Logo bg white

Rondreis Borneo Delight

19-daagse rondreis door Borneo
Vanaf € 9.485,00 p.p.
april t/m september
Fraukje 4888
Heeft u vragen?
×

Alle hoogtepunten in één rondreis Borneo


Deze zeer diverse en complete 3-weekse rondreis Borneo neemt u mee naar alle hoogtepunten van zowel de zuidelijke staat Sarawak, als de noordelijke staat Sabah. Al het op Borneo aanwezige wildlife passeert de revue. U maakt kennis met orang-oetans, neusapen, gibbons, olifanten, neushoornvogels en dolfijnen.

U verkent de schitterende nationale parken Bako en Mulu in het zuiden en spendeert het tweede deel van de reis in de noordelijke staat Sabah. Hier vaart u door de mangrove van het Kinabatanganreservaat en bezoekt u aansluitend het schitterende primaire regenwoud van Danum Valley.

Deze rondreis Borneo wordt afgesloten op het kleinschalige en tot de verbeelding sprekende Gaya eiland waar u kunt genieten van de mooie stranden en de betoverende onderwaterwereld.

Bekijk het volledige reisprogramma van deze rondreis Borneo.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Kuching op Borneo


U staat aan de start van een onvergetelijke rondreis Borneo. Op eigen gelegenheid reist u vandaag naar Amsterdam Schiphol Airport waar u incheckt voor de vlucht van KLM* waarmee u vandaag (via Kuala Lumpur) naar Borneo zal reizen.

* Wenst u vanaf een andere luchthaven te vertrekken (bijvoorbeeld Brussel, Parijs, Düsseldorf of Frankfurt) of geeft u de voorkeur aan een andere luchtvaartmaatschappij, dan kijken we natuurlijk met alle plezier naar de mogelijkheden. Indien u Premium Economy of Business Class wenst te vliegen, dan horen we dit ook graag.

2
2

2: Aankomst Kuching


In Kuala Lumpur dient u over te stappen op de binnenlandse aansluiting naar Kuching, de hoofdstad van Borneo’s zuidelijke staat Sarawak.

Eenmaal gearriveerd op de luchthaven van Kuching wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner die u naar uw comfortabele hotel in het centrum van de stad zal brengen. Het Waterfront Hotel Kuching is wellicht een vrij groot hotel, het is echter een zéér comfortabele basis van waaruit u de prachtige natuur in de omgeving van Kuching de komende dagen zal gaan verkennen.

  • ★★★+ Waterfront Hotel Kuching (4 nachten)3
3

3: Orang-oetans bij Semenggoh


Er staat u vandaag een zeer bijzondere en unieke ervaring te wachten onder begeleiding van een gids. Na het ontbijt vertrekt u richting het Semonggoh orang-oetan rehabilitatiecentrum, gelegen op ca. 30 minuten rijden van Kuching. In dit centrum worden ooit in gevangenschap levende orang-oetans 'klaargestoomd' voor een leven in het wild. Tweemaal per dag worden ze gevoerd, sowieso een bijzonder spektakel.

Onze partner heeft een speciale overeenkomst met Semmengoh waardoor u het centrum niet enkel bezoekt tijdens de 'standaard' voermomenten (2 keer per dag, met alle andere bezoekers), maar een hele dag kunt meekijken (en meedraaien, indien gewenst). U komt alles te weten over deze bijzondere dieren en het werk in het centrum. Uiteraard maakt u ook beide voermomenten mee en tussendoor kunt u de rangers helpen bij hun werkzaamheden.

4
4

4: Dolfijnen & schildpadden op Satang eiland


Wederom een spectaculaire dag waarbij u allereerst op zoek gaat naar de zeldzame Irawaddi dolfijnen. Na het ontbijt ontmoet u uw gids in de lobby van het hotel en rijdt u in ca. 45 minuten naar het schiereiland Santubong waar een boottocht u in ca. 20 minuten naar riviermonding zal brengen waar deze bijzondere dolfijnen regelmatig te vinden zijn. Na een hopelijk succesvolle zoektocht vaart u in ca. 45 minuten verder naar het eiland Satang, één van de belangrijkste broedplaatsen van zeeschildpadden in Sarawak. Tijdens het broedseizoen (wat loopt van mei t/m september) wordt het eiland in de nacht overspoeld door groene schildpadden die er hun eieren leggen en rusten in de omringende wateren.

U luncht op het eiland en kunt daarna genieten van deze prachtige plek en wat zwemmen of snorkelen in het heldere water.

Baby schildpadden

5
5

5: Bezoek aan Bako


Beslist één van Sarawak's állermooiste nationale parken is Bako en een bezoek aan dit schitterende stuk natuur aan zee mag dan ook niet ontbreken in deze rondreis Borneo. Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel in Kuching en naar het nationale park gereden. Het laatste traject gaat per boot. Samen met uw gids maakt u vandaag een prachtige wandeling door de natuur. In het park zijn diverse wandelroutes en u kunt dan ook ter plaatse met uw gids bespreken welke wandeling u het meest aanspreekt. Een enigszins goede conditie is zeer zeker vereist aangezien de ‘paden’ soms wat steil en ongelijk zijn. U ziet vandaag o.a. neusapen die zich ophouden in de mangrovebossen. Uw lunch is vandaag inbegrepen.

6
6

6: Kuching – Mulu National Park


Vandaag verlaat u het zuiden van Sarawak. Transfer naar de luchthaven van Kuching voor de binnenlandse vlucht naar Mulu, de volgende stop in deze rondreis Borneo. Op de kleine luchthaven wordt u van harte welkom geheten door een vertegenwoordiger van het Mulu Marriott Resort die u naar uw aangename verblijf zal brengen.

Na de lunch brengt u een bezoek aan het nationale park. U wandelt over een 3 kilometer lange houten loopbrug naar de spectaculaire grotten. De bijzondere stalagmieten en stalactieten van o.a. Lang Cave, de grootste grot ter wereld, zijn oogverblindend. Tegen zonsondergang gaat u naar Deer Cave met de bekende contouren van ‘Lincoln’s face’. Tegen zonsondergang bekijkt u (bij mooi weer) de uittocht van de duizenden vleermuizen, op zoek naar insecten. Vroeg in de avond keert u terug bij het resort.


  • ★★★★ Mulu Marriott Resort (2 nachten)

"Onze reis naar Borneo was in één woord: fantastisch! We hebben dit prachtige land op diverse manieren mogen ontdekken. De verzorging door Tico was perfect en chauffeurs en gidsen die ons ter plekke moesten ophalen stonden al klaar voordat wij arriveerden."
Mirjam & Gerrie

Deer Cave

7
7

7: Wind & Clearwater Cave


’s Ochtends brengt een korte boottocht (ca. 20 minuten) u naar een nederzetting van de Penan stam, een vriendelijke en gastvrije inheemse bevolkingsgroep. Per boot reist u vervolgens verder naar de Wind Cave waar u de spectaculaire stalagmieten en stalactieten van zeer dichtbij kunt bewonderen. Hier start een wandeling over houten loopbruggen naar o.a. de Clearwater Cave waar u kunt zwemmen in het verfrissende water. U ziet hier prachtige kalkstenen formaties.

In het uitgebreide grottenstelsel vindt u prachtige groen-zwart gekleurde vlinders (de nationale vlinder), kikkers, duizendpoten en schorpioenen. Na een picknick lunch (inbegrepen) keert u terug naar het resort. De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht invullen.

8
8

8: Mulu National Park – Kota Kinabalu


Transfer naar de kleine luchthaven van Mulu voor de binnenlandse vlucht naar Kota Kinabalu, hoofdstad van Borneo’s noordelijke staat Sabah. Vanaf de luchthaven is een transfer verzorgd naar uw centraal gelegen hotel.

Kota Kinabalu is zeker niet bijzonder bezienswaardig, al is de avondmarkt beslist een bezoek waard. U vindt er grote hoeveelheden groente en fruit, specerijen en allerlei soorten handelswaar, maar het zijn vooral de vele eetstalletjes die deze markt zo de moeite waard maken.

  • ★★★★ Le Meridien Kinabalu (1 nacht)
9
9

9: Kota Kinabalu – Sepilok


Vandaag wordt u naar de luchthaven van Kota Kinabalu gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Sandakan, de uitvalbasis voor (o.a.) een bezoek aan het Kinabatanganreservaat, een belangrijk hoogtepunt van deze rondreis Borneo.

Na een korte vlucht van ca. 45 minuten arriveert u in Sandakan en wordt u in de aankomsthal opgewacht door een chauffeur die u naar uw aangename accommodatie in Sepilok brengt. In Sepilok kunt u bijvoorbeeld het 'Rainforest Discovery Centre' bezoeken, een prachtig en educatief natuurpark met onder andere de beroemde 620 m lange Rainforest Skywalk loopbrug.


  • ★★ Sepilok Nature Resort (1 nacht)
10
10

10: Sepilok - Abai


Vanochtend brengt u een bezoek aan het Sepilok orang-oetan rehabilitatiecentrum en eveneens aan het opvangcentrum voor de Maleise beer. Hierna volgt een transfer naar de aanlegsteiger van waar een ca. anderhalf uur durende boottocht over de Kinabatanganrivier langs mangrovebossen naar de Abai Jungle Lodge, een kleinschalige rustieke lodge gelegen aan de rivier, zonder andere lodges in haar directe omgeving. Juist deze afgelegen locatie maakt een verblijf hier uniek. Houdt u er rekening mee dat dit verblijf eenvoudig is. Wenst u iets meer luxe dan kunt u kiezen voor een verblijf in de Sukau Rainforest Lodge. Deze lodge ligt echter niet zo afgelegen als Abai.

In de namiddag staat er een riviercruise op het programma waarbij u op zoek gaat naar diverse aapsoorten, waaronder de guitige proboscisaap (beter bekend als de neusaap). Na het diner staat er nog een avondwandeling over de boardwalk op het programma.

U verblijft in de lodge op basis van volpension, met inbegrip van alle excursies.

  • ★★ Abai Jungle Lodge (2 nachten)
11
11

11: Kinabatangan


’s Ochtends vroeg, nog voor het ontbijt, staat er een boottocht op het programma naar de nabijgelegen Oxbowmeren. Uiteraard is het voornaamste doel wederom de zoektocht naar al het aanwezige dierenleven. De meren liggen er prachtig bij in het vroege ochtendlicht. Hierna keert u terug naar de lodge voor het ontbijt.

Diezelfde ochtend neemt u deel aan een herbebossingsproject van het nabijgelegen dorp. U kunt hier zelf een boompje planten en gebruikt de lunch in het huis van één van Abai’s inwoners. Een bijzonder moment tijdens deze rondreis Borneo.

12
12

12: Abai – Danum Valley-reservaat


In de vroege ochtend wordt u per boot in ongeveer een uurtje naar Sukau gevaren. Hier wacht een auto met chauffeur op u voor de transfer via Lahad Datu naar uw prachtige volgende bestemming gereden in het Danum Valley-reservaat. Het laatste traject vanaf Lahad Datu gaat over een niet al te beste weg naar de afgelegen en zeer exclusieve Borneo Rainforest Lodge, gelegen te midden van het onontgonnen primaire tropische regenwoud van het Danum Valley Conservation Area. Beslist één van de mooiste en meest ongerepte natuurgebieden van Azië en een hoogtepunt van deze rondreis Borneo.

Wij laten u graag verblijven een premium deluxe kamer, uitgerust met een groot terras met prachtig uitzicht op de omgeving. Wat ons betreft behoort de Borneo Rainforest Lodge tot de mooiste jungle lodges ter wereld!

U verblijft de komende dagen in de lodge op basis van volpension, met inbegrip van alle excursies op privé basis.

  • ★★★★+ Borneo Rainforest Lodge (3 nachten) Blank
13
13

13 & 14: Danum Valley


Deze dagen maakt u prachtige wandelingen onder begeleiding van een professionele natuurgids door dit onontgonnen primaire regenwoud. De Borneo Rainforest Lodge heeft een aantal wandelroutes uitgezet in de omgeving van de lodge. Zo bezoekt u o.a. een oude begraafplaats van de Kadazandusun, de traditionele bevolking van dit gedeelte van Sabah. Ook kunt u naar een spectaculair uitzichtpunt klimmen en eventueel zwemmen in de nabij de lodge gelegen waterpoel.

In de avond kunt u deelnemen aan een avondwandeling waarbij u met uw gids en zaklantaarns speurt naar nachtdieren als insecten, hagedissen, kikkers, slangen en met een beetje geluk wellicht een vliegende eekhoorn, spookdier of een nevelpanter. Daarnaast wordt er ook iedere avond een tocht gemaakt per buggy waarbij u op zoek gaat naar het aanwezige 'nachtleven'.

Een verblijf in de Borneo Rainforest Lodge is een spectaculair onderdeel van deze rondreis Borneo.

15
15

15: Danum Valley - Gaya Island


’s Ochtends vroeg maakt u nog een mooie wandeling over de hangbrug, op zoek naar vogels. Hierna keert u terug naar de lodge voor het ontbijt.

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de transfer over land naar de luchthaven van Lahad Datu. Hier checkt u in op de korte binnenlandse vlucht naar Kota Kinabalu. Eenmaal aangekomen aan de luchthaven wordt u per privétransfer naar de haven gebracht waar u door een vertegenwoordiger van het Bungaraya Resort opgewacht en per speedboot naar het resort op Gaya Island gebracht wordt. De rest van de middag heeft u vrij te besteden.

  • ★★★★ Bungaraya Resort (3 nachten)
16
16

16 & 17: Gaya Island


Vrije dagen op Gaya Island. Het eiland is beschikt over een rijke biodiversiteit, zo kunt u mooie natuurwandelingen maken, snorkelen of gebruik maken van de mogelijkheid om te suppen. Het eiland maakt onderdeel uit van het maakt deel uit van het Tunku Abdul Rahman National Park en is prachtige locatie voor duikers en snorkelaars. Informeert u zich bij de receptie van uw resort over de mogelijkheden.18
18

18: Vertrek


Vandaag komt deze bijzondere rondreis Borneo tot een einde.

’s Ochtends brengt de boot u in ca. 15 minuten terug naar de haven van Kota Kinabalu. Vanaf de steiger volgt een transfer wordt u naar de luchthaven van Kota Kinabalu gebracht van waar u per binnenlandse vlucht terugreist naar Kuala Lumpur. Enkele uren later volgt de aansluiting van KLM terug naar Amsterdam, een directe verbinding. U arriveert hier de volgende dag.

19
19

19: Aankomst


Aankomst op Amsterdam Schiphol Airport waar deze prachtige rondreis Borneo tot een einde komt. U reist op eigen gelegenheid terug naar huis.

* Mocht u de voorkeur geven aan vertrek vanaf bv. Brussel, Parijs, Düsseldorf of Frankfurt (of wat voor andere luchthaven dan ook), dan horen we het natuurlijk graag. We passen het vluchtschema dan aan op uw wensen en voorkeuren.

Prijsindicatie voor deze rondreis Borneo


Voor deze 19-daagse rondreis Borneo dient u (bij deelname van 2 personen) rekening te houden met een reissom vanaf € 9.485 per persoon.


Inbegrepen


Bij de reissom zijn alle vluchten (zowel intercontinentaal als binnenlands) in Economy Class inbegrepen, evenals al uw overnachtingen in de geselecteerde hotels & lodges, de meeste maaltijden, het benodigde transport en de in het programma vermelde excursies (op privé-basis, tenzij expliciet anders vermeld).

Indien u Business Class wenst te vliegen, dan horen we het graag. We nemen deze optie dan mee in uw rondrreis Borneo.


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Borneo

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Tico Reizen voor uw rondreis Borneo


Met zoveel aanbieders is het soms lastig kiezen. Al decennia is Tico specialist in de verzorging van maatwerkreizen naar vele bestemmingen wereldwijd. Wij nemen u mee naar de mooiste locaties van Borneo en verzorgen uw programma geheel op maat.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Borneo reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek reisplan, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen inclusief de mooiste verblijven.

Genieten

Eenmaal gearriveerd op Borneo hoeft u alleen nog maar te genieten van de indrukwekkende natuur, het diverse wildlife en de bijzondere ervaringen die we voor u in petto hebben.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat