk op het programma.

  • ★★ Abai Jungle Lodge (1n – vp)

Abai Jungle Lodge

8
8

8: Abai – Sukau

’s Ochtends vroeg, nog voor het ontbijt, staat er een boottocht op het programma naar de nabijgelegen Oxbowmeren. Uiteraard is het voornaamste doel wederom de zoektocht naar dieren die ’s ochtends vroeg naar de rivieroever komen. De meren liggen er prachtig bij in het vroege ochtendlicht. Hierna keert u terug naar de lodge voor het ontbijt.

Na de lunch start de doorreis per boot naar de Kinabatangan Riverside lodge, gelegen op een uur varen verder stroomopwaarts. U ziet de vegetatie al iets veranderen van voornamelijk mangrovejungle naar grotendeels tropisch regenwoud. In de namiddag staat er nog een boottocht op het programma.

  • ★★ Kinabatangan Riverside Lodge (1n – vp)

Neusaap

9
9

9: Sukau – Danum Valley reservaat

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw accommodatie voor de transfer naar Lahad Datu. Het eerste traject naar Lahad Datu voert over een uitstekende weg. Helaas wordt u hier geconfronteerd met de massale houtkap op Borneo van de afgelopen 20 jaar. Het regenwoud heeft hier plaats moeten maken voor uitgestrekte palmplantages. Het laatste traject vanaf Lahad Datu naar Danum Valley voert (over een niet al te beste weg) naar de afgelegen en zeer exclusieve Borneo Rainforest Lodge, gelegen te midden van het onontgonnen primaire tropische regenwoud van het Danum Valley Conservation Area, één van de mooiste en meest ongerepte natuurgebieden van Azië.

U verblijft de komende dagen van uw luxe Borneo reis op basis van volpension, met inbegrip van alle excursies. Wij laten u graag verblijven in een premium chalet, uitgerust met een groot terras met prachtig uitzicht op de omgeving. Op uw terras bevindt zich een jacuzzi waar u aan het einde van de dag helemaal tot rust kunt komen. Wat ons betreft behoort de Borneo Rainforest Lodge tot de mooiste jungle lodges ter wereld!

’s Middags staat er een indrukwekkende wandeling op het programma waarbij u loopt over een hangbrug boven de boomtoppen en zo de jungle verkent.

  • ★★★★ Borneo Rainforest Lodge (3n – premium chalet)

Premium chalet

10
10

10 & 11: Danum Valley

Deze dagen maakt u prachtige wandelingen onder begeleiding van een professionele natuurgids door dit onontgonnen primaire regenwoud. De Borneo Rainforest Lodge heeft een aantal prachtige wandelroutes uitgezet in de omgeving van de lodge. Zo bezoekt u o.a. een oude begraafplaats van de Kadazandusun, de traditionele bevolking van dit gedeelte van Sabah. Ook kunt u naar een spectaculair uitzichtpunt klimmen en eventueel zwemmen in de nabij de lodge gelegen waterpoel. U kunt ’s avonds deelnemen aan een avondwandeling waarbij u met uw gids en zaklantaarns speurt naar nachtdieren als insecten, hagedissen, kikkers, slangen en met een beetje geluk wellicht een vliegende eekhoorn, spookdier of een nevelpanter. Een verblijf in de Borneo Rainforest Lodge is een spectaculair onderdeel van uw luxe reis Borneo!

Neushoornvogel

12
12

12: Danum Valley - Gaya Island

De ochtend kunt u nog spenderen in deze spectaculaire omgeving. Na de lunch wordt u opgehaald voor de transfer terug naar Lahad Datu waar u bij de luchthaven wordt afgezet. Hier checkt u in op uw binnenlandse vlucht terug naar Kota Kinabalu. Bij aankomst op de luchthaven van Kota Kinabalu wordt u opgewacht door uw chauffeur en naar de Jesselton Jetty gereden. Hier stapt u aan boord van de speedboot van het resort en wordt u in 20 minuten naar uw verblijf gevaren.


  • ★★★★ Gaya Island Resort (4n - kinabalu villa)

Kinabalu Villa

13
13

13 – 15: Gaya Island

Vrije dagen op Gaya Island die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt genieten aan het strand bij uw accommodatie of gebruikmaken van de spafaciliteiten. Het resort organiseert diverse excursies (niet inbegrepen) zoals snorkelen, duiken en kajakken. Informeert u bij uw accommodatie naar alle mogelijkheden.

Geweldige keuken

16
16

16: Vertrek

De ochtend heeft u nog vrij te besteden. In de loop van de middag wordt u terug naar de luchthaven van Kota Kinabalu gebracht. Per binnenlandse vlucht reist u terug naar Kuala Lumpur. Enkele uren later volgt de aansluiting van KLM terug naar Amsterdam, een directe verbinding. De luxe Borneo rondreis is afgelopen.

17
17

17: Aankomst

Aankomst op Amsterdam Schiphol Airport.

Prijsindicatie voor deze luxe reis Borneo

Voor deze 17-daagse luxe reis Borneo geldt een indicatie reissom van € 6.520 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in vermelde luxe hotels en lodges.

Deze prijsindicatie is gebaseerd op laagseizoentarieven en is inclusief alle vluchten. Deze luxe Borneo reis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Borneo

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van ons verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze prachtige natuurbestemming. Wij regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw luxe Borneo reis.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Borneo reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis alleen maar te genieten van al het moois wat deze reis door Borneo u te bieden heeft.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat