Logo bg white

Familiereis West-Maleisië en Borneo

23-daagse rondreis door West-Maleisië & Borneo
Vanaf € 12.150,00 p.p.
april t/m september
Annalena5593
Heeft u vragen?
×

Schitterende familiereis West-Maleisië en Borneo


U start uw prachtige familiereis West-Maleisië en Borneo in West-Maleisië op het paradijselijke eiland Langkawi. Vervolgens bezoekt u de ‘Parel van de Oriënt’, het eiland Penang. Dit deel van Maleisië zal u zeker verrassen, een verblijf in het historische Georgetown is een bijzondere en zeer interessante ervaring. U reist naar de ‘Hill Station’ de Cameron Highlands, waar u kunt genieten van het prachtige landschap en het verfrissende klimaat.

U vervolgt de reis naar de bruisende hoofdstad Kuala Lumpur, vanuit waar u doorreist naar het noorden van Borneo, waar u de jungle zult verkennen en op zoek zult gaan naar orang oetangs, neusapen en neushoornvogels. U sluit uw Borneo avontuur af op het mooie Gaya Island alvorens u doorreist naar Singapore, waar de familiereis eindigt.

Bekijk het volledige reisprogramma van deze avontuurlijke familiereis Maleisië en Borneo!Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Maleisië


Vandaag gaat uw familiereis Maleisië en Borneo van start! U vertrekt ’s ochtends met een vlucht van Singapore Airlines naar Singapore, waar u overstapt op de korte vlucht naar Langkawi.

2
2

2: Aankomst op Langkawi


U arriveert de volgende ochtend op de luchthaven van Langkawi. Hier wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van ons lokaal agentschap voor een warm welkom in West-Maleisië! U heeft een transfer naar uw heerlijke accommodatie. Langkawi is een ideale bestemming om te ontspannen na de reis en om deze familietrip op een aangenaam tempo te beginnen.  • ★★★★+ Four Seasons Langkawi (3 nachten)

Four Seasons

3
3

3: Snorkelexcursie Pulau Payar Marine Park


Vandaag staat er een avontuurlijke snorkelexcursie gepland. U wordt na het ontbijt opgehaald en vaart per speedboat naar het Pulau Payar Marine Park. Met kristalhelder water en een overvloed aan zeeleven biedt het Pulau Payar Marine Park een unieke kans om te snorkelen te midden van tropische vissen en prachtig koraal. Hier kunt u de komende uren de kleurrijke onderwaterwereld verkennen. Alle apparatuur en een picknicklunch zijn inbegrepen.

Na afloop van de tour wordt u weer afgezet bij uw hotel en heeft u de rest van de dag vrij te besteden.

4
4

4: Vrije dag op Langkawi


Vrije dag op het eiland Langkawi. Geniet van de uitgebreide faciliteiten van het exclusieve Four Seasons Resort. De uitstekende spa biedt (tegen betaling) fantastische behandelingen. Ook kunt u heerlijk aan het privéstrand of aan het buitenzwembad uitrusten. Natuurliefhebbers kunnen wandelen in het oerwoud van Langkawi.

"Het was een fantastische reis vol indrukken en ervaringen. Alles was tot in de puntjes perfect door jullie geregeld!"
Familie de Wit
5
5

5: Langkawi - Georgetown


Vandaag verlaat u Langkawi en vliegt u per binnenlandse vlucht naar de levendige stad Georgetown. Georgetown is gelegen op het eiland Penang, verbonden met het vasteland middels de ruim 13 kilometer lange brug. Bij aankomst wordt u naar uw sfeervol boutique hotel in Georgetown gebracht.

  • ★★★★ Macalister Mansion (2 nachten)


Macalister Mansion

6
6

6: Georgetown


Na het ontbijt ontmoet u uw gids voor vandaag. Al lopend maakt u kennis met de charme van Georgetown en haar prachtige historie. De gids deelt boeiende verhalen over zowel het verleden als het hedendaagse leven in deze multiculturele stad. Hoogtepunten van de tour zijn onder andere Fort Cornwallis en de op palen gebouwde Chinese huizen. U verkent de levendige wijk Little India, brengt een bezoek aan het Peranakan Museum, de Khoo Kongsi en ontdekt een serene Thaise boeddhistische tempel.

De dag vervolgt op het schilderachtige platteland van Penang, waar u enkele pittoreske dorpjes verkent en een bezoek brengt aan een Batik-fabriek om traditionele batikdrukmethoden te bewonderen.

Blank
7
7

7: Georgetown - Cameron Highlands


Vandaag vervolgt u deze familiereis West-Maleisië en Borneo verder richting de Cameron Highlands, ook wel een ‘klein stukje Engeland in Maleisië’ genoemd. Het gebied staat bekend vanwege het aangename verkoelende klimaat, de prachtige uitgestrekte theeplantages en wilde orchideeën. Na het ontbijt wordt u opgewacht door uw chauffeur en gids en in ca. 3 ½ uur naar uw aangename accommodatie voor de komende dagen gereden. De rest van de middag heeft u vrij te besteden.

  • ★★★★ Cameron Highlands Resort (2 nachten)

Cameron Highlands Resort

8
8

8: Cameron Highlands


Na het ontbijt ontmoet uw gids die u vandaag zal rondleiden door het prachtige, heuvelachtige landschap. U rijdt langs theeplantages welke zich uitstrekken tot aan de horizon totdat u arriveert bij het hoger gelegen natuurreservaat Mossy Forest, een betoverend stukje natuur op ca. 2.000 meter hoogte bij Mount Brinchang, één van de hoogste bergtoppen in de Cameron Highlands. Onder begeleiding van een gids maakt u een leerzame wandeling door de natuur en wordt u alert gemaakt op de enorme variëteit aan orchideeën, varens, mossen en bekerplanten.

Na deze wandeling reist u weer naar beneden totdat u arriveert bij de bekendste theeproducent in de regio: Boh Tea. U wordt er rondgeleid in de fabriek en krijgt daarna de mogelijkheid om deel te nemen aan een kleine theeproeverij.

9
9

9: Cameron Highlands - Kuala Lumpur


Vandaag verlaat u de groene hooglanden en reist u per privé-transfer zuidwaarts richting de bruisende metropool Kuala Lumpur. Een stukje omrijden via het dorpje Chenderiang (gelegen vlakbij Tapah) loont de moeite: hier bevindt zich de hoogste waterval van Maleisië (deze is vanaf de snelweg zelfs zichtbaar). Vanaf Tapah is het nog ongeveer 2 uur rijden naar de hoofdstad. Eenmaal aangekomen wordt u naar uw aangename accommodatie voor de komende nachten gebracht.


In de namiddag verkent u Kuala Lumpur al wandelend onder begeleiding van een Engelssprekende gids. De stad kent ontzettend veel Chinese, Indiase en Arabische invloeden welke zichtbaar zijn in de architectuur.
U brengt een bezoek aan o.a. de Jamek moskee, Malay Street, Old Market Square, Central Market, de Sri Maha Mariamman tempel, Chinatown en het Chan She Shu Yuen Clan house.

Na deze ervaring wordt u weer netjes terug gebracht naar uw hotel.


  • ★★★★ E.Q. Kuala Lumpur (2 nachten)

E.Q. Kuala Lumpur

10
10

10: Fietstocht Kuala Lumpur


In de ochtend trekt u er onder begeleiding van een gids met de fiets op uit in Kuala Lumpur. Tijdens deze leuke privétocht brengt u een bezoek aan een aantal belangrijke bezienswaardigheden van de stad. Zo gaat u o.a. naar de Petronas Towers, bezoekt u de groente- en fruitmarkt in Chow Kit en de Sin Sze Ya tempel. Uw gids zal u uiteraard alles vertellen over het leven in stad en de geschiedenis van Kuala Lumpur. De tocht eindigt met een heerlijke brunch.

11
11

11: Kuala Lumpur - Sandakan


In de ochtend maakt u zich klaar voor vertrek naar Borneo, het volgende onderdeel van deze avontuurlijke familiereis West-Maleisië en Borneo. U wordt naar de luchtvragen gereden en vliegt rechtstreeks vanuit Kuala Lumpur in ca. 3 uur naar Sandakan, de uitvalbasis voor uw jungle avontuur op het prachtige Borneo!

Bij aankomst wordt u uiteraard weer netjes opgewacht voor de transfer naar u aangenaam verblijf in Sepilok. U dient hier te overnachten, alvorens u de volgende dag af kunt reizen naar de Sukau Rainforest Lodge. Indien de tijd het toelaat kunt u vanmiddag de voedingen van orang-oetans bijwonen in Sepilok.


  • ★★★ Sepilok Nature Resort (1 nacht)

Sepilok Nature Resort

12
12

12: Sandakan - Kinabatanganreservaat


In de ochtend brengt u onder begeleiding van uw gids een bezoek aan het orang-oetan rehabilitatiecentrum en tevens aan het sun bear opvangcentrum. Na de lunch wordt u opgehaald voor de ca. 30 minuten durende transfer naar de aanlegsteiger van Sandakan. Per gemotoriseerde boot vaart u in ca. 2½ uur naar de genormeerde Sukau Rainforest Lodge, een gerenommeerde lodge gelegen aan de rivier. Het is een werkelijk prachtige tocht gedeeltelijk langs de kust van de Sulu zee en vervolgens over de Kinabatanganrivier langs mangrovebossen naar het gelijknamige reservaat. In de namiddag staat er een riviercruise op het programma waarbij u op zoek gaat naar diverse aapsoorten, waaronder de guitige proboscis aap (beter bekend als de neusaap). Na het diner kunt u indien gewenst een presentatie van een van de natuurgidsen bijwonen. Alle maaltijden zijn de komende dagen inbegrepen.

  • ★★★ Sukau Rainforest Lodge (2 nachten)

"Onze reis naar Borneo was in één woord: fantastisch! We hebben dit prachtige land op diverse manieren mogen ontdekken. De verzorging door Tico was perfect en chauffeurs en gidsen die ons ter plekke moesten ophalen stonden al klaar voordat wij arriveerden."
Mirjam & Gerrie

Sukau Rainforest Lodge

13
13

13: Kinabatanganreservaat


’s Ochtends vroeg, nog voor het ontbijt, staat er een boottocht op het programma naar de nabijgelegen Oxbowmeren. Uiteraard is het voornaamste doel wederom de zoektocht naar dieren die ’s ochtends vroeg naar de rivieroever komen. De meren liggen er prachtig bij in het vroege ochtendlicht. Hierna keert u terug naar de lodge voor het ontbijt.

Na de lunch kunt u wederom een interessante presentatie bijwonen over de orang-oetans in dit gebied. In de namiddag staat er nog een boottocht op het programma tijdens welke u wederom op zoek gaat naar het aanwezige dierenleven.

14
14

14: Kinabatanganreservaat – Danum Valley Reserve


’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw accommodatie voor de transfer naar Lahad Datu. Het eerste traject naar Lahad Datu voert over een uitstekende weg. Helaas wordt u hier geconfronteerd met de massale houtkap op Borneo van de afgelopen 20 jaar. Het regenwoud heeft hier plaats moeten maken voor uitgestrekte palmplantages. Het laatste traject vanaf Lahad Datu naar Danum Valley voert naar de afgelegen Borneo Rainforest Lodge, gelegen te midden van het onontgonnen primaire tropische regenwoud van het Danum Valley Conservation Area. Eén van de mooiste en meest ongerepte natuurgebieden van Azië.

U verblijft de komende dagen van uw familiereis Maleisië en Borneo op basis van volpension, met inbegrip van alle excursies.


  • ★★★★ Borneo Rainforest Lodge (2 nachten)
15
15

15 & 16: Danum Valley


Deze dagen maakt u prachtige wandelingen onder begeleiding van een professionele natuurgids door dit onontgonnen primaire regenwoud. De Borneo Rainforest Lodge heeft een aantal prachtige wandelroutes uitgezet in de omgeving van de lodge. Zo bezoekt u o.a. een oude begraafplaats van de Kadazandusun, de traditionele bevolking van dit gedeelte van Sabah. Ook kunt u naar een spectaculair uitzichtpunt klimmen en eventueel zwemmen in de nabij de lodge gelegen waterpoel, een natuurlijke jacuzzi. U kunt ’s avonds deelnemen aan een avondwandeling waarbij u met uw gids en zaklantaarns speurt naar nachtdieren als insecten, hagedissen, kikkers, slangen en met een beetje geluk wellicht een vliegende eekhoorn, spookdier of een nevelpanter.

17
17

17: Danum Valley – Gaya Island


’s Ochtends vroeg maakt u nog een mooie wandeling over de hangbrug, op zoek naar vogels. Hierna keert u terug naar de lodge voor het ontbijt.

Na de lunch wordt u opgehaald voor de transfer terug naar Lahad Datu waar u bij de luchthaven wordt afgezet. Hier checkt u in op uw binnenlandse vlucht terug naar Kota Kinabalu.


Na aankomst in Kota Kinabalu heeft u een transfer naar de haven, waar u per speedboat naar het nabijgelegen Gaya Island gebracht wordt. U sluit hier uw Borneo avontuur in alle rust af op dit prachtige eiland, gelegen in het mooie (onderwater) reservaat Tunku Abdul Rahman.


  • ★★★★ Bungaraya Island Resort (3 nachten)

Bungaraya Island Resort

18
18

18 & 19: Vrije dagen op Gaya Island


Heerlijke vrije dagen die u helemaal zelf kunt invullen. Ontspan en geniet van de fijne faciliteiten van uw accommodatie. Geniet van de zee, het mooie strand of maak een wandeling door de dichtbegroeide jungle. Avonturiers kunnen evt. gaan ziplinen of een wandeling maken over de hangbrug boven de boomtoppen. U kunt evt. gaan snorkelen, duiken of kajakken. Informeert u bij uw resort naar de verschillende mogelijkheden.

20
20

20: Gaya Island - Singapore


Na de check out wordt u opgehaald voor de transfer terug naar de luchthaven van Kota Kinabalu. Hier checkt u in op de vlucht terug naar Singapore, uw laatste stop van deze familiereis Maleisië-Borneo reis.

In Singapore wordt u wederom opgewacht door een vertegenwoordiger van ons lokaal agentschap en naar uw luxe hotel in de stad gebracht.

  • ★★★★ JEN Singapore Orchardgateway (2 nachten)

JEN Singapore Orchardgateway

21
21

21: Verkenning Singapore


De bevolking van Singapore is ongelooflijk divers en kent vele nationaliteiten met allen hun eigen cultuur, tradities en gebruiken. Vanochtend staat er een interessante wandeling door de stad onder begeleiding van een lokale gids op het programma. Samen verkent u o.a. het kleur- én geurrijke Little India en Chinatown, waar u een traditionele theeceremonie bijwoont.


De middag heeft u vrij te besteden.

22
22

22: Vertrek


Vandaag komt u prachtige familiereis West-Maleisië en Borneo helaas tot een einde. Overdag heeft u nog vrij te besteden. Houdt u er wel rekening mee dat u ’s ochtends dient uit te checken. In de avond wordt u naar de luchthaven gebracht van waar per directe Singapore Airlines-vlucht terug naar Amsterdam vliegt.

23
23

23: Aankomst


Aankomst op Amsterdam Schiphol Airport*.

* Reist u liever vanaf een andere luchthaven zoals bv. Brussel of Düsseldorf of geeft u de voorkeur aan een andere luchtvaartmaatschappij, dan horen we dit graag.

Prijsindicatie voor uw familiereis West-Maleisië en Borneo

Voor deze 23-daagse rondreis Maleisië en Borneo geldt een indicatie reissom van € 12.150 per persoon (bij deelname van 4 personen) en op basis van verblijf in de vermelde accommodaties. Alle vluchten, overnachtingen, transfers & de benoemde excursies zijn inclusief.

Deze rondreis Maleisië en Borneo is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Annalena Hartmann • Reisexpert Borneo

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze mooie en bijzondere bestemming. Wij regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw familiereis West-Maleisië en Borneo.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Borneo reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek reisplan, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen inclusief de mooiste verblijven.

Genieten

Eenmaal gearriveerd op Borneo hoeft u alleen nog maar te genieten van de indrukwekkende natuur, het diverse wildlife en de bijzondere ervaringen die we voor u in petto hebben.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat